Kuinka varjostukset tehdään oikein?

20.01.2019

Drag-tekniikoita käyttävät Youtube-meikkaajat tekevät aivan liian vahvoja varjostuksia poskille. Näille varjostuksille on kyllä aikansa ja paikkansa juurikin drag-meikissä ja muissa vahvoissa esiintymismeikeissä. Näen viikottain niin hurjia meikkisuorituksia varsinkin nuorilla, että aiheesta on taas vaihteeksi kirjoitettava muutaman hyvän vinkin kera. Näet jo yllä olevista kuvista, että varjostuksien ei ole tarkoitus näkyä selkeästi. Niiden pitää vaan muotoilla kasvoja kevyesti.

MIKÄ IHMEEN VARJOSTUS JA MITEN SE TEHDÄÄN?

Varjostuksien tehtävä on korostaa kasvojen varjoja, eli niillä saa hieman kavennettua kasvoja, piilotettua kaksoisleukaa tai madallettua korkeaa otsaa. Myös nenääkin saa huijattua pienemmäksi. On kuitenkin vissi ero tehdäänkö varjostukset teatterilavalle vai kauneusmeikkiin. Väärin tehtynä varjostuksilla saa myös tehtyä hallaa. Mm. vanhennusmeikki tehdään valoin ja varjoin.

  • Varjostusta voi laittaa aivan hiusrajaan ellei otsa ole jo valmiiksi matala. Opin hyvä kikan Wayne Gossilta: Jos otsasi on vain parin sormen levyinen, älä laita varjostusta otsaan ollenkaan. Jos otsalle mahtuu taas kolme sormea niin voit laittaa varjostusta otsan sivuille. Jos otsalle mahtuu neljä tai enemmän sormia, niin voit laittaa varjostusta niin ostan sivuille kuin yläosaankin.
  • Poskivarjostukset vedetään juuri poskiluun alle eli siihen kohtaan mihin varjokin tulee luonnostaan. Ei kuitenkaan liian alas, koska silloin posket näyttävät roikkuvilta. Varjostus vedetään kohti amorin kaarta, mutta sitä ei kuitenkaan vedetä huuliin asti. Jos vedät kuvitteellisen viivan silmän ulkokulmasta suoraan alaspäin, niin siihen loppuu varjostus. Varjostukset ovat myös hyvin kevyet. Ei ole tarkoitus, että ne erottuvat selkeästi. Toki iltameikissä ne voivat olla hivenen vahvemmat.
  • Varjostussävyä voi tuoda myös leukalinjaan, mutta kannattaa varoa, koska leukalinjassa näkyy helposti ruskea viiva. Et välttämättä huomaa sitä itse, mutta sinua sivulta katsovat sen kyllä huomaavat.

MITÄ TUOTTEITA SIIHEN KÄYTETÄÄN?

Jos olet yhtä vaalea kuin minä, niin varjostussävyn tulee olla melko harmahtavan ruskea. Smashboxin Cali -paletissa* on juuri sopiva sävy siihen ja se on paletin vasemmassa ylänurkassa. Oikeassa ylänurkassa on loistava aurinkopuuterisävy tai varjostussävy ruskettuneelle iholle. Mitä tummempi iho, niin sitä enemmän varjostussävy on myös keltaiseen taittava ja tietenkin myös tummempi. Paletin keskellä on kaksi kaunista hohdepuuteria poskipäille. Toinen kesään ja toinen talveen. Sen lisäksi siinä on kevyt poskipuna ja vaalea sävy tuomaan kasvoille valoa. Aika loistava paletti kaltaiselleni vaaleaihoiselle.

Siveltimenä käytän Real Techniquesin jämäkämpää poskipunasivellintä*, jolla voi mainiosti levittää myös hohdepuuterin ja tietenkin myös poskipunan.

P.S. Aurinkopuuterin ja varjostuksien eroista voit lukea TÄSTÄ. Ne ovat kuitenkin eri asia ja tulevat osittain eri paikkaan.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Enni

    Teepä joskus malliksi vanhennusmeikki 😄. Olisi hauska nähdä ennen ja jälkeen -kuvat!

    • Miia Ezen

      Aivan loistava idea! 😍 Rakastan tehdä vanhennusmeikkejä.

      • Markit

        Hei mutta sullahan on pari vanhennusmeikkiä tuolla maskimiian puolella. Siinä on Ruusumiehen vanhuus näkyvillä, melkein. Sen verran komia vanhus, ettei kande vaihtaa!!!😀. Suu vähän paljasti, että oisko kuitenkin nuorempi mies 😊. Ennen kuvahan oli tässä jossain blogissa. Komee oli!

        • Miia Ezen

          Joo siellä tosiaan on. Omalle kasvoille en tosin ole vanhennusta tainnut koskaan tehdä. 😃 Joo, onhan tuo maailman komein mies mun mielestä. ❤️

          • Enni

            Mä haluaisin kyllä nähdä, miltä ysikymppinen Miia näyttää 😉

  • Tiina

    Hei! Olen kovasti odottanut postauksia ja kokemuksiasi luonnonkosmetiikasta ja ihonhoidosta. Tuotevinkkauksesi ovat edelleen kuitenkin suurimmaksi osaksi jotain muuta. Oletko todennut, että luonnonkosmetiikka ei pysty samaan vai johtuuko sponsoroinnista vai mikä juttu? Ihana tämä sinun blogi! Haluaisin kuitenkin itse päästä eroon synteettiseistä tuotteista iholla ja hiuksissa ja kuulisin mielelläni lisää näistä.

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! 😊 Ei, minua ei sponsoroida, mutta saan testiin paljon erilaisia tuotteita ja tilaan myös itse tuotteita, joita pidän mielenkiintoisina. Varsinkin ihonhoidon puolelta olen löytänyt paljon mielenkiintoisia tuotteita ja niitä on blogissani näkynytkin. Mm. Tässä ihonhoidon alkeet postauksessa on reilusti yli puolet luonnonkosmetiikkaa ->

      https://miiaezen.com/2018/11/25/ihonhoidon-alkeet/

      Vielä en ole tosin löytänyt montaa suosikkia värikosmetiikassa luonnonkosmen puolelta. Yksiö suosikkeja on kuitenkin Bohon meikkipohja sekä luomivärit. Benecoksen edullisista tuotteista tykkään myös kuten heidän ihan paras kulmakynä.

      Blogiin tosiaan ilmestyy vaan sellaiset tuotteet, joista todella pidän ja joiden uskon toimivan myös muilla. 😊

  • Liana

    Hei! Mitä koulua/opistoa suosittelet maskeerajaksi/meikkaajaksi sunnittelevalle?
    Kiitos.

    • Miia Ezen

      Itse kävin stadin aikuisopiston, joka on tällä hetkellä ainoa julkinen koulu ja samalla myös edullisin. Siellä opetus oli todella laadukasta. Yksityisistä kouluista parhaita on Maker ja Make Up For Ever Academy. Suosittelen ehdottomasti suorittamaan ammattitutkinnon, koska vain sen avulla voit tietää, että ammattutaitosi on vaaditulla tasolla. 😍

  • SiiriS

    Oon kokenut varjostusten ja aurinkopuuterin käytön hirmu hankalaksi juuri siitä syystä, että jos se erottuu selkeästi kasvoilta on sitä liikaa ja ennen tätä oho meni överiksi tilannetta on paha sanoa, että noh onko tällä nyt mitään eroa normi naaman kanssa. Poskipunan kanssa on sama juttu. Itsellä alkaa herkästi muutenkin punottaa posket varsinkin näin talvisin ja meikin alta paistaa punaisia aknearpia, niin tuntuu että nämä vain tekevät ilmeestäni entistä tunkkaisemman. 🙁

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Joo ymmärrän kyllä. Varsinkin tuon poskipuna dilemman kanssa todella tärkeää on hyvä meikkivoide ja valon tuominen kasvojen keskiosiin. Kurkkaa meikkipohja kategoria, koska siellä on paljon tähän vinkkejä. 👌😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram