Hiustenpidennysten neljä myyttiä

20.09.2018

Olen jo pitkään halunnut kokeilla hiusten pidennyksiä, mutta päädyinkin luonnollisempiin tuuhennoksiin. Ainoa ero tuuhennoksissa ja pidennyksissä on käytetyn hiuksen määrä. Tuttu kampaaja Miia-Maria Stage11-kampaamosta lupautui tekemään ne minulle ja enpä voinut kieltäytyä. Hän on nimittäin alan rautainen ammattilainen, joka on erikoistunut hiusten pidennyksiin ja on Simply Natural Magon Suomen pääkouluttaja. Hänellä on kokemusta pidennyksistä huimat 15 vuotta. Miia-Marian luona sain murrettua kaikki hiusten pidennyksiin liittyvät myytit ja ihastuin todella hänen ideologiaansa, että tässä mennään oman hiuksen terveys edellä korostamalla niitä – eli aivan samalla tyylillä mitä teen nykyään meikissä.

MITÄ HIUKSILLENI TEHTIIN?

Miia-Maria korjaili ensin hieman liian tummaksi värjättyä tyveäni minimaalisen pienin raidoituksin. Annoin hänelle vapaat kädet pidennyksien suhteen ja hän päätyikin tekemään tuuhennokset, koska hän halusi tehdä omista hiuksistani hitusen paremmat ja sellaiset, että ne näyttäisivät mahdollisimman hyväkuntoisilta. Hän käytti hiuksiini yhden nipun 30cm pituista hiusta 25:ssa osiossa. Minulle tuuhennokset tehtiin sineteillä, mutta Miia-Maria taitaa kaikki tekniikat uusimpia Magoja myöten.

MYYTTI 1: PIDENNYKSET PILAA OMAT HIUKSET

Kun menet tekijälle, joka tekee pidennyksiä säännöllisesti ja on niissä taitava, niin hiuksesi eivät mene pilalle. Kunhan käyt kampaajalla noin 2-2,5 kuukauden välein ja pidät hiuksistasi hyvää huolta. Harjaan omat hiukseni Simply Naturalin harjalla (20€). Suihkussa harjaan hiukset läpi Tangle Teezer Wet Detanglerilla (n.17€) heti sen jälkeen, kun olen laittanut hoitoaineen vaikuttamaan. Nyt otan vielä käyttöön Nioxinin hiustenhoitotuotteet, joilla saan pidettyä niin päänahan kuin hiuksetkin hyvässä kunnossa. Kaikki lähtee siis oman hiuksen hyvinvoinnista – laadukkaat pidennykset kyllä pysyvät perässä.

Pidennysten poisto pitää myös jättää ammattilaiselle. Hän poistaa ne hellävaraisesti omia hiuksia repimättä. Jos revit ne itse pois, niin tasan tarkkaan hiuksesi kärsivät.

MYYTTI 2: PIDENNYKSET NÄKYVÄT

Miia-Maria katsoi tarkasti kaikki pyörteeni. Sen lisäksi hän oli jo valmiiksi tutkinut Instagramista kuinka paljon leikittelen hiuksillani eri lookein ja pidän jakausta eri kohdissa. Hänen huolellisen työnsä vuoksi kertaakaan ei ole tullut sellaista ongelmaa, että tuuhennokset näkyisivät. Ne ovat niin luonnolliset ettei kukaan ole niitä edes huomannut. Hiukseni näyttävät vaan paljon terveemmiltä ja paksummilta.

Alla olevassa kuvassa kaivoin pidennykset esiin kuvaa varten, koska halusin näyttää teille miltä ne näyttävät. Itse kun luulin pidennysten/tuuhennosten olevan sellaiset tönköt levyt.

MYYTTI 3: PIDENNYKSET OVAT KALLIIT

Tämä on hyvin suhteellista. Yksi asia on toiselle kallis ja toiselle edullinen. Olin kuitenkin yllättynyt, että omien pidennysten hinta olisi ollut vain noin 150-165€ ovat ne sitten sineteillä tai magoilla tehtyjä. Itse sain nämä ilmaiseksi blogin kautta. Tietenkin mitä enemmän hiusta laitetaan, niin sitä enemmän ne myös maksavat. Tätä myyttiä on sinänsä hankala murtaa, koska itse ainakin mieluiten maksan kaikessa laadussa. Äitini aina sanoi, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Jos siis haluat pidennykset/tuuhennokset niin osta laatua niin pidennyksien kuin myös tekijän suhteen.

MYYTTI 4: PIDENNYKSET OVAT EPÄEETTISIÄ

Kaksi tärkeää asiaa pidennyksissä on laatu ja eettisyys. Kun pidennykset ovat laadukkaat, pysyvät ne helposti mukana arjessa eivätkä erotu tai käyttäydy eri tavoin kuin omat hiukset. Ne siis yksinkertaisesti helpottavat arkea.

Omassa päässäni istuu nyt Simply Natural tuuhennokset, jotka ovat saaneet EU:n GSP-todistuksen. Tämä kertoo sen, että kyseinen tuote parantaa taloudellista kasvua kehitysmaissa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että naiset leikkaisivat itkien hiuksensa pois ja saavat siitä rahaa. Tämä kertoo tehtaassa työskentelevistä henkilöistä, joille maksetaan työstään asianmukainen palkka. Itse hiukset ostetaan intialaisista temppeleistä, joihin ihmiset uhraavat perinteen mukaan hiuksensa. Ennen temppelit polttivat hiukset, mutta nykyään he saavat niistä rahaa.

Tuuhennoksien laittaminen oli mielenkiintoinen ja positiivinen kokemus kaiken sen keskustelupalstoilla rämpimisen ja tiedon etsimisen jälkeen. Siellä olin meinaan saanut asiasta todella negatiivisen kuvan ja jopa hieman alkanut pelkäämään koko asiaa. Nyt ymmärrän, että tässäkin asiassa ammattitaito ja laatu on se tärkein asia.

  • Kerdiili

    Jess!!! Mä oon kanssa kuullu kauhutarinoita ja nähnyt niin kammottavia takkukasa pidennyksiä että huhhuijaa! Mutta näyttää kyllä todella kauniilta, pitää itsekkin harkita 😊

  • kukkis.

    Olen myös haaveillut pidennyksistä, mutta omat hiukseni ovat niin ohuet etten usko etteikö jatkeet näkyisi.
    Mutta kyllä ovat hiuksesi noin kauniit.

  • Johanna

    Nätit on☺ ja väri myöskin lämpimän luonnollinen, sopii sulle hyvin! Etpä kasvattanutkaan omaa väriä 😉!!
    Mulla on ollut ja vuosien saatossa 3 pidennykset ja eri tekniikoilla tehdyt..edellisistä on 6 vuotta aikaa. Pidennys hiukset ovat vielä tallella ja voi hyvin laittaa uudestaan koska pidin niistä hyvää huolta☺ Ehkä joskus vielä laitatan ne koska rakastan pitkiä hiuksia, mutta tällä hetkellä tykkään omistani kovasti ☺

  • niiat

    Omasta tukasta löytyy pituutta ja tuuheutta niin, ettei itselle ole tavetta lisätä enää hiusta yhtään. Olen kuitenkin nyt tän jutun luettua iloisesti yllättynyt, että noihan on ihanat 💖.
    Kaveri juuri otti pidennykset ja en oo ikinä nähnyt mitään niin kamalaa, kun se tukka 🙈. Letitettynä 30cm latvoista on ohuempi kuin pikkurilli.
    Ihanaa, että murrat näin upeasti ennakkoluuloja, jatka samaan malliin 👌.

  • Markit

    Hei; En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miten pidennykset ovat kauniita. Nimittäin ne, joita katsoessa minulla tulee mieleen, että hiuksia pitäisi lyhentää n 10 senttiä, kun latvat on sellaiset hapsut ja ylempänä paksu pehko. Ja kun pidennykset erottuvat niin hyvin. Mutta tämä tuuhennos ( hupaisa sana 😄), tämä on kyllä nätti. Eihän tässä erota yhtään, onko lisätty hiuksia vai ei. Tämän onkin mainio temppu, jos on ohuemmat hiukset tai muuten haluaa paksummat hiukset. Väri ja leikkaus on kiva, parempi kuin se vaalea blondisi, terveen näköiset hiukset. Nätti.
    Muuten, kirjoitit taannoin, miten kriittisesti suhtaudut ulkonäköösi. Täällähän me kerta toisensa jälkeen sinua arvioidaan enimmäkseen ulkonäön perusteella. Enpä tullut näköjään ajatelleeksi ennen kuin sanoit. Johtunee siitä, ettei negatiivista ole mieleeni tullut. Mutta olet tosiaan rohkea, kun pistät itsesi näin likoon! Aika rohkeeta!😊 Joskus on ihan hyvä ajatella asioita blogistin kannalta. Mutta hyvin olet selvinnyt! Minähän olisin kirpakoita vastauksia eräitäkin kertoja kirjoittanut! Siksi en ole blogisti, en siihen pystyisi.😂

  • Marjo

    Moikka! Kiinnostuin heti ohuthiuksisena. Edukas hinta yllätti minut myös. Elämä kun on jatkuvaa kuivashamppoon käyttämistä jotta saisi vähän enemmän ”irti päänahasta” ja tuuheus -efektiä. Kuinka pitkä näissä on ”huoltoväli” ja mitä huoltaminen maksaa? Entä voiko hiuksia pitää kiinni ylösnostamalla?

    • Miia Ezen

      Heippa Marjo! 🙂 Mä pyydän Miia-Mariaa vastaamaan tähän sun kommenttiin.

    • Miia-Maria

      Moikka Marjo! Tuuhennosten huoltoväli on oman hiuksen paksuuden/kasvun mukaan noin 2,5-3kk. Tuuhennos poistetaan ja laitetaan uudet vaikka samalla kertaa hiuksiin. Samoja hiuksia ei käytetä uudelleen.
      Jos kiinnostuit niin olet tervetullut ilmaiseen konsultaatioon niin katsotaan mitä hiusihanaa Sinulle voisi keksiä.
      Ajan tähän tapaamiseen voit varta suoraan Stage11-kampaamosta numerosta 09-673739.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram