Luomiväri aloittelijalle

14.12.2018

Luomiväri tuntuu olevan monelle kompastuskivi vaikka sen voi tehdä todella helpolla tavalla. Vain yhdellä luomivärillä ja yhdellä siveltimellä. Olen kirjoittanut blogiini tästä helposta smokey eyesta monen monta kertaa, mutta niin usein unohdan kuin kivalta ja raikkaalta se näyttää. Tässäpä teille helpot ohjeet.

MITEN LAITAN LUOMIVÄRIN?

Painele ensin luomiväri koko liikkuvalle luomelle siveltimellä, jonka jälkeen ala nostamaan sitä ylöspäin. Näen paljon sellaisia luomivärilisäyksiä ihmisillä, että luomiväri on jätetty liian alas ja silloin luomet näyttävät raskailta. Väriä pitää siis tuoda luomivaon yläpuolelle niin, että sitä näkyy, kun katsot suoraan itseäsi peiliin.

Alla olevassa kuvassa näet vasemmassa silmässä eron. Ensimmäisessä kuvassa luomiväri on jätetty liian alas.

MITÄ TÄHÄN TARVITSEE?

Voit käyttää mitä vain mattaa luomiväriä. Kokeile eri sävyjä ja tulet yllättymään. Vaikka olisit kokenutkin meikkaaja, niin kokeile tätä tekniikkaa. On kiva laittaa välillä luomiväri koko luomelle kuin vaihtoehtoisesti alkaa kikkailemaan sitä luomivakoon. Myös näin saa kauniin lookin. Luomivärinä käytin sävyä Bold the Balmin Nude Beach -paletista*, joka on muuten aivan ihana paletti täynnä erilaisia nudesävyjä – niin mattaa kuin helmiäistä.

Häivytyssivellin on ehdottomasti ensimmäinen sivellin, jonka tarvitset silmämeikkiin. Käytin tässä Real Techniquesin B04 Soft Shadow -sivellintä*, joka on yksi loistava vaihtoehto. Sigman siveltimiä en halua enää suositella, koska itselläni on lähtenyt niistä kaikista kulumaan varren maali.

Silmämeikin pohjustusvoide on tietenkin todella tärkeää ja siihen olen käyttänyt nykyään joka päivä edullista Wet n Wildin pohjustajaa*. Sillä tökötillä ei liiku kyllä mikään luomivakoon ja se ei välttämättä tarvitse edes puuterointia ennen luomiväriä.

Meikkauksen ei tarvitse olla siis monimutkaista ja pienilläkin jutuilla saa raikkaan lookin. Tämä kikka on ehdottomasti yksi lemppareistani arkeen ja miksi ei myös juhlaan. Punaisten huulten parina tämä look näyttää upealta! Tässä käytetty puna on Pretty by Flormar -puna sävyssä 11 dusty rose, joita saa ainoastaan Tokmannilta.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Markit

    Heips ja Haa..Onko Wet n Wild parempi kuin Urban Decay? Tässä päästään juurikin edelliseen postaukseen, sillä UD, suosittelemasi ( enkä ikuna olisi muuten ostanut😊) on hyvä. Toooosi hyvä, ensimmäinen pohjustusvoide ikinä luomilleni ja ikää taisi olla silloin 59! Että melko noviisia tässä ollaan ja ostetaan, kun oikealta tuntuu. Ja en, en aio ostaa uutta pohjustusvoidetta 😄. Mutta kyllä se himskatti vieköön tuo luomivärin laitto on hankalaa! Joten otan ilolla tällaiset yksinkertaiset neuvot vastaan ja kokeilen. Olen yrittänyt tuhertaa, mutta kun vertaa, miten itse laitat luomiväriä, niin…. Mutta kokeilen taas, värit ja pensselit on. Suosituksiasi ja hyviä sellaisia 😄. Että ihan meikkialkeet kelpaa meikäläiselle. Saa nähdä, pääsenkö toka luokalle, ennen kuin blogisi loppuu…mikään kun ei ole ikuista.😂

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 No aika samoissa nuo kaksi menevät. Urban Decay saattaa joillekin olla hieman kuivan oloinen ja tietenkin Wet n Wild on todella paljon edullisempi. Hihi.. ihana.. tokalle luokalle! 😀

  • Minttu

    Hei! Meikkaamisessani ja ihonhoidossani on tapahtunut suuria muutoksia sen jälkeen kun aloin seuraamaan ihanaa blogiasi. Ennen mietin aina, miksi luomivärit ja varsinki sellaiset perinteiset luomivärit ei tuntunut omalta jutultani.. Kunnes vinkkiesi kautta aloin laittamaan aurinkopuuteria luomille ja meikkipussiini päätyi oranssihtavia ja punertavia luomivärejä. Tunnen oloni niin omakseni näissä! Varsinkin arjessa viihdyn pelkässä mattaluomivärissä. Tämän postauksen meikki on ihan unelma tyylilleni ja instagrammin stoorisi nähneenä totean, että et oo ainut joka pitää yksinkertaisesta meikistä!

    • Miia Ezen

      Jee! Oot mun meikkisamis. ❤️ Tää on ihan mun lemppari Look. 😊

  • Hanna

    Mitä eroa on silmämeikin pohjustusvoiteella, eikö voisi käyttää samaa pohjustusvoidetta kuin koko kasvoilla?

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! Hyvä kysymys. 😊 Kasvoille tarkoitettu primer onkin täysin eri asia kuin silmille tarkoitettu pohjustusvoide. Silmiin tarkoitettu on todella ytyä tavaraa ja muulla iholla käytetty ei pidä luomivärejä kohdallaan.

  • Jossu

    Siis todella kaunis meikki tuon huulipunan kanssa, ei välttämättä ilman sitä toi luomiväri toimisi!

    • Miia Ezen

      Kyllä se toimii yllättävän hyvin myös niiden punan kanssa. Tai no.. mä tykkään yksinkertaisesta. 😂

  • Mari

    Mielenkiinnosta kysyn että miksi luomivärin pohjustusvoiteen päälle pitää laittaa puuteria ennen luomiväriä? Mulla on wet n wild pohjustusvoide. Mä oon laittanu vaan suoraan luomiväriä, enkä oo huomannu mitään haittaa siitä. Käytän suht maltillisesti luomiväriä ja yleensä vain yhtä kerrallaan.

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Joo, ei välttämättä tarvitsekaan. Itselläni ei häivyty niin hyvin, jos en laita alle puuteria. Pinta jää liian tahmeaksi. Mutta nämä on niin tottumus ja käsiala asioita. 🙂

  • Ellivelli

    Eilen olin lähdössä bilettään omat tuhnut silmissä ja juuri ennen lähtöä katsoin tämän. Tietenkin! Mä en käytä luomiväriä siis kuin noin kerran vuodessa ja jotenkin epäonnistun siinä aina, ihan sama mitä ohjeita katson.
    Kaikenlisäksi ostin Essencen luomivärinpohjustajan, koska en harvoista luomiväri-kokeiluistani johtuen halunnut kovan hintaista pohjustajaa. Kävi niin, että klo 22 huomasin meikin levinneen pahemmin kuin koskaan! Jopa Cliniquen luottoripsari joka ei leviä koskaan oli levinnyt ja varissut! Voi v sanon minä:D. Kyllä tämmöiselle jolla Universumin päätöksellä kaikki menee pieleen on meikkinä parempi “less is more”-meikki.
    Nenäkin oli eilen punainen niinku Petterillä, olin juonut lasin valkkaria, mutta lookki oli aidosti pikkujouluihin sopiva;D.

    • Miia Ezen

      Heippa Ellivelli ja voi eiiii! Joo, siis luomivärin pohjustajaan ainakin suosittelen satsaavan muutaman euron ja esim tämä wet n Wild ei ole arvokas. Pohjustus kun on meikissä supertärkeä.. niin meikkipohjassa kuin silmämeikissäkin. Kyllä se siltä vielä lähtee, kun hankit muutaman hyvän siveltimen ja muutaman hyvän tuotteen plus treenaat ja treenaat. <3

  • Tuikkunen

    Minusta tuo Tokmannin puna oli tosi nätti. Mutta kun menin Tokmannille, ei siellä oltu kuultukaan tästä huulipunasta. Harmi.

    • Miia Ezen

      Ne on vasta menneet Tokmannille tänä vuonna niin kyllä siellä pitäisi olla. 😊 Myös Tokmannin nettisivuilta ne löytyy. Voihan olla ettei niitä joka Tokmannilta ole, mutta ainakin Vantaan Tammistossa oli.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram