Bloggaajan työ on välillä pelottavaa

13.12.2018

Eräs asia on painanut mieltäni jo vähän aikaa ja se liittyy teihin lukijoihin. Olen huomannut teidän viesteistä, että moni todella luottaa mielipiteeseeni. Se on todella imartelevaa, mutta samalla pelottavaa. Halusin avautua asiasta, mutten oikein tiedä miten. Päätin siis kirjoittaa suoraan sydämestäni ja kaiken sen mitä mieltäni painaa, vaikka onhan tämä ihan pöljää, kun kyse on niin positiivisesta asiasta.

SUURI VASTUU

Kokeilen todella suuriä määriä tuotteita viikottain ja sen puolesta voin sanoa, että tuotetietouteni on aika kohdillaan. Lisäksi pääsen työni kautta käyttämään tuotteita erilaisille ihoille, joten se lisää tietouttani. Aina kaikki tuotteet eivät kuitenkaan sovi kaikille, vaikka kuinka olisin jotakin tuotetta testannut. Näin esimerkiksi yhdessä keskusteluryhmässä kuinka eräs nainen oli saanut kamalan reaktion yhdestä suosittelemastani tuotteesta, jota rakastan ja moni teistä rakastaa. Mutta allergioita ja yliherkkyyksiä on monia ja mille vain ainesosalle voi olla allerginen.

Itseäni harmittaa todella paljon, jos joku teistä on mennyt ostamaan suosittelemani tuotteen ja sitten ei pidäkään siitä. Tekisi välillä mieli sanoa, että myy tuote minulle ja käytän sen pois. Onneksi viestinne perusteella 95% ihastuu suosittelemiini tuotteisiin. Kyllähän se menee niin myös maskeeraajakollegoideni kanssa – joku pitää tietystä meikkivoiteesta työssään jota toinen taas ei voi sietää.

TEIDÄN LUOTTAMUS

Se kuinka paljon luotatte minuun tekee nöyräksi ja haluan sanoa kiitos. Muistakaa kuitenkin, että kaikkien tuotesuosituksieni takana seisoo vain yksi ihminen eli minä. Kannattaa tehdä lyhyt googletus ja kurkkia muutama muu mielipide. Itse teen näin tuotteiden kanssa, joita ostan netistä. Oma idolini on Kati Jane Hughes Instagramissa ja haluan aina kaikki tuotteet, joita hän käyttää. Ennen tilausta ihonhoidon osalta katson kuitenkin aina INCI-listan ja värikosmetiikan kohdalta muutaman YouTube-tutoriaalin. INCI-listan perusteella on muutama hänen suosittelema tuote jäänyt ostamatta.

MITÄ OIKEASTI TARVITSETTE?

Tämä viimeinen kohta on se johon itse sorrun. En todellakaan tarvinnut juuri neljää Glossierin Cloud Paint poskipunaa, mutta tilasin ne jenkeistä 40 euron Shipito-maksulla, koska sisälläni pieni kosmetiikkafriikki heräsi ja kiukutteli: “Mä haluun!”. Eli koittakaa te olla parempia kuin minä. Ostakaa vain mitä tarvitsette ja tilatkaa sitten vasta uutta, kun edellinen vetelee viimeisiään. Toisaalta itselläni tämä on rakas harrastus ja työ – enpä oikein muuhun käytäkään rahaa. Katsokaa – heti olin selittelemässä. 😉

Nyt sain purkaa sen mitä mieltäni vaivasi. Varsinkin viimeaikoina olen tehnyt niin monta loistavaa löytöä ja hehkuttanut niitä blogissa. Varmasti monella on tullut välillä sellainen fiilis, että tuon kyllä haluan. Muistakaa siis nämä kohdat ennen kuin ostatte.

P.S. Postauksen kuvat ovat puhelimestani löytämiäni julkaisemattomia selfieitä. Mikä on teidän lemppari look? Oma suosikkini on ehdottomasti ylimmäisen kuvan oikean yläkulman look. Alimmaisessa kollaasissa seikkailee lisäkseni Irene Naakka, Erika Naakka sekä mieheni.

Suuri virtuaalihali tältä puolelta ruutua!

  • Eva

    Pisamakuva ylhäällä oikealla on minunkin suosikkini! 🙂
    Ja tietysti kivaa nähdä teistä yhteiskuva myös!
    Minun mielestäni meillä kaikilla lukijoilla on suurin vastuu siitä mitä ostaa. Meidän kaikkien pitäisi kyllä tiedostaa nämä asiat mistä juuri kirjoitit, ei me voida sälyttää vastuuta sinun harteille jos jokin tuote ei meille sovikaan.
    Olen itse löytänyt kivoja tuotteita sinun suosittelemana, esimerkiksi Milanin meikkivoide jäi minulle suosikiksi ja löysin sen sinun blogin kautta. Samoin joku hopeashampoosarja joka myös on käytössäni ja vinkki tuli sinulta.

    Osaatko muuten sanoa miksi Olivia Kleinin Hydra Spray Toner tuntuu kiristävältä iholla? Jos sen jälkeen ei heti laita serumia ja kosteusvoidetta, jää iho kuivan ja kireän tuntoiseksi. Mietin että kuuluuko sen tuntuakin siltä vai onko se vain väärä tuote minun iholleni? Olen siis suihkuttanut tuota kasvoille öljy- ja geelipuhdistuksen jälkeen.

  • Johanna

    Heii! Vasta tällä viikolla löysin blogisi, kun googlailin mikä olisi hyvä luomiväripaletti. Sitten olinkin tunnin verran lukemassa tekstejäsi ja ihailemassa kuvia ja meikkejä. Sait minut ihan innostumaan, varsinkin luomivärien käyttöön 😊
    Mukavasti liittyen tähän uusimpaan postaukseesi, tilattuna on nyt too faced sweet peach -luomivärit (jostain vanhemmasta postauksesta bongasin tuon) ja tänään käyty ostamassa pohjustustuote tätä varten!! Koska sitähän sinä toitotat😄 Ennen olen oikaissut juuri siinä, ja rumaksihan ne meikit ovat menneet muutamassa tunnissa.
    Eli kyllä vinkeistäsi on otettu vaari. Mahtavaa, että sait ainakin minut ihan uudella tavalla innostumaan asiasta ja uskon, että tuo tilattu luomiväripaletti on loistava! Ja jos suosittelemasi tuote ei kaikille sovi niin ainakin he ovat jo testailujen tiellä ja osaavat etsiä seuraavaa tuotetta hieman asiantuntevimpina.
    Jään taatusti seurailemaan jatkossakin tekstejäsi!
    Oliko sinulla jo käsitelty microblading-kulmia? Ne kiinnostaisi ihan hirveästi millainen “toimenpide”, huollot tms. Ja mahdollisia suosituksia hyvistä tekijöistä.🤔
    Loisteliasta joulua 😊

  • Pirkko Korpi-Senttilä

    Kyllähän se niin menee että jos jokin tuote on sinun mielestä hyvä ja toimiva sinulla niin ei ehkä toimi minulla mutta jos sen ostan niin vastuuhan on mun niin miksi sitä sitten rutisee oot ihan super ja kiva kun annat nevoja ja vinkejä ja vielä hinnatkin ja mistä voi ostaa.👍💝🎅

  • Kikaltsu

    Piti ihan itsekin alkaa tätä pohtimaan – ja tosiaan, moni varmaan ostaa bloggaajan suosituksesta (lähes) mitä vain. Itse uskallan sinun suosituksiisi luottaa, koska ajattelen, että ihotyyppisi on aika samanlainen kuin minun. (Sillä puhelimessa on tallessa pari postaustasi tarkempaa syyniä ja toteutusta varten. Ja sen vuoksi meikkivoideostoksillekin ryntäsin samana iltana – okei, sille oli vähän tarvekin.)

    Kyllä itsellekin välillä iskee lukiessa “haluan, haluan, haluan”, mutta ensisijaisesti tulee ostettua tarpeeseen (okei, nyt yritän vähän hillitä kun kaappi taas tursuaa vähän yhtä sun toista tuotetta).
    Kyllähän se harmittaa jos ostaa tuotteen ettei se toimikaan, mutta toisaalta ilman bloggaajan suositusta, saattaisin ostaa täysin umpimähkään jonkin tuotteen. Olen vähän laiska/en muista googlettaa muita kokemuksia jostain tuotteesta. Ostin mm. Virven suosituksesta pari meikinpoistoöljyä, eikä niistä toinen sovi silmämeikinpoistoon tai toinen ei mielestäni muuten vain ole tarpeeksi tehokas. Mutta niitä sattuu, ja nuo tulee kuitenkin muuten käytettyä pois.

    Noita INCeja kun vielä opettelisi edes alkeellisesti lueskelemaan, mutta lähteekö siitä syöksykierre vielä syvemmälle kosmetiikan maailmaan 😀

    Tuo kuva missä olet poikaystäväsi kanssa on todella ihana/suloinen, ja meikkikuvista tykkään noista vihreistä luomista, ja tuo ensimmäisen rivin oikeanpuoleisessa kuvassa näytät siltä yhdeltä suomalaiselta mallilta (hän myös ainakin joskus bloggasi New Yorkista, mutten nyt tietenkään muista nimeä :)).

    Miehän pääsin nyt tähän kommentoinnin makuun 😀 (Valitettavasti en osaa jättää lyhyitä kommentteja :D)

  • Eeva

    Moi Miia!
    Älä ihmeessä huolehdi meidän lukijoiden meikki ostoista,me ollaan aikuisia ja vastuussa omasta naamasta mitä siihen laitetaan.Sä tuot hyvät ohjeet miten hoitaa ihoa ja meikkausvinkkejä KIITOS siitä.Sun plogi on aivan parhaita ja selkeä mitä oon lukenut.No nuista kuvista paras on tietty toi sä ja ruusumies.
    Rauhallista Joulua sulle ja sun miehelle!

  • Iina

    Toinen kuvakollaasi, alhaalla vasemmalla. Vaaleanpunaista luomiväriä, aivan ihana look! <3

    Minusta on hienoa että jaksat testailla tuotteita, jotta minun ei tarvitse juurikaan 😀 Mutta en kyllä ikinä tulisi siitä syyttelemään, jos jokin hehkuttamasi tuote ei minulle sopisikaan. Kaikki tuotteet eivät vain sovi kaikille 🙂

  • Jmeinand

    Ymmärrän kyllä hyvin sinua. Minulla on kanssa ollut sama fiilis joskus töissä kun jotkut uskovat mun sanaan sokeasti. Siksi ehkä tykkään vastarannankiiskeistä🤔 Ostin itse shampoota ja hoitisikoita sun suosituksesta, mutta olin jo itse etsinyt jotain uutta shampoota ja hoitsikkaa, jotka ovat luonnonmukaisia eivätkä testaa eläimillä. Mä myös rakastan kokeilla kaikkea uutta, joten oma vika jos ei aina joku homma toimi.

  • Jossu

    Hyvä kirjoitus😉
    Mun suosikki on alimmaisen kollaasin alempi vasemmalta!!
    Ja hei! Miten valita oikean sävyinen poskipuna kaupassa??

  • Nuppu

    Oot kyllä ainut bloggaaja jonka suosituksiin ”luotan” vaikka onkin ihan totta, että kaikkien iho on ihan erilainen pakettina. Mutta tutustuin esimerkiksi korea kosmetiikkaan kauttasi. Vinkeilläsi olen saanut ihon super hyvään kuntoon ja saanut sanoa heipat pintakuivuudelle! 😍

  • Liinu

    Olen löytänyt itselleni hyviä tuotteita suosittelujesi perusteella ja kokeillut eri meikkityylejä juttujesi perusteella. Kiitos niistä, älä mieti liikaa kun suosittelet jotain aidosti. Järkevä ihminen ymmärtää, että se on sinun mielipide ja tuote ei välttämättä toimi itsellä. Voisitko tehdä jutun noista INCI-listoista?

  • Hanna

    Heippa Miia!
    Teet aivan mahtavaa työtä ensinnäkin tämän blogin kanssa, mutta myös Instagramin puolella: tarinapostauksesi ja minitutoriaalit todella piristävät päivää! Itsekin olen jo vuosien ajan ollut täysin hurahtanut meikkeihin ja meikkaamiseen, mutta nyt kun ikää on tullut lisää, on myös ihonhoito alkanut kiinnostaa aivan uudella tavalla, erityisesti luonnonkosmetiikka. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä sinulta ensinnäkin erilaisista hoitotuotteista ja -rutiineista, mutta myös tutustunut luonnonkosmetiikkamerkkeihin, joihin en välttämättä muuten olisi edes kiinnittänyt huomiota. Iso kiitos, kun jaksat panostaa täysillä työhösi! Ja ihanaa joulunodotusta! 😍

  • Mia

    Sun insta ja blogi on ihanan aito, niinkuin sinä itsekin. Sinun vastuulla ei ole toisten ostopäätökset tai allergiareaktiot. Kuka vaan voi olla allerginen mille vaan ja sama henkilö voi ostaa reaktion aiheuttaman tuotteen myös ilman sinun suositusta 😉 Se että tykkääkö jostain vai ei, on ihan jokaisen henkilökohtaisen kokemusmaailman varassa. Tietenkään kaikkia ei miellytä samat asiat ja mun mielestä kerrot tuotteista aina tosi perusteellisesti ja perustelet miksi jostain pidät 😊👌 Näin itse allergisena, olisi kiva jos juuri sinulta tulisi vaikka yhden tekstin verran vinkkejä herkän, allergisen, atooppisen ihon hoitoon. Vaikka tuotteista, mitkä on herkälle iholle, hajusteettomia ja inci lista mahdollisimman hellävarainen ja allergiaystävällinen.
    Muuten jatka samaan malliin, erotus positiivisesti aitoudellasi 😊

  • Markit

    Hei; Onhan se totta, että sinulla on vastuu tai paremminkin hienoa, että tätä pohdiskelet. Meillä aikuisilla lukijoilla on vastuu, mitä ostamme. Jos menee metsään, se on ihan oma vika, ei sinun. Sitä on ihan turha miettiä. 😊Kyllähän aikuisen pitää ymmärtää, että se mikä on hyvä sinun mielestäsi, ei välttämättä sovi toiselle. Kuiva iho voi olla toisella ihan eri kuin jollain toisella. En minäkään koreapuhdistuksiin ole ruvennut, koska vanhoilla systeemeillä on ihan ok nassu ja pikkasen laiskan vikaa. Kun edes jotenkin putsaan ja hoidan.😂
    Eri asia on sitten nuoremmat lukijat, joista jotkut saattavat ostaa suosituksistasi helpommin. Saatan olla, toivottavasti, väärässä. Olet vaan niin valovoimainen ja mukavan oloinen tyyppi, että ehkä sinuun haluaa samaistua. Ihan itsekseni näin mietin ja mietintä voi mennä ihan pöpelikköön, nuoret kun ovat aika teräviä. Joten ymmärrän, jos vastuu tuntuu painavan. Olet kyllä hyvin muistanut korostaa, että suosituksesi ei ole aina toiselle sopiva. Sekä huomioinut meidät vanhemmat tytöt. 😃
    Ja blogistasi olen saanut valtavasti vinkkejä ja neuvoja, joita en välttämättä kauppaostoksilla saa. Täällä voi rauhassa miettiä ja verrata ja lukea uudelleen.
    Eli tosi hyvä, kun tällaisia mietit. Mutta viime kädessä lukijalla on aina vastuu. Älä siis yöuntasi menetä. Mainitset vaan aina välillä, että minulle tämä sopii, lukijalle ehkä.😊
    Ja minä valitsen tuon kolmen tytön kuvan, siinä on kolme näpsäkkää tyttöä 😂

  • Lintu

    Hyvä postaus! Täällä ruudun toisella puolella todellakin luotetaan mielipiteeseesi, ja on ihanaa, että tiedostat sen ja haluat olla luottamuksen arvoinen. 🙂

    Silloin, kun olet kirjoittanut arvailujasi ja toiveitasi meikkimuodin tulevaisuudesta , olen muutaman kerran miettinyt sitä, miten paljon kirjoituksesi vaikuttavat lukijoiden käsityksiin. Mielipidevaikuttajana olet tavallaan itse tuomassa sitä uutta – ja ah niin tervetullutta – meikkausmuotia tänne. 😀

    PS. Älyttömän kaunis toi meikki, jossa on tosi tumma violetti huulipuna!

  • Eliisa

    Hei! Keskimmäisestä ruudusta oikeestaan kaikki, missä sulla nudet huulet. Ehkä kivoin kuitenkin kevyt, vasen alanurkka ☺️ Huomaan todella usein, että kun tulee joku pulma tai asia joka mietityttää, etsin netistä josko sinä olisit asista puhunut tai sitä tutkinut. Se varmaan on sitä (sokeaa) luottamusta, mutta uskon itselläni kuitenkin olevan maalaisjärki mukana, enkä kulje kuin pässi narussa. Enkä ole ostanut puolikaan tuotteista, mitä olet maininnut, edes murto osaa 😅mutta saanut monta hyvää ja kestävää vinkkiä senkin edestä. Ja kuten joku tässä jo mainitsikin, vastuu se on meilläkin. Kaupoista saa hyvin näytteitä, joilla pääsee kokeilemaan monia sinukin suosittelemia tuotteita, ennen kuin tekee ostopäätöksen 👌🏼Mahtavaa, että joku jaksaa kokeilla ja postata niistä, uudelleen ja uudelleen! 😊

  • Nina

    Myös minun mielestäni lopullisen päätöksen ostoksesta tekee ehdottomasti lukija itse ja vastuu on siten hänellä 😊 Noista kuvista on ihan mahdotonta valita lempparia, ovat kaikki niin hyviä! 🙂 Olen itse saanut sinulta paljon kullanarvoisia vinkkejä ihonhoitoon ja meikkaukseen. Erityisesti korealaisen kosmetiikan ihonhoitorutiini on tehnyt ihmeitä mun iholle, ja on täysin sinun ansiotasi että päätin tutustua niihin 😊 En edes osannut haaveilla että ihoni joskus olisi näin hyvässä kunnossa ja aion todellakin jatkaa ihoni hoitoa. Myös mieheni innostui korelaisesta kosmetiikasta ja aloitti naamansa hoitamisen 😄 Kiitos Miia paljon sinulle upeasta blogistasi ja mukavaa joulua! 😊

  • Susanna

    Hei mua kiinnostais postaus tai jos vaan vastaat että ootko ikinä kokeillu mikroneulausta? Tai omistatko sitä dermarolleria?

  • Soili

    Et sinä ole vastuussa kenenkään ostopäätöksistä. Jokaisen ihmisen pitäisi tiedostaa se että kaikki ei vaan sovi kaikille.
    Mainoksia on kumminkin maailma pullollaan.
    Mä oon tykännyt instassa katsoo sun stooreja.
    Nyt ostin kokeiluun ne hius tuotteet mitä suosittelit. Huomenna pääsen niitä kokeilemaan.
    Huti ostoja tulee välillä mut Mä oon niitä sit antanut esim siskolleni tyttärelleni ystävilleni ja niin edelleen ja monesti onkin käynyt niin että jos mulle ei joku tuote ole sopinut ollenkaan niin se kelle oon sen antanut niin ylistää sitä maasta taivaaseen. Hyvä mielihän siitä tulee kun toinen on tullut hyvälle mielelle ja tykkää.
    Ikinä ei oo itselle tullu sellaista tilannetta että jos joku tuote ei minulle sovi niin sit kun olen antanut eteenpäin niin ei olisi sopinut sille toisellekkaan.
    Mutta joo, turhaan stressaat. Mä ainakin tykkään saada vinkkejä ja kokeilla uusia juttuja joten niitä odotan jatkossakin sun postauksissa.
    Mukavaa joulun odotusta.

  • Tiina

    Terve Miia. Kiitos ihanasta blogista.

    Olisin halunnut ottaa kantaa vastuuseen. Minusta on ihanaa, että on bloggareita, jotka ovat tietoisia viimeisimmistä uutuuksista tai muutoin upeista tuotteista, ja tuovat sitä tietoa taviskuluttajien piiriin. Koen, että esimerkiksi sinä suosittelet, esittelet, näytät, opastat, jne… mutta itse kannan vastuun siitä, minkä päätöksen teen suosituksesi pohjalta. On minun vastuuni, jos tulee huti. Kiitos kuuluu sinulle, jos tulee onnistuminen.

    Pistä pelko roskakoriin 😉

  • Kati

    Olen saanut oman ihoni aivan loistavaan kuntoon sinun vinkeilläsi. En siis välttämättä juuri niillä tuotteilla, mitä itse käytät tai kehut, mutta vastaavilla ja olen tästä todella onnellinen ja kiitollinen. Ihon ollessa pahimmillaan, meinasi se jo melkein käydä mielen päälle. Masensi, kun peilistä katsoessa näki näppylöitä, epäpuhtauksia ja punakkuutta.
    Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle!

  • Lotta

    Ymmärrän hyvin sun fiiliksen! Medialukutaito on valitettavasti monella hieman hakusesaa…lähteestä riippuen kaikkea materiaalia pitäisi lukea enemmän tai vähemmän kriittisesti. On eri asia, lukeeko Ylen juttua, jonka toimittajalla on tietyt vastuut ja säännöt, vai jonkun henkilökohtaista blogia. Ja blogejakin on niin monenlaisia, mutta ehdottomasti sun blogi on yksi laadukkaimmista ja ammattimaisimmista, mihin oon törmännyt!

  • Emmi

    Hei Miia! Olen tehnyt paljon superlöytöjä eri blogien perusteella (rakkaimman nahkatakkini näin bloggarin päällä ja lähdin siltä istumalta ostamaan itselleni vastaavaa) enkä ole vielä joutunut pettymään! Kosmetiikassa tulee toki mietittyä tarkemmin, kun oma ihoni on niin hankala, että varsinkaan uutta meikkivoidetta en lähde herkästi testaamaan.

    Pidän todella paljon meikkaustyylistäsi (niin paljon että haluaisin sinut tekemään häämeikkini tulevaisuudessa, mahdatkohan haluta tulla Ouluun.. :D) ja olen oppinut blogisi avulla paljon lisää. Kiitos siitä! 🙂

    Mikä tuo tumma huulipuna toiseksi alimmaisessa oikeanpuoleisessa kuvassa on? Olen nimittäin etsinyt hyvää tummaa huulipunaa, mutta en ole vielä löytänyt!

  • Katja

    Kuulun itse vanhempaan lukijakuntaasi, yli viiskymppinen. Olen aina pelännyt jääväni 80-luvun meikkiin, kuten tapasin nuorempana meikata. Blogisi ja instan kautta olen saanut uusia vinkkejä meikkaamiseen, ja lisäksi korealainen kosmetiikka on tullut tutuksi. Haluaisin kiittää kovasti sinua vinkeistäsi, positiivisuudestasi, ja siitä, että välillä saan ihan nauraakin instastooreistasi. Keep up the excellent work you’re doing!

  • Rita

    Hei Miia! Kiitos kaikista ihanista ihonhoito vinkeistä. Ikää on kertynyt 68 v ja n 50v olen metsästänyt kosteuttavia voiteita ja eril tuotteita pintakuivalle iholleni. Mikään meikkivoide ei ole sopinut. Ne joko rullaantuvat, kasaantuvat kuiviin kohtiin jolloin iho muistuttaa palapeliä tai meikki häviää. Samoin kostvoiteet eivät imeydy, muodostavat panssarin, muodostavat öljykalvon ja kevyesti hierottaessa muuttuu kuorivaksi tuotteeksi. Kiitos lukuisista vinkeistä olen saanut pintakuivan ihoni kuntoon monivaiheisella ihonhoidolla. Pintakuivuus loppui kuin seinään, kosteusvoiteet toimiin niinkuin pitää ja meikkivoide pysyy. Kiitos Miia tuhannesti vinkeistä ja Hyvää Joulua!

    • Miia Ezen

      Heippa Rita! 🙂 Siis wau! Onpa niin ihanaa kuulla, että oot saanut täältä noin paljon apua! <3 Olipa ihana kuulla tämä näin joulun alla. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram