Ikääntyminen ja pistoshoidot

16.01.2019

En uskoisi ajattelevan näitä asioita, ellen työkseni kuvaisi itseäni lähes jokainen päivä. Sitä tulee niin tietoiseksi omista “virheistään”. Uskaltauduin puhumaan asiasta, kun kuuntelin Nonsense-podin Lindaa ja Alexaa. He kertoivat kuuntelijoilleen missä pistoshoidoissa ovat käyneet ja ovatko olleet niihin tyytyväisiä. Suosittelen kuuntelemaan heidän ajatuksiaan ja muutenkin heidän loistavaa podcastiaan.

MIKSI KÄVIN PISTOSHOIDOISSA?

Teille tulee varmasti järkytyksenä, että olen käynyt pistoshoidossa. Minusta saa sellaisen kuvan, etten ikinä sellaisissa kävisi. Jostain syystä meinaan pistoshoitoihin suhtaudutaan hirmuisen negatiivisesti vaikkei niissä ole mitään vikaa, kun ne tehdään hyvin ja ammattitaidolla.

Itse olen 37-vuotias ja teen töitä kasvoillani. Se aiheuttaa ajoittain suuria paineita. Sitä on vaikea selittää, mutta ymmärtäisitte, jos olisitte kengissäni. Ystäväni ja bloggaaja Erika Naakka kirjoitti muutama viikko sitten aiheesta ja hän sanoi, että ikä saa näkyä hänen kasvoillaan. Haluan kuulla ihanan ystäväni mielipiteen kymmenen vuoden päästä, jos edelleen bloggaa, koska hän on silloin ikäiseni. Itse olen meinaan huomannut suuria muutoksia kasvoissani viimeisen parin vuoden aikana ja se on ollut työni puolesta pieni shokki. Tiedän, että moni teistä ruudun toisella puolella on ikäiseni tai vanhempi, mutta oman työni näkökulmasta uskaltaisin väittää, että asia on itselleni tuskallisempaa kuin monelle muulle teistä.

Olen oppinut ottamaan kuvat niin, etteivät iän merkit näy niin paljon. Valaistuksen oikein asettelu ja poseeraaminen on siinä avainasemassa. Rypyt, silmäpussit ja syventyneet marionettilinjat eivät tällöin erotu niin selkeästi. Tällainen järkkärillä otettu kuva on yllättävän raaka ja vielä näin muokkaamattomana se näyttää kaiken. Meikkaustaitoni tulevat todellakin tarpeen, jotta meikki ei korosta hiljalleen ikääntyvää ihoani, mutta sitä on kuitenkin tarpeeksi peittämään kaikki mitä pitää.

MITÄ TEIN KASVOILLENI?

Pistoshoitoihin suhtaudutaan negatiivisesti, koska monelle tulee mieleen vain törröhuulet ja epämuodostuneet kasvot. Siksi kävinkin yhdellä Suomen parhaista pistoshoitoihin erikoistuneista lääkäreistä. Sain sen mitä halusin ja kukaan ei huomannut eroa – ette edes te tarkat lukijani. Otin kyynelurien täytön hyarulonihapolla. Ilmeeni virkistyi ja silmäpussin alut olivat tiessään. Pitkään nämä ensimmäiset täytöt eivät pysyneet ja aionkin mennä ne uusimaan, koska näytin siltä kuin olisi nukkunut hyvät yöunet ja pidin kasvoistani. Eli hyvin tehdyt pistoshoidot eivät näy.

Tein tämän kaiken vain itseni vuoksi ja miksi tekisinkään sitä muiden vuoksi, kun mitään eroa ei kukaan tule näkemään. Itselleni tuli vain parempi fiilis olla kameran edessä ja esiintyä erinäisissä tapahtumissa.

Moni on sanonut minulle, että tarvitseeko pistoshoidoit aloittaa jo 37-vuotiaana? Jos niitä joskus haluaa ottaa, niin oman käsitykseni mukaan ne on paras aloittaa silloin, kun ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä alkaa näkyä. Myöhemmin täyteaineita tarvittaisiin muuten litrakaupalla.

ENTÄ TULEVAISUUS?

En rehellisesti sanottuna tiedä mitä ikä tuo tullessaan, joten vaikea sanoa. Nyt ainakin jatkan hyarulonihapon piikittämistä silmieni alle sekä mahdollisesti myös marionettilinjoihin. Tällä hetkellä ajattelen etten koskaan menisi veitsen alle, mutta ei sitä voi tietää mihin mieli muuttuu. Haluan kuitenkin näyttää aina Miialta enkä leikellyn tai liian täytetyn näköiseltä. Yllättyisitte siitä kuinka moni käy täyteainehoidoissa. Vain ne muutamat överit lopputulokset kiinnittävät huomiomme, vaikka he ovat vain se pieni osa piikin alla käyneistä. Ja muuten ainakaan kyynelurien täyttö ei sattunut ollenkaan.

Oletteko te kuulleet aikaisemmin kyynelurien täytöstä? Haaveiletteko te joistakin pistoshoidoista vai oletteko täysin niitä vastaan?

P.S. Postauksen meikin avaintuotteina käytin silmissä theBalmin Nude Beach -palettia*, Kicksin erottelevaa Flirty Extensions ripsaria* (ja paria ripsitupsua ulkonurkissa), huulissa Isadoran Sculpting Liplineria sävyssä 28 Bare Beige* (pysyy superhyvin!) ja huulipuna Maybellinen Gigi Hadid kokoelman GG10, jota en ikävä kyllä löydä teille enää mistään.

  • Heidi

    Kiva postaus! Niinhän sen kuuluukin mennä, että “parantelut” tehdään itseä varten. Siinä vaiheessa kun ne näkyvät muiden silmiin huomattavins, niin on ehkä menty liian pitkälle.
    Olen 38v, tänä keväänä 39v. Ikään liittyvät merkit ovat lisääntyneet vuoden – parin aikana merkittävästi. Silmänympärykset ovat saaneet ensimmäiset rypyt, olen ollut aika onnekas niiden suhteen tähän saakka. Onhan tämä aika kriisin paikka! Tähän saakka en olen pistoshoitoja yms miettinyt, mutta nyt olen niitä harkinnut

    • Miia Ezen

      Itsellänikin on tullut nopeasti ryppyjä silmien ympärille, mutta itseäni ne eivät häiritse. Mielestäni ne ovat vain kauniita. Silmäpussit ja sen myötä väsymys kasvoilla tosin häiritsee. Mutta nää on niin henkilökohtaisia asioita. 😊

  • Heidi

    Hei Miia!
    Olen saman ikäinen kanssasi ja vasta viimeisen vuoden aika ikääntymisen merkit ilmestyivät kerta rykäisyllä! Tähän asti ajattelin, että tuskin otan mitään pistoksia tms, mutta mieleni muuttui!

    Kukaan ei myöskään huomannut kasvoihini tehtyjä hoitoja, mutta itselle tällä oli valtava vaikutus!
    Mielestäni ikä saa näkyä, mutta haluan ikääntyä mahdollisimman kauniisti 😀

    Sä oot upee!

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Siis aivan täysin sama on tapahtunut mullekin ja täysin samalla tavoin ajattelen. ❤️ Kiva kuulla, että on kanssasisaria. Ja syy miksi Hollywood tähdet pysyvät saman näköisinä niin pitkään on varmasti ainakin tämä. 👌

  • Matilda

    Hei ! Itse olen harkinnut samaa ja minua kiinnostaisi missä/kenellä kävit?

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Kävin Medfinin Valerialla. Niin ihana sydämellinen ihminen ja tietenkin taitava lääkäri 11 vuoden pistoshoitokokemuksella.

  • Anni

    Kiva kun kirjoitat rehellisesti aiheesta, joka jostain kumman syystä aiheuttaa aina kuohuntaa kun sen ottaa esille. Itse olen sitä mieltä että pienen ”parantelun” vaikutus mielialaan on niin suuri, että suosittelen sitä kaikille joille kauneus tuottaa iloa. 😊

    • Miia Ezen

      Sanoitpa tuon hyvin! 😍 Joo, samaa mieltä. Ja myös omasta mielestäni on täysin ok, jos haluaa myös vaikka todella muhkeat huulet tai mitä vaan. Oma fiilis on tärkein. Omasta mielestäni esim. Henry Harjusola näyttää uskomattoman upealta muhkeine huulineen. Sopii hänelle niin hyvin. 😍

  • Anna

    Mä edelleen liputan pistottoman elämän puolesta omalla kohdalla vaikka olenkin 36. Ikuista nuoruutta ei tarvi tavoitella ja pitkällä aikavälillä täyteainehoitojen vaikutuksista ei ole tutkimuksia. Huolestuttavinta on kun alle 30-vuotiaat ja jopa nuoremmat muokkaavat ulkonäköään pistoksilla.

    Vaikka mielipiteeni kuulostaa ehdottomalta, se perustuu omiin arvoihini. Kuitenkin itse mielummin laittaisin rahani hyvään kasvohoitoon. Kukin tyylillään. Rohkeaa kertoa tätä.

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! Kiva kun tulit kertomaan oman mielipiteen asiaan ja ymmärrän sua täysin. Itsekin tekisin varmasti samoin ilman nykyistä työtäni. 😊 Ja ymmärrän myös tutkimuspuolen ikävä kyllä sama asia pätee moneen kosmetiikan raaka-aineeseen (esim. Parabeenit). Pitkäaikaisia tutkimustuloksia ei vain ole. 😞

  • Ansu

    Moi Miia! Oli pakko tulla kommentoimaan tähän että mun silmään näytät kyllä todella upealta ja nuorekkaalta esimerkiksi näissäkin kuvissa ja toivottavasti jatkat blogiasi vielä pitkään ikääntymisestä huolimatta! Tykkään niin kovasti erityisesti nykyisestä raikkaasta, muokkaamattomasta ja rohkeasti omanlaisesta tyylistäsi meikin ja blogin osalta.:) Uskoisin myös, että me lukijat luultavasti olemme paljon armollisempia ikääntymisten merkkien kanssa, joita sinulle sitten joskus tulee enemmän (itse en ainakaan vielä huomaa juuri mitään:D). Itsehän sitä on useimmiten itsensä pahin arvostelija..:) olen itse 25-vuotias ja mun makuun myös pistoshoidot ovat silloin ok, kun lopputuloksessa säilyy luonnollisuus ja ihminen pysyy itsensä näköisenä. Kukapa ei haluaisi olla mahdollisimman hyvin nukkuneen ja virkeimmän näköinen versio itsestään.:)

    • Miia Ezen

      Voi kiitos ihana ❤️ Valoilla saa kyllä ihmeitä aikaan kuvissa. Mutta tietyt asiat taas kuvissa korostuu, kuten ihon epätasaisuus, varsinkin jos meikki on laitettu huonosti. En ole lopettamassa ainakaan vähään aikaan blogiani. Nautin tästä positiivisesta ilmapiiristä, joka tänne on teidän kaikkien myötä tullut. 😍

  • Jossu

    Miten sattuikin että juuri eilen kiinnitin huomiota silmänalusiini ja niissä korostuneisiin ryppyihin! Onhan ne siellä olleet mutta huonosti nukutut yöt korostavat niitä! “Normitilanteessa” eivät niin haittaa…Vielä!😂 Ja totta, jotenkin minäkin kuvittelin ettet sinä ikinä moiseen ryhtyisi, mutta jokainen tekee niin kuin itse haluaa. Pääasia mielestäni on että on itse tyytyväinen itseensä. Ja aivan oikein, teet sen juuri itsesi takia, et muiden. Jos olet tyytyväinen, hieno homma!👍 Ja näytät hyvältä!!

    • Miia Ezen

      Kiitos Jossu! ❤️ Hauska sattuma. 😃 Mutta joo omasta mielestä rypyt on kauniita, mutta silmäpusseista en itse niin välitä.

      • Jossu

        Juu, noin mäkin ajattelin ennenkuin mokomat yhdistivät voimansa😂😂!!

        • Miia Ezen

          Oi Nou 🙈

  • Maikku

    En ois sua kyllä 37v uskonut😊
    Ja ymmärrän täysin, kun kasvoillaan tekee työtä, huomaa ne pienimmätkin muutokset.Minusta kaikki hoidot on jees, jos itse tulee siitä onnellisemmaksi❤Itse olen nyt 46v ja huomannut kuinka nopeasti muutokset iholla alkoi kun täytin 40.
    Olen myös miettinyt että jossain vaiheessa saatan käydä hakemassa täytettä etenkin silmänympärysalueelle.
    Pienetkin rypyt tai veltostunut iho vaikeuttaa meikkaamista(itsellä), tää on mun kokemus ja kamera on armoton.
    Upeeta että sä jaoit tän kokemuksen.Mä harvoin kommentoin mut nyt oli pakko😁

    • Miia Ezen

      Kiva, kun tulit kommentoimaan. 😊 Joo uskon tosiaan, että 40 on aikalailla kaikilla se maaginen raja, jolloin erot alkaa näkyä. Mulla se alkoi joskus 35:n ikävuoden jälkeen selkeästi enemmän.

  • Nadja

    Hei! Olen kyllä huomannut, että olet käynyt pistoshoidoissa, mutta lopputulos näyttää kauniilta kyllä. Haluan vain sanoa, että paineet ikääntymisen merkeistä omissa kasvoissa voi olla silti suuremmat kuin bloggaajalla, vaikka ei kauneusalalla työskentelisikään. Ihmisten murheita ei pitäisi koskaan puntaroida, mikä tuntuu kenestäkin pahemmalta.

    • Miia Ezen

      Heippa Nadja! Missä vaiheessa oot huomannut? Eli osaatko kertoa eron joidenkin tiettyjen kuvien välillä? 😃 Mä en nimittäin usko, että osaat eron sanoa, koska edes läheisimmät eivät sitä huomanneet. 😉 Mutta eihän siinä mitään, jos näet. Hihi.. olis vaan niin kiva tietää, että miten sen huomaat? Kun en itsekään sitä näissä kuvissa näe. 😃

      • Nadja

        https://www.instagram.com/p/BsFXKYIluyQ/?hl=fi Tästä kuvasta se fiilis tuli. Ja edelleenkin varsinainen pointtini oli se, että moni blogiasi lukeva ulkonäköpaineista kärsivä nuori tai aikuinen, voi todella pahoittaa mielensä kommentista, jossa vertailet omia paineitasi muihin. Luulen, että moni pitää sinua esikuvana ja suunnan viitoittajana kauneudonhoidossa ja on saanut sinulta ehkä tsemppiä ehostaa itseään siten, että tunteekin olonsa paremmaksi. Tämä on vain minun mielipide ja ei välttämättä sinulle tärkeä asia, mutta toivon että ajattelisit asiaa tältäkin kantilta, että ulkonäköpaineita ei voi oikein vertailla vain ammatin vuoksi.

        • Miia Ezen

          Aa niin just.. no itseasiassa tämä kuva on tosi tuore ja tuosta on jo lähtenyt täyteaineet pois. 😊 Ja olet kyllä oikeassa että ulkonäköpaineita on kaikilla. Toivoin vain ymmärrystä kuinka pahaksi se voi nousta, kun on julkisessa työssä.

  • Marjo

    Hei!

    Olen kymmenen vuotta Sinua vanhempi, mutta vasta nyt on marionettilinjat alkaneet häiritä itseäni, ne tekevät helposti kiukkuisen ilmeen, joten pistoksiin olen päättänyt turvautua, samalla voisin varmaan myös ottaa botoxia, On ihan hullua, kuinka ihmiset edelleen jotenkin salaa näitä hoitoja. Minulla on norjalaisia ystäviä, jotka aivan avoimesti puhuu myös pistoshoidoistaan. Koen tämän positiivisena, koska näin tieto hyvistä ja huonoista pistospakoista leviää. Mitä salattavaa noissa on???

    • Miia Ezen

      Joo oot kyllä niin oikeassa! Näin varmasti vähemmän ihmisiä menisi huonoon hoitoon. Olen seurannut jonkin verran Facebookin pistoshoitoryhmää ja huh mitä siellä näkee. 🙈 Ja noista marionettilinjoista.. itsekin oon tosi vihaisen näköinen, jos olen naama aivan peruslukemilla. 🙈

  • Tyyppi silmäpussien takana

    Olen juuri miettinyt ensimmäistä kertaa kyseistä aihetta. Aiemmin olen ajatellut ei ikinä, mutta nyt kun olen nähnyt maltillisempia lopputuloksia enemmän olen alkanut taipua. Itse täytän kohta 30 ja silmieni alle on ilmestynyt tummentumaa ja silmäpussit. Minua harmittaa, kun hymyilen kuvassa aidosti nään itse kuvassa vain silmäpussini. Vielä en tiedä tulenko ottamaan täytettä koskaan, ehkä ainakin nykyään se voisi olla mahdollisuus. Ihanaa että kerrot tästä avoimesti. 😍

    • Miia Ezen

      Mä niin tiedän sun fiiliksen. Mulla tulee ne taas, kun en ole käynyt uudestaan piikillä. Uusiahan noita alkuun pitää ennen kuin alkavat paremmin pysyä. Eli ei ole mitään halpaa hommaa. 🙈

  • Alessa

    En tiedä osaatko tähän vastata, mutta kysellään kuitenkin😄 tiedätkö, onko esim tosta kyynelurien täytöstä apua jos silmäpussit eivät johdu iästä(olen vasta 22v) vaan ne on ihan perinnölliset ja olleet minulla koko ikäni. Koko meiän suvulla on, mutta se on aina ollut minulle se herkkäkohta, minkä vuoksi en esimerkiksi tykkää ottaa kuvia, joissa oikeasti hymyilen, koska näen niissä kuvissa vaan ne silmäpussit. Ja kuinka paljon tuollainen hoito suunnilleen maksaa? Sinun kuvissa en kyllä ole huomannut eroa, eli tosi hyvin tehty😊

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo mä en oo kyllä nyt oikea henkilö vastaamaan tähän. Kaikilla tämä on niin eri ja varmasti riippuu monesta asiasta. 🤔 Ja vaikka olisin lääkärikin niin uskoisin, että hän osaisi varmasti sanoa vasta kun näkee livenä. Kannattaa kurkata Tubesta aiheesta videoita ja mielenkiinnon noustessa vielä lisää niin soittamaan suoraan klinikalle. Esim Britney Sumellilla on aiheesta loistava video. Hän taisi käydä samalla lääkärillä kuin minä. 😊

    • Miia Ezen

      Niin ja yksi hoitokerta (1ml) maksoi noin 330€, mutta mulla on lähtenyt jo lähes kaikki pois. Eli alkuun pitää uusia tiheämmin, jotta lopputulos pysyy pidempään. 👌😊

  • Raija

    Hei Miia
    Laitampa omankin kokemukseni tänne.
    Olen itse käyttänyt jonkin verran pistoshoitoja ( hyaluronihappo ) nasolabiaalijuonteisiin ja sibeliusryppyihin ja ihan sen takia että kasvojen ilmeestä tulee iloisempi eikä niin alakuloinen 😊
    Ammattini puolesta teetän kollegalla myös silloin tällöin neulaushoitoja ihon kunnon parantamiseksi joka myös auttaa kohottamaan kasvoja ja häivyttämään juonteita ,perustuu myös hyaluronihapon syöttämiseen .
    Se että on tyytyväinen itseensä on tärkeintä .
    Kiitos ihanasta blogistasi Miia❤

    • Miia Ezen

      Heippa Raija! Onpa todella kiva kuulla lisää mielipiteitä ja varsinkin kuulla se, että meitä on niin monia, jotka suhtautuu näihin myönteisesti ja avoimesti. 😍

  • Eeva

    Hei Miia!
    Ihana et kirjoitat tästä aiheesta rehellisesti.Mä en ainakaan ole huomannut mitään eroa sun kasvoissa.
    Mä täytän helmikuun alussa 71v on vaan pakko hyväksyä vanheneminen.Ainoo mikä mua risoo leuan alla oleva löysä kohta,näin talvella ei haittaa kun voi peittää huivilla.Silmäkulmissa on nauru/itkurypyt mut ne ei haittaa yhtään.Lopetin tukan värjäämisen noin 4vuotta sitten kun halusin katsoo millon tulee harmaata.Vielä ei ole kuin pari raitaa otsatukassa.
    Muuten oon onnellinen kun oon vielä terve.Ulkoilen paljon se pitää mielen ja kropan kunnossa.Sitte huumoria ja itseironiaa kannattaa pitää yllä.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 😊 Joo ei sitä eroa huomakaan, koska valaistus näissä kuvissa on imarteleva. Oli sitten silmäpusseja tai ei. 😉 Tai no yksi sanoi huomaavansa ja innolla odotan hänen vastausta, että mistä sen näkee. 😃 Mutta vitsit kun hyvä, että toit esille asian nimeltään terveys. Se on ihan kaikista tärkein. Tää nyt on vaan tällaista hömppää. 😅

      • Eeva

        Mää menisin heti leikkauttaan toin leuanalushötön mut en uskalla kun kuitenki nukutetaan,jos en herääkään siitä.
        Tykkään kuitenki olla eläkkeellä ja nauttia kiireettömästä toimettomuudesta.

  • Markit

    Hei; En minä nyt suorastaan järkyttynyt, mutta yllätyin kyllä. Olen aina ajatellut, että jokainen tehköön itselleen, mitä haluaa, mutta ei minun silti tarvitse aina ymmärtää, yritän kyllä. Eikä tämä ole minulle arvokysymys. Vaan pitkäaikaissairaana, monta leikkausta takana en millään ymmärrä, että joku vapaaehtoisesti ottaa piikkejä/leikkauksia, sattuu tai ei tai laittaa mitään ylimääräistä itseenä. Minusta niissä on aina oma riskinsä, joista ei aina etukäteen tiedä, vaikka että miten ko aine reagoi omassa kehossa vaikkei kenellekään muulle ole koskaan mitään tullut. Ja tietysti en edes välitä joka rypyn tulemisesta, ne kun eivät ole mitenkään oleellisia. Siis minulle ja ymmärrän kyllä pointtisi, kun kasvoillasi teet työtä. Vai kirjoitanko nyt arvoistani… Joka tapauksessa kommenttini on elämäntilanteesta ja tietysti iästäni johtuva. Erika kirjoitti hyvin, että “henkinenkin hyvinvointi näkyy ulospäin”. Ja tuo henkinen hyvinvointi taas on jokaisella vähän erilaista eli mistä sen saa, eikö? Minulla se on se, että tässä kunnossa pysyn ryppyineni, ja naurunryppyjä vasta onkin!
    Vaikka kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin, kun ajattelin, että tässä vanhetaan yhdessä, sinä bloggaat ja minä luen. Sitten saat ryppyjä ja niitä meikillä peittelet. Ja minä ihmettelen, että mitenkä minä en niitä saa piiloon :).

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Joo, ymmärrän sua täysin. Terveys on kaikista tärkeintä kuitenkin. ❤️ Tuo mitä laitoin on hyarulonihappoa ja sitähän löytyy meidän kropasta muutenkin. Ja siis ryppyjähän minä en tässä peitä. Niistä moni tuntuu kommenteissa puhuvan. Haluan vaan eroon varsinkin silmäpusseista ja valahtaneesta naamasta – hankalaa selittää. Rypyt on kauniita ne onkin sitten eri asia. Botoxilla saa niiden syntyä ehkäistä, mutta sitä en ole ajatellut kokeilevani – vaikka ei sitäkään koskaan tiedä. 😊

      • Markit

        No minäpä luulin, että kyynelura on ulkokulmassa ( eläköön google taas). En tiedä, että miten kauaksi arkistoasi selaan, että ne löydän. Olet joka kuvassa viime kesästä lähtien yhtä kaunis, on sitten mistä suunnasta vaan otettu. Muuten ne vas/oik kuva eivät olleet ihan verrannollisia, pään kallistus ja hymy muuttaa paljon. Kerro nyt joskus, että milloin olet käynyt, niin, tai sitten et 🤗

        • Miia Ezen

          Marraskuun puolessa välissä kävin ja joulukuun puoleen väliin mennessä oli jo naama takaisin normaalissa muodossaan. 😊 Aluksi kun ne lähtee nopeammin pois. Nyt on rahat menneet reissaamiseen. 😉

  • Virpi

    Kamera on raaka, sen olen itsekin huomannut ottaessani joskus meikkikuvia. Vaikka peilissä näkyy kaunis meikki ja iloiset kasvot, niin tietokoneen ruudulle ilmestyy joku vanha haahka. Kaikki mahdolliset ihon virheet paistavat läpi kuin eivät olisi meikkivoidetta ja peiteaineita nähneetkään! Silmäpussit pullottavat ja silmien sisänurkat sinertävät. Sitten vaan piipität, että on ne kyllä peitetty. Senkin huomasin, että valokuvaa varten saa tehdä paljon voimakkaamman ja peittävämmän meikin kuin omaan käyttöön. Valoa pitää tulla tarpeeksi joka suunnalta varjojen hillitsemiseksi.

    Jos tekisin töitä kasvoillani, olisin jo ajat sitten hankkinut parannusta kasvojeni näkyvimpiin virheisiin. Mutta en tee ja iloitsen siis ihon tehohoidon, meikin ja terveen elämän tehokkaasta avusta kuusikymppiselle naamalleni. Parhaan tuloksen antaa kuitenkin lämmin hymy!

    • Miia Ezen

      Ihanaa, kun oot huomannut tämän ja ymmärrät mua. 😍 Ja ymmärrän tuon että parempi kun tekee paksumman meikin kuvaan. Sekin tosin riippuu paljon kuvausolosuhteissa ja kuvan tyylistä, sekä mihin kuva tulee.

  • Anna-

    Hei Miia, kyllä minäkin vähän yllätyin! Näytät mielestäni tosi hyvältä ikäiseksesi ja toivottavasti et koe paineita, kyllä me kaikki vanhenemme jossain vaiheessa! Olen huomannut että sokeriton ja vähähiilihydraattinen ruokavalio pitää ihon nuorekkaana, samoin hieronta ja muut kosteuttavat kasvohoidot. Itse kannatan luonnonmukaisia keinoja, mutta jokainen tekee toki itselleen mitä haluaa.

    p.s. Luulin Erika Naakkaa Irenen isosiskoksi ja n. minun ikäiseksi tai vanhemmaksi (itse 33v), eli teitä suunnilleen samanikäisiksi, mutta taitaa olla Irenen pikkusisko, hups 😀

    • Miia Ezen

      Kiitos Anna! 😊 Kyllä niitä paineita ikävä kyllä silti tulee halusi tai ei. 😞 Ja oot oikeassa, että ruokavaliolla on todella tärkeä rooli. Ja tietenkin koko pyhä kolminaisuus eli lisäksi vielä liikunta ja uni. ❤️

  • Tiina

    Kiitos rehellisyydestä ja avoimesta postauksesta, Miia. Blogisi on muutenkin tosi hyvä, olet ammattitaitoinen, ja kiva, että on myös yli 30-vuotiaille suunnattuja kosmetiikkablogeja.

    Upealta olet aina näyttänyt, ennen ja jälkeen pistoshoitojen. Hesarissa oli tänään juttu huulitäytteistä, käy ihmeessä kurkkaamassa juttu. 🙂

  • Helena

    Olen ottanut botoxia sibeliusryppyihin ja otsan vaakajuonteisiin siksi, kun nuo sibeliukset teki minusta aika vihaisen näköisen. Ikääntymisen merkit minua ei tällä hetkellä haittaa, mutta se häiritsi, että olin aika synkän ja välillä vihaisen näköinen. Muutos oli pieni ja huomaamaton mutta itselleni tosi iso juttu ja paransi mielialaa ja itsetuntoa kovasti. Menen kyllä uudestaan kun on alkaneet uurteet palailemaan. Mutta kenellekään en ole kehdannut kertoa kun asiaan liittyy jotenkin sellainen turhamaisuuden leima.

    • Miia Ezen

      Mä ymmärrän niin sua, että itselle tulee parempi fiilis vaikka muut ei sitä huomaisi. 😍 Eikä siitä tarvikkaan muille sbaoa, jos se tuntuu epämukavalta. Se voi olla oma pieni kauneussalaisuus. 😉

  • Emilia

    Kiitos postauksesta! Olen 27-vuotias. Itselleni ulkonäköpaineita on syntynyt juuri siitä, kun lehdet ja some ovat täynnä kuvankauniita malleja ja ikääntymättömiä julkkiksia, joiden ulkonäön on aikaisemmin olettanut olevan täysin luonnon luomaa. Paineita on toisin sanoen aiheuttanut eritysesti se, että olen pyrkinyt tavoittelemaan jotain, minkä olen ajatellut olevan pelkkää geneettistä ihmettä (toki usein nämä sometähdet ovat myös voittaneet siinä geneettisessä lotossa). Nykyään kun tiedän, että näitä pistoshoitoja voidaan tehdä hyvin esteettisesti ja myös niitä meidän parhaita puolia korrostaen ja ehkä niitä itseämme eniten vaivaavia asioita häivyttäen, olen itselleni armollisempi.

    Eli pointtini oli sanoa, että liputan avoimuuden puolesta, ja että avoimuus on vähentänyt ainakin omia ulkonäköpaineitani.

    • Miia Ezen

      Heippa! Oot kyllä niin oikeassa tuon suhteen, että ulkonäköpaineet lisääntyy huomasti meillä kaikilla, kun ikääntymättömät julkkikset ja supermallin täydellisine ihoineen poseeraa lehdissä. Totuushan tosiaan on, että heidän kuvia parannellaan paljon sekä kuvaan vaikuttaa myös moni alan huippu.. meikkaajat, kampaajat ja huippuvalokuvaajat. Tietenkin monella on taustalla myös ammattitaitoiset plastiikkakirurgit. Sitten me tavikset koitetaan pysyä perässä ja ihmetellään kun ei onnistu. Monet ystävänikin miettivät miten saan otettua niin hyviä kuvia. Heh. Eli livenä olen ihan tavallinen nainen. 😊 Pelkästään meikillä ja hyvillä kuvillakin saa aikaan kivaa jälkeä.. kaikille. 😉 Eli ollaan armollisempia itsellemme. ❤️

  • Laura

    Musta näytät tosi hyvälle ja freesille! Musta jokainen saa tehdä kasvoilleen ja kropalleen mitä haluaa, olen itsekin haaveillut pistoshoidosta kyynelurien takia, koska ne on mulla tosi syvät ja korostaa väsymystä. Kuitenkin hoitolassa ikäni takia (30v) suositeltiin muita hoitoja toistaiseksi. 🙂 Ehkä sitten myöhemmin!

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  • Salla

    Arvaa, alkoiko kiinnostaa nähdä “ennen ja jälkeen” -kuvat! Sä oot mun mielestä näyttänyt aina hyvältä <3
    Ps Täällä toinen 37-vuotias ajoittain juonteitaan ihmettelevä 😀

  • Päivisusanna

    Moikka Miia! Mielestäni on jokaisen oma ja henkilökohtainen asia ottaako pistoksia (tai vastaavia) vai ei, ja ymmärrän hyvin työhösi liittyvät ulkonäköpaineet. Silti haluaisin rohkaista ja kannustaa taistelemaan noita paineita vastaan. Olen itse ollut nuorempana (nyt 42 v.) todella hoikka ja myöskin ihan nätti- asia mistä sain kuulla USEIN. Liikaakin. Sen vuoksi liikaa, että olisin tuhat kertaa mieluummin kuullut kehuja sisäisestäni kuin ulkoisestani, vaikka sanoja “olet ihana ihminen”, “saat minut hymyilemään” tai “olet upea ja rakastettava”. Jostain syystä ihmiset kuitenkin kehuu ja ylipäätään kommentoi niin paljon helpommin ja enemmän ulkoisia juttuja, mikä on surullista. Syystä että jokainen meistä vanhenee, muuttuu, rypistyy ja löystyy. Syystä että ihminen voi olla kiiltokuvamaisen kaunis ja huippumallin hoikka, mutta sisältä jotain ihan muuta. Ja syystä että uskon jokaisen meistä pohjimmiltaan haluavan tulla kohdatuksi sisältäpäin, ei kuorena tai pintana (mikä on ihmisyyttä kaventavaa ja yksilön arvoa alentavaa). Vaikka näin ajattelenkin on myös minulla ulkonäköpaineita (artistin työhön kuuluvia, mutta muutoinkin); erityisesti harmittaa kasvonpiirteiden “löystyminen” ja valahtaminen, sekä rypyt kaulan ja dekolteen alueella- ja silmäpussit tietty. Mutta- yritän, YRITÄN taistella niitä vastaan, edelläkirjoittamistani syistä. En kuitenkaan haluaisi olla vain tai ensisijaisesti kuori. Yritän turvautua mahdollisimman luonnonmukaisiin keinoihin- uneen, vedenjuontiin, saunomiseen, onnellisuuteen, rakkauteen, seksiin- ne jos mitkä kaunistavat ja nuorentavat! Loppuun vielä; sun Instastroorin kohta “rannan punaisin possu” oli IHAN SAIRAAN SUPERHYPERHAUSKA JA HULVATON, siis ihan paras, oon kattonut sitä repeatilla ja repeän joka kerta 😀 😀 😀 Miten ootkaan pystyny tekemään sellaisen ilmeen??! 😀 Ihan super! Super myös sen vuoksi, että siinä et ole ollenkaan laittautunut ja ilme on jotain muuta kuin, hmmm, esteettinen- upeaa että uskallat jakaa myös tuota puolta!! <3

  • Cherry

    Hei, kiva postaus! Täytän tänä vuonna 41 ja todellakin aion jossain vaiheessa ottaa pistoksia. Ulkonäköni ei ole työssäni missään roolissa, mutta ihan itseni vuoksi. Haluan näyttää hyvältä ja levänneeltä. Pienen vauvan ja kahden koululaisen äitinä levänneet kasvot ovat kaukainen haave. 🤣 Nykyään näkee paljon juuri näitä botox-huulia, mikä on mielestäni ihan Ok. Asia ei oman käsitykseni mukaan ole ollenkaan enää niin tabu. Mielestäni kaikki saavat tehdä kasvoilleen mitä haluavat, siitähän tulee vain lisää iloa, tyytyväisyyttä ja onnea maailmaan!

  • J

    Ei tullut järkytyksenä, ehkä yllätyksenä 🙂 En ole varmasti ainut, jonka mielestä näytät kauniilta ja nuorelta ikäiseksesi. Olen itse kohta 30v ja jo nyt koen, että oho, olenpas muutamassa vuodessa muuttunut paljon. Huomaa heti, että kuinka paljon vaikutusta sillä on, jos iho ei ole kovin hyvässä kunnossa, silmänaluset on luonnostaan tummat ja hampaat kellertää. Jos olisi enemmän rahaa, panostaisin jo nyt tehokkaisiin kasvohoitoihin ja miettisin täyteaineitakin.

  • Nina

    Hyvä postaus! 🙂

    Olen miettinyt pistoshoitoja ja ikää on kohta 32v, miettinyt myös täyttöjä. Mulla on vahva otsan lihaksisto ja vuosia vuosia ollut sibeliusjuonteet kulmienvälissä, sekä uurteet otsassa. Olisipa kiva, jos niitä ei olisi, mut hirvittää kyllä ajatus pistoista. Silti niitä mietin vakavissani.
    Olen myös miettinyt ylähuulen täyttöä ihan pienesti, kun se on aina ollu pieni/ohut vrt alahuuli.

  • Heidi

    Olet näyttänyt aina kauniilta ja tekemisiäsi ja vinkkejä on mukava seurata. Jokainen saa tehdä kasvoilleen tai vartalolleen mitä haluaa tai olla tekemättä ❤️ Mua mietityttää tietty ristiriita kun ensin aloit puhua luonnollisuuden puolesta, ripsipidennykset lähti veks, lopetit kuvien muokkaamisen ja aloit mennä meikkaamisesta luonnollisempaa suuntaan mm. megavarjostukset pois jättämällä, että luonnollisuus/todellisuus tulisi ilmi myös sinne kuvien kautta. Ja sitten otat pistoksia ja koet ahdistusta ikääntyvästä naamasta. Olenko ainoa, joka kokee tässä ristiriitaa? Mikä on ”tervettä esimerkkiä” somesta esikuvia imeville nuorille kanssasisarillimme, että meikeillä, varjostuksilla näytetään muokattuja tai muokkaamattomia kuvia tai sama tehdään kirurgin veitsen tai pistosten kautta? En tiedä saatteko kiinni mitä ajan takaa, mutta minusta myös keskustelun ja/tai ajattelun arvoinen asia meille kaikille ihanille naisille ❤️

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo ymmärrän sun pointtisi. 😊 Itsekään en ole kuitenkaan täydellinen ja minullakin on niitä arkoja kohtia, joiden kanssa kamppailen – varsinkin tämän työn vuoksi. Mielestäni olisi ollut väärin jättää kertomatta. Haluan, että kaikki myös ymmärtävät sen etteivät vaan tietyt ihmiset (maailman tähdet) synny täydellisillä geeneillä vaan usein siihen on käytetty niin piikkiä kuin veistäkin. Näin ainakin itse saan helpostusta paineisiin ja ymmärrän, että loppujen lopuksi kukaan ei ole täydellinen. Ymmärrän toki ristiriidan, mutta omasta mielestäni pistoksissa ei ole mitään väärää ja niillä saa kaunista jälkeä järkeä ja kohtuutta käyttämällä – toki jokainen oman mielensä mukaan. Jos kääntyisin täysin putipuhtaaksi esimerkki ihmiseksi, niin olisiko sekään enää normaalia? Hyvä pointti sulta. 👌😊

      • Heidi

        Ehkä olin vähän epäselvä. Tarkoitin, että jos (melko) saman lopputuloksen saa meikeillä ja/tai taidokkailla varjostuksilla (tai kuvia muokkaamalla) vs. pistokset tai veitsi, niin luonnollisuutta ajatellen, jota mielestäni lähdit hienosti tuomaan esille, niin miten tämä sopii siihen kuvaan. Mutta tosiaan ei mulla ole tietenkään mitään sitä vastaan mitä kukin itselleen tekee kuten yllä jo ilmaisin, eikä kenenkään tarvitse olla putipuhdas esimerkkihenkilö me ihmiset kun ollaan vajavaisia kumminkin oltiinpa taviksia tai megajulkkiksia tai jotain siltä väliltä. Tämä oli vain mielestäni ristiriidassa sen trendin kanssa mitä kohti mielestäni olit alkanut kulkea ja mistä olit alkanut kirjoittaa ❤️ Ihanaa viikonloppua ja kaikkea hyvää kaunis ihana Miia ❤️

        • Miia Ezen

          Joo ymmärrän sua täysin. 😘 Ja sulla on hyvä pointti asiaan. 😊 Näitä kaikkia juttuja mietin paljon ja varsinkin taas nyt kun olisi aika ottaa uudelleen. Vai teenkö rahalla jotain tärkeämpää. 🤔

  • Ellivelli

    Minä olen 36-vuotias (muistaakseni:D) ja joo, kyllä tätä muutosta näkyy. Ryppyjä ja roikkumista:D, eikä vähitellen naamassa:D. Mä en silti vois kuvitella itselleni pistoksia. En voisi kuvitella itselleni silareita vaikka tissini on pienet ja muutenkin samaa fiaskoa kuin loppukin kropasta. Tämä olen minä.
    Toisaalta JOS eroaisin ja pitäisi etsiä uusi mies voisin kuvitella tulevan melkoisia paineita ulkonäöstä. Kelpaisko kurppa kellekään? Vai pitäisikö ajatella kelpuuttaisinko niin pinnallista miestä itselleni? Pariutuminen/sen alku on kuitenkin jotenkin pinnallista joka tapauksessa? Vai?
    Mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä miettii tulevaisuudessa. Mua ei kyllä haittaakaan, joskus vaa näkee että on menny överiksi keinotekoinen muokkaus, tai jonkun nuoren näkee “kaikilla lisukkeilla” tulee surulliseksi, miksi hän ajattelee, että ei omana itsenään kelpaa?
    Tässä aiheessa on ääripäänsä ja vaikka se kiinnostaa on maailmassa tärkeämpiä juttuja mietittävänä. ILMASTONMUUTOS.

  • Anni

    Mä yllätyin ainakin – tavallaan! Ehkä siksi että olet ihanan rohkeasti kertonut siitä miten halusit lopettaa kuvien muokkaamisen ja siten valheellisen kauneuskuvan välittämisen lukijoillesi. Ja sain siitä mielikuvan että ajatuksesi olisi juurikin rohkaista muitakin hyväksymään se tosiasia ettei kukaan näytä oikeasti photoshopatulta, tietenkään. Tätä ryppyjen ja silmäpussien häivyttämistä pistoshoidoilla voisi periaatteessa ehkä verrata vähän samaan aiheeseen.. että ikääntyvän ihon kuvia ei tarvitse muokata nuoremman näköiseksi, kun itse iho on jo ennen kuvien ottoa muokattu. Kaikki kuitenkin näkevät oman ihonsa virheineen lähietäisyydeltä peilistä, joten onhan se rohkeaa jos esim bloggaaja uskaltaa näyttää omansa millään lailla muokkaamattomana, vain meikillä ehostettuna.

    Ymmärrän ihan tarkalleen mitä kerroit siitä että ihan viime vuosina iho on alkanut muuttua. Olen samanikäinen kanssasi ja ihotyyppinikin on hyvin samankaltainen. Itselläni vielä valvomista pienten lasten kanssa, osa ihon muutoksista johtuu varmasti myös siitä.

    Mutta toisaalta, arvostan sitä että kerroit tästäkin rehellisesti. Ihonhoidon tärkeydestä blogistasi lukiessani tiedän siis ettei kaikki ole lopulta kuitenkaan sen ansiota.

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Joo se on hyvä tietää, että ihan kaikkiin tuloksiin ei ihonhoidolla pääse. Tosiaan kävin ottamassa pistoksia vain kyyneluriin. En siis mitään ryppyjä varten, kuten moni kommenteissa jostain syystä luulee. Ehkä siksi kun puhun ikääntymisestä. Itselleni ikääntyminen ja ehkä muutama muukin asia on tuonut silmäpussit. Niille ei tosiaan saa oikein mitään tehtyä ihonhoidolla. Lisäksi kaikki pistoksen tuomat hyödyt ovat jo aikaa sitten hävinneet, joten ihan naturellina olen kuvissani. Itse suhtaudun vain positiivisesti hyarulonihappopistoksiin. Sitä löytyy meiltä muutenkin omasta ihosta ja sitä laitamme kasvoillemme rasvan ja seerumin muodossa. Botox on sitten eri asia ja siitä ei ole kokemusta.

  • Katri

    Samaa pohdin, kuin Heidi yllä. Pistoshoidoissa ja luonnonmukaisuudessa, jota voimakkaasti olet tuonut esiin, on iso ristiriita. Otin iloisena vastaan uuden suunnan, jossa kuvat ja iho olivat aidompia, ja tunsin, että blogi tuli tällä linjauksella entistä kiinnostavammaksi. Joten yllätyin tästä postauksesta kyllä!

    Minusta on tosi surullista, että edelleen naisten täytyy tuntea häpeää ulkonäöstään ja ihan luonnollisista ikääntymisen muutoksista. Jos blogisi tuottaa sinulle näitä fiiliksiä, ja tunnet että piikitys on jotain, mitä et muuten tekisi, onko blogin kirjoittaminen ja sen “kansikuvana” toimiminen sen arvoista?

    Olen suurin piirtein ikäisesi ja yhtä lailla pohtinut ikääntymistä paljon. Uskon kuitenkin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, niin mielen kuin kehon hoitamiseen unesta, hyvästä ravinnosta ja itselle sopivasta liikunnasta huolehtimalla, ja toivon että muistan aina vaalia näitä kasvojen “repsahdusta” tärkeämmiksi. Ja että uskaltaisin olla oma itseni, kaikista varsinkin meihin naisiin kohdistuvista paineista huolimatta. Kaikkea hyvää sinulle, Miia!

    • Miia Ezen

      Kyllä tämä blogin tekeminen on sen arvoista, koska rakastan työtäni ja sen luovuutta. Tämä on vaan yksi työni huonoista puolista ja toivoinkin teidän ymmärrystä asiaan. ❤️ Sinänsä ikääntyminen ja rypyt on itselleni ihan ok, mutta silmäpusseista en niin pidä ja tämä voi sinänsä johtua niin miehillä kuin naisilla monesta eri asiasta. Ihan vaan siitä mitä elämässä on meneillään tai voivat olla myös perinnölliset. Ja muuten miehetkin käy piikillä. 😉

    • Teetu

      ^ Tämä.
      Ja lisäyksenä, kaikki me vanhetaan.. se on luonnollista ja täysin ok.
      Voitko ajatella muuttavasi blogin suuntaa oman ikäsi ja ikääntymisen myötä? Mitä suotta yrittää luoda valotuksin ja kuvakulmin turhan illuusion mistään muusta.. kyllä meitä samanlaisia aikuisia naisia lukijoissa riittää 😉
      Itse olen tähän ikään (36) mennessä ehtinyt kasvattaa jo sen verran vahvan itsetunnon että ikääntyminen ei ole ongelma. Kunhan muuten pärjää näissä elämän tyrskyissä 🙂

      • Miia Ezen

        Heippa! 😊 Joo ymmärrän siis niin hyvin. ❤️ En vaan halua muuttaa enää kuvieni lataus huonompaan suuntaan, kun olen vasta oppinut ottamaan ihan jees kuvia. Tuskin kukaan haluaisi ottaa itsestään “ei imartelevia” -kuvia nettiin? Ja kirjoituksella toivoinkin teidän ymmärrystä asiaan, että työni vna tekee paineita, mutta se ei nyt ihan onnistunut. 😅

  • Tuikkunen

    Hei
    Minäkin koen melkoisena ristiriitana sen, että puhut luonnollisemman ulkonäön puolesta mitä meikkaukseen ja photoshoppaukseen tms. tulee. Ja nyt kerrot ottavasi pistoshoitoja. En ihan saa kiinni miten tämä nyt sopii luonnollisuuden korostukseesi. Itse olen 57 v ja koen olevani ihan kaunis nainen kaikkine virheinenikin.
    Päätän kuitenkin lopettaa blogisi seuraamisen ja toivon sinulle kaikkea hyvää. Sen arvomaailma ei vastaa enää omaani, mutta kiitos hyvistä meikkivinkeistä ja lempeistä ohjeistasi.

    • Miia Ezen

      Ok. 😊 Olenpa jotenkin surullinen, mutta samalla jollain tavoin ymmärrän. Hymyillään, kun törmätään. Olen edelleen se ihan sama tyttö, jolla on omat heikkoutensa. Jos kerran kävin ottamassa hyarulonihappoa, jota meillä on omassa kehossamme muutenkin ja näin käy niin on pakko sanoa, että olen todella yllättynyt. Meikkivinkit jatkuu ja hyvä meno täällä blogissani. 😍

      • Osaltaan pettynyt

        Mietin että kommentoinko, mutta kommentoidaan nyt sitten. Itse olen alle kolmekymppinen ja uskon että nämä lukijat ovat vain pettyneitä, sillä käsitys blogistasi(luonnonmukaisemmassa suunnassa) muuttui, ainakin itselläni hieman tämän postauksen myötä. Omalla kohdallani ei toki ole syy lopettaa seuraamista, en vaan ehkä lue tekstejäsi enää niin innolla kun mielessä käy mitähän kaikkea tekstin kirjoittaja on itsessään muokannut muutoin kun ihonhoidon ja meikin avuin. Omaan silmään tämä blogi muuttui siis enemmän ns. massavirran kaltaiseksi, jossa nykyajan normi on täyttää itseään aineilla täydellisyyden tavoittelemiseksi.
        Voi olla että oma mielipiteeni asiaan muuttuu kun ikää ja virheitä tulee ihoon, kuitenkin tämänhetkisillä arvoillani koen niiden kuuluvan elämään enkä haluaisi, että omat lapseni joutuisivat kamppailemaan tulevaisuudessa samanlaisten ulkonäköpaineiden alla kun nykyajan nuoret ja ilmeisesti vanhemmatkin..

        • Miia Ezen

          Joo kyllä mä ymmärrän sinua osittain. 😊 Tosiaan hyarylonihappo pistokset tukevat ja kosteuttavat ihon kudosta ja sinänsä ei niissä ole mitään sen kummoisempaa. Ja blogini luonnollisuus on siis enemmänkin luonnollisempaa meikkaustyyliä ja ihon hoitoa. Toistan nyt itseäni, mutta enemmän synteettinen kosmetiikka on haitaksi iholle kuin hyarylonihappo. Kyllähän microbladingissakin laitetaan ihon sisään pigmenttiä (ja sehän ei ihoon taas kuulu) ja se on kaikille ihan ok.

          Toisaalta ei kai näistä voi vältellään, mutta hyvää keskustelua on syntynyt. 😊 Olisi kiva vana ettei se osuisi suoraan minuun. Ja ihan kuin olisin tehnyt jotain aivan kamalaa. Pitäisikö tehdä postaus aiheesta, jossa kertoisin tarkemmin eri pistoshoidoista. Tuntuu, että ne aiheuttavaa hirmuisesti negatiivisuutta ja aivan turhaan. 😊

      • Eeva

        Moi Miia!
        Mä en ainakaan lopeta sun plogin lukemista,oot ihana ja rehellinen.Anna palaa vaan ja elä niinkuin ite parhaaksi näet se on sun elämä.
        Mua välillä ihmetyttää ihmisten reakointi eri ilmiöihin.
        Mä oon aina elänyt niin kuin ite haluan,mutta kunnioittaen ja kuunnellen lähellä olevia.On muakin arvosteltu omien ratkaisujen takia mut oon vastannut siihen niinkauan kun en satuta muita teen omat ratkaisuni.

        • Miia Ezen

          Heippa Eeva! Ei vitsit miten hyvin säkin muotoilit tämän. ❤️ Mä olen itse myös hyvin avoin uusille asioille ja kannustan kaikkia tekemään asiat niin kuin he itse parhaaksi näkevät. Sanoisin, että terveys edellä haluan edetä kaikessa, vaikka vielä käytänkin synteettistä kosmetiikkaa. 🙈 Se on mielestäni paljon pahempi kuin hyarylonihapolla kudosten tukeminen. Moni ei taida tietää hyarulonihapon ja botoxin eroa. Siinä tein ehkä virheen etten selittänyt asiaa. Tosin en näe botoxissakaan mitään vikaa vaikka itselleni en sitä ottaisi juuri nyt, kun en vaan tiedä siitä tarpeeksi. 😊

    • Tinde

      Olen Tuikkusen kanssa samaa mieltä saman ikäisenä naisena. Tein myös saman päätöksen, koska olin jopa hieman järkyttynyt, että normi ikääntyminen (jonka kaikki tulevat kokemaan) olikin Miian mielestä pahasta. Ei ole minun arvomaailmani mukainen blogi enää.

      • Riikka 23v

        Hassua, että olet Miia niin häkeltynyt siitä, että osa haluaa lopettaa blogisi seuraamisen. Eikö se ole mahtavaa, että ihmisillä on oma arvomaailmansa jonka mukaan haluavat elää. Tänä päivänä somessa vaikuttaa niin paljon erilaisia ihmisiä, jotka luovat sisältöä laidasta laitaan, jonka ansiosta ihmisillä on hienot mahdollisuudet valita ja löytää siitä paljoudesta itselleen ja omaan arvomaailmaansa sopivaa seurattavaa. Sinäkään tuskin innolla seuraat sellaista sisältöä, joka ei sovi arvoihisi. Joillakin on tarkemmat ja joillakin tiukemmat rajat siitä, mikä on omiin arvoihin sopivaa ja mikä ei. Itsekin olin harmissani lukiessani postausta, mutta loppujen lopuksi arvioin, että blogissasi on kuitenkin minulle enemmän plussia kuin miinuksia, joten koin, että seuraamisen lopettaminen ei olisi ollut paras vaihtoehto. Mutta mukava huomata, että kommentointi on kuitenkin positiivista molemminpuolisesti, nämä asiat kun helposti eskaloituvat negatiiviseen kommentointiin 🙂

        • Miia Ezen

          Joo ehdottomasti haluan pitää kommentoinnin asiallisena ja pidän tätä keskustelua todella mielenkiintoisena. Ja kiva, kun kaikki muutkin pysyvät asiallisena. Kyllä olen aika yllättynyt tästä, koska en näe pistoshoidoissa ja varsinkaan tästä puhumasta ihan hyarulonihapossa mitään vikaa. Sitä on kehossamme kuitenkin, mutta tungemme sinne asioita, jotka eivät sinne kuulu. Kuten synteettinen kosmetiikka, jossa on paljonkin epäilyttäviä aineita. Tein ehkä virheen etten kertonut tarkemmin mistä on kyse. Uskon monen suhtautuvan näihin negatiivisesti, koska asiasta ei vaan tiedetä. Vai olenko väärässä?

  • kikka2

    Hei! Saako noita kyyneluria häivytettyä meikillä? Hyviä vinkkejä kaivataan;)

    • Miia Ezen

      Joo, periaatteessa kyllä. 😊 Eli kun laittaa ainoastaan tummimpaan kohtaan hieman vaaleampaa peitevoidetta niin se tuo uurteita ns. ylös päin. Mutta kasvojen varjot tuovat ne kuitenkin aina jonkin verran esiin erilaisissa valoissa.

  • Kielo

    Taidat vain itse huomata nuo iän tuomat merkit. Et näytä yhtään vanhemmalta kuin Naakka.

    • Miia Ezen

      Kiitos! ❤️ Joo saattaa olla näinkin. 😊

  • Lukija

    Moi!
    Ihan nyt en ymmärrä tätä luonnolisuuteen liittyvää ristiriita-keskustelua.
    Luonnollisuus on puhtaimmillaan sitä, että ei käytä mitään iholla.
    Jos kuitenkin ihoa hoidetaan ja muokataan, niin miksi sillä on iso ero, miten sen tekee? Jos töpöttää rasvaa /seerumia kasvoille itse tai kosmetologin toimesta (käsin tai muulla ihonhoitolaitteella) niin se on Ok. Mutta jos sama aine laitetaan ihon alle jollakin muulla menetelmällä (pistoksena), niin se on epäluonnollista.
    Kyllähän kaikki kasvojen muokkaaminen eri keinoin on epäluonnollista, jos tätä pistoshoitoasiaa tarkastellaan suhteessa luonnollisuuteen.
    Mitä epäluonnolisempaa siihen siis liittyy, että menetelmä laittaa tuota happoa iholle on pistos ihon alle kuin se, että se laitetaan itse iholle tai kosmetologin toimesta käsin tai jollain muulla laitteella?

    • Miia Ezen

      Word! Juuri näin lukija! 😊

  • Armas Töppönen

    Jopas nyt ihmisiä pöyristyttää!

    Minä en kyllä näe ristiriitaa luonnollisemman meikkaustyylin ja luonnonkosmetiikan suosimisen, photoshoppaamattomien kuvien ja pistoshoitojen ottamisen välillä. Eiväthän ne edes liity toisiinsa. En tiedä kiteytyvätkö kritisoijat tuohon luonnollinen-sanaan ja tulkitsevat sen sitten tarkoittavan että olet sitoutunut ja lupautunut tekemään asioita vain ja ainoastaan jollain tietyllä “luonnollisella” tavalla 🙂

    Luonnollisempi meikkaustyyli – koen että se miellyttää silmääsi nyt enemmän ja siksi haluat tehdä niin. Ehkä myös säästää aikaasi päivittäisestä meikkaamisesta johonkin muuhun. Mikäli tämä saa jonkun muun ajattelemaan myös että vähempikin pakkelointi riittää siihen että näyttää kauniilta ja vaikkapa vähentää ulkonäköpaineita voi olla ylimääräistä extraa.

    Luonnonkosmetiikan suosiminen taas on minusta sitä, että haluaa hoitaa ihoaan mahdollisimman hyvin ja sellaisilla aineilla josta on hyötyä (oman kokemuksen tai tiedon kautta). Ei se, että luonnonkosmetiikka olisi itseisarvo tai pelkästään eettinen valinta.

    Photosoppaamattomuus taas on todella hieno asia sellaisille kuten minä, joka haluaa meikkivinkkejä, eli kuinka voin meikin avulla kohentaa ulkonäköäni. Itse en kaipaa vinkkejä siihen, miten voin saada itsestäni parhaan mahdollisen valokuvan meikin ja photoshopin yhdistelmällä! Haluan vinkkejä siihen, miten voin meikata itseni kauniisti tätä live-elämää varten, jossa ihmiset näkevät minut suurimman osan ajasta.

    Jos täysi luonnollisuus olisi se itseisarvo, niin sittenhän ei meikkaisi ollenkaan ja hoitaisi ihoaan pelkästään sadevedellä tai maksimissaan itse kerättyjä marjoja ja kukkaisvesiä ihoonsa hieromalla. LuonnolliseMPI tapa tehdä asioita taas on valinta, jota pitää itselleen parempana ja hyödyllisempänä näissä asioissa. Ei se mielestäni mitenkään poista mahdollisuutta tehdä muitakin valintoja (jotka eivät ole niitä “luonnollisia), jokainen arvioi riskit ja hyödyt esim. pistoshoitojen kohdalla ihan itse. Minä suunnittelen botox-pistoja sibeliusryppyihin ja käytän luonnonkosmetiikka, enkä koe mitään ristiriitaa itseni kanssa tässä asiassa 🙂

    Blogia lukiessa minulle on tärkeää tietää että mikä kuvassa on ihonhoidon, mikä meikin, mikä photoshopin ja mikä taas pistosten ansiota. Tällöin voin arvioida mitä voin kenties itse saavuttaa milläkin keinoilla. Arvostan sitä että kerroit tästäkin asiasta, ja muutenkin teet blogiasi läpinäkyvästi.

    • Miia Ezen

      Siinäpä se sanoit ja en osaisi tätä paremmin muotoilla. 😊👌 Onneksi te olette olemassa, koska en aina osaa muotoilla ajatuksia sanoiksi. Ja osuit niin kaulan kantaan tuon kanssa, kun sanoit tuosta luonnollisemmasta meikkaustyylistä. Se on juurikin blogini punainen lanka. Ei niinkään täysi luonnollisuus – näkyyhän blogissani paljon synteettistä kosmetiikkaa.

  • Heidi

    On tosiaan hyvää keskustelua ja paljon 😳 selkeästi asia jakaa mielipiteitä maan ja taivaan välillä ja niin kuuluukin olla, että elämä ei olis pelkästään haileeta ”ihansamaa”. Ja tosiaan; jokainen tehköön mitä ja miten haluaa ❤️❤️❤️

    Siihen ristiriidantunteeseen lähimenneisyyden ja nykyhetken väliltä on vaikuttanut varmasti tämä ja postaukset sen jälkeen;

    ”Minulla on ollut hirmuinen tarve peittää itsessäni kaikki ihana rosoisuus, jota ikä on tuonut mukanaan. Viimeaikoina on ajattelussani tapahtunut huima muutos. Olen alkanut jopa ihannoimaan Instagramista löytämiäni kuvia, joita ei ole photoshopattu luonnottoman näköisiksi. Lisäksi suuri fanitukseni kaunista ja tervettä ihoa kohtaan vain kasvaa ja haluan näyttää sen sellaisena kuin se on”…

    https://miiaezen.com/2018/08/26/lopetan-kuvieni-muokkaamisen/

    • Miia Ezen

      Joo hyvä pointti! 😍 Ja edelleen ajattelen näin. Rypyt on kauniita ja myös ihon normaali tekstuuri ihohuokosineen. Mutta silmäpusseista en silti pidä ja niille ei ikävä kyllä ihonhoidolla ja meikeillö ole paljon tehtävissä. Hyvät yöunet ja stressin elämä sekä liikunta tietenkin, mutta siihenkään ei ihan aina pysty. Hyarylonihappo hoitaa ihoa ja näin sisäisesti on tietenkin tehokkaampi. Pitää kyllä nyt kirjoittaa tarkemmin aiheesta. 👌😊

  • Elli

    Veikkaan että nämä joita nyt kiehuttaa ja kuohuttaa, kokevat että olet heille “valehdellut”. Tämä ei toki johdu siitä että olisit, vaan lukija on muodostanut sinusta tietyntyyppisen kuvan ja tämä postaus nyt luo siihen ns särön ja “et ole enää sellainen henkilö kun luultiin” 😀

    Yleensä tietynlainen ehdottomuus kielii minusta kuitenkin tietämättömyydestä. Sinä olet kuitenkin siinä mielessä mahtava bloggaaja, että sinulla on kauneudenhoitoon oikeaa ammatillista faktatietoon perustuvaa osaamista, jolloin voit oikeasti purkaa myyttejä täällä blogissasi. Siksi on hienoa, että tuot täällä termistöä selväksi, mitä “luonnonmukainen” “luonnollinen” “vegaaninen” tms. tyylisuunnat OIKEASTI tarkoittaa. Meillä tavistallaajilla kun nämä tuppaa helposti menemään sekaisin, ja sitten eletään siinä luulossa (olin itse ennen tällainen) että aina kun neulaa käytettiin naamaan –> kyseessä on botox, ja aina kun täytehoitoja tehdää esim. kasvoihin –> tulos on lopullinen. Sain kuulla että esim. 60 vuotias tätini kävi leikkauttamassa luomensa monta vuotta sitten. Olenkin aina pitänyt häntä erittäin freesin näköisenä, en kuitenkaan leikkausta ollut tajunnut ennen kuin siitä kerrottiin. Se että “järkytyin” kertoo kuitenkin enemmän minusta – kuin tästä tädistä. Olin vain muodostanut tädistäni päässäni tämmöisen kuvan “itsensä hyväksyjänä” ja “luonnollisuuden puolestapuhujana” ja jostain syystä minun luomani kuva oli ristiriidassa tämän luomileikkauksen kanssa.

    Olen todella kiitollinen, että rehellisesti kerrot tästäkin asiasta, jolloin me aiheesta oikeasti lisätietoa haluavat, voimme saada sitä ammattimaisesta näkökulmasta. Postauksillasi lähes aiheesta kun aiheesta on kuitenkin minulle todella paljon informaatioarvoa, koska kerrot aiheesta ns. “ilman tunnelatauksia” ja pääsääntöisesti faktoihin perustuvana. Ja mieti , ne kaikki jotka sinut “hylkäävät blogista koska olet käynyt pistoksissa” olivat ihmisiä, jotka eivät sinua hyväksy, niin tänne sinun blogiisi jäävät ne, jotka aidosti ovat avoimin mielin lukemassa blogia. Tämä varmaan vaan parantaa tulevaisuuden ilmapiiriä. 🙂 Mutta! IHANAA LOMAA sinne kauas Thaimaahan

    • Miia Ezen

      Vitsit miten hyvin avasit eri näkökulmia. 😍 Kiitos!

  • 38-vuotias

    Arvostan suuresti sitä, että uskalsit avautua vaietusta aiheesta. Moni kauneusalan bloggaaja puhuu ihonhoidon salaisuuksien perustuvan suurinpiirtein kurkkuveteen. Fakta on kuitenkin se, ettei 40-vuotiaan iho pysy enää kimmoisana samoilla keinoilla kuin 20-vuotiaana. Harvassa ovat ne, jotka myöntävät pistosten tai Botoxin käytön. Tästä iso hatunnosto sinulle.

    Itse olen 38-vuotias ja ihossani näkyy monia vanhenemisen merkkejä. Koen, että photoshoppaus ja erityisesti yleistyneet pistoshoidot aiheuttavat myös tavikselle ulkonäköpaineita. Siksi olisi upeaa, että luonnollisesti vanhenevia naisia näkyisi enemmän julkisuudessa ja kauneuskirurgiasta puhuttaisiin avoimesti. Arvostan kovasti mm. Jenni Pääskysaarta, joka esiintyy ilman meikkiä telkkarissa.

    Sinä teet omat päätöksesi. Kriittisyys ei mielestäni kohdistu sinuun, uskalsit vain nostaa esiin erittäin haastavan aiheen.

    • Miia Ezen

      Joo totta.. aihe on tosiaan haastava ja mielipiteitä herättävä. Mielestäni tärkeintä on, että me naiset pidetään yhtä ja tsempataan toisiamme kaikissa valinnoissa. 😊

  • Pampula

    Täytyy sanoa, että olen aika yllättynyt joidenkin kommenteista, aika dramaattista julistaa lopettavansa blogin (josta näemmä on kuitenkin pitänyt) seuraaminen tällaisen postauksen perusteella. Jos Miia olisi kertonut laitattaneensa microbladingkulmat, tuskin kukaan olisi sitä kommenteissa äimistellyt, vaikka tuollaiset kulmat muuttavat ulkonäköä mahdollisesti jopa enemmän, kuin pistokset ja lisäksi ne pysyvät myös kasvoissa pistoshoitojen tuloksia kauemmin.

    Itse ole 38-vuotias, ja voin sanoa, että rientäisin heti ottamaan vähän piikkiä nasolabiaaleihin, sibeliuksiin ja silmänalusiin, jos vain taloudellinen tilanne sen sallisi. En näitä rupsahduksen merkkejä mitenkään tuskaile ja selviän aivan hyvin ilman pistoshoitojakin, mutta tilaisuuden tullen en kyllä kieltäytyisi pienestä freesauksesta 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Pampula ja kiitos niin hyvistä pointeista. 😊 Jos itselläni olisi kovinkin tuskianen olo asian suhteen niin olisin jo rientänyt ottamaan lisää, koska kaikki täytteet on jo vaihtuneet.

  • Satu

    Hei Miia!

    Vaikka pistoshoidot ovatkin useimmiten ulkonäön korjailua varten, haluaisin tässä keskustelussa huomauttaa että toisinaan niitä voi olla hyödyllistä ottaa ihan muistakin syistä. Itse olen 27-vuotias ja ottanut botoxia sibeliusryppyjen alueelle kaksi kertaa. En ollut pistoshoitoja edes harkinnut, kunnes migreeniin liittyvällä lääkärikäynnillä lääkäri otti puheeksi asian. Alitajuntainen jatkuva kulmien kurtistelu aiheutti minulle ylimääräistä päänsärkyä joka sai migreenikohtauksen laukeamaan. Botoxit otsaan->kurtistelu loppui->migreenit vähenivät. Ja lähtipä se viharyppykin samalla 😀
    Kukaan ei ole mitään muutosta ulkonäössäni huomannut ja itse olen saanut hoidosta sekä henkistä että fyysistä hyötyä!

    Itsekin kannatan luonnollista ulkonäköä, mutta eiköhän jokainen saa itse päättää miltä haluaa näyttää ja mihin haluaa rahansa kuluttaa! Eihän me kenenkään värjättyjä hiuksiakaan arvostella että kyllä sen pitäisi luonnollisen harmaa olla eikä punainen. Ja pahempia kemikaaleja siinäkin hommassa päähän työnnetään kuin pistoshoidoissa 😀

    You do you, mahdotonta on miellyttää kaikkia. Eikä onneksi tarvitsekaan!

    • Miia Ezen

      No siinäpä sen sanoit. Ei kaikkia voi miellyttää. 👌😊 Ja hyvä kun kerroit omat kokemukset. 😊

  • Heidi Lahtinen

    Moikka Mia! Kiitos ihanasta blogista! Olen seurannut sinua todella pitkään, vuosia. Minusta olet mahtava tyyppi, kokeilet rohkeasti kaikkea, ja kirjoitat ihanan “arkisesti” naisena naisille. Kauneusihanteet ja trendit muuttuu jatkuvasti ja muutut siinä mukana. Pistoshoidot on varmasti ihan yhtä arkista nykyään kuin ripsienpidennykset tai microblading. Luulen että tämä pistoshoito asia mielletään vielä turbohuuliin ja botoxiin ja pidetään epäluonnollisena täydellisyyden tavoitteluna. Iso peukku sille että olet avoin ja kerrot omista , itseäsi häiritsevistä kauneusvirheistä. Ehkä tästä vedettiin hernettä nenään koska lukijasi haluavat nähdä sinutkin kaikkine virheinesi, ei täydellisessä kuvakulmassa täydellisessä valaistuksessa ja virheettömänä. Kaikilla meillä on omia itseä häiritseviä virheitä mihin toivomme kauneusvinkkejä ja miten niitä voisi meikillä korjailla. Kuvasi ja meikkisi ovat ihan mielettömän kauniita, voisithan joskus vaikka tehdä tutorialin mallille jolla on joko erityisen raskaat luomet, kirjavat kasvot, tummat kuopalla olevat silmänaluset, voimakkaat juonteet, silmät lähellä/kaukana toisiaan, silmälasit tai ohuet huulet jne. Lukijat rakastavat sitä että voivat samaistua ja täydellisen kuvan tavoittelu saattoi nyt aiheuttaa joillekin sen pettymyksen, ei ehkä se itse pistoshoito. Mä oon saanu kaikkine virheineni sulta ihan mielettömästi hyviä vinkkejä(esim koreakosmetiikka!!!kiitos!!!) ja hyvää mieltä lämminhenkisestä ja hauskasta blogistasi!
    Nauti nyt siellä reissussa ihanasta lomasta! Oot ihana, aito ja huippu tyyppi!
    En malta odottaa mitä seuraavaksi keksit!

    HeidiL

    • Miia Ezen

      Heippa ja olipas paljon hyviä pointteja. 😊 Pitää kyllä tehdä enemmän meikkejä blogiin muille. Teinkin siskolleni meikin videolla ja hänellä on ihossa punaisuutta ja silmien alla silmäpussia ja ikääkin on jo jonkun verran. Tosin aina kun olen tehnyt meikkiä blogissa muille niin niistä postauksista ei ole sitten kuitenkaan niin kovasti pidetty ja videoitakin katsottu vähän. Siksi en ole niitä paljon tehnyt. Pitää ehkä antaa vielä kerran uusi mahdollisuus. 😊

      • Markit

        Hei; Oikeasti onko näin, ettei videoita ole katsottu, kun muita meikkaat? Minä kun tykkään kovastikin niistä videoista, koska niissä on uusia ihmisiä. Ja joo, olenhan vähän ” SiskosiFani”. Senhän tietää, kun itsesi meikkaat, niin tulos on “odotettavissa” ja kaunis. Vieraan ihmisen kun meikkaat, niin siinä on jotain uutta. Vaikea selittää 😊.
        Heidi Lahtisella kuten monella muulla oli hirmu hyvä kommentti. Minä nimttäin tykkään kovasti siitä, kun blogi/teksti missä tahansa haastaa minut ajattelemaan. Ja kun olen tämän tekstin yli 90 kommenttia lueskellut, niin totesin, ettei sinun pistoksesi ole kovin iso asia. Ei romuta arvomaailmaani, koska ei sitä kosketa. Elämänarvoni ovat paljon suurempia ja tärkeämpiä kuin se, mitä piikkejä otat. Ethän siinä tee pahaa kenellekään.
        Sitä tässä yritän höpöttää, että elä Miia elämäsi juuri niin kuin haluat, tee, mikä oikealta tuntuu ja nauti elämästä! Jos joku ei enää lue blogiasi, niin sitten ei lue. Ajattelin omaa elämänhistoriaani, ja mietin, että jos piikki Miian nassuun on jollekin arvoja vastaan, niin sitten on.
        Tsemppiä jatkoon ja kohti uusia kujeita 😀.

        • Miia Ezen

          Kiitos ihana Markit! ❤️ Sulta tulee aina se lopullinen totuus. 😊

          Ja kyllä se on niin, että videoitani, joissa on toinen henkilö mallina, katsotaan vaan muutamia tuhansia kertoja. Se jää esimerkiksi blogipostauksieni lukumääriin nähden todella surkeaksi ja työmäärä niissä on moninkertainen. 😞

  • Papu

    Piikkejä ja meikkiä ja ehostusta saa jokainen tietysti hommata oman mielensä mukaan.

    Jos joskus tulee fiilis, että olisi kiva olla tyytyväinen itseensä, ihan ilman mitään muutoksia, niin kannattaa silloin testata pään sisäistä muutosta.

    Hyväksy itsesi, uskalla elää -on edullinen kirja, jossa psykoterapeutti Dyer ohjaa lukijaa: Oletko tyytymätön ulkonäköösi, älykkyyteesi tai menestymiseesi?

    Amerikkalainen professori ja psykoterapeutti Wayne W. Dyer sanoo että olet joutunut vaaravyöhykkeelle, jos vastaat myöntävästi yhteenkään näistä kysymyksistä. Tuhoat itseäsi omalla käyttäytymiselläsi.

    Kirjassaan hän opastaa lukijan pois turhan syyllisyyden, alemmuudentuntojen ja typerryttävän jähmetyksen maailmasta itsenäiseen, rikkaaseen elämään ja oman arvon tuntoon.

    Keinoja hyvään elämään on paljon. Hyväksyminen ja ihailu, ilo ja tyytyväisyys voi tulla muustakin kuin ulkoisesta muokkaamisesta. Myös kauneusalan ihmisillä.

    Tsemppiä Miia!

  • Anna

    Hei Miia!

    Minäkin vähän yllätyin, kun törmäsin tähän postaukseen. En kuitenkaan negatiivisella tavalla, koska olen itsekin käynyt pistoshoidoissa, vaikka olen sinua 10 vuotta nuorempi. Olen täyttänyt huulia maltillisesti niin, ettei edes perhe ole huomannut mitään. On kuitenkin ihanaa itse huomata ero ja se, miten huulipuna näyttää vaan paljon paremmalta vähän täyteläisemmillä huulilla. Tämä on oma turhamainen salaisuuteni, jota ilman pärjäisin hyvin, mutta josta saan paljon iloa. 🙂

    Olen harkinnut myös kyynelurien täyttöä, koska minulla on tummat silmänaluset. Minulla on useita tuotteita silmänympärysihon hoitoon ja meikkaamiseen, mutta mistään ei tunnu olevan kaipaamaani apua. Ilmeeni on mielestäni väsynyt.

    Petyin vähän, kun luin, että täyteaine on jo haihtunut sinulta kuukauden (?) aikana pois? Olin lukenut alan sivuilta, että toimenpiteen tulokset ovat pitkäkestoisia. Tiedän, että nämä jutut maksavat, kun olen täyteainehoidoissa käynyt jo muutaman kerran, mutta kaipaisin tulosta, joka pysyisi esim. 6kk ilman uusimista. Selittikö lääkäri sinulle mitenkään sitä, miksi aine poistui niin nopeasti?

    • Miia Ezen

      Heippa! On ihan yleistä, että alkuun poistuu nopeammin ja pari kertaa saa laittaa ennen kuin pysyy pidempään. Sen tiesin jo ennen kuin menin testaamaan pistoksia. Riippuu myös paljon aineenvaihdunnasta kuinka pysyy. 😊

  • Kristalli

    Moi! Musta on vaan positiivista, että kerroit asiasta avoimesti, ottaisin itsekin pistoshoitoja, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Luin kommentit, ja mua jäi kiinnostamaan, että mistä tää pistoshoidoissa käytetty hyaluronihappo tulee? Valmistetaanko se synteettisesti vai tuleeko se luonnosta? Synteettisen kosmetiikan maalaamista pahaksi en taas sinänsä ymmärrä, jos käytetään samaa ainetta, jonka voi ottaa joko suoraan luonnosta tai valmistaa sen synteettisesti, niin eihän aineissa tällöin ole eroa jos niiden molekyylirakenne on täysin sama? Samoja kemikaaleja kuitenkin käytetään niin luonnonkosmetiikassa kuin synteettisessäkin, molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta en näe että toinen olisi automaattisesti parempaa kuin toinen. Turhien täyteainesosien välttelyn kyllä ymmärrän, tosin parabeenikohun myötä on otettu käyttöön niitä paljon haitallisempia aineita, mikä taas ei ole niin hyvä juttu. Molemmista luonnon- ja taviskosmetiikasta löytyy niitä hyviä ja huonoja tuotteita 🙂 Tämä siis minun mielipiteeni ja olen itsekin käyttänyt paljon luonnonkosmetiikkaa, yhdessä vaiheessa lähes pelkästään sitä, mutta nykyisin pyrin valitsemaan itselleni parhaat tuotteet, oli ne kumpaa tahansa.

  • Eve

    Hei Miia!

    Luin läpi kommentteja täällä, kun stoorissa tuli vastaan tästä aiheestasi. Enpä kyllä itse näe mitään ongelmaa tahi ristiriitaa pistoshoitojen kanssa vs luonnollisempaa suuntaan lähtenyt blogisi. Suomessa tuntuu, että täällä ollaan erityisen jäykkiä aiheesta–kukin tavallaan mutta mitä se tuomitseminen muka auttaa? Ystäväni jenkeissä kertovat ylpeänä kuka missäkin on käynyt ja hoitanut itseään hyvien tuloksien saamikseksi. Mitä sitten, jos se auttaa itsetuntoon ja omaan elämänlaatuun?

    Omalla kohdallani taistelen asiaa silikonirinnat tubulaarisuuden takia- ei vaan ole kanttia ottaa kun tiedän, ettei sitä hyvällä katsottaisi täällä (mm. Iidan matkassa=blogi kertoi avoimesti aiheesta ja leikkauksestaan) jos Amerikkaan muuttaisin, niin kukaan ei silmiään räväyttäisi vaan kehuisi vain miten hyvältä näyttää ja kyselisi tekijää… Toisin on täällä. Ehkä jonain päivänä rohkenen olla välittämättä muiden mielipiteistä ja otan tän askeleen oman itseni takia.

    Carmen Dell’Orefice jos ei oo tuttu nimi, suosittelen tutustumaan henkilön mallihistoriaan ja avoimuuteen kauneuskäsityksessä. Carmenin rohkeat päätökset mallina inspiroi, kun eipä me kukaan vanhuutta paeta voida mutta itse voi päättää miten sen hoitaa. Carmen on omasta mielestäni yksi harvoja, joille on tehty kaikki sillä oikealla silmällä ymmärtäen hänen työtään. Kerrassaan upea nainen kaikkinensa! Innolla odotan elämän kertaa tuolta catwalkkien kuningattarelta!

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Joo, täällä Suomessa suhtaudutaan ikävä kyllä hyvin moneen asiaan liiankin ennakkoluuloisesti. Itse olen avoin kaikelle uudelle enkä varsinkaan kritisoi toisten valintoja. Elämässä on niin paljon muutakin murehdittavaa. Jos muutama piikki tai uudet rinnat tekee jonkun onnelliseksi niin siitä vaan. <3 En ole itse edes vielä varannut uutta aikaa, mutta kun katsoo Carmenin kuvia, niin mieli tekisi. Niin upea nainen ja todellakin jokainen voi itse päättää miten vanhenee.

  • Suppis

    Heippa! Olen jo pidemmän aikaa harkinnut kyynelurien täyttöä ja tullut siihen tumokseen, että kun terveelliset elämäntavat ja kosmetiikka ei auta, niin aion mennä tuohon toimenpiteeseen. Oliko heti pistoksien oton jälkeen turvotusta tai muuta, mitä pitäisi ottaa huomioon. Mietin että varaanko ajan ennen vai jälkeen työpäivän.. Kiitos sulle tämän aiheen avaamisesta!

    • Miia Ezen

      Heippa Suppis! 🙂 Turvotusta tästä tuskin tulee kenellekään, mutta mustelmia saattaa tulla. Tosin ilmeisesti sekin on kyynelurien täytön kohdalla harvinaisempaa. Niin yksilöllistä tämä on. 🙂 Varaa vaikka varmuuden vuoksi työpäivän jälkeen.

  • Mira

    Hei Miia,

    Olen itse pohtinut samaa toimenpidettä mutta olisi kiva kuulla kävitkö täytössä uudestaan? Ja tuliko mitään sivuvaikutuksia? Olen lukenut kauhutarinoita joissa täyteaine on alkanut kertymään silmän alle ja luonut pahemman pussin.

    • Miia Johansson

      Heippa Mira! 🙂 En ole käynyt uudelleen ja kaikki meni hyvin. Varmasti tässäkin menee niin, että niistä kauhutarinoista puhutaan, mutta hyvistä ei.

      • Janna

        Hei.
        Kysyisin vielä toimenpiteestä, että oliko tosiaan niin, että aineen vaikutus kesti sinulla vain pari kuukautta? Eikö se pitäisi olla 6-12 kk, parhaimmillaan 2 vuotta? Otitko hoidon vain kerran? Mietin, kestääkö oma lompakko tätä touhua vai tyydynkö pusseihini.

        • Miia Johansson

          Heippa 😊 kannattaa kysyä tätä mielummin lääkäriltä, koska en ole missään nimessä näiden juttujen asiantuntija. Mulle sanottiin, että riippuu hybin paljon paikasta mihin laitetaam ja on myös yksilöllistä. Nasoista lähtee lääkärin mukaan melko nopeasti.

  • Mia Hämäläinen

    Moi Miia! Olen seurannut sinua jo vuoden verran Instagramissa ja olen aina ihmetellyt miten muilla ei ole syviä kuten minulla ja olen vasta 38 vuotias, mutta nyt se sitten selvisi ja olen todella huojentunut olen stressannut tämän asian kanssa kaksi vuotta.
    Olen ottanut rasvansiirtoja kasvoihin viime vuonna koska tein 2 vuotta vääriä kasvojoogaliikkeitä ja menetin kaiken rasvan poskista ja ohimoista. Rasvan siirto toi täyteläisyyden kasvoihin, mutta nasolabiaalit syvenivät kun aloin treenaamaan alakroppaa. Eli rasva häviää kasvoistani hirmu helposti, nyt mietinkin täyteaineet ottamista nasolabiaali alueille, mutta ongelmana on se että en tiedä voiko luonnonkosmetiikkaa käyttää fillerin kanssa entä voiko guashata tai kasvohierontaa tehdä? Onko sinulla tästä tietoa? Joskus olen lukenut ettei guashata voi enään tehdä tai käyttää luonnon öljyjä? 🤔 Kiitos jos pystyt vastaamaan, olen yrittänyt etsiä tietoa vaikka mistä mutta sen sijaan löysinkin sopivasti blogisi. ^^

    • Miia Johansson

      Heippa vielä uudelleen Mia 🙂 Tästä mun täyteainekokeilusta on tosiaan muistaakseni 5 vuotta aikaa ja kaikki niiden vaikutukset ovat jo lähteneet. Tässä jutussa olen 37-vuotias ja nyt 42. Tällä hetkellä ajatukseni on sellainen, että haluan hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Työni vuoksi erityisesti se ei ole aina helppoa ja voihan olla, että muutan vielä mieleni. Mutta tällä hetkellä en halua mennä ottamaan uudelleen hoitoja. Ne olivat kalliita, lopputulos kesti vähän aikaa ja käytän rahani mielummin elämästä nauttimiseen. <3 Mutta ymmärrän silt täysin paineet näyttää ikuisesti nuorelta.

  • Mia

    Moi Miia! Jostain syystä en saanut julkaistuksi kommenttiani eilen joten yritän uudestaan. Olen fillerin sijaan käynyt viime vuonna ottamassa rasvansiirron kasvoihin, mutta huonosta tuurista johtuen rasva ei jäänyt nasolabiaaleihin ja ne näyttävät todella kamalalta, olenkin miettinyt täyteaineet ottamista ongelma-alueisiin, mutta aloin miettimään että voiko luonnonkosmettiikkaa käyttää täyteaineiden kanssa? Jostain luin ettei saisi ollenkaan käyttää luonnon öljyjä. Mietin myös että onko guashan käyttö kielletty entä kasvohieronta? Onkohan sinulla mitään tietoa tästä? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mia 🙂 Joo, kommentit ei tule esiin ennen kuin hyväksyn ne ja mulla on samalla tapa vastata kommentteihin. Tänne tulee niin paljon roskapostia muuten ulkomaalaisilta sivustoilta, jos pistän kommenttien julkaisun automaattiseksi.

      Luonnonkosmetiikkaa voi ehdottomasti käyttää iholla kuin iholla. Olisi kiva kuulla, että mitäköhän joku on sanonut tähän syyksi ettei voisi. Myös synteettisessä kosmetiikassa on luonnon raaka-aineita ja juurikin myös öljyjä niin siksi kahtia jaottelu on hieman hankalaa. 🙂 Kasvohieronnoista ja muista kannattaa kysyä täyteainehoitajalta. En osaa siitä sanoa, koska täyteaineet menee syvemmällä ihossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram