Miten laajentuneista ihohuokosista pääsee eroon?

02.09.2018

Tämä on varmasti yksi yleisin kysymys, jonka saan Instagramiin privaviestinä. Heti alkuun haluan kertoa huonot uutiset: sinänsä näkyvistä ihohuokosista ei voi päästä eroon, koska ne ovat osa meidän ihoa. Tosin vähemmän näkyviksi ne kyllä saattaa saada hyvällä ihonhoidolla. Tässä parhaat vinkkini:

1. IHOHUOKOSTEN PUHDISTUS

Ihohuokoset suurentuvat varsinkin silloin, kun ne tukkeutuvat ja niihin jää ylimääräistä talia. Tällöin iho pitää puhdistaa säännöllisesti ja siihen tarkoitukseen kannattaa käyttää naamiota, joka sisältää hiiltä tai savea. Hiilinaamio on tehokas syväpuhdistaja ja on mielestäni myös melko hellävarainen, jos ihossa on myös kuivia kohtia. Originsin uusi naamio* sisältää hiilen lisäksi fermentoitua hunajaa, joka ravitsee ihoa.

Luonnonkosmetiikan puolelta superedullinen savinaamio Cattierilta maksaa vajaat 10 euroa! Kuten kuvasta näkyy naamioita on joka ihotyypille ja onkin tärkeää, että valitset juuri oman ihotyyppisi naamion. Savinaamio ei saa jähmettyä naamalla kuivaksi koppuraksi, koska se imee muuten ihosta myös sitä tarpeellista kosteutta. (Saatavuus Ruohojuuri)

Uutuuksista Tony Molyn Blackhead Steam Balm* on ihan huikea ja tieteysti korelaisen kosmetiikan tapaan edullinen! Se lämpenee iholla, kun sen lisää ja tekee ihosta todella puhtaan ja pehmoisen. Puhdistavana ainesosana on hiili ja merisuola.

2. HELLÄVARAINEN KUORINTA

Liika kuorinta ei ole välttämättä hyväksi tai varsinkaan liian rakeiset ja voimakkaat kuorinnat. Kannattaa kokeilla kasvovesiä, joissa on esimerkiksi salisyylihappoa (BHA). Itse sain otsasta tukkiutuneet ihohuokoset näin kuntoon, sillä aikaisemmin otsani oli täynnä sellaista pientä näppyä. Liian salisyylihapon käyttäminen saattaa kuivattaa ihoa, joten on hyvä aloittaa rauhallisesti ensin muutaman kerran viikossa.

Hyviä kasvovesiä tähän löytyy korealaiselta Bentonilta* ja luonnonkosmetiikan puolelta Mossalta*. Benton oli oman ihoni pelastus.

3. VAHVISTA IHOA

Iän myötä iho alkaa menettämään elastisuuttaan ja sen vuoksi myös ihohuokoset saattavat vaikuttaa suuremmilta. Hiivauute on sellainen raaka-aine, joka vahvistaa ihohuokosten seiniä. Korealaisen kosmetiikan puolelta tähän tarkoitukseen on loistava Misshan The First Treatment Essence*. Se on siis hoitoneste, joka painellaan iholle puhdistuksen jälkeen ennen seerumia ja kosteusvoidetta.

Seerumina kannattaa suosia edullista The Ordinaryn Retinoid -emulsiovoidetta*, koska tämä nostaa ihosi kollageenituotantoa (ei saa käyttää samaan aikaan AHA-happoa sisältävän tuotteen kanssa). Toimii siis ihohuokosten pienentämisessä, mutta myös ikääntymisen merkkejä vastaan. Huomioithan, että tämän tuotteen kanssa aluksi iho saattaa mennä kuivaksi, mutta jatka sinnikkäästi sen käyttöä, sillä kyse on tehokkaasta aineesta. Suojauduthan myös extrahyvin auringolta, jos käytät tätä tuotetta.

4. AURINKOSUOJA

UV-säteily vaikuttaa ihon kollageeniin ja kollageeni on se, joka pitää ihon nuorekkaana ja kimmoisana. Aurinko siis todella vanhentaa ihoa ja sen vuoksi auringolta suojautuminen on todella tärkeää ihon hyvinvoinnissa. Itse valitsen aina vähintään 50 suojakertoimen ja sellaisen aurinkovoiteen, joka ei aiheuta finnejä. Kirjoitin aiheesta TÄSSÄ.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Mirka

    “Seerumina kannattaa suosia edullista The Ordinaryn Retinoid -emulsiovoidetta, koska tämä nostaa ihosi kollageenituotantoa (ei saa käyttää samaan aikaan AHA-happoa sisältävän tuotteen kanssa). Toimii siis ihohuokosten pienentämisessä, mutta myös ikääntymisen merkkejä vastaan. Huomioithan, että tämän tuotteen kanssa aluksi iho saattaa mennä kuivaksi, mutta jatka sinnikkäästi sen käyttöä, sillä kyse on tehokkaasta aineesta. ”

    Retinoidit eivät kuivata ihoa vaan tehostavat ihon uudistumista, minkä vuoksi ihon pinta voi hilseillä, jos niitä käytetään liikaa eikä ihoa totuteta niihin varovasti. Ei siis ole kyse ihon kuivumisesta vaan siitä, että ihon pinta hilseilee nopean uudistumisen seurauksena. Tuo ei muutenkaan ole emulsiovoide vaan ihan vaan emulsio. 🙂

    • Miia Ezen

      Oih.. hyvä tietää. 👌 Ja en tiennytkään, että emulsiolla ja emulsiovoiteella on vissi ero. 😊

      • Mirka

        Tuossa on ohut emulsiokoostumus joka on tarkoitettu voiteen alle seerumin tapaan. Emulsiovoide itsessään on ohut kosteusvoide. 🙂

        • Miia Ezen

          Aivan.. joo mitäköhän mä oikein kirjoitin. Siis seerumin tapaan joo tota pitää käyttää. 😊

  • Hanna

    Mulla on tosi isot ihohuokoset etenkin nenän alueella. Osaatko sanoa, voisiko laserhoidosta olla apua ihohuokosten pienentämiseen? Olen epätoivoinen taistelussa ihohuokosia vastaan!

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! Näin olen kuullut, mutta tästä kannattaa kysyä joltain asiasta enemmän tietävältä. <3 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram