Miten meikata finnit piiloon?

11.10.2018

Monet finnit on helppo peittää pelkällä oman ihon sävyisellä peitevoiteella. Suuremmat finnit saattavat kuitenkin kajastaa peitevoiteen läpi violettina ja tässä postauksessa keskitytäänkin niiden peittämiseen. Voisimme puhua ihan aknen peittämisestä, vaikka epätasaiselle tekstuurille ei taas meikillä pysty mitään tekemään.

MEIKKIVOIDE

Meikkivoiteella peittyy usein osa finneistä tai ainakin vanhojen finnien jättämät jäljet. En kuitenkaan missään nimessä tee paksua meikkivoidekerrosta, jolla yritän peittää kaiken, vaan haluan pitää finnittömän ihon raikkaana. Kun suuremmat finnit peittää yksi kerrallaan, niin tämä muun ihon hehku vie kaiken huomion jopa hieman tekstuurisistakin finneistä.

Sunnuntaina tulee ulos postaus, johon listaan kaikki suosikkimeikkivoiteeni eri ihotyypeille. Tässä käytin yhtä suosikkiani Estee Lauderin Double Wearia*, joka on aivan loistava meikkivoide seka- rasvaiselle iholle varsinkin tärkeään juhlaan. Lisää tästä meikkivoiteesta voit lukea TÄSTÄ.

SÄVYÄ KORJAAVA PEITEAINE

Tällä MACin sävyä korjaavalla Studio Conceal and Correct Duo -tuotteella* saa piiloon niin finnit kuin maksaläiskätkin. Tekniikka vaatii hieman opettelua, mutta lopputulos on kaunis. Sävy Rich Yellow/ Burnt Coral on itseasiassa tarkoitettu tummempien ihonsävyjen silmänympärysten tai ihon värivirheiden peittämiseen, mutta tähän finnitarkoitukseen tämä kyseinen sävy on kaikille ihonsävyille loistava.

Levitän ensin minimaalisen vähän oranssia voidetta kapeakärkisellä kynäsiveltimellä* finnin päälle. Tuote on todella pigmenttistä, joten sitä ei tarvitse paljon. Kiinnitän sen todella kevyesti irtopuuterilla, jonka jälkeen levitän samalla tavoin keltaista peitevoidetta. Oranssi siis peittää alleen tummuuden ja keltainen taas oranssisuuden, joka muuten kajastaisi meikin alta läpi. Kiinnitän myös keltaisen peitevoiteen kevyesti puuterilla.

UUDESTAAN MEIKKIVOIDE

Lopuksi levitän päälle todella ohuen kerroksen meikkivoidetta tai ihon sävyistä peitevoidetta. Käytän tätä tekniikkaa asiakkaille, joilla on aknea tai yksittäisiä suurempia finnejä. Myös tummempien ihosävyjen finnit peittyvät näin kauniisti.

Muista, että tämän tekniikan harjoitteluun saattaa mennä hetki ennen kuin sen oppii. Se perustuu tatuoinninpeittämistekniikkaan, joka on maskeerauksen yksi vaikeimmista asioista.

P.S. Tästä löytyy myös videotutoriaali Instagramini highlights osiosta, joka löytyy IG-profiilista. Teen säännöllisesti Instagram Story -minitutoriaaleja, joista osan tallennan highlightseihin.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Johanna

    Kiitos kovasti! 😀 Tätä täytyy harjoitella! Välillä on sellasia jättifinnejä jotka kestää ja kestää hävitä enkä oo saanu millään piiloon. Nimenomaan on just jäänyt sellanen tummanliila alue näkyviin.

    • Miia Ezen

      Joo tällä pitäisi saada piiloon! 😀

  • PäiviH

    Ihana tuo luomivärin sävy ja tuo glitter rajaus, ovatko ne minkä merkkiset?

    Ja sitten kaipaisin hieman neuvoa. Olen lähdössä viikonloppuna ulos ja mietiskelin, että jos aamulla pesen kasvot ja laitan kasvorasvat, niin kannattaako kasvot pestä ja rasvata uudelleen ennen meikkausta, jos meikkaan vasta iltapäivällä/illasta? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Lisätietoa meikistä löydät tästä pari päivää vanhasta postauksesta. Meikki on siinä täysin sama paitsi huulet eri.

      https://www.elle.fi/miiaezen/2018/10/06/kaunis-ja-helppo-halloween-meikki/

      Kyllä yleensä laitan uudelleen voiteen meikin alle ja ennen sitä vielä pyyhin kasvot hellästi kuorivalla kasvovedellä. Päivän aikana kuitenkin iholle kertyy likaa ja mahdollisesti ylimääräistä talia. Hauskaa viikonloppua! 🙂

  • Ellivelli

    Tää pitää oppia:D. Mulle tuli sisäänkasvanut finni poskeen ja nyt se on muuttunu “mustaksi” sieltä sisältä. En ole puristellut joten mikään “mustelma” se ei ole. Aaargh. Oletko kuullut moisesta? Katsoin taannoin YouTube-videota “mango worms”.. ja enpä tiedä tuleeko ens yönä unta.

    • Miia Ezen

      Heippa Ellivelli! Oon kyllä kuullut ja itsellänikin on ollut. Se oli vaan oikein kunnon mustapää. Tein sen mitä ei ikinä saisi itse tehdä – tein neulalla siihen reiän ja puristin pois. Oli aika rajun näköinen sen jälkeen.

      • Ellivelli

        …Sitä minäkin olen miettinyt..Eh.. Mulla onkin joku puristelu-fetissi :P.

        • Miia Ezen

          Niin mullakin 😂

  • Noora

    Hei! Aivan ihanan kuulas meikki! Tällänen postaustoive olisi: tee yhteistyössä Johanna Puhakan kanssa. Johanna tykkää meikkijutuista myös, voisit vaikka meikata Johannan. Ootte molemmat ihan mun lemppareita, molemmilta löytynyt hyviä kosmetiikka tuotteita, ootte kovin erilaisia myös ja siks se oliskin kiva 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Noora! No Johanna onkin ihan mieletön kaunotar ja niin ihana tyyppi. Olen vain muutaman kerran hänen kanssaan jutellu eikä käydä paljon samoissa tilaisuuksissa. Pitää pistää korvan taakse, jos häneen vielä jossain törmään. 🙂

  • Nanna

    Menee aiheen ohi, mutta mistä mahtaa johtua, että kaikissa kuvissa silmiisi (tai muiden kuvattavien silmiin) tulee tuollainen pieni valkoinen neliö? Ihan kuin joku kameran tarkennusneliö tms. Ihan hassu juttu, mutta en pääse siitä yli 😀 Häiritsee vain siksi kun muuten kuvat ovat paitsi valtavan kauniita, myös erittäin informatiivisia!

    • Miia Ezen

      Heippa Nanna! 🙂 Hyvä huomio. Se on led-valo kasvojeni edessä. Sillä saan hieman lisää valoa leuan alle ja kuvat näyttävät paremmalta. Toivottavasti ei häiritse jatkossa liikaa. 🙂

  • Satu

    Mieletön ohje. Heti kirjotin ylös hääaamua varten ja täytyy aloittaa treenaus. Onneksi harvoin on isompia finnejä, mutta eipähän tätäkään tarvitse enää murehtia.

  • Sonja

    Ihanan raikas meikki! Ja kiitos hyvistä vinkeistä, nämä pitää laittaa kokeiluun.

    Minulla on poskissa melko paljon luufinneja/miliumeja ja ne näkyy ikävästi meikkivoiteesta huolimatta. Osaatko neuvoa, saako niitä mitenkään häivytettyä piiloon? Poskipunaakaan en valitettavasti voi käyttää, koska sekin tuntuu vain korostavan luufinnejä. 🙁

  • Tanja

    Hei Miia!
    Osaatko sanoa miten couperosaisen ihon saisi kauniisti meikattua?

    • Miia Ezen

      Heippa Tanja! Yleensä couperosa peittyy hyvin pigmettisellä meikkivoiteella. Hyvin harvoin käytän kenellekään vihreää neutraloijaa. Tsekkaa mun uusin postaus parhaista meikkivoiteista. 🙂

  • Aurora

    Tosi hyvä postaus! Mietin, onko just toi rich yellow hyvä sävy suomalaisille? Mulla on aika suomalaisen tavallinen vaalea iho, mutta keltaiseen taittava.

    • Miia Ezen

      Haippa Aurora! 🙂 Joo siis keltaista käytetään oranssin peittämiseen. On sitten ihonsävy punertava, keltainen tai todella vahvasti oliivinen, niin sillä ei ole sinänsä merkitystä, koska keltaisen tehtävä on peittää oranssi. Keltainen peitetään sitten taas oman ihon sävyisellä meikkivoiteella tai peitevoiteella. Oma ihoni on esimerkiksi enemmänkin punaiseen taittava. Tämä on siis maskeerauksen teoriaa – näin peitetään mitä tahansa tummaa iholta kuten vaikka tatska tai maksaläiskä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram