Kuiva iho ja mikään kosteusvoide ei auta?

13.11.2018

Etsitkö aina sitä tuhdimpaa kosteusvoidetta, mutta sekään ei tunnu riittävän. Saatat tehdä hyvin yleisen mokan ihonhoidossa. Tämän postauksen aihe on siis toiseksi yleisin ihonhoidon moka ja siitä yleisimmästä ja hurjimmasta kirjoitin TÄSSÄ.

MIKÄÄN TUOTE EI TOIMI

Ihoni oli ennen pintakuiva, rasvottui ja puski läpi finnejä. Hoidin sitä tasan kahdella tuotteella: Geelimäisellä supertahokkaalla puhdituksella, jolla lähti meikki sekä lika, sekä tuhdilla kosteusvoiteella. Puhdistuksen jälkeen iho tuntui todella kireältä, jonka vuoksi tungin siihen todella kosteuttavaa voidetta. Tällöin kärsin myös atooppisesta ihosta ja ihoni ei tuntunut millään tavoin hyvältä. Mikään ei tuntunut toimivan ja ajoittain tilanne meni niin vakavaksi, että kosteusvoiteet kirvelivät – ihoni oli pahasti rikki. Tässä entisessä ihonhoidossani oli pielessä kaikki mahdollinen.

MISTÄ RATKAISU?

Ihon puhdistuksen on oltava hellävarainen ja siihen suosin kaksoispuhdistusta, josta kirjoitin TÄSSÄ. Mainitsen tämän puhdistuksen uudelleen ja uudelleen, koska se on niin tärkeää. Ihon kosteutukseen liittyvä ongelma on ratkaistavissa hyvin helposti. Älä missään nimessä unohda kosteuttavaa kasvovettä tai jonkinlaista hoitonestettä, koska se on avain tähän ongelmaan.

Kasvoveden kanssa iho pystyy vastaanottamaan paljon paremmin kosteuden, jota tarjoat sille kosteusvoiteen muodossa. Mikään ei oikein pääse kunnolla imeytymään ihoon, jos laitat kosteusvoiteen vaan kuivalle iholle. Kasvoveden tehtävä ei siis ole tehdä viimeistä silausta puhdistukseen vaan valmistella iho kosteusvoidetta varten. Tämä askel saattaa tuntua ihonhoidossa todella turhalta, mutta usko pois, että se tekee hurjan muutoksen.

Käytän tällä hetkellä melko sekaisin koreakosmetiikkatuotteita ja luonnonkosmetiikkaa. Pidän korelaisesta ideologiasta, mutta haluan siirtyä osittain pois synteettisistä tuotteista. Käytän siis ihon valmisteluun erilaisia kosteuttavia kasvovesiä ja hoitonesteitä. Suosikkejani tällä hetkellä ovat luonnonkosmetiikan puolelta edullinen Olivia Klein Hydra Toner Hoitoneste (18.90€) ja koreakosmetiikasta Tony Molyn Ferment Snail Toner* (49,90€). Ja muuten pakko sanoa tuosta Olivia Kleinista, että olen todella innostunut kyseisestä suomalaisesta merkistä – tuotteen ainesosat ovat laadukkaita ja putelit ovat viehättävän simppelin näköisiä. Jos näistä kahdesta kuitenkin valitsisin toisen, olisi se Tony Moly, koska rakastan hieman geelimäisempää kasvovettä tai hoitonestettä. Lisäksi tuossa Tony Molyssa on etanalimaa, joka on loistava niin ikääntyvälle, kuivalle kuin epäpuhtaallekin iholle.

POSTAUKSEN MEIKKILOOK

Pääsin vihdoin kokeilemaan Urban Decayn uutuuksia ja tähän silmämeikkiin käytin upeaa Naked Cherry -palettia*. Siinä on ihania oranssiin ja punaiseen taittavia sävyjä, jotka sopivat yllättävän hyvin myös vaalealle suomalaiselle. Huulissa käytin Urban Decayn metallista huulipunaa sävyssä Devilish*. Rakastan näitä UD:n metallisia punia – ne ovat niin upeita juhliin. Rajaukseen käytin Urban Decayn mustaa Glide On kajaalia*, joka on ehdottomasti yksi parhaimmista kajaaleista, koska se liukuu luomella niin hyvin. Tykkään aina häivyttää rajauksen ja se onnistuu loistavasti tällä kajaalilla.

Korvissa on Glitterin korvikset, jotka ostin sieltä noin viikko sitten.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Krisu

    Millä häivytät rajauksen?

    • Miia Ezen

      Heippa Krisu! 🙂 Sigman Pencil Brush on usein käytössä ja apuna jokin tummempi luomiväri. Tai sitten ihan vaan pelkällä viistosiveltimellä.

  • Emmi

    Ootko testannut legendaarista Whamisaa? Mä en enää ikinä suostu luopumaan Whamisan tonerista 😅

    • Mia Koo

      Sama tuli mieleen. Whamisassa yhdistyy koreakosmetiikka ja luonnonkosmetiikka, eli win win 🙂 Deep rich toner on nimenomaan vähän geelimäinen.

  • Riikka

    Oletko tutustunut Murunuru merkin tuotteisiin?

    • Miia Ezen

      Joo! Juuri testissä ja vaahtoputsari tuntuu hyvältä ja oikeasti hellävarainen. ❤️ Loistava toisen vaiheen puhdistukseen. Ihanat tuoksut näissä tuotteissa.

  • Heli

    Kiitos Miia mahtavasta blogistasi 💛 tosi hyviä vinkkejä ja neuvoja olen jo poiminut mukaani meikeistä ja ihonhoidosta.

    Suosit Korealaista ja luonnon kosmetiikkaa ihonhoidossa, mikä itseänikin atooppisen ihon omaavana kiinnostaisi.
    Mutta kun ole niin perinteinen kivijalkamyymälöissä asioiva (vanha 😅) etten oikein koe netistä tilaamista omaksi jutukseni.

    Osaisitko siis suositella pintakuivalle atooppiselle iholleni luonnonkosmetiikituotteita joita löytäisin esim. Sokoksen valikoimasta?

    Tuon Super hyvän Skin foodin olen jo hankkinutkin mutta puhdistus, nesteet ja silmänympärysvoide ovat ihan hakusessa vielä.

    • Miia Ezen

      Heippa Heli! 🙂 Missäköhän päin asut? Voisit käydä Twistben liikkeessä Helsingissä. Siellä osaavat hyvin neuvoa ja heillä on huipputuotteita valikoimissa.. ja siis kukkaroystävällisiä sellaisia.

  • Päivi

    Moikka! Miten esim. tuo Olivia Klein toner eroaa Son&Park Beauty waterista? Itse käytän siis sitä ja sen jälkeen holika holikan hoitonestettä ja sitten seerumi ja sitten kasvovoide, miltä tämä kuulostaa? Itselläni on pintakuiva iho ja välillä kyllä tuntuu kaikkien näidenkin tuotteiden jälkeen iho hiukan kiristävälle 😬

    • Miia Ezen

      Heippa Päivi! Olivia Klein on luonnonkosmetiikkaa. Muuten en ole tarkemmin perehtynyt inci-listojen eroihin. Kuulostaa kyllä hyvältä sun setti. Suosittelisin lisäämään ainakin yöksi kasvoöljyä. Tulen niistä kirjoittamaan pian. 🙂

  • Anu

    Hei sulla oli insta storyssa max factorin huultenrajauskynä. Millä teroitat sen??

    • Miia Ezen

      Heippa Anu! 🙂 Ihan tavallisella terottimella. Oma suosikki on My Kit Co.

  • Anna

    Mulla on toiminut parhaiten kuivaan ihoon öljypuhdistus, eli mikä tahansa öljy millä meikki lähtee (oliivi, kookos, manteli, helokki), sitten päälle joku herkälle iholle tarkoitettu voide, esim. juuri tämä Skin Food,tai mantelivoide ja lisäksi laitan usein päälle vielä muutaman tipan Weledan manteliöljyä, näillä pysyy iho kosteutettuna, muttei rasvaisena. Itselläni on aikuisiän akne, siihen en ole saanut muuta kunnon apua kuin ruokavalio, oikeanlainen ihonhoito on siinä tukena.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram