Koh Samuin kolme parasta nähtävyyttä + yksi aivan kamala

05.02.2019

Koh Samui on turistisaari ja siitä ei pääse mihinkään, mutta kiireisimmän Chaweng rannan hulinasta kyllä pääsee myös rauhoittumaan, jos hulina kyllästyttää. Meidän matkan tarkoitus oli tällä kertaa vain rentoutua ja nauttia auringon lämmöstä ja sitä Thaimaa kyllä tarjoaa. Maan edullinen hintataso oli tällä kertaa se, jonka vuoksi päädyimme Thaimaahan. Jos kuitenkin etsii todellista paratiisia, niin lähtisin ehdottomasti Filippiinien Boracaylle tai Karibialle.

Tässä kuitenkin kolme helmeä, jotka saarelta löysimme.

SAAREN UPEIN VESIPUTOUS

Koh Samuin saarella löytyy muutamia pieniä vesiputouksia, mutta tämä Na Muang 2 vesiputous on niistä upein. Ikävä kyllä suurin osa ihmisistä jäi pitkälle alas ja vain harva jaksoi kiivetä lähes huipulle asti. Me olimme ne harvat ja kuten kuvassa näkyy olen aivan naama punaisena kiipeilyurakan jäljiltä. Saimme olla aivan kaksisteen noin puolen tunnin verran tällä vesiputouksella ja ihailla upeita maisemia. Tämä oli ehdottomasti kaikista kivoin juttu, jonka saarelta löysimme. Paikan päälle pääsimme skootterilla, koska halusimme kiertää kaukaa kaiken maailman turistirysäretket.

RAUHALLINEN RANTA PALVELUINEEN

Hotellimme Peace Resort sijaitsi saaren pohjois osassa kauniilla ja rauhallisella Bop Hut rannalla. Tällä rannalla oli ainoastaan hieman tasokkaampia hotelleja ja sen vuoksi uskon rannankin olevan hieman rauhallisempi. Kiven heiton päässä hotelliltamme, sijaitsi Fisherman’s Village, joka on pieni turisteille suunnattu kyllä. Siellä on kauniita rantabaareja, romanttisia ravintoloita ja tietenkin paljon kauppoja, joissa myydään sitä tavallista Thaimaa krääsää (anteeksi sanavalinta). Kylä on tosin todella siisti ja rauhallinen paitsi markkinoiden aikaan kadut tulvivat turisteja.

 

SALAINEN RANTA

Koitimme kovasti etsiä jotakin vielä rauhallisempaa ja upeampaa rantaa saarelta kuin oma kotirantamme Bop Hut. Silver ranta (Chaweng ja Lamai rantojen välissä) näytti Googlen hakutulosten mukaan olevan sellainen, mutta viivyimme siellä sen verran, että kastoimme varpaat hiekkaan ja käännyimme kannoillamme. Ranta oli niin täynnä auringonpalvojia.

Pitkällisen etsinnän jälkeen löysimme kuitenkin Baan Tai rannan, joka oli todella hiljainen. Saavuimme tosin paikalle vasta myöhään iltapäivästä, joten vierailu jäi lyhyeksi. Nappasin rannasta vain tämän yhden ainokaisen kuvan, jonka näette alla. Täällä kuitenkin viettäisi mielellään kokonaisen rantapäivän, koska rannalla olijat olivat lähes sormilla laskettavissa.

THAIMAAN TURISMIN VARJOPUOLI

Ja sitten siihen inhottavaan puoleen. Thaimaassa kaikki mahdollinen on käännetty rahaa tuottavaksi yritykseksi. Pahin niistä on eläinten kustannuksella toimivat yritykset. Saarella oli kaikkea käärmenäytöksestä apinanäytökseen, mutta pahimmat niistä liittyvät norsuihin ja tiikereihin.

Ympäri Thaimaata on mahdollisuus mennä norsuratsastukselle, mutta toivon, että tämän luettuasi et ikinä mene sellaiselle. Näillä farmeilla eläimillä on todella huonot oltavat – norsuja kidutetaan pienestä pitäen ja niiden luonne, oma tahto sekä luontaiset vaistot tukahdutetaan. Lisäksi tiikerit ovat usein huumattuja tai vähintään kesytettyjä, joista kumpikaan vaihtoehto ei ole eettisesti oikein. Kysyin paikan päällä, että ovatko tiikerit huumattuja, koska siltä ne valvontakameroissa todellakin näyttivät. Henkilökunta tietenkin kiisti asian ja väitti, että muutaman tunnin päästä tiikerit pääsevät juoksemaan vapaina – mitään aitauksia en kuitenkaan alueelta löytänyt. Tiikerit luultavimmin siis viettävät koko elämän noissa pimeissä bambumajoissa.

Olen itse ollut turismin parissa töissä mm. Italissa ja Turkissa ja olen huomannut, että turismi ikävä kyllä pilaa monta asiaa. Thaimaa on vetänyt siinä kaikki pointsit kotiin ja en usko palaavani tähän maahan enää uudelleen. Voit lukea aiheesta lisää tästä PETA Aasian artikkelista, mutta varaudu kyyneliin. Kerroin asiasta myös omassa IG stoorissani, jonka kautta päädyin lopulta antamaan aiheesta haastattelun MTV3:lle. Kertokaa siis kaikille, etteivät ikinä mene ratsastamaan elefanteilla.

  • Jmeinand

    Hienoa, että tuot esiin tämän eläinten huonon kohtelun. Hieno, rehellinen kirjoitus. Mii laik juu❤️

    • Miia Ezen

      Ooh kiitos ihana! ❤️ Joo, ehdottomasti! Siis on yksi monista syistä miksi Thaimaa ei enää houkuttele. 😞

  • Sanna

    Thaimaa on jännä. Oon käynyt siellä neljä kertaa eri paikoissa, vaikka en mitenkään ihastunut maahan ekalla kerralla ja itseasiassa oltiin norsuretkellä tuolloin :/ Se on toisaalta helppo, mutta joku siinä koko kulttuurissa tökkii. En pidä thaimaalaisia mitenkään erityisen ystävällisinäkään, ehkä se turismi on muuttanut kansaa? Ehdottomasti liputan karibian ja väli-amerikan kohteita, vaikka hintataso siellä on jotain ihan muuta. Mutta ne rannat ja ihmiset siellä! Ja oon siitäkin ehkä vähän erikoinen niin paras paikka thaikuissa on bangkok, hämmentävä suurkaupunki jossa on helppo liikkua!

  • Eeva

    Hei Miia!
    Katoin ja luin(mulla on automaattinen kääntäjä) sen Petan artikkelin.Kuin raakaa toimintaa on paratiisisaaren kääntöpuoli.Aikamoisen rääkkäämisen kohteeksi joutuneet ne elefanttivauvat.Näki oikeen sen yhdenkin silmistä mikä hätä sillä oli köytettynä siinä häkissä.
    Olen kasvanut pienessä maapaikassa missä possutkin sai olla vapaana ulkona tulivat luokse kun nimeltä kutsu.Kanat juoksenteli pitkin peltoja jyviä nokkien.Siksi tuntuu niin pahalta katsoo näitä vangittuja luontoon tarkoitettuja eläimiä.
    Kaikkien pitäs kiertää tämmöset paikat kaukaa.Hyvä et kirjoitit myös tästä puolesta.

  • Jenni

    Turismista puheenollen… https://yle.fi/uutiset/3-10472286

    • Miia Ezen

      Joo tää on turismin yksi huonoimmista puolista taas luonnolle. 😞

  • Hanna

    Minkä merkkinen/niminen se sun uusi luonnollisempi ripsiseerumisuosikki on? 🙂 Entä koska paljastat sen syyn, minkä aikaisemmassa blogissa kerroit, että mistä johtuu se, kun muutit blogisi kuvat luonnollisemmaksi? 🙂

  • Iina

    Kiitos todella paljon, että otit kantaa näihin eläinoikeusasioihin! Minua kuvottaa, miten viattomia rääkätään ihmisten huvin kustannuksella. Kunpa kaikki alkaisivat äänestämään jaloillaan ja kiinnittäisivät muutenkin huomiota näihin tuskallisiin ilmiöihin.

  • J

    Mä en ymmärrä ihmisiä, jotka menevät ulkomailla eläintarhoihin, ratsastamaan norsuilla tai silittelemään jotain tiikereitä. Onko kyse siitä, ettei asioista ole otettu selvää vai siitä, että eläinten olosuhteet eivät vain kiinnosta? Hankala sanoa. Ja mä ainakin ymmärrän sen, jos joka paikassa ei enää turisteista tykätä. Turismilla on kuitenkin negatiivisia varjopuolia, vaikka se saattaakin osalle paikallisista olla tärkeä tulonlähde.

  • Maria

    Mainitsit Karibian suosikkikohteeksesi. Voisitkohan kertoa pari erityisen mieluista kohdetta? En ole itse juuri kaukomatkaillut, mutta Karibia kiinnostaisi kovasti ☺

  • Emmi Rantanen

    Oot Miia aivan ihana ihminen 💖 ihana, upee, taitava ja hyväsydäminen 💎💖 Oon tosi otettu, että puhut noista viattomista ihanista eläimistä ja kehotat ihmisiä lupaamaan ettei tue niitä millään tavalla ikinä 💎💖💖💖 love you sis 💯

  • Kati

    Järkyttävä video. Aivan uskomatonta, että noilla ihmisillä ei ole minkäänlaista empatiakykyä toista elävää olentoa kohtaan. Itse jätän jatkossa kaikki eläimiin liittyvät turistikokemukset väliin. Norsuilla en ole ratsastanut koskaan, mutta kamelilla ja aasilla kerran. En usko niidenkään olojen olleen hyviä. Onneksi itsekin olen nykyään viisaampi tämän asian suhteen.

  • Idia

    Thaimaassa inhottaa eniten se, että oman maan kansalaiset on b-kansalaisia. Ulkomaalaiset menee sinne rahatukon kanssa ja on niin polleeta ja massia siellä asuen pari viikkoa tai kuukautta. Ihmiset joutuu siellä tekemää kaikkea rahasta. Ihan kaikkea. Ällöttävää!

    • Miia Ezen

      Joo näinhän se menee melkein joka puolella, jossa turismi on pääelinkeino. 😞 Useimmiten paikalliset luulee, myös että esim Euroopassa raha kasvaa puussa, kun ihmiset tulee rahojensa kanssa, jotka on vaivalla säästäneet. 🙈

  • Vesseli

    Tsaah. Onpa niin suppeaa oman navan tuijottelua, että se ol viimene kerta, kun tätä “blogia” käyn lukemAssa. Hyvät jatkot.

    • Miia Ezen

      Heippa! Varmaan ihan hyvä, koska nyt en ymmärtänyt yhtään mikä tässä on omaan napaan tuijottamista? Ai se, etten hyväksy villieläinten hyväksikäyttöä?

    • Myy

      Mitä mä just luin?! Miten joku voi olla noin sekaisin?

      Miia, kiitos! <3 Kiitos, että kirjoitat tästä tärkeästä aiheesta!

  • -

    Tuosta eläintarha-aiheesta on puhuttu mediassa todella paljon jo vuosien ajan ja nyt sinä menet ja maksat itsesi sisään sinne eläintarhaan vaan sen takia että saat kirjotettua asiasta blogiin ja aiheen ig:seen. Itse omalla toiminnallasi nimenomaan menit tukemaan tuota toimintaa vaikka olet ollut varmasti tietoinen että ei pitäisi. Vaikuttaa tosi teennäiseltä sun ig + tää valistus aiheesta, ihanku et olis aikasemmin tiennyt…

    • Miia Ezen

      Olen todella pahoillani etten täällä blogin puolella kertonut koko tarinaa. Se oli oma virheeni, mutta en todellakaan maksanut itseäni mihinkään sisään. Menimme tämän ohi matkalla vesiputouksille. Vaihtoehtoa ei ollut vaan näiden ohi piti kulkea. Mielestäni on myös väärin tulla tänne positiiviseen blogiini moralisoimaan, koska et selkeästi tunne kirjoittajaa. Ilmeisesti et edes nähnyt IG-videoitani, joissa aiheesta puhuin. Nyt voin sanoa, että olen loukkaantunut. Eläimet ovat niin lähelläni sydäntäni.

      • Eeva

        Moi!
        Mä ainakin oon YLPEÄ susta että kerrot tästä aiheesta ja otat kantaa epäkohtiin.

    • Miia Ezen

      Ja muuten IP-osoitteesi paljastaa, että olet sama kirjoittaja kuin Vesseli.

    • Miia Ezen

      Lisäksi olet kommentoinut täysin normaalisti ja iloisesti uudempaa postaustani samasta IP osoitteesta. Toivottavasti kaikki on hyvin ja toivotan sulle hyvää jatkoa! ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram