Mikä luomivärisävy valita?

27.09.2018

Olen viimeaikoina saanut paljon kysymyksiä koskien luomivärisävyn valintaa. Ajattelin tehdä tähän pienen koosteen asiasta, jonka avulla osaisitte jatkossa valita omille silmille sopivia sävyjä.

SÄVY, JOKA SOPII KAIKILLE

Törmään työssäni usein tähän kommenttiin: “Ethän laita minulle ruskeaa luomiväriä, koska se ei sovi minulle.” Nyt kumoan jokaiselta tämän luulon, koska tässä mennään niin metsään kuin olla ja voi. Ruskea sopii kaikille. Piste. Ruskeaa on hyvin monta sävyä: yksi taittaa punaiseen, toinen luumuun ja kolmas oranssiin plus kaikkea tästä väliltä. Ja onhan sitten myös ihan neutraali ruskea.

Laitammehan poskiinkin aurinkopuuteria tai varjostussävyä. Sehän on ruskeaa. Aivan samalla tuotteella voimme varjostaa silmämme eli laittaa aurinkopuuterin luomiväriksi. Ellemme halua ostaa siihen erillistä tuotetta, joka on loppujen lopuksi aivan sama puuterinen väri. Siitä olenkin kirjoittanut vanhan, mutta kaikille sopivan postauksen TÄSSÄ. Tällainen sävy sopii siis kaikille, kaikkiin vaatteisiin, hiuksiin, koruihin, ihon sävyyn ja silmän väriin.

KOKONAISUUS RATKAISEE

Mitä sävyjä vaatteistasi tai asusteistasi löytyy? Minkä väriset hiuksesi ovat? Teen silmämeikin lähes aina näiden mukaan. Ja seuraava tulee yllättämään: kaikki sävyt sopivat kaikille pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Tämän huomaatte myös omissa kuvissani. Käytän oikeastaan kaikkia luomivärisävyjä. On sitten makuasia, että mistä itse tykkään enemmän ja mikä on teidän mielestä parempi.

Jos haluat kuitenkin valita sävyn, joka sopii kaikkeen, niin mene ylimmäisen kohdan mukaan eli voit käyttää ihan vain aurinkopuuteria luomivärinä tai vaihtoehtoisesti neutraalia tai lämpimän ruskeaa luomiväriä.

SILMÄN VÄRIN MUKAAN

Monissa internetin sävyvalinnoissa neuvotaan valitsemaan luomiväri silmien värin mukaan. Ja kyllä näinkin voi tehdä, jos haluaa nimeomaan korostaan oman silmän sävyä. Varsinkin neutraaleimmissa meikessä saatan tehdä niin leikitellen ruskeiden eri pohjasävyjen kanssa. Tai jos asiakkaalla on poikkeuksellisen upean väriset silmät.

Vastavärit tuovat esiin silmien värin: esimerkiksi sinisille silmille oransiin taittava sävy, vihreille punaiseen taittava, ruskeille violetti tai luumu. Myös silmän oma sävy luomiväreissä näyttää upealta, kuten ruskeille silmille aivan yksinkertaisesti ruskea tai sinisilmäisille sininen.

IHON SÄVYN MUKAAN

Neuvon tämän sen kautta, että mitä sävyä EI kannata käyttää tietyillä ihonsävyillä. Todella vahvasti punaiseen taittavalla iholla sekä väsyneillä punaisilla silmillä en käyttäisi punaiseen taittavia sävyjä. Tällä tarkoitan esimerkiksi sellaisia henkilöitä, joilla on paha ruusufinni tai voimakas rosacea. Päivän aikana saattaa pigmenttisempikin meikkipohja alkaa hieman rakoilla ja punaiseen taittava luomiväri vain korostaisi ihon punaisuutta.

Tummemmille ihon sävyille, joita suomalaisissakin alkaa pikkuhiljaa olemaan enemmän ja enemmän, valitsisin ruskeissa sävyissä hyvin vahvasti joko oranssiin tai punaiseen taittavia sävyjä. Perus neutraali ruskea taittaa helposti tummemmalla iholla harmaaksi. Lisäksi keskittyisin tuomaan heidän silmiinsä enemmän valoa helmiäisillä luomiväreillä. Tummaihoisen meikkaaminen onkin tosiaan aivan oma lukunsa ja mielenkiintoinen sellainen.

MITEN MUKA KAIKILLE SOPII KAIKKI?

Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta todellakin kaikille sopii kaikki. Kauniisti tehty meikkipohja on avain siihen, että kaikki sopii kaikille. Ihon punaisuus pitää peittää, tummat silmänaluset piilottaa ja poskille tuoda raikasta punaa. Näiden kolmen asian avulla voit lähteä kokeilemaan mitä villimpiä luomivärejä. Vaikka omaa suosikkiani pinkkiä!

PALETTEJA, JOISSA ON HYVIÄ SÄVYJÄ

Pienikin sävyero luomivärissä voi tehdä sen, että se jää itselläni käyttämättä. Omia suosikkejani ovat Anastasia Beverly Hills Norvina* (kuudes kuva) ja Soft Glam* (kolmas ja seitsemäs kuva) paletit. En muuten pitänyt saman merkin Modern Reneissance -paletista niin paljon. Mielestäni tämän paletin sävyt sopivat paremmin hieman tummemmalle ihon sävylle – sellaiselle Välimeren kaunottarelle.

Edullisempia vaihtoehtoja ja sellaisia kaikille sopivia sävyjä ovat esimerkiksi NYXin lid lingerie -paletti* sekä Isadoran Matte Chocolates -paletti*.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.  

  • Johanna

    Hyvä postaus! Oon sun ksuttas ruvennu kokeilee erivärisiä ja sävysiä luomivärejä ja eri yhdistelmiä! Käytin vuosia vuosia aina samaa😧 Joten kiitos inspiraatiosta😀😀😀!!!

    • Miia Ezen

      Heippa! Onpa ihana kuulla. Noin ne omat suosikit sieltä löytyy. 🙂 Ja itse olen huomannut myös, että kokeilemalla myös oma silmä harjaantuu siihen, että mikä oikeasti näyttää kivalta ja imartelevalta.

  • Larilyn

    Vitsi sun blogi on just paras! Sanot ääneen kaikki ne jutut, mitä pitääkin. Keep up with the good work!

    • Miia Ezen

      Oih no wau! Kiitos! <3 Ihana kuulla!

  • PirkkoKorpi - Senttilä

    Kiitos ihanasta blogistasi ole seurannut silmä kovana ja yllätys yllätys sinun opeillasi olen oppinut meikkaamaan mielestäni Aikas hyvin. Kiitos sinulle nim. Vanhempi rouva.

    • Miia Ezen

      Onpa todella kiva kuulla, että oon osannut muotoilla sanoiksi ja kuviksi nämä meikkijutut ja että niistä vielä oppii! <3

  • Markit

    Heippa; Olipas mukava lukea, että joku muukin on ” vanhempi rouva”. Itse kun välillä mietin, että mitä minä täällä hölisen, nuorten jutui 😊. Ja en minä nyt mikään vanhempi, mitä nyt, uuuupppsss, puoli vuosisataa reilusti elänyt!😄
    Mutta siis oletkos tehnyt koskaan luomivärijutui sinivihreellä, turkoosilla luomivärillä? Se kun osuis ja uppois. Kaikki muut värit olet tainnut testata. Ja ilman helmiäistä. Tuossa kun kuvia tarkastelin, niin onhan tuo ehdoton suosikki tuo, missä laitat sinisen viirun alaluomelle. Olisipa joku silloin nuorempana tuollaisia ehdotellut ( niin…oliko silloin edes nettiä??!!😂), niin olisin laittanut. Noo, jos kuitenkin kaiken muun uudistuksen nassuunsa tällää, niin on siinä jo parannusta vanhaan, jolloin neljällä tuotteella selvisi:ripsari, luomiväri, meikkivoide, poskipuna.
    Mutta siis, se turkoosi/sinivihreä?

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Hitsit kun noita mattasävyjä rohkeammissa väreissä on niin nihkeästi tarjolla. Turkoosia multa kyllä löytyy ja onkin jo meikki sen kanssa kuvattu. Hahmottelen juuri sen ympärille postausideaa. 🙂 Siinä on tosin sitä helmiäistä. 🙁

      • Markit

        Olet muuten himputti vieköön oikeassa! Olen plarannut nettiä, eikä turkoosia/sinivihreää luomiväriä mattana juurikaan ole millään tuotemerkillä. Isadoralla jotain. Paitsi minulla on😂, ja on ehkä paras väri sinivihreille silmilleni. Ei ole väri tullut vielä muotiin, pitää odotella. Pikkasen hakusessa sen laittaminen…ehkäpä tupsutan miten parhaaksi katson, kuten tähänkin asti 😊. Sitä vaan tulee nykyisin, sinun blogiasi tiiranneena, miettineeksi, jospa jokin toinen tapa olisikin parempi. 🤔

  • Piu

    Olit varmaan tarkoittanut tuossa yhdessä kohdassa että “voimakas ruusufinni tai couperosa” eikä rosacea, joka on vissiin ruusufinni? 😊 pohdin koska en ole varma noista eroista ja en mainitse tätä pahalla 😊

    • Miia Ezen

      Hih.. juuri näin. 😂 Taisi olla liian monta termiä samaan aikaan mielessä.

  • Ulla

    Kiitos jälleen kerran ihanasta ja inspiroivasta kirjoituksesta! Kerro vielä mistä on kotoisin ensimmäisen kuvan ihana lila sävy.

    • Miia Ezen

      Hei hyvä kun kysyit! 😃 Se on smashboxin uusin paletti 👌

  • Juuulia

    Aa että! Ihania meikkejä, aina yhtä innostavia kirjoituksia:)) heti tekis mieli päästä testaileen ideoita!

    • Miia Ezen

      Oi onpa ihana kuulla, että nää mun jutut inspiroi! <3

  • Päivi Raatikainen

    Heippa Miia, miten paljon- silmien, ihon, hiusten ja vaatteiden värin ohella- mielestäsi silmän muoto ja malli, erityisesti silmäluomen malli, vaikuttaa siihen sopiviin väreihin…? Itselläni silmäluomet ei näy kovinkaan paljoa eli luomet on vähän raskaat (toisin kuin sinulla, sullahan on ihan ihanteellinen silmäluomen malli meikkaamiseen!) ja silmäni ovat väriltään vaalean sinivihreät. eivät ns. yksiväriset. Mitä värejä/meikkaustyyliä suosittelisit? Kiitos! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Päivi! 🙂 Mielestäni silmien muoto ei vaikuta sävyvalintoihin eli samoilla ohjeilla sanoisin, että sunkin kannattaa meikata. 🙂 Kurkkaa mun edelliset postaukset raskaista silmäluomista. Ja mun viimeisin video myös. Siellä on vinkkiä raskaiden silmäluomien meikkaamiseen. 🙂

  • Kristalli

    Mä käytän oikeastaan melkein kaikenvärisiä luomivärejä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sävyjä, joista en niin silmämeikissä pidä, ovat keltainen ja tietyt vihreät sävyt, mutta kulta ja esimerkiksi smaragdinvihreä taas ovat jees. Suurin inhokki on kuitenkin sininen, siitä tulee vaan aina kasarivibat ja se näyttää mielestäni hyvältä todella harvoilla. Mulla on vielä siniset silmät, mutta ei vaan näytä hyvältä. Turkoosiin vivahtavat, raikkaat siniset kyllä menee. Oon yrittänyt haastaa itseäni ja tehdä välillä silmämeikkejä näillä sävyillä, mutta en koskaan ole tyytyväinen lopputulokseen. Suosikkisävyjä ovat ruskean ohella metalliset sävyt, persikkaiset ja punertavat sävyt sekä violetit ja liilat.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo mäkin tykkään melkein kaikista sävyistä, mutta joskus vaan tietty sävy ei näytä hyvältä. Ehkä liian keltaiseen taittava kulta. Sellainen sopisi paremmin tummalle iholle. Aika samoissa mennään suosikkisävyjen kanssa.. burgundi on kanssa ihana, mutta se menee juuri noihin punertaviin. 🙂

  • Johanna

    Kiitos Miia jälleen hyvästä postauksesta! Ostin itselleni tuon ABH:n Norvina paletin ja se on i-h-a-n-a!! Mietin millaisella siveltimellä levität ylärivin helmiäisiä sävyjä? Vaatiiko synteettisten siveltimen? Itse laitoin ennen värin ottoa siveltimeen hieman kiinnityssuihketta ja väri ei sitten levittynytkään/häivyttynyt kunnolla.. kikka toimii ilmeisesti vaan glitter-sävyjen kanssa?

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Ihanaa, että säkin tykästyit. <3 Mä laitan aina hohdemaiset luomivärit sormin ja saan parhaan lopputuloksen. Glitterin kanssa käytän glitter-liimaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram