Tiedätkö oikeasti, mitä kosmetiikassasi on

07.01.2019

Noin pari kuukautta sitten istuin sohvallani tuijottaen seinää suu ammollaan ja ihmetystä täynnä. Olin juuri käynyt läpi Twistbe:n Uusi Alku Ihollesi -verkkovalmennuksen*. Ensin ajatukseni vaelsivat paniikissa siihen, että mitä olenkaan teille suositellut ja toinen ajatus oli, että miten jotkut firmat kehtaavat myydä sellaista roskaa meille hyväuskoisille kuluttajille.

RUOKITKO IHOASI ROSKAKOSMETIIKALLA?

Jotain tuotetta saatetaan mainostaa upealla raaka-aineella, jota tuotteessa on loppujen lopuksi vain pisara. Onhan hampurilaisessakin tomaatin siivu ja pari salaatin lehteä, mutta se ei tee siitä terveellistä. Markkinoilla on paljon tuotteita, jotka ovat täynnä niin sanottua höttöä. Maksat siis turhasta. Ja kyse voi olla jopa todella kalliista kosmetiikasta, mutta tuotteen brändäys on vaan tehty houkuttelevaksi. Lisäksi joka toinen bloggaaja tai naisten lehti mainostaa sitä, koska tuote vaan tuntuu iholla niin hyvältä. Kyllä – myös höttökosmetiikka voi tuntua iholla hyvältä, mutta tekeekö se iholle mitään? Tuskin.

Uusi alku ihollesi -verkkokurssilla opin lukemaan inci-listaa helppojen vinkkien avulla ja etenen näiden oppien mukaan nykyään joka päivä. Kosmetiikka on nykyään entistä mielenkiintoisempaa, mutta ikävä kyllä se aiheuttaa myös pientä vihaa muutamia yrityksiä kohtaan. Toisaalta taas lopullinen ostopäätös on meillä kuluttajilla. Kyllähän roskaruokaakin saa myydä, vaikka se ei ole hyväksi terveydelle.

MITÄ AINEITA KANNATTAA JATKOSSA VÄLTTÄÄ?

Kurssin jälkeen voi itse miettiä, että mitkä asiat kosmetiikkassa ovat juuri sinulle tärkeitä ja mitä asioita haluat välttää. Mitä ne silikonit, sulfaatit ja parabeenit oikeasti ovat? Haluatko välttää esimerkiksi muovia, jota on yllättävän monessa kosmetiikkatuotteessa (ei siis ainostaan purkissa vaan itse tuotteessa). Entä onko ympäristö sinulle tärkeää ja mitä ainesosia silloin pitäisi vältellä. Voi olla, että teet päätöksen siirtyä täysin luonnolliseen, mutta siinäkin laadukkaaseen kosmetiikkaan (myös luonnonkosmetiikka voi olla höttöä!). Tai voi olla, että teet samanlaisen valinnan kuin minä – säästät jatkossa rahaa kosmetiikkaostoksilla, et osta höttöä ja välttelet tiettyjä raaka-aineita.

OPI HOITAMAAN IHOASI OIKEIN

Vaikka blogini kautta moni teistä on saanut apua omiin iho-ongelmiinsa, niin kaikki ei yksinkertaisesti sovi kaikille. On niin kuivaa kuin rasvaista ihoa, mutta myös rosaceaa, herkkää ihoa, psoriasista, atooppista ihoa ja aknea. Kaikkiin näihin saat apua tältä kurssilta. Kuulin, että jopa kosmetologit ovat saaneet tästä kurssista paljon uusia oppeja. Olen tavannut kurssin kehittelijäkolmikon ja näillä naisilla on upeimmat ihot ikinä! He ovat opiskelleet kosmetiikan valmistusta, ihon biologiaa sekä kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden ominaisuuksia ja sen huomaa tuloksissa.

Nämä naiset tekevät niin hyvää työtä, koska tuolla ulkona ja siellä ruudun toisellakin puolella on niin paljon ihmisiä, jotka hoitavat ihoaan väärin ja suoraan sanottuna tuhlaavat rahaa höttökosmetiikkaan. Nyt on aika oppia ostamaan oikeanlaista kosmetiikkaa – aivan niin kuin olemme oppineet syömään ravinnerikasta ja oikeanlaista ruokaa.

Saat Twistben Uusi Alku Ihollesi -verkkovalmennuksen* koodilla MIIAEZEN huimaan alennushintaan 82€, sillä normaalisti kurssi maksaa 127€. Koodi on voimassa 15.1.2019 asti.

P.S. Tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö vaan saan ainostaan komissiota, jos satutte ostamaan kurssin. Tytöt tekevät niin arvokasta työtä ja siksi haluan ehdottomasti auttaa näitä yrittäjiä.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Sannak

    Olin vähän pettynyt tähän blogikirjoitukseen. Otsikko lupaa niin paljon ja tärkeää infoa, mutta itse kirjoituksen antama info jää todella ohueksi, oikeastaan sitä ei ole laisinkaan, vaan tarkoitus on markkinoida blogin ulkopuolista palvelua. Ymmärrän kyllä että bloggaajilla on tarve tienata työllään eli blogilla, mutta toivon ettei blogisi muutu kokonaan tähän suuntaan. Kaikilla kun ei kuitenkaan ole mahdollisuutta ostaa näitä palveluja, niin tiedon hakeminen jää tässäkin lupaavasta otsikosta huolimatta itselle.
    Minua olisi todella suuresti kiinnostunut mitä höttöä kosmetiikka sisältää. Toki jotain tietoa on jo kertynyt, mutta lisäinfo olisi tarpeeseen. Oman hyvinvoinnin ja parempien valintojen kannalta.

    • Miia Ezen

      Heippa Sannak! 🙂 Mä ymmärrän ihan täysin sun fiilikset, mutta ikävä kyllä en voi tänne kopioida toisten kovalla työllä tehtyä superlaajaa kurssia. <3 Se olisi tekijänoikeuksien rikkomista. Ja ei pelkoa, että blogini muuttuisi liian kaupalliseksi. Kaupallisia postauksia ei mainoslinkkiä lukuunottamatta blogissani ole kovinkaan paljon, koska olen todella tarkka kenen kanssa lähden yhteistyöhön. Tämä postaus on myös hyvin ainutlaatuinen, koska en koskaan mainosta mitään tuotetta blogissani tällä tavoin ellei kyseinen firma siitä minulle maksa, koska niin kuin ymmärsitkin jo, on blogi työni. Tämä on tosin niin poikkeuksellisen hyvä kurssi, että halusin sitä mainostaa ilman palkkiota. Mainoslinkithän ovat blogissani tuttu näky ja se on ainoa, mitä tässä postauksessakin on. En nyt oikein tiedä mitä tähän enää lisätä, koska mainostan tässä loistavaa palvelua, josta olen itse saanut paljon tärkeää tietoa.

    • Kaisa

      Mä en ikinä ota osaa komentointeihin mutta nyt on ihan pakko. Olen kosmetologi itse ja löytänyt Miian blogin kautta twistbe:n ja uusi alku ihollesi-kurssin. Todella mieltä avaava ja huikea verkkovalmennus, jota itsekin markkinoin puhtaasta vilpittömästä halustani saada nämä tärkeät infot jokaisen kuluttajan käsiin. Saamatta mitään korvausta.

      Ihan kuten Miia kirjoitti, monttu auki olin minäkin joistakin asioista, ihonhoidon ammattilaisen näkökulmasta. Ja koska oma ihoni on haastava, pystyin oikeasti kokeilemaan uusia oppeja/näkökulmia omassa ihonhoidossa ja toimii.

      Markkinointi kosmetiikassa on aivan järkyttävää. Ja tämä on ihan huikea mahdollisuus pystyä kuluttajana opiskelemaan asiasta ja tekemään jatkossa paljon järkevämpiä valintoja ihonhoidossa.

      Kosmetologille verkkovakmennuksessa oli paljon tuttua, mutta todella mielenkiintoisia näkökulmia, jotka herättelivät itseänikin miettimään asioista erilailla.

      • Miia Ezen

        Heippa Kaisa! Onpa niin kiva kuulla, että lisää ihonhoidon ammattilaisia tykkää tästä kurssista. 🙂 Ja ihanaa, kun oot mennyt niin avoimena oppimaan uutta vaikka pohjatiedon määrä on varmasti jo todella laaja. <3

    • C

      Samaa mieltä, olisin toivonut vähän informaatiopitoisempaa postausta. Ymmärrän, että kurssin sisältöjä ei voi alkaa kopioimaan, mutta otsikon ja alkutekstin olisi voinut kirjoittaa hieman vähemmän lupaavammin tai sitten nostaa esiin edes joku yksittäinen asia. Hampurilaisvertauksellisesti: “järkytyin, kun kuulin, mitä hampurilaiset todella sisältävät, mutta mene sinäkin kurssille”. Inci-asiat lienevät kuitenkin yleisluontoista tietoa, ei kurssin järjestämän ideoimaa, vaikka siitä sinä koitkin saavasi paljon. 🙂

      • Öööm

        Jokainen voi halutessaan itse googlettaa incien tarkenteet…? Kiitos Miia, että tuot tietoituuseemme tämmöisen tosiasian siitä jokainen halukas ja kiinnostunut voi lähteä lisää etsimään tietoa. Ja kaikki ymmärtää, ettet voi alkaa avaamaan maksullisen kurssin sisältöä muille.

      • Miia Ezen

        Mä niin ymmärrän sua, mutta en tosiaan oikein voi nostaa esiin mitään yhtäkään asiaa. 🙁 Ja otsikointi on ihan sen vuoksi, että se houkuttelisi lukemaan tästä loistavasta kurssista. En oikein viitsi huonontaakaan otsikointiani. Mutta välillä näin ja toivottavasti tykkäätte mun tulevista jutuista. <3

  • Martsa

    Kiitos! On kiva, että jaat tietoisuutta meillekin tästä aiheesta!
    Sillä juurikin se, että kuluttajat helposti uskoo kaikenlaista höpöhöpöä kun vaan mainoksissa käytetään oikeita sanoja, laittaa meidät tekemään huonoja valintoja tietämättämme.
    Kiitos upeasta blogista!

    • Miia Ezen

      Heippa Martsa! 🙂 Joo, tää kurssi on kyllä jokaisen pennin arvoinen ja ainakin itselleni melkein shokki, kun tajusin mitä kaikkea meille myydään. Ja huonoja tuotteita on vielä yllättävän paljon.

  • Eeva

    Hei Miia!
    Ihana et kirjoitat kokemuksia eri näkökulmasta,ihan jees kertoa myös verkkovalmennuksesta joka on sun työn kannalta merkityksellistä.Jatka samaan malliin oot super kun kerrot rehellisesti asioista.
    Mun tuli mieleen vuosia sitten dokumentti The Body Shopin perjustajan(Anita Roddick)kertomus miten kuluttajia viilataan linssiin meikkien myynnissä.Hän oli jo itse siirtynyt syrjään kyseisestä firmasta.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 🙂 En muuten tunne Body Shopin tuotteita kovinkaan hyvin, mutta kun näin yhden heidän tuotteen inci-listan niin olin superyllättynyt. Sisältö ei todellakaan ollut laadukasta. Mutta eihän se välttämättä ole niin jokaisen tämän merkin tuotteissa. Tiedä sitten miksi tämä Anita lähtenyt.

  • Jossu

    Tuli vaan tuosta nyt mieleen että suositteletko nykyään täällä blogissa vain tuotteita jotka ovat oikeasti ehtaa tavaraa, vai onko höttöä joukossa? Ja kurssi vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta😀

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! 🙂 Ehtaa tavaraa niin paljon kuin vaan oma tietoni riittää ja opiskelen näin kurssinkin jälkeen kokoajan lisää. Mutta jokaisella on ne omat kriteerinsä ja saatan suositella sellaisia meikkituotteita, joissa on esim silikonia. Joku ei halua käyttää sitäkään. Ihonhoidossa olenkin sitten tarkempi.

      • Jossu

        Hieno homma ja kiva kuulla😀!! Itse joskus aikoinaan opeteltiin kammpaamokoulussa näitä inci listoja lukemaan, ihan on hyödyllistä jotain sieltä osata tulkita

  • smettis

    Mitä sulla on huulilla näissä kuvissa? Tai no oikeastaan koko meikki kiinnostaa (pohja ja poskipuna), koska on erittäin kaunis meikki 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Smettis! 🙂 Mulla on huulissa tässä vain rajauskynää ja siis tuota, joka pyörii etusivun tammikuun suosikeissa. Sen päällä sitten huulirasvaa. Silmissä käytin Anastasia Beverly Hillsin Soft Glam -palettia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram