Tehokasta kosteutusta kaikille ihotyypeille

17.11.2018

Ihonhoitoni mullistui noin kuukausi sitten, kun kävin läpi TwistBe:n Uusi Alku Ihollesi -verkkovalmennuksen*. Eniten järkytti se mitä höttöä tungemme ihollemme, koska INCI-listan mukaan moni tuote ei sisällä mitään mistä ihomme hyötyy. Mutta kuinka moni meistä edes osaa lukea INCI-listaa? Olemme siis helposti höynäytettävissä. Opin kurssilla niin paljon ihon toiminnasta sekä kosmetiikan raaka-aineista ja tärkeimpänä INCI-listan lukemisesta. Tässä on siis loistava lahjaidea ihonhoidosta ja meikkauksesta kiinnostuneelle, koska kurssin jälkeen ymmärtää kosmetiikasta niin paljon enemmän.

UUSI TUTTAVUUS: KASVOÖLJY

Olen huomannut selkeän rauhoittumisen t-alueellani siitä lähtien, kun aloin käyttämään kasvoöljyjä. Ihoni ei enää puske läpi talia, kun se saa hyvää kosteutusta öljyistä. T-alueeni ei siis rasvoitu enää niin paljon. Öljyissäkin on suuria eroja ja niistä parhaita on kasviöljyt, koska iho pystyy hyödyntämään ne kaikista parhaiten. Toki olen kokeillut kasvoöljyjä ennenkin, mutta näin hyviä tuloksia en ole saanut. Myös kuivaihoiset hyötyvät kasvoöljyistä suuresti.

KUIVALLE IHOLLE

Kun kokeilin Nourish Londonin kasvoöljyä* ensimmäistä kertaa en ollut sen koommin kurkannut INCI-listaan ja levityksen jälkeen toistin vaan mielessäni: “Mitä ihmettä?” Painelin ihoani ja ihmettelin kuinka pehmoinen ja silkkinen siitä tuli. En ollut kokenut mitään samanlaista aikaisemmin, vaikka koreakosmetiikalla ihoni olikin jo muuttunut huomattavasti.

Kurkkasin paketin kylkeen ja näin öljyn sisältävän niin paljon hyvää tavaraa, että totesin sen samoin tein luxus-öljyksi. Hinta kiinnosti heti ja se oli vain 25,90€. Muistakaa kuitenkin, että tämä on osa kokonaisvailtaista ihonhoitoa – ihon pesu ja kasvoveden käyttö on myös oltava kunnossa. Käytän tätä öljyä usein korvaamaan yövoidettani.

SEKA- JA RASVAISELLE IHOLLE

Tämä Apeironin jojoba- ja teepuuöljy* on todellista taikaa pullotettuna. Kokeilin sitä ensin vain paikallisesti finneihin ja aamulla ne muutamat pirulaisen olivat jo rauhoittuneet. Sain myös yhden suuremman finnin paranemaan ennätysajassa (kahdessa päivässä). Teepuuöljy on tunnestusti loistava finnien karkoittaja. Nyt olen käyttänyt tätä öljyä koko kasvoilla aina silloin, kun iho tuntuu jotenkin normaalia epäpuhtaammalta. Tästäkään purkista en luovu! Hintakin on vaan 13.90€! Ööh, siis mitä ihmettä?

Twistben* valikoima on täynnä loistavia tuotteita, jotka ovat takuuvarmasti laadukkaita. Lisäksi moni niistä on todella edullinen!

SUOMALAINEN YÖNAAMIO

Törmäsin tähän suomalaiseen merkkiin I Love Me -messuilla. Heidän tuotteensa keskittyvät luxukseen ja ovat myös luonnonkosmetiikkaa. Heillä on ihonhoidossa samanlainen ideologia kuin Koreassa, eli tuotteita käytetään kerrostamalla. Koreassa on paljon niin sanottuja yönaamiota, jotka korvaavat yövoiteen. Rehellisesti sanottuna en ole vielä löytänyt hyvää sellaista korealaisen kosmetiikan valikoimista, mutta tämä Inari Arctic Beautyn Sleeping Mask* toimii ja aamulla iho tuntuu heti paremmalta. Hinta on tosin huimat 119€, eli ei muuta kuin lisäämään tämä tuote joulun toivelistalle.

POSTAUKSEN MEIKIN AVAINTUOTTEET

Meikkivoiteena en ole viimeaikoina muuta käyttänytkään kuin juuri sopivasti peittävää ja ihon kuulaaksi tekevää Sensai Luminous Sheer Foundationia sävyssä Natural Beige* (nyt tuota sävyä on taas saatavilla Cocopandalla*). Luomivärit ovat Boho Cosmeticsin luonnonkosmetiikkaluomivärejä ja merkin uusia ihania kausisävyjä. Silmien punainen rajaus on Benecoksen huultenrajaskynää, korvikset Samaskorulta ja kynsilakka La Roche-Posay Rouge Coquelicot.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Jansku

    Missä kohdin kasvojenhoitoa öljyn voi laittaa? Seerumin jälkeen? Ja mietin, että korvaako öljy päivävoiteen? Kiitos ihanasta blogista! ❤️

    • Miia Ezen

      Hyvä kysymys! 😊 Ihonhoidossa kaikki tulee aina sen mukaan kuinka raskas on lisättävän tuotteet koostumus. Eli öljy tulee aina viimeiseksi. Ja kyllä itse korvaan joskus päivävoiteenkin öljyllä tai laitan päivävoiteen ensin ja sitten öljyn. Riippuu ihoni tarpeesta. 😊

  • Henu

    Hei!

    Sulta on tullu paljon ihonhoitoon liittyviä postauksia ja tässä ummikolla tuntuu, että on jo mennyt ihan sekaisin mitä käytät ja missä järjestyksessä ja miten laitat tuotetta. Oisko siis ihan villi idea pyytää (mini)tutoriaali ihonhoitorutiineistasi? Tyylillä “tämän kaiken teen iltaisin” meikin poistamisesta alkaen ja toki “tämän kaiken teen aamuisin” on ihan yhtä kiinnostava. Nyt tuntuu, että tiedän paljon, mutta olen silti hukassa mitä laitat, missä vaiheessa ja miten laitat.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo hei ehdottomasti! 😍 Ja mä tosiaan myös testaan ja vaihtelemaan tuotteita melko paljon niin ei ihme jos menee sekaisin. Tuun tekemään postausta myös aiheesta vähän selkeämmin. ❤️

    • Outi

      Hei Miia! Tämä idea kiinnostaa minua myös, kun tuntuu että pää on nyt vähän pyörällä 🙂

    • Eikku

      Kannatan tätä ideaa! Olen jo tippunut kärryiltä!

  • Nekku

    The ordinaryn öljyt ja muut ihonhoitotuotteet ovat myös aivan ihania ja pieneenkin budjettiin sopivia yksinkertaisia tuotteita. Omiksi suosikeikseni ihoöljyistä on monen testatun tuotteen jälkeen jäänyt ordinaryn ruusunmarjasiemenöljy ja flown luomu arganöljy. Ikinä ei ole oma epäpuhtauksia pukkaava iho ollut näin hyvässä kunnossa vaikka öljyn käyttäminen rasvaiselle iholle ensin hassulta ajatukselta tuntuukin.

    • Miia Ezen

      Heippa Nekku! Joo se on totta, että tuntuu hassulta laittaa öljyä epäpuhtaalle iholle, mutta uskon sen olevan jopa yksi avainasioista. 👌😊

  • Jossu

    Hei kuulostaa mielenkiintoiselta! Taidanpa kokeilla öljyä myös, vielä kun osaisi päättää minkä!

  • Mari

    Tämä ois huippu juttu!! Sellaiset ihonhoidon “alkeet”

  • Ulla

    Hei, täällä myös yksi joka toivoo sitä alusta asti naaman pudistusta ja hoitoa illalla ja aamulla. Sinun ohjeilla on jo iohon kiristys ja lähes hilseily saatu kuriin. Odotan lisää ohjeita…. sitten vielä blokisi vaan paranee päivä päivältä. Odotan aina uutta postausta, et mitä tänään…

  • Kati

    Myöskään kasvoveden roolia nimenomaan ihon kosteuttajana ei pidä unohtaa. Moni luulee kasvoveden tehtävänä olevan ihon puhdistus, kun oikeasti kasvovettä tulee käyttää ihon kosteutukseen. Tästä toivoisin sinun myös levittävän sanaa, sillä ainakin itselleni kasvoveden oikeanlainen käyttö mullisti ihoni hyvinvoinnin. Hienoa, että olet löytänyt luonnonkosmetiikan! Sanoisin, että oli jo aikakin!

    • Miia Ezen

      Heippa Kati! Joo tässä postauksessa tuon samoisen jutun mainitsenkin ja siihen on tuossa tekstissä linkki. Siis tarkoitan postauskeen, jossa puhun juuri tuosta. Eli olen kanssasi niin samaa mieltä. 🙂

  • Sara

    Lisään tähän pointin, että kaikki tuotteissa olevat aineet inci-listassa ei ole pelkkää höttöä, vaikka niillä ei ole iholle mitään hyötyä. Nämä kyseiset aineet ovat tärkeitä tuotteen formuloinnissa, joka mahdollistaa erilaiset tuotekoostumukset jne. Jotkut aineet sitovat metalleja ja parantavat tuotteen säilymistä ja stabiiliutta.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo tottakai. 😊 Nyt puhuinkin ihan selkeästi sellaisista tuotteista, joissa ei ole näiden mainitsemaan aineiden lisäksi mitään vaikuttavia aineita. Niitä löytyy yllättävän paljon. 🙈

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram