Twerk: Voimaannuttava harrastus

15.11.2018

Kun ensimmäistä kertaa näin twerkkiä, oli se mielestäni todella rumaa herutusta, jossa ihminen tekee itsensä naurunalaiseksi. Moni saattaa edelleen ajatella näin, mutta nykyään näen twerkin naiseuden juhlana ja vapauttavana sekä seksikkäänä itseilmaisuna, joka opettaa rakastamaan omaa kehoaan ja olemaan siitä ylpeä.

ONKO PAKKO URHEILLA?

Olen ollut koko elämäni liikunnan inhoaja ja olenkin joskus maininnut täällä blogissa kuinka koululiikunta sai inhoni kasvamaan huippuunsa. Oli pakko kilpailla lajeissa, joista en pitänyt. Urheilumotivaatioita ei yhtään parantanut se, että olin aina kaikessa huonoin. En koskaan saanut onnistumisen tunnetta. Miksi siis jatkaisin sitä vapaa-ajallani?

Olen kokeillut myös muita lajeja koulun ulkopuolelta. Salilla käyminen on mielestäni tylsää. Ryhmäliikuntatunnit ovat usein niin täyteen pakattu, että sain sieltäkin vain epäonnistumisen fiilistä ja ärsytystä, kun en mahtunut liikkumaan ja en jaksanut tehdä yhtä monta toistoa kuin muut. Tanssitunnilla en koskaan pysynyt koreografiassa perässä ja pelkäsin pienryhmissä esiintymistä. Salibandy oli ihan kivaa, mutta sielläkin olin yksi huonoimmista. Lista jatkuu ja omaa lajia ei tuntunut löytyvän, koska monta lajia kuvastaa kilpailuhenkisyys ja voisinko sanoa aloittelijaepäystävällisyys.

RAKAISTUIN PEPUN HEILUTUKSEEN

Vajaa vuosi sitten päätin antaa taas uudelle lajille mahdollisuuden ja se oli twerk. Katsoin erään tuttuni videoita hänen IG stoorissaan ja ihastuin lajiin. Epäilin silti, että pysynköhän mitenkään mukana. Hän kannusti testaamaan lajia ja siitä alkoikin rakkaussuhde lajiin, jota ilman en haluaisi olla viikkoakaan.

Tinzen Twerk Studiolla saa jokainen olla oma itsensä. Kaikki kannustavat toisiaan ja olo on tervetullut. Itseäni ei haittaa vaikka en ihan aina pysy mukana, koska koreografian muistaminen on minulle erityisen haastavaa. Harjoittelen sen kotona ja loistan (ainakin omasta mielestäni) seuraavalla tunnilla. Kaikki siellä kuitenkin sählää enemmän tai vähemmän ja sitten yhdessä nauretaan, kun jokin liike ei tunnu millään onnistuvan. Kehitystä omassa tanssissani on tapahtunut aivan huikean paljon. Nyt jo kehtaan näyttää tämän yhden videomme, jossa näet minut noin neljännen minuutin kohdalla takarivissä vasemmalla. Ihan putkeen ei mennyt, mutta ei tarvikaan. Pääasia kuitenkin, että oli hauskaa. (Lisää twerkkaustani voit seurata viikottain IG-stoorissani.)

MULLA ON HYVÄ KROPPA

Ehkä omituisin, mutta myös hyvin tervetullut asia twerkissä on ollut se, että olen oppinut rakastamaan omaa kroppaani. Luulin ennen, että reiteni ovat kamalan suuret ja ryhtini superhuono. Pidin pömppismahaani vähintään puolikkaan koripallon kokoisena ja peppuani lässähtäneenä lerpakkeena. En tiedä missä vaiheessa silmäni ovat kieroutuneet vai olenko nyt jotenkin vinksahtanut, mutta mielestäni minulla on hyvä peppu ja superpitkät, kauniit raajat. Mahaa kuuluu ollakin, koska en ole mikään fitness-pimu. Olen hyvä juuri tällaisena ja kehon kuvani on positiivinen – onko tämä nyt sitä body positivea?

Lajina twerk on myös todella rankkaa. Kuntoni on kasvanut huimasti. Välillä tehdään niin rankkoja koreografioita, että olo on kuin pahimman rappustreenin jälkeen. Vaikka olenkin saanut muutamia inhottavia viestejä IG-stoorieni johdosta, jossa heilutan peppuani koko seuraajakunnan edessä, niin hei ihan sama. Olen löytänyt lajin jota rakastan ja ennen kaikkea liikun ja pidän hauskaa ihanien ihmisten kanssa.

Jos Twerk kiinnostaa, kannattaa osallistua Tinzen workshoppeihin, joista ilmoitetaan Tinze Twerk Studio Facebook -sivuilla. Omien lemppariopettajieni Tinzen ja Anniinan kevään tunnit myytiin loppuun muutamissa minuuteissa. 

Mitä mieltä te olette Twerkistä? Kokeilisitteko itse?

  • Heidi

    Ei oo kyl mun juttu, jotenki jos tollee keimailisin niin olis halpamainen olo. Mutta se on mun mielipide.

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Joo ymmärrän. <3 Itse jotenkin nykyään oon niin ylpeä naiseudesta ja siksi keikistelen ihan mielelläni, mutta toista itseäni.. ymmärrän sua. 🙂

      • Heidi

        Se on hienoa! Vaikka olen itsekkin ylpeä naiseudestani niin en silti haluaisi tolla tavalla tanssia,varmaan ajattelen liian vanhanaikasesti 😀 mutta oot rohkea nainen,jatka samaan malliin 🙂

        • Miia Ezen

          Et ajattele. <3 Meillä jokaisella on omat juttumme ja rajamme. 🙂

  • Eeva

    Hei Miia!
    Just katoin toin sun videon,siis aivan upea.Pongasin sut sieltä takarivistä hyvin sä tanssit niinkö kaikki siinä ryhmässä.Mikä hauskuus välitty toin videon välityksellä ihan tänne asti.
    Mä oon tanssinut koko ikäni ja se on parasta liikuntaa ollu ainakin mulle.Latino musiikki saa mussa aikaan aikamoisen hepulin vieläkin.

    • Miia Ezen

      Hihi.. ihana Eeva! 😀 Joo mäkin voisin kuvailla tunnetta hepuliksi. Mulla sen tekee oikein kunnon räppijytke. 😀

  • Laura

    Ihan mielettömän hauskan näköistä, kaikki te olitte tosi taitavia!

    • Miia Ezen

      Kiitos ihana! <3 Jaa hauskaa tää on!

  • Eve

    Itämaista tanssia harrastaneen, jossa on vähintään yhtä paljon seksikkyyttä ja naiseutta mukana, on Twerk lajina kyllä kiinnostanut aina. Ihanan näköistä ja niin sensuellia! Haluaisin myös lähteä kokeilemaan burmeskitanssia ja burleskia koska jotenkin nämä kolme lajia täydentävät toisiaan. Tankotanssi on myös kiinnostuksen kohteena, mutta se on jo sen verran fyysistä, että tiedän ettei oo miun juttu.

    • Miia Ezen

      Hei sama mulla! Mua kiinnostaa myöskin tuo itämainen tanssi. 😀 Ja tankotanssia oon kokeillu pari kertaa, mutta ei juuri fyysisyyden vuoksi ollut mun juttu.

  • Kielo

    Ihan mahtavaa, että olet löytänyt oman lajisi. Itsellä se on vielä hakusessa, näin 39-vuoden jälkeenkin. Twerkkaus(kaan) ei vaikuta siltä minun lajiltani, mutta jokin tanssi kyllä kiinnostaisi. Pitäisi vaan olla sellainen, mikä alkaisi ihan aloittelija-tasolta ja jota voisi harrastaa ilman tavoitteellisuutta (ei siis mitään kilpajuttua tai esiintymisiä).

  • A

    Haha. Ymmärrän kans twekinwerkin idean, mutta en ikinä ryhtyis itse tollaseen, kauhistuttaa ajatuskin. Rohkeat naiset! Mut tosi kiva, että oot löytänyt oman juttusi! Kaikki tyylillään 😎

  • Jossu

    Haluaisin kokeilla☺️☺️
    En tiedä kehtaisinko!

  • Markit

    Heips; Hupaisan näköistä 😄. Minä ajattelen niin, että kaikenmoinen liikkuminen on hyvästä. Ja jos lisäksi tulee hyvä olo, itsetunto nousee ja on vielä lystiä, niin eihän se voi olla huono juttu. Ja kyllä tuossa se korsetti vahvistuu ja sehän on kropassa tärkeä, koska ryhti ja tasapaino paranee. Enhän keksi tuosta kuin hyvää sanottavaa. 😊 Minä en tuohon enää pysty, toisaalta luulen, että minun pyllyni taitaa ” twerkata” jo kävellessä. Ja olisinko ollut edes niin rohkea…🤔. Pidä Miia pilke silmäkulmassa ja pylly pyörimässä, kun kerran olet oman lajisi löytänyt. Hyvä lause tuo ” mulla on hyvä kropoa”. Oikea asennne.❤

  • Ulla

    Mahtavan näköistä menoa! Pakko päästä kokeilemaan. Kyllä istumatyöläisen kankeus karisisi ja tietokonetyöskentelyn jumittama niska vertyisi. Paikka löytyy varmaan googlettamalla, facebookissa en ole. Hieno juttu, että jälleen yksi koululiikunnan pilaama liikunnanilo on saatu palautettua.

  • Marju

    Niin ihanaa, että kirjotit harrastuksista ja juurikin tästä lajista! Sain itse taas kimmokkeen aloittaa twerkin. Itse olen käynyt Bubblin breezessä parisen vuotta sitten, jostain syystä se on jäänyt, mutta nyt muistin tämän ihanan lajin! Ehkäpä tulenkin kokeilemaan tätä tanssisalia. Ajattelen juuri samoin kuin sinä, se on oman naiseuden löytämistä ja vaalimista <3

    • Miia Ezen

      Juuri näin! Joo tule ehdottomasti testaa myös Tinzen studio. 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram