Huulipunat, jotka eivät tee hampaista keltaisia

06.09.2018

Itselleni on luotu melko valkoinen hammasrivistö, mutta oikealla huulipunalla saan korostettua niiden vaaleutta entisestään. Tästä postauksesta löydät parhaat vinkit.

MIKÄ HUULIPUNA VALITA?

Tämä on oikeastaan melko yksinkertaista. Oranssiin taittavat sävyt tekevät hampaista helpommin keltaisen sävyiset ja siniseen taittavat taas valkoisemmat. Mikä huulipunasävy jokaisen iholle taas sopii onkin sitten eri juttu. Tällaiselle punakkaihoiselle sopii hyvin kylmään taittavat sävyt, eli juuri ne, jotka tekevät myös hampaista valkoisemmat. Ruskettuneena tosin itselleni sopii myös oransiin taittavat sävyt. Huulipunan valinnasta ihotyypillesi voit lukea lisää TÄSTÄ.

Jos et oikein tiedä miten nämä sävyerot näkee, niin ei muuta kuin testailemaan kaupassa. Huomaat nopeasti mikä sävy on oranssisempi ja mikä sinisempi.

OMAT SUOSIKIT

Yllä näet muutamia siniseen taittavia suosikkejani. Ne ovat ylhäältä alaspäin samassa järjestyksessä kuin postauksen kasvokuvat.

Essence Velvet Matte 06 on uutuustuote. Se maksaa vain muutaman euron ja on ihan passeli koostumukseltaan. Voisi olla hieman kermaisempi, mutta hei – hinta on vain pari euroa. Näitä saa mm. Citymarketeista tai Tokmannilta.

Maybelline GG09 on Gigi Hadid -kokoelmasta. Se on todellinen nude-fanin puna. Itseasiassa tämä ei ole ehkä niin siniseen taittava kuin kuva antaa ymmärtää. Käytin meinaan rajauskynänä Essencen kynää sävyssä Satin Mauve 06. Loistava combo joka tapauksessa.

Maybelline 975 on uutta mattakokoelmaa. Tämä on ehkä paras esimerkki siniseen taittavasta punasta. Sävy on hyvin tumma, mutta upea näin syksyllä. Pidän muutenkin Maybellinen punien kermaisesta koostumuksesta. Maailmalla monella meikkitaiteilijalla on näitä pakissaan.

Clinique Ruby Pop 03* saa ehkä eniten kyselyjä, kun pidän sitä huulillani. Ikävä kyllä se on hieman kuivattava, mutta sävy on järisyttävän upea. Sävy on kuin suoraan perinteisestä Jenkki-mainoksesta ja käytän tätä itsekin usein kuvauksissa. Sanoisinko, että tämä sävy ei ole nyt niin siniseen taittava, mutta on niin raikas, että näyttää upealta lähes kaikilla.

AMMATTILAISEN UNELMA

Vaikka alla olevassa kuvassa onkin Urban Decayn Violate punaa*, niin olisin voinut tehdä tämä helposti Anastasia Beverly Hillsin huulipunapaletilla*. Rehellisesti sanottuna en aluksi pitänyt siitä ollenkaan, koska koitin sekoittaa liian monta väriä keskenään ja lopputulos oli aina ruskea.

Nyt olen tajunnut, että voin käyttää monta sävyä ihan pelkästään tai sekoittaa vain kahta keskenään, millä tavoin saan jo upeita yhdistelmiä. Koostumus paletin sävyissä on matta, mutta hyvin pigmenttinen ja pysyy hyvin. Kollegallani oli kerran tämän paletin sävyjä huulillaan ja se kesti täydellisenä koko työpäivän (tosin joimme vaan vettä keikan aikana).

*Sisältää mainoslinkin. Postauksen tuotteet saatu.  

  • Tuija

    Hei. Mitä huulipunaa tuossa kaakkoskubassa on, tuo nudehtava? Luulin, ett. se on Maybellinen GG09, mutei sellaista näyttänyt olevam koko sarjassa..

    • Miia Ezen

      Heippa Tuija! Kyllä se on Maybellinen GG09 MCCALL. Eli Gigi Hadid kokoelmasta. 🙂 https://www.maybelline.co.uk/lips/lip-color/gigi-hadid-matte-lipstick/mccall
      En vaan tiedä miten tuota Gigi Hadid -sarjaa on vielä saatavilla. Huultanrajauskynänä mulla on tuossa Essencen satin mauve 06. Eli jos ei tuota Maybellinea löydy niin voi värjätä huulet vaikka kokonaan tuolla Essencellä ja pikkasen huulirasvaa sekaan. 🙂

  • Minttu

    Hei Miia! Ostin suosituksestasi tuon Cliniquen Ruby Pop -huulipunan, ja se spontaanin kehun työkaverilta. Olen itsekin siihen tosi tyytyväinen. Kiitos siis vinkistä! Ainut vain, että huomasin, että se kaipaa kyllä huultenrajauskynää kaverikseen. Mitä rajauskynää ja sävyä olet käyttänyt sen kanssa?

  • Minttu

    Hävisiköhän äskeinen kommenttini jonnekin? Olisin siis tiedustellut, että mitä huultenrajauskynää käytät tuon Cliniquen Ruby Pop 03-huulipunan kanssa? Ostin kyseisen huulipunan ja olen todella tyytyväinen! Kiitos siis vinkistä sekä myös etukäteen vastauksesta, jos ehdit tähän kommentoida. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    • Miia Ezen

      Oi kiva kuulla, että tykkäsit. ❤️ Mun takana on viestien moderointi ja en sitä tee kovin aktiivisesti vapaa-päivinä. 😊 Itse käytän monen huulipunasävyn kanssa aivan samaa perus punaista rajauskynää. Näin ei tarvitse ostaa kynää jokaiseen eri huulipunan sävyyn. En siis osaa vinkata mitään tiettyä, mutta jos haluat täysin samanlaisen sävyn kuin tuo huulipuna, niin kannattaa katsoa Cliniquelta. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram