Miten valita huulipuna kaupassa?

31.10.2018

Totesin teitä messuilla meikkaillessani, että moni ei tiedä miten valita huulipunaa kaupassa. Mulla on siihen mielestäni ihan oivallinen kikka ja sen avulla löydettiinkin monelle ihana huulipunan sävy. Vaikka lähestulkoon jokainen sanoi, ettei osaa itse valita huulipunaa, niin tällä omalla keinollani lähes jokaisen värisilmä osasi sanoa, että sopiiko tietty sävy vai ei.

MITEN TÄMÄ ONNISTUU?

Vaikka tässä postauksessa neuvon sävyvalinnasta näin teoriassa, niin ilman mitään kummempaa taustatietoa jokainen osaa valita itselleen kivan huulipunan. Aivan alkuun – unohda huulipunien käteen testaus. Käden iho on aivan eri värinen kuin kasvojesi iho ja itse en ainakaan niin osaisi ikinä valita huulipunaa.

Etsi kaupasta peili tai katso kännykän kautta ja nosta erilaisia huulipunia suusi eteen. Näet kyllä helposti mikä sävy imartelee kasvojasi ja mikä ei. Alla olevassa kuvassa on siitä esimerkki. Tosin studiovaloissa tämä ei näyttäydy niin hyvin kuin kaupassa, mutta kaikista huonoiten minulle sopii tuo toinen eli oranssisen punaine sävy. Lue eteenpäin ja tiedät miksi.

YLEINEN OPAS VÄRIVALINTAAN

Teen aina asiakkailleni yllä olevan tavan mukaan ja näen heti mikä heille sopii. Toinen vielä helpompi tapa on katsoa ihon sävyä ja tehdä sen perusteella valinta.

  • Punaiseen taittava iho (kuten minulla): Kylmät, siniseen taittavat sävyt. Pinkit tai hieman vaaleanpunaiseen taittavat.
  • Keltaiseen taittava tai oliivinen iho (aikalailla sama asia): Oranssiin, lämpimään taittavat sävyt. Persikkaiset ja kesäiset sävyt.
  • Neutraali iho: Tämä ihon sävy ei taita vahvasti punaiseen eikä keltaiseenkaan ja heille sopivat usein melkein mitkä sävyt vaan.

Kirjoitin aikaisemminkin tästä aiheesta ja voitte kurkata kuvat selkeästi punaiseen ja keltaiseen taittavista ihoista TÄSSÄ. Ja jos et ole tottunut punaiseen huulipunaan, niin TÄSSÄ on vinkit siihen, miten totuttelet punaiseen huulipunaan.

Ja lopuksi haluan vielä mainita, että myös vaatteesi ja hiuksiesi väri määrittää paljon mitä huulipunaa kannattaa käyttää – varsinkin juhlissa.

P.S. Huulipuna, johon tässä postauksessa päädyin, on Essencen huulipuna sävyssä 06. Se on vahvasti siniseen taittava sävy.

  • Tiina

    Kiitos hyvästä vinkistä 🙂 Voitko suositella jotain tiettyä rajauskynää tuon Essencen sävyn kanssa?

  • kukkis.

    Jälleen ihana mekki

  • Ohmy

    Tosi hyvä ajatus, mutta… entäs kun 483 muutakin asiakasta tekee saman? Vaikkei puna koskisikaan huuliin, niin vahingossa näin voi käydä ja ne on silti aikamoisia bakteeri- ja viruspesiä, erityisesti kun flunssakausi alkaa taas.
    Ihan ajatuksena vaan heitän. Erittäin kaunis meikki yläkuvassa!

    • Miia Ezen

      Heippa Ohmy! 😊 Yllättyisit kuinka moni kokeilee niitä suoraan huulille. Eli kannattaa ihan senkin vuoksi katsoa ettei osu omiin huuliin.

      • Ohmy

        Apua! Totta, joskus näkee ihan ronskisti testereillä meikkailijoitakin… 😁
        Postausaihe?

  • Jossu

    Hei kiitos vinkistä! Niin yksinkertaista! Miksei sitä ite oo tajunnut?😂

  • Janika

    Hyvä vinkki, kiitos siitä. Mikä on tuo alimman kuvan huulipuna?

    • Miia Ezen

      Heippa! Se on jokin Maybellinen Gigi Hadid -kokoelman puna. 🙂

  • E

    Sinulla on aika monessa kuvassa luomilla joku ihana vaalea/shamppanja/ruskeankultainen luomivärisävy, kuten näissäkin kuvissa. Mistä paletista mahtaa löytyä joku vastaava? Minulla on pitkään ollut hakusessa joku suht neutraali sävy, jossa saisi olla hitunen hohotoa, mutta ei mielellään kuitenkaan helmiäistä. Olisiko vinkkejä?

    • Miia Ezen

      Heippa E! 🙂 Valokuva aina hieman vähentää luomivärin hohdetta ja käytän siis usein luomillani vahvasti helmiäsiä sävyjä. Kevyempiä hieman hohtavia sävyjä löytyy esim. Urban Decayn Born to Run -paletista. Siinä on mukana ainakin tuollainen shampanja sävy. Usein luonnonkosmetiikan puolelta löytyy tällaisia, koska ne eivät aina ole niin pigmenttisiä. Esim. Laveralla voisi olla sellaisia. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram