Kuiva iho tai näppyjä? Teet ehkä yleisimmän ihonhoidon mokan

30.10.2018

Jos minkään tekemäni postauksen ikinä luet, niin lue tämä! Tässä saattaa nimittäin olla ratkaisu kuivaan ihoon ja jopa näppylöihin.

Olen tainnut jo vihjailla muutoksista blogiini ja ihonhoito on yksi suuri osa sitä. Olen muuttamassa blogiani sen saralla luonnollisempaan suuntaan. Lähitulevaisuudessa tulen kertomaan syyt tähän muutokseen ja veikkaan, että osalla teistä loksahtaa siinä vaiheessa suu auki.

MINKÄ MOKAN SUURIN OSA TEKEE?

Kaupassa myydään tuotteita, joita mainostetaan hellävaraisina ja kosteuttavina, vaikka ne eivät sitä ole. Moni pesee kasvonsa tietämättään aivan liian vahvoilla aineilla ja siksi kärsii todella kuivasta ihosta tai jopa epäpuhtauksista. Kun joku teistä kysyy vinkkiä iho-ongelmiinsa, niin kysyn aina ensin ihon puhdistuksesta, koska melkein aina ratkaisu löytyykin sieltä.

Jos iho tuntuu kireältä pesun jälkeen, voi aika nopeasti jo olettaa, että putsarisi on aivan liian tehokas. Se luultavimmin sisältää ainesosaa nimeltään Sodium Lauryl Sulfate, jota ehdottomasti kannattaa välttää. Se putsaa liian tehokkaasti ja häiritsee ihon omaa toimintaa. Tämän vuoksi olen kokoajan toitottanut kaksoispuhdistuksen nimeen. Jotkut sanovat, että jopa kaksoispuhdistus olisi liian rankka iholle, mutta itse olen huomannut sen olevan paras ainakin omalle iholleni.

MITEN KORJATA VIRHE IHONHOIDOSSA?

Heitä vahvat putsarit roskiin samoin tein ja siirry öljyputsariin. Nämä minun suosittelemani ovat sellaisia öljyputsareita, jotka eivät jää pyörimään inhottavasti iholle. Ne pyöritellään ensin kuivilla kasvoilla ja vesi muuttaa ne maitomaiseksi. Kaikki meikki (myös vedenkestävä) ja lika lähtee pois.

Käytin juuri loppuun The Skin Housen öljyputsarin, joka oli ihan hyvä. Suosittelen kuitenkin Caudalien öljyputsaria*, joka sisältää vain luonnollisia ainesosia. Aivan huipputuote ja maksaa tällä hetkellä alennuksessa vain 16,40€ kyseisestä linkistä! Haluan muutenkin tutustua kyseiseen merkkiin enemmän. EDIT: Caudalie myyntiinkin toistaiseksi loppuun, joten toinen loistava tuote on Skin79 puhdistusöljy*, josta olen aikaisemminkin blogissa puhunut. Se on korealaista, mutta ei luonnonkosmetiikkaa.

Aion löytää vielä hyvän toisen vaiheen putsarin luonnonkosmetiikan puolelta, mutta sillä välin käännyn ehdottomasti Mizonin etanan limaa sisältävän putsarin puoleen*. Lisää kaksoispuhdistuksesta voit lukea TÄSTÄ. Se on ollut monen ihon pelastaja. Itselläni kuivuus on kokonaan poissa (myös talvella!) ja näppyjäkin tulee enää vaan ennen menkkoja – eli hormonallisia sellaisia.

EDIT: Suosin siis kahta ylimmäista tuotetta kaksoispuhdistuksessa eli Caudalie ensimmäiseen ja Mizon toiseen vaiheeseen. Jatkossa tulen edelleen pitämään korealaisen kosmetiiikan ideologian, mutta suosimalla tehokkaita ja terveellisiä luonnonkosmetiikkatuotteita.

P.S. Meikin avaintuotteet: Huulipuna Cien Cosmetics (Lidl) sävy 10*, Korvikset Maanantaimalli ja meikkipohja kaikkien aikojen suosikkini Estee Lauder Double Wear*.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Velmu

    Hei Miia☺ Olen ansiostasi erittäin kiinnostunut korea kosmetiikasta ja haluaisin ostaa tuotteita itselleni….mutta ongelmana onkin tuotteiden laajuus…joten toivoisinkin postausta missä on selvästi koottu tuotteet ns”paketteihin” eli ei tarvitsisi arpoa ostanko nyt yhden vai kaksi puhdistusvettä ja yhden puhdistusvaahdon…vaan semmonen peruspaketti millä pääsisi alkuun . En tiedä ymmärsitkö mitä tarkoitan☺kiitos vielä ihanasta blogista ja aurinkoisia syyspäiviä sinulle☺

    • Emmi

      Hei toivoisin Velmun tapaan postausta KB:n ehdottomista suosikeistasi, että pääsisi alkuun!

    • Iiris

      Ihan samoilla linjoilla muiden naisten kanssa tässä 🙂

  • Johanna Siekkinen-Pesonen

    Todella kaunis meikki jälleen kerran😃
    Näytät todella kauniilta😃

  • Jonna

    Mulla on tuo Mizonin etanaputsari. Tuoksuu ihanalle ja jättää ihon puhtaan tuntuiseksi 🙂

  • Mia

    Blogisi on aivan ihana kauneusblogi 🙂 Et niinkään keskity testaamaan tuotteita tai näyttämään erillaisia meikkejä, vaan kerrot oikeasti mitä pitää tehdä(tai ei pidä)! Se on ihanaa vaihtelua muihin blogeihin verrattuna, koska sinun blogista saa aina ne tärkeät kauneusvinkit, ilman mitään turhaa/vaikeaa tai kaupallista löpinää 🙂 Kiitos paljon kaikista helpoista vinkeistä ja luonnollisista lookeista 🙂

  • Riikka

    Mikä on tuo ihana pinkki luomiväri jota sinulla on instavideossa mainostaessasi tätä blogia?

  • Anna

    Tuollainen koreakosmetiikan ”paketti”-vinkki olisi helpottava paljouden keskellä. Eli tärkeimmät millä pääsee alkuun 😊

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo ehdottomasti teen sellaisen. 😊Tässä postauksessa on tosiaan kaksi tuotetta puhdistukseen, joita suosittelen. Toinen ensimmäiseen vaiheeseen (Caudalie) ja toinen toiseen (Mizon). 👌

  • Hanna

    Oot niin kaunis ja taitava meikkaaja, ei miulla muuta 😘

  • Sari

    Käytän meikkivoiteena Estee Lauderin Double Wearia, enkä saa sitä millään puhdistusrituaalilla kunnolla putsattua. Olen testannut todella monia putsareita. Kerrotko tuotteen/tuotteet, jolla saan kasvoni putipuhtaaksi? Kiitos 💕

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! 😊 Kaksoispuhdistuksella, eli näillä kahdella mun suosittelemalla. Itsellä sama meikkivoide käytössä.

  • Jenspa

    Mikä olisi hyvä kosteusvoide tähän päälle?
    Teetkö tuplapuhdistuksen aamuin illoin?

    Harmiksi kaikki olivat ehtineet ostamaan tuon ekan tuotteen loppuun,mutta täytyy jäädä kärkkyyn. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Jenspa! 🙂 Mä tuun kirjottamaan pian hyvästä kosteutuksesta. 🙂 Aamuisin käytän vaan toisen vaiheen putsaria eli tässä tapauksessa Mizonia. Jollekin saattaa riittää pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen. Mä lisäsin tuohon toisen edullisen ja todella hyvän korealaisen ensimmäisen vaiheen öljyputsarin. Sen oon ajat sitten käyttänyt loppuun, mutta oon sitä blogissa kehunut. Hitsit nyt pitää kyllä tehdä kunnon selkeä ihonhoitopostaus. Tää meni nyt multa vähän penkin alle. Onneksi te ihanat ymmärsitte kuitenkin mun pointin. <3 Vastaan lopuille aamulla! Öitä! 🙂

  • Henu

    Heippa!
    Semmista kyselisin ku luin sun aiemmankin postauksen kaksoispuhdistuksen liittyen, että onko se tarpeellinen jos ei käytä ollenkaan meikkiä?

  • EMILIA

    Hei kiitos tästä postauksesta, sai todellakin ajattelemaan! Varsinkin kun omasta putsaristani löytyi tuota kyseistä ainetta ja tähän lisäksi löytyy vielä pintakuiva, mutta epäpuhtauksia sisältävä iho. Mielellään lukisin laajemminkin suosituksia mihin putsariin voisi vaihtaa, kun nämä mitä esittelit. Jotenkin aina vaan ajattelee, että jos ei ole tehokas putsari, niin sitten jää meikkijäämiä! Mutta tästä tehokkuusajattelusta täytyy päästä nyt eroon. 😀

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo mä tykkään edelleen tehokkaasta, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta. Eli kaksoispuhdistuksella tulee puhdasta, mutta se ei tee pahaa ihon toiminnalle. 🙂 Eli ymmärrän täysin sun fiilikset. <3

  • Jenny

    Mulla on öljyputsarina käytössä HolikaHolikan putsari, mutta vaahtoputsari on kotimaista kosmetiikkaa (Ekopharman vadelmavaahtoputsari). Onkohan tää toimiva yhdistelmä, vaikka vaahtoputsari ei koreakosmea oo vai pitääkö jättää tuo Ekopharman vaahtoputsari hätävaraks ja tilata tuo Mizonin? 😀

  • Heisu

    Moikka Miia! Näistä ihonhoitojutuista tuli mieleen, että oletko koskaan käyttänyt ihonhoitoon tuorepuristettua Aloe Vera geeliä? 🙂 Itselläni oli pitkään huonokuntoinen, kirjva sekaiho, joka rasvoittui ja kuivi, milloin mitäkin. Ystäväni vinkkasi minulle tästä apteekkituotteesta ja tällä hetkellä käytän ainoastaan sitä (ja tietysti meikinpuhdistustuotteita), en edes kosteusvoidetta, ja ihoni kosteustasapaino on täydellinen! Kannattaa kokeilla, jos tykkää luonnonmukaisista tuotteista. 🙂 Vaikka sinulle se ei toki ole tarpeen, ihosi on niin kaunis nyt! Mutta jos joku muu haluaa kokeilla. 🙂 Ja hintaakin tällä vain noin 10€.

  • Anna

    Puhdistukseen käy myös mikä tahansa öljy, esim. kookos, helokki tai manteli. Flow merkiltä saa kuivalle iholle tarkoitettua puolukkasaippuaa joka ei ainakaan mun ihoa kuivata. Tosi tärkeää on myös ihon kosteutus sisäisesti, eli paljon hyviä rasvoja joka aterialla! Sokeri ja huonot hiilarit minimiin. Näillä sain mun pintakuivan ja epäpuhtaan akneihoni kuntoon!

    • Terhi

      Olen ihan samoilla linjoilla Annan kanssa! Sisäiset öljyt käyttöön. Ruokavalio kuntoon. Ja kiitos tuosta puolukkasaippua- vinkistä. Eipä tule turhaa muovijätettäkään
      saippuoista 👍

  • Milla

    Hei Miia, ihana blogi sinulla, parit hyvät meikkitärpit olet löytänyt sinulta:) Minulla on sekaiho ja ongelmana tällä hetkellä on ihon rasvoittuminen. Kaksoispuhdistus tuntuu liian kosteuttavalta/rasvaiselta omalle iholle, iho rupeaa kiiltelemään todella nopeasti sen jälkeen. Saati jos käytän vielä essenceä ja seerumia. Onkohan sinulla jotain tuotevinkkejä tähän vai eikö kaksoispuhdistus vain sovi minulle, mitä luulet?

  • kukkis.

    Aivan ihastuttava meikki, tästä olisi ihana saada postaus.

  • Minja

    Hei, kysymys: itselläni oli juuri koreakosmetiikkaa oleva putsari jota sitten kerran vahingossa meni silmään. En ole ikinä saanut niin hirveää paniikkia, olin jo varma että näköhän tässä lähtee kun sattuu niin paljon. Illan huuhtelinkin sitten ainetta pois. Tämän jälkeen en ole koreakosmetiikkaan uskaltanut koskea – ei edes normi saippua tunnu miltään tuon kokemuksen jälkeen. Mistäköhän vois johtua?

    • Miia Ezen

      Heippa Minja! Vaikea tosiaan sanoa, kun en tiedä mikä tuote on kyseessä. Onhan aina mahdollista, että olet myös todella yliherkkä jollekin tietylle ainesosalle. 🤔 Ei noissa koreakosmetiikoissa kuitenkaan mitään vaarallisia aineita ole. 😊 Ja siis mikä tahansa aine voi sattua silmään joutuessaan.

  • Lotta

    Kiitos, tämä postaus tuli tarpeeseen! Rupesin miettimään, että niitä on varmaan paljon muitakin aineita kosmetiikassa, mitä kannattaisi välttää syystä tai toisesta, mutta mitä tällainen tavallinen tallaaja ei ehkä tajua etsiä purkin kyljestä. Olisi huippua, jos tekisit postauksen siitä, millaisia aineita missäkin tuotteessa saattaa olla, mitkä on ehkä tarpeettomia ja jopa haitallisia. ☺️
    Ja tykkään muuten tästä uudesta suunnasta, minkä olet ottanut blogissa. Oot upea!😍

    • Miia Ezen

      Heippa Lotta! 🙂 Kiitos tuhannesti! Joo on niitä haitallisia aineita paljonkin erilaisia. Varsinkin sellaisia, joista ei ole vielä pitkäaikaisia tutkimustuloksia. Tulen varmasti puhumaan kaikesta tästä blogissa aivan pian. <3

  • Panda

    Oletkohan raskaana… 😉

    • Miia Ezen

      En ole 😂

  • JM

    Hei. Sinun blogisi ansiosta olen saanut ihoa hoidettua kuntoon. Olen 42v. Käytän holikaholika öljyputsaria. Tuota samaa Mizon puhdistusta toisena. Bentoen kasvovettä ja holikaholikan kasvonestettä. Sekä nyt myös weledan voidetta. Silmänympärys ihoni tykkää cliniquen paksusta voiteesta. Nämä tuotteet on sinulla ollut täällä blogissa esillä. Mitähän voisin tehdä otsalleni kun mulla on jo nyt juonteita? Onko joku hyvä seerumi? Ihan mahtavaa että testaat luonnon kosmetiikkaa. Se kiinnostaa paljon! Olen myös itse käyttänyt ja kokeillut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram