Kuinka luomiväri häivytetään?

19.12.2018

Olen saanut paljon viestiä siitä, ettei luomiväriä onnistuta häivyttämään kauniisti. Jaan tähän muutaman vinkin ja myös muutaman yleisen ongelman, joka saattaa olla kauniin häivytyksen esteenä.

MIKSI LUOMIVÄRI EI HÄIVYTY?

Luomivärin pohjustus on todella tärkeää, jotta luomiväri pysyy koko päivän ja ei valu viiruiksi luomivakoon. Edullinen ja todella toimiva tuote siihen löytyy Wet n Wildilta*. Tämä kyseinen pohjustusvoide kuivuu todella nopeasti luomelle, joka on hyvä, koska silloin luomiväri on helpompi levittää sen päälle. Itse kuitenkin puuteroin aina koko luomen, koska en halua luomen olevan yhtään tahmea pohjustusvoiteen jäljiltä. Jos luomi on tahmea, niin luomivärit eivät välttämättä häivyty niin kauniisti.

Toinen syy saattaa olla yksinkertaisesti huono sivellin. Hyvä häivytyssivellin on meinaan avainjuttu ja itse tykkään todella paljon Real Techniquesin siveltimistä ja erityisesti Brush Crush häivytyssiveltimestä*, joka ei kuulemani mukaan ole pysyvä tuote heidän kokoelmissaan. Kuvassa näkyvä häivytyssivellin on toinen aivan huippu ja se löytyy tästä setistä*.

NELJÄ TAPAA HÄIVYTTÄÄ LUOMIVÄRI

  • Ota puhdas häivytyssivellin ja käy luomivärin reunaa läpi niin kauan kunnes sävy on häivyttynyt.
  • Ota pari astetta omaa ihonsävyäsi tummempi sävy ja käy sillä läpi häivyttämättömän luomivärin reuna. Näissä postauksen kuvissa käytin tuollaista sinapin keltaista sävyä. Voit myös laittaa tämän sävyn ensin ja vasta sen jälkeen muut sävyt. Se on makuasia.
  • Käy reunat läpi peitevoidesiveltimellä*, jossa on enää hädin tuskin peitevoidettä jäljellä. Varo kuitenkin tämän tekniikan kanssa ettei luomivärin reunat muutu harmaiksi. Ja nyt puhun siis pyöreästä peitevoidesiveltimestä, koska itse en käytä usein peitevoidesiveltiminä markkinoituja littania siveltimiä peitevoiteen kanssa.
  • Kaikista helpointa on aloittaa melko vaalealla sävyllä ja edetä hiljelleen tummempiin sävyihin, koska näin reunat häivyttyvät melkein itsestään.

HUOM! Mitä vanhemmaksi ihosi tulee niin sitä hankalampi luomiväri on häivyttää. Luomelle tulee juonteita ja ryppyjä, joiden vuoksi luomiväriä ei vaan enää saa niin tasaisesti kuin 20-vuotiaana. Olen sen huomannut jo itselläni.

Postauksen meikissä käytin Jeffree Star Alien -palettia*, joka on vihreitä sekä maanläheisiä luomivärisävyjä rakastavan unelmapaletti. Itse ihastuin näihin raikkaan vihreisiin sävyihin. Huulilla on rajauskynänä uusi lemppari nude-rajaus Isadoralta sävyssä 28 Bare Beige* ja Benecoksen huulikiilto sävyssä Rosé (Saatavuus: Tokmanni). Korvissa roikkuu Glitteriltä saadut korvikset.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Markit

    Hei; No nyt tiedän, miksi häivytys takkuaa eikä tulos ole kummoinen, epätasainen lähinnä. Ja yritetty on!!!😂 Pohjatyö on tehty huonosti. Välineet ja aineet on kunnossa ( suosituksiasi muuten), mutta pohjustus kaipaa sen puuterin vielä ja varmaan pohjustusvoidekin on levitetty epätasaisesti. On ollutkin jotenkin kökköä, kun ei kauniisti luomiväri levity.
    Kiitos taas vinkistä. Kokeilen.😃

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Toivottavasti onnistut noilla pienillä lisäyksillä. 🙂

  • Laura

    Kaikki sinun luomiväritutoriaalit on niin hienoja, että kateeksi käy. Itsellä on raskaat luomet, niin on vain yksinkertaisesti ihan sama mitä väriä niihin sutii, kun ei sitä ikinä näy… :/

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Kiitos! Joo ymmärrän, mutta silloin voit keskittyä raikkaaseen meikkipohjaan ja kauniisiin huuliin. Varsinkin meikkipohja on se tärkein juttu meikissä. 🙂

  • Jossu

    Ihana toi vihreä😍😍😍!!!!
    Näyttää tosi herkullisesta ja raikkaalta kera huulien!

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! Joo, hyvin sanottu. Herkullinen tosiaan ja kerrankin ei ole sellainen tunkkainen vihreä sävy. 🙂

  • Eve

    Kiitos kun jaksat näitä luomivärin häivytys yms…vinkkejä jakaa ihan alkeista alkaen.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Tottakai. <3

  • L

    Hei Miia, ja ensiksi onnittelut uusiin haasteisiisi! Seuraamme kuuliaisesti perässä… Ei liity tähän postaukseen, mutta liittyy kuitenkin, eli onko myös tässä meikkipohjana uusi Max Factor -tuttavuutesi? Myös muissa viimeaikaisissa kuvissasi meikkipohjasi näyttää niin hyvältä! Toistaiseksi menin ja kokeilin Nuden Erikan suosittelemaa markettimeikkiä (L’orealin Infaillible 24H fresh wear), joka monin ominaisuuksin vastaava kuin EL:n double wear. Ja on muuten erinomainen sekin!

    • Miia Ezen

      Heippa L! 🙂 Joo, näissä viimeisimmissä postauksissa on kaikissa tuo Max Factor. Taitaa olla jopa noin kymmenessä viimeisimmässä. Mun pitääkin kokeilla tuo Lorkun meikkivoidetta jossain vaiheessa. 🙂

  • melodi

    Moi Miia! Mitä mieltä olet Naked Cherry luomiväripaletista? Siinä on aika punaisia sävyjä. Sopiiko siniharmaaille silmille? Osaatko suositella jotain muuta palettia missä olisi punaisia sävyjä? Blogisi on paras!! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram