Ihonhoidon alkeet

25.11.2018

Moni teistä on kysellyt mahdollisimman simppeliä postausta ihonhoidosta ja tässä se tulee. Käytän ihonhoidossani nykyään sekaisin niin korealaista kosmetiikkaa kuin luonnonkosmetiikkaa. Sanotaanko, että valitsen parhaat molemmista maailmoista. Mietin todella pitkään mitkä tuotteet otan tähän postaukseen mukaan, koska suosikkeja on monia. Edullisuus ja sopivuus jokaiselle iholle meni kuitenkin edelle, vaikka muutama tuote onkin näistä hieman arvokkaampi.

KAKSOISPUHDISTUS

En vaan osaa enää elää ilman kaksoispuhdistusta, vaikka olen kokeillut mitä erilaisimpia tuotteita ja tekniikoita. Tällä saan ihoni ja ennenkaikkea ihohuokoseni puhtaiksi. Nykyään ihossani ei enää ole sellaista pientä näppyä, finnejä harvoin ja ihonhoitotuotteet myös imeytyvät tehokkaasti, kun lika on poissa.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan meikki ja muu lika öljypohjaisella putsarilla, joista tämän hetken suosikkini on Caudalien Make-Up Removing Cleansing Oil* (Hinta 20,50€) ja korealaiselta puolelta Skin79 Cleansing Oil* (Hinta 21,50€). Lisää öljy kuivalle iholle ja työstä sitä kasvoilla kunnes kaikki lika ja meikki on sulanut. Kastele sen jälkeen kädet vedellä ja hiero kasvoja – öljy muuttuu maitomaiseksi, jonka jälkeen se huuhdellaan vedellä pois. Tällä lähtee myös silmämeikki sekä vedenkestävä meikki.

Toisen vaiheen putsarilla poistetaan vesiliukoiset epäpuhtaudet ja viimeistellään puhdistus. Tähän tykkään käyttää hellävaraisen vaahtoavaa suomalaista Muru Muru putsaria* (alennuksessa nyt 11,95€), joka on mielestäni hyvä rasvaiselle- ja sekaiholle. Kuivalle iholle käyttäisin korealaista Mizon Snail Cushion Foam Cleanseria* (Hinta 22€), joka jättää ihon uskomattoman pehmeäksi. EDIT 9.11.2019 ihonhoidosta lisää oppineena suosittelen puhdistuksen kohdalla lukemaan uusimpia ihonhoidon postauksia. 

Nämä kaksi vaihetta mahdollistavat hellävaraisen, mutta tehokkaan puhdistuksen, joka ei häiritse ihon omaa kosteustasapainoa. Muista myös puhdistaa etenkin hiusraja ja kaula, jonne jää helposti meikkiä ja epäpuhtauksia.

Kirjoitin hellävaraisesta puhdistuksesta myös aikaisemmin TÄSSÄ. Postauksessa käsitellään yhtä yleisintä ihonhoidon mokaa.

KUORINTA

Riippuu todella paljon henkilöstä, ympäristöstä ja vuodenajasta kuinka usein iho pitää kuoria. Itse kuorin ihon noin 1-2 kertaa viikossa. Maalaisjärkikin sen sanoo: jos ihon päällä on paljon kuollutta ihosolukkoa, niin parhaimmatkaan ihonhoitotuotteet eivät pääse kunnolla imeytymään. Palaan aina uudelleen ja uudelleen tähän Mizonin Apple Smoothie rakeettomaan kuorintageeliin* (Hinta 20,80€), joka kuorii ihoa hellävaraisesti jättäen ihon pehmoiseksi ja syväpuhdistetuksi.

KASVOVESI JA HOITONESTE

Kasvoveden (eng. toner) tehtävä ei ole viimeistellä puhdistusta vaan aloittaa ihon kosteutus. Korealaisessa ihonhoidossa kasvovesi lisäksi palauttaa ihon PH-tasapainon vesipesun jälkeen. Kasvoveden jälkeen lisätään essence eli hoitoneste, joka auttaa kosteusvoiteen imeytymisessä ihoon. Mielestäni kuitenkin näin ihonhoidon alkeissa kosteuttava kasvovesi hoitaa näiden molempien tuotteiden homman.

Tämä onkin ihonhoitorutiinin yksi tärkeimmistä kohdista, sillä ihon on vaikea vastaanottaa kosteutta, ellei kasvovettä käytetä. Itse käytän erikseen kasvovettä ja hoitonestettä, mutta niistä kuulette myöhemmin lisää. Aivan loistava tuote korvaamaan nämä kaksi on Tony Moly Ferment Snail Toner* (Hinta 49,90€), jota käytän aina asiakkailleni. Painelen sen käsin iholle ja saatan laittaa usemmankin kerroksen, jos iho tuntuu todella kuivalta. Tuotteen fermentoitu etanauute ja muut hyötyaineet, kuten kollageeni ovat loistavia kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa. Etanauutteesta hyötyy niin ikääntyvä, kuiva kuin myös akneiho. Tämän avulla saan asiakkaan kuin asiakkaan ihosta nopeasti pois pintakuivuutta ja saan kauniimman meikkipohjan.

Kirjoitin kasvoveden tärkeydestä aikaisemmin TÄSSÄ.

SEERUMI

Jos haluat jättää jonkin tuotteen pois, niin jätä tämä. Seerumi ei ole ihonhoidossa välttämätön ja sitä voikin käyttää vaikka kuuriluontoisesti. Sillä pystyy vaikuttamaan johonkin tiettyyn ihonhoidon ongelmaan ja siinä on kosteusvoidetta enemmän vaikuttavia aineita, jotka pääsevät imeytymään syvemmälle ihoon. Olen kokeillut jopa parin sadan euron seerumeita, mutta ihastunut näihin kahteen noin parin kympin seerumiin. Molemmat ovat suomalaisia tuotteita ja vielä luonnonkosmetiikkaa.

Muru Muru C-vitamiiniseerumi* tekee ihosta hehkuvamman ja näyttää tällä hetkellä olevan 25% alennuksessa Hehkussa* (hinta 18,70€). Yliopiston Apteekin tuotteet eivät ole puolestaan niin houkuttelevan oloisia, mutta sisällöltään ne ovat loistavia. Tämä YA Naturae seerumi sisältää paljon kosteuttavia raaka-aineita ja on koostumukseltaan enemmän emulsiomainen.

EDIT. Kirjoitin jutun noin viikko sitten ja ihmettelin otsani ihon pintakuivuutta. Syy löytyi ikävä kyllä Muru Muru seerumista, koska se kuivattaa ihoani runsaan c-vitamiinipitoisuutensa vuoksi, tai näin ainakin epäilen.

KOSTEUTUS

Kun edelliset kohdat ovat kunnossa, voi hyvillä mielin lukita kaiken kosteuden hyvällä voiteella tai öljyllä. Tuotteet laitetaan siis iholle aina koostumuksen mukaan eli raskaimmat tuotteet tulevat viimeiseksi. Esimerkiksi öljyseerumit laitetaankin vasta kosteusvoiteen jälkeen.

Halusin tähän postaukseen kolme hyvin erilaista tuotetta kosteutukseen. Weledan Skin Food on todella kuivan ihon pelastus ja jopa meikin alla se näyttää upealta ja tekee meikkipohjasta hehkuvan. Siihen on kuitenkin oma levitystapa ja ohjeet voit katsoa IG-stoorini highlights-osiosta otsikon ‘kuulas meikki’ alta. Jotkut tykkäävät tästä vain yövoiteena, jos ei meikistä halua niin hehkuvaa. Skin Foodin saatavuus mm. Sokos ja tämän pienemmän tuubin hinta alle 10 euroa.

Päivävoiteeksi sopii loistavasti Olivia Kleinin Hydra Lotion*. Tämä kosteusvoide tehokosteuttaa sekä sopii myös epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Hintakin on vain 19,90€.

Nourish Londonin kasvoöljyä* kehuinkin jo TÄSSÄ postauksessa. Käytän tätä usein yöllä korvaamassa yövoiteen. Se on kokeilemistani kasvoöljyistä todella poikkeuksellinen. Ihosta tulee aivan käsittämättömän samettisen pehmeä ja tunne on sama aamulla herätessä. Todellinen luksusöljy maksaa vain 25,90€.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Olen skipannut välillä silmäympärysvoiteen ja laittanut silmien ympärille tuota Tony Molyn kasvovettä ja päälle kosteusvoidetta. Näin olen säästänyt hieman rahaa. Edullista ja raaka-aineiltaan tehokasta tuotetta en ole meinaan silmänympäryksille löytänyt. Nämä kaksi kuvassa näkyvää tuotetta ovat suosikkini, mutta ne ovat myös arvokkaampia.

Kora Organics Noni Radiant Eye Oil* kestää todella pitkään. Olen nyt putelin puolessa välissä ja tämä on ollut lähes päivittäisessä käytössä jo puoli vuotta. Tämä tuote on todellinen tehokosteuttaja ja on ainoa, joka mielestäni tasoittaa kosteudellaan juonteita. Käytän tätä niin aamulla kuin illallakin. Hinta 43€.

Absolution silmänympärysvoide* tekee silmänympärys ihosta käsittämättömän pehmoisen ja sileän. Tämä tosin kuluu nopeampaa vauhtia, joten en tiedä raaskisinko ostaa uudelleen. Hinta 52,80€.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Elina

    Hyvä ja selkeä postaus, joka selventää paljon tuota tuotteiden järjestystä.
    Tuli kuitenkin mieleen, että jos käyttäisi kangas-tai muuta naamiota, niin mihin kohtaan se tulisi? Ja laitettaisiinko kaikki tuotteet, vaikka käyttäisikin naamiota?

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! 😊 Hyviä kysymyksiä. Kangas sanoo tulisi seerumin jälkeen ja taas mutanaamio jo kuorinnan jälkeen, koska mutanaamio jälkeen vielä pestään kasvot. Ja naamioiden kanssa käytetään joo kaikkia ihonhoitotuotteita. 👌

  • Eva

    Siirryin myös ihan vasta ihon kaksoispuhdistukseen sinulta saamieni vinkkejen perusteella! Kävin ostamassa tähän sekä öljyputsarin että vaahtoputsarin että hoitonesteen Olivia Kleinilta. Lisäksi sitten seerumi ja rasva Lumenelta. Hyvältä vaikuttaa! 🙂

  • Suski

    Heippa Miia ja kiitos taas hyvästä postauksesta!

    Suositteletko kaksoispuhdistusta myös meille sellaisille jotka emme meikkaa? Pesen aina suihkussa kasvot vaan vedellä ja laitan rasvan suihkun jälkeen.

    Kärsin atooppisesta ihosta ja talvisin kasvoissa on useita kuivia kohtia. Kaipaisin siis ehkä puhdistusainetta mitä vousi käyttää suihkussa?

    Otankin heti kokeiluun tuon päivävoiteen ja kasvoöljyn 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Suski! Ja lisää hyviä kysymyksiä.😊 Joo ehdottomasti myös kaksoispuhdistus sellaisille, jotka eivät meikkaa. Iholle tulee aina kuitenkin likaa ja saasteita. Ja kasvovesi on aivan supertärkeä niin kuin myös postauksessa sanoin ja kuorinta. Eli kosteusvoide ei pääse imeytymään, jos ihosi on likainen, ei kuorittu eikä tasapainotettu kasvovedellä. Tiedän, että kuulostaa paljolta, mutta eron huomaa takuuvarmasti. ❤️ Mullahan oli kanssa ennen atooppista ihottumaa, mutta en ole sitä sen koommin nähnyt, kun ihonhoito on kunnossa. 😊

      Kaikkia näitä putsareita voi käyttää suihkussa. 😊 Suosittelen sulle ehdottomasti kosteuttavaa kasvovettä ja kaksoispuhdistusta ennen kuin lisäilet rutiiniin uusia voiteita tai öljyjä. Et saa niistä hyötyä irti, jos muu ihonhoito ei ole kunnossa. Ja saatat myös pettyä niiden “tehoon”, koska et saa niistä hyötyä, kun ihoon ei mikään imeydy kunnolla. Oon itse oppinut nää kantapään kautta. 😘

  • Anu

    Tonymolyn kasvovesi tuntuu aika hintavalta. Olisiko edullisempia, joita suosittelisit sekaiholle?

    • Miia Ezen

      Heippa Anu! 😊 Joo ymmärrän. Tosin mielestäni tämä ajaa loistavasti kahden tuotteen tehtävän. Mutta lupaan etsiä edullisempia.

  • Kosmetologi

    Kasvoveden tehtävä on viimeistellä puhdistus, tasapainottaa ihon ph puhdistuksen jälkeen (ihan kaikissa, ei vain korealaisissa tuotteissa). Hoitovesi taasen on ensimmäinen kosteutuksen vaihe.
    Silmänympärysiholle ei mitään koko kasvojen kosteusvoidetta, aivan liian tujua.

    Nämä on taas näitä asioita, jonka takia kuluttajan ei kuuluisi yrittää olla ammattilainen. Kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja, estenomi opinnot ei ole ihan turhaan keksitty. Eikä ammattilaiset ole hoitoloissaan/kosmetiikkaliikkeissään ihan turhaan. Joudumme kumminkin oikomaan näitä ei-ammattilaisten sanomisia töissämme kun yritämme asiakasta opastaa oikein.

    Meikkijutuissa olet todella taitava ammattilainen, mutta ihonhoitopostauksiasi joutuu hammasta purten lukemaan…

    • Miia Ezen

      Heippa Kosmetologi! Voi ei..olen todella pahoillani, jos joudut näitä hammasta purren lukemaan. Itseasiassa netti on pullollaan myös meikkivinkkejä ja ohjeita, jotka eivät ole ammattilaisen tekemiä ja luen niitä suurella mielenkiinnolla ja opin niistäkin vaikka itse olen ammattilainen ja moni muu ei. Eri asiat toimivat eri ihmisille.

      Omat ihonhoito-oppini perustuvat hyvin pitkälti TwistBe:n Uusi Alku Ihollesi verkkokurssiin, jonka kehittelijät ovat ihonhoidon superammattilaisia, sekä nimenomaan opiskelleet ihon biologiaa ja raaka-ainetuntemusta. Lisäksi meikkauksen ohessa minun tulee tietää ihosta paljon ja sitä opiskelen itsenäisesti kokoajan. Tähän mennessä olen kerryttänyt tietoani lukemalla ja opiskelemalla lähes päivittäin noin parin vuoden ajan. 😊 Ja lukijankin kyllä tietävät etten ole kosmetologi. Kaikkea luettavaahan (on se sitten tieteellinen tutkimus tai artikkeli) pitää lukea kriittisesti.

      Huomioithan, että nyt puhutaan ihonhoidon alkeista. Tietyt kosteusvoiteen sopivat silmänympärysiholle ja monilla ei ole rahaa ostaa erikseen silmänympärysvoidetta. Siksi annan vaihtoehdon voiteeseen, joka on ihan ok silmänympärysiholle.

      Hyvä kasvovesi valmistelee ihon kosteusvoidetta varten (jos haluat, niin tästä voi kysyä lisää Twistben asiantuntijoilta). Kaikilla ei ole varaa ostaa erikseen kasvovettä ja hoitonestettä ja siksi tai muutenkin koen tärkeäksi valita hyvän kasvoveden, joka aloittaa jo kasvojen kosteutuksen. Esimerkiksi tuo Tony Moly on siihen aivan loistava. Saan sillä uskomattoman eron ja kosteutuksen asiakkaiden kasvoille ja sehän on siis vain toner eli kasvovesi. Sinänsä hoitonesteen ja hoitoveden (tästä sinä mainitsit) eroa en niin tarkalleen tunne, koska japanilaiseen ihonhoitoon en ole vielä niin tutustunut. Ja siellä on käsittääkseni käytössä tuo mainitsrmasi hoitovesi.

      Suosittelen lämpimästi tuota Twistben kurssia. He kertoivat, että moni kosmetologi on saanut siitä uutta oppia ja kokenut sen muutenkin hyväksi. Ja tämä ei tarkoita missään nimessä sitä, että aliarvioisin ammattiataitoasi vaan ihan sitä, että itsekin ammattilaisena haluan kokoajan kehittyä ja uskon muidenkin sitä haluavan. Opin teiltäkin kokoajan hyviä niksejä meikkaamisesta. 😊👌

  • Jenni

    Minäkin innostuin kaksoispuhdistuksesta mutta yhtäkkiä ihoni meni tosi huonoon kuntoon. Kipeitä isoja finnejä alko ilmestyä pitkin kasvoja. Nyt olen jättänyt öljyn pois niin pikku hiljaa alkaa finnit laantua. Kyllä harmittaa, että öljypuhdistusta en uskalla enää kokeilla :/ Kasvoilla onkin nyt roima kasa punaisia laikkuja muistona finneistä, että kaikki vinkit niitten häivyttämiseen otetaan kiitollisena vastaan 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Voi ei.. ehkä voin auttaa. 😊Mitkä tuotteet sulla oli käytössä, kuinka kauan ja oliko muuta uusia tuotteita käytössä samaan aikaan?

      • Jenni

        Käytin Yves rocherin kamomillaöljyä ja sen vielä pyörittelin konjac sienellä pois. Sitten puhdistin Lumenen hellävarainen puhdistusemulsiolla. Kasvovesi ja voiteet päälle. Käytin vain iltaisin ehkä noin vajaa puolisen vuotta. Muita uusia tuotteita ei tainnut olla käytössä. Minulla on nuorena ollut akneiho ja lisäksi on vielä atooppinen iho. Kunnon sekaiho siis 😁

        • Miia Ezen

          Heippa Jenni! Aaaivan. 😊 Suosittelen lämpimästi joko luonnonkosmetiikkaa tai koreakosmetiikkaa. Voisin melkein mennä takuuseen, että saat ihosi parempaan kuntoon. Puhdistusemulsio ei myöskään ole kovin ideaali kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen, koska niistä monesta jää iholle sellainen kalvo ja iho ei puhdistu samalla tavoin kuin vaahto- tai geeliputsarista. Oliko tuo Yves Rocherin putsari sellainen, joka ei muutu ihollasi veden kanssa maitomaiseksi? Veikkaan, että nämä kaksi tukkivat ihosi melko pahasti. 🙈 Tämä nyt vain veikkaus, kun ei ole kokemusta kyseisistä tuotteista.

          • Jenni

            Ei se öljy tainnut muuttua maitomaiseksi kun en ainakaan nyt muista. Suuri kiitos vinkeistä! Ehkä tämän naaman saa vielä kuosiin ☺ Sinulta saa kyllä hyviä vinkkejä meikkiin ja ihonhoitoon. Kiitos ihanasta blogista 😊

          • Miia Ezen

            Joo mä epäilinkin ja sitä kun jatkaa emulsiomaisella puhdistuksella niin pintaan jää aika paljon öljyä. Tämä helposti aiheuttaa epäpuhtauksia. 😞 Suosittelen ensin koreakosmetiikkaa ja sitten, kun kaksoispuhdistuksrn idea on hallussa, niin siirtyä vaikka kokeilemaan muita. 🤗

    • Eliisa

      Moi Jenni! Itse aloitin kaksoispuhdistuksen Holika Holika All Kill Cleansing öljy putsarilla ja iho pysyi hyvässä kunnossa. Sen loputtua, vaihdoin Missha merkin Perfect B.B deep cleansing öljyyn ja nyt ihoni kukkii koko ajan, isoa ja pientä finniä ympäri naamaa. Joten itse ainakin uskon sen johtuvam tästä uudesta öljy putsarista, koska kaikki muut rutiinit pysyneet samana ja elämäntyyli- ja tavat 😊😃

      • Jenni

        Okei! Eli ehkä rohkeasti täytyisi kokeilla jotain toista öljyä ☺

        • Elina

          Moi Jenni!
          Lumenen Sisu-sarjassa on hyvä öljyputsari, joka liottaa meikit ja lähtee pois hyvin vedellä. Ei jää iholle tukkimaan. Itsekin olen hyvin akneen taipuvainen ja tuon kanssa ei ole ollut ongelmia.

  • Annmarie Niemelä

    Suosittelen lämpimästi kasvovedeksi MADARAN tasapainottavaa kasvovettä eikä hintakaan ole paha .Minulla on pintakuivasekaiho .Tonymolyn tilalle jos tuntuu liian tyyriille se .

    • Miia Ezen

      Kiitos vinkistä ihana ❤️ Tää on niin loistavaa, kun autatte toisianne. 😃

    • Eliisa

      Komppaan! (sokoksella monesti ollut jopa alessa) Itsellä sama käytössä jo pidemmän aikaa ja tykkään kovasti. Heillä on myös hellävarainen puhdistusvaahto joka toimi myös itsellä, tosin raskaamman meikin kohdalla jouduin pesemään kahdesti peräkkäin (tähän itsellä kaksoispuhdistus ratkasuna) 😊

    • Anu

      Mahtavaa, kiitos. Täytyy tutustua tähän 🙂

  • Laura

    Moikka,

    Mitä suosittelisit kaksoisoispuhdistukseen jos on ripsienpidennykset, eikä öljypohjaisia tuotteita saisi käyttää?

    • Hahanna

      Täällä toinen! Vaikka ripsienpidennykset tuntuu olevan soooooo last season niin on meitä niitä omaavia vielä useita 😁 hirveesti kiinnostaa kaksoispuhdistus mut tosiaan öljyä sisältävät tuotteet silmämeikinpuhdistukseen kun on kieltolistalla niin ei onnistu. Vai onko mieltä tehdä kaksoispuhdistus sillä lailla, että skippaa öljyä sisältävällä aineella silmämeikin puhdistuksen?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura ja Hahanna! 🙂 Mä tekisin juuri noin kun Hahanna sanoi, etten puhdistaisi öljypohjaiselle tuotteella silmämeikkiä vaan kaiken muun kasvoilta. Oikein mitään muuta vaihtoehtoa ei ole, jos kaksoispuhdistusta haluaa tehdä. 🙁

  • Pilvi

    Hei, oletko kokeillut Mossan vitamin coctail kasvoöljyä?
    Ostin sen itse loppukesästä ja mietin hieman, mitä rasvainen ihoni siihen sanoo. Mutta nyt sitä käyttäneenä -tykkää ja tykkään. 😊

  • Satu

    Hei,
    Oletko kokeillut koskaan Environ-tuotteita? Itse olen nyt tätä sarjaa jonkun aikaa kokeillut ja hyvälle vaikuttaa. Tätä sarjaa myyvät vain kosmetologit ja ihotautilääkärit. Tässä sarjassa on A-vitamiini pääosassa. Suosittelen testaamaan!

    Ja sitte toinen asia. Esittäisin postaustoivetta hyvistä ihonhoitotuotteista, jos edullisuus ei ole kriteeri. Eli oikeasti hyvät putsarit, kasvivesi, hoitoneste, seerumi ja kasvovoide budjettiin katsomatta. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Satu! 😊 En ole kokeillut, mutta kuullut kyllä. Noissa on aika paljon sellaisia raaka-aineita, joita olen pikku hiljaa alkanut välttelemään. Mm. Parabeenejä. Myös osa tämän postauksen lempparituotteista tulee jossain vaiheessa vaihtumaan, kun löydän vielä paremmat tilalle. 👌😊 Ja nyt puhun siis vain raaka-aineista.

      Ja vaikka nämä ovatkin edullisempia, niin sisältävät laadukkaita raaka-aineita ja ovat siis huipputuotteita. Ihonhoidossa yllättävää on se, että todella edullisista löytyy myös aivan huipputuotteita ja päinvastoin. Tästä tulen vielä kirjoittamaan. Ihmiset maksavat välillä kalliista hötöstä aivan turhaan. Tää on mulle sydäntä lähellä oleva asia. ❤️ Nämä postaukset tuotteet ovat siis oikeasti hyviä.

      • Satu

        Kiitos vastauksestasi. 🙂Itse en ole perehtynyt mm. parabeeneihin tai muihinkaan säilöntäaineisiin, joten en niistä juuri mitään tiedä. Täytyypä tutustua aiheeseen. Osaatko kertoa, mitkä säilöntäaineet olisi parempia? Mun kosmetologi kovasti suositteli tätä Environia ja olenkin tästä tosiaan tykännyt, mutta mietityttää nyt nuo ns. lisäaineet.

        Koreakosmetiikkaa olen pikku hiljaa testaillut, hyvältä vaikuttaa. Mizon etanaseerumi tosin aiheutti isoja finnejä iholle.

        Kiitos mahtavista vinkeistäsi ja inspiroivasta blogista. Ihanaa oppia koko ajan ihonhoidosta ja meikkauksesta lisää.

  • Suvi

    Kiitos Miia tästä postauksesta!!! Laitoin useammankin tuotteen tilaukseen 🙂

  • Jonna

    Hei, kiitos ihanasta postauksesta. Kaipaisin hyviä tuotteita opiskelijabudjetille juuri ihonhoitoon ja vielä puhdistukseen vai onko sellainen mahdollista. 20e yhdestä tuotteesta on paljon opiskelijalle, olisi edes ~10e hintaisia, Muru muru lisäksi. Kaksoispuhdistus kiinnostaa

    • Jonna

      Olisi kiva saada vastausta, että onko yhtään edullisempia tuotteita ihonhoitoon ja etenkin puhdistukseen (kaksoispuhdistus)

      • Miia Ezen

        Heippa Jonna! Joo, sori mulla on ollut melko kiirusta viimeaikoina ja en ole vielä kaikkiin kommentteihin kerinnyt vastailemaan. Ainakin It’s Skin vaahtoputsarit on loistavia ja maksaa vain 6,80€, mutta näyttävät olevan juuri eleveniltä loppu. Löytyisiköhän Sokokselta? 🙂 Öljymäistä edullista ja hyvää en ole vielä löytänyt. Noin 20 euroa on ollut edullisin, jota olen kokeillut.

  • Laura

    Mistä osaat epäillä, että ihon pintakuivuutta aiheuttaisi juuri C-vitamiini seerumi? Ostin NOVEXPERTin Booster with Vitamin C anti-age seerumin ja heräsi epäilys, sopiiko se vai kuivattaako…

    • Miia Ezen

      Luen paljon kokoajan ihonhoidosta niin siksi epäilin. Tuossa Muru Murussa on ascorbic acid viidentenä raaka-aineena, joten sitä on tuotteessa suht paljon. Kyseinen raaka-aine on niin tehokas, että saattaa jopa kuivattaa. Ascorbyl glucoside ja sodium ascorbyl phosphate ovat ilmeisesti vähemmän “ärsyttäviä”. Voin olla väärässäkin, mutta tällaistä on tullut lukiessa vastaan. Plus iho rauhoittui heti, kun lopetin kyseisen seerumin. Kaikilla tämä ei varmasti ole niin.

  • Marika

    Hei ja kiitos kun oot tuonut tutuksi koreankosmetiikkaa 🙂 Ilman sun vinkkejä ja suosituksia olisi jäänyt testaamatta. Nyt kuukauden ollut kaksoispuhdistus käytössä sekä Holika Holikan hoitoneste (Rrrakastan!!) eikä koskaan ole iho ollut tähän aikaan vuodesta yhtä hyvinvoiva ja kosteutettu. Toki jotain näppyjäkin noussut mutta oletan että iho ”puskee” epäpuhtaudet nyt pois. Tuon hoitonesteen osalta on mietityttänyt (enkä löytänyt infoa) että kannattaako sitä käyttää silmänympärysiholle? Toinen kysymys on että millä tuotteella puhdistat kasvosi aamuisin? Iltaisin käytössä Holika Holikan All Kill ja Mizonin vaahtoputsari.

    • Miia Ezen

      Heippa Marika! 🙂 Joo voit käyttää hoitonestettä silmänymärysiholle ennen silmänympärysvoidetta. Näin silmänympärysvoide myös imeytyy paremmin. Aamuisin usein puhdistan kasvot vain vaahtoputsarilla. Se on toiminut omalle sekaiholle hyvin. Jotkut vain pyyhkivät aamulla kasvot kasvovedellä. Finnien uskon kyllä rauhoittuvat pikkuhiljaa. Jos näin ei käy, niin tulehan tänne takaisin juttelemaan. 🙂

  • Miime

    Hei Miia 🤗
    No nyt tuli postaus, johon minä voin osaltani osallistua:

    1. Aamulla: Kuorinta kasvoille. Poistaa yövoidejämät ja raikastaa ihon. Pyyhkäisy misellevedellä, ihon PH-tasapainon vuoksi.

    2. Kosteusvoide, mieluiten öljytön. Silmänympärysvoide.
    3. Meikki

    4. Ilta: Käsien pesu, < tuon on TÄRKEÄ!!!! ennen kasvojen putsausta. Ensin silmät, misellevedellä, jos on vesiliukoista meikkiä. Muutoin vedenkestävän meikin poistoon tarkoitettu aine.

    Käytän iltaisin S-ryhmän Rainbow puhdistusemulsiota. Tuote muistuttaa koostumukseltaan voidetta. Käytän nykyisin tuota 3:sti. Sen jälkeen taas misellevesi. Niin monta kertaa, että vanulappu näyttää puhtaalta.
    5. Mahdollinen seerumi.
    6. silmänympärysvoide
    7. Yövoide.

    Tuo kaikki vie aikaa n. 45 minuuttia. Ällistelen ihmisiä, jotka ovat niin taitavia, että osaavat kaiken tehdä 5 minuutissa😲😲😲!

    Kesän luistin kaikesta ihon hoidosta. Se näkyi: Ihoni keräsi paksun kuoren kasvoille. Paksu rasvakerros kasvojen sivulla, talipäitä ja sameutta. Syksyn koittaessa, aloin työstämään ihoni kanssa ja sain sen parin kuukauden kuluttua tasaisen heleäksi.
    Parhain Terveisin Miime😉

  • Suvi

    Hei Miia 😊 , olen innostunut ansiostasi hiljattain korealaisesta ihonhoidosta ja ihonhoidon erilaisista tuotteista ja niiden vaikutuksista. Tilasin juuri Bentonin honey cleansing puhdistus voiteen, mutta luin vasta jälkikäteen, että siinä on ph 8-9. Eli aivan liian tujua tavaraa, mutta pelastaako kasvovesi jossa on neutraali ph yhtään tilannetta vai meneekö pintakuiva iho auttamatta huonommaksi? Kiitos jos jaksaisit vastata :).

    • Miia Ezen

      Heippa Suvi! Mä en tiedä kyseisestä tuotteesta. Onko se tarkoitettu pintakuivalle iholle? Jos se on tuo Bentonin HOnest Cleansing Foam, niin sitä suositellaan seka- rasvaiselle iholle. Sinänsä veden PH-arvohan on 7 ja sillä tuo puhdistusvoide pestään pois eikö? En ole tutustunut putsareiden ph-arvoihin. Enemmänkin siihen, mitä raaka-aineita ne sisältävät.

      • Suvi

        Heippa ja kiitoksia nopeasta vastauksesta ja putsari on just toi Honest Cleansing Foam ja pestään vedellä pois. Mulla on sekaiho, joka on pintakuiva ja siksi ajattelin, että kyseinen putsari olisi hyvä. Täytyy nyt kokeilla kuitenkin, vaikka taitaa olla melko kuivattava. Jos kunnon kosteuttava kasvovesi tasapainottaisi tilannetta. On mukava ollut lukea kokemuksia erilaisista tuotteista millä olet ihoasi saanut paremmaksi!

        • Miia Ezen

          Heippa Suvi! Hei joo kokeileppa ja tulehan jooko kertomaan sun kokemus tästä. Varmaan aika nopeasti huomaa onko iholla hyvä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram