Raikas, mutta peittävä meikkipohja

28.08.2018

Paksulla ja peittävällä meikkivoiteella saa upean lopputuloksen, mutta se ei tarkoita pakkeloitua naamaa. Meikkivoiteen alle laitetuilla tuotteilla on merkitystä ja tietenkin myös levitystavalla.

TUHTIA KOSTEUTUSTA

Tuhti kosteutus tekee meikistä kuulaamman ja pigmenttisempi meikkivoidekin levittyy kauniimmin. On kuitenkin hyvin tärkeää ottaa huomioon ihotyyppi, koska väärien tuotteiden lisääminen kasvojen vääriin paikkoihin vaikuttaa meikin pysyvyyteen. Lisäksi kosteuttavien tuotteiden kerrostaminen on avainasia kauniissa meikkipohjassa.

Käytän meikin alle aina hoitonestettä, joka pehmentää monen asiakkaani pintakuivan ihon ja valmistelee ihon kosteusvoidetta varten. Tuhdimman kosteusvoiteen laitan ainoastaan poskille, otsalle, kaulaan ja dekolteelle, kun on kyse sekaihoisesta asiakkaasta. Todella kuivalle iholle laitan tuhdimpaa kosteusvoidetta koko kasvoille ja rasvaiselle iholle olen viimeaikoina laittanut jonkin silikonia sisältävän kosteusvoiteen, jota laitan usein myös sekaihoisen t-alueelle. Weledan Skin Food* on pyörinyt blogissani jo useaan kertaan ja se on loistava tehokosteuttaja meikin alle. Se tekee ihosta myös kuulaan. Eikä ole kallis!

MEIKKIVOITEIDEN SEKOITTELUA

Estee Lauder Double Wear* tuskin tulee vähään aikaa häviämään blogistani ja siitä kirjoitinkin ihan hiljattain. Se on loistava meikkivoide juhliin rasvaiselle- ja sekaiholle. Joskus haluan kuitenkin meikkipohjan olevan hieman kevyempi, mutta haluan pitää Double Wearin superpysyvyyden. Tällöin sekoitan mukaan toista lemppari meikkivoidettani bareMineralsilta* ja yllättävää kyllä – nämä meikkivoiteet sekoittuvat ihanasti keskenään ja lopputulos on kuulas, mutta kestävä. Moni kansainvälinen huippumeikkitaiteilija kehottaa sekoittelemaan meikkivoiteita ja saamaan mahdollisesti molempien voiteiden parhaat puolet iholle. Eli sekoitelkaa myös kotonanne löytyviä meikkivoiteita.

KOSTEUTTAVA PEITEVOIDE

Uusi peitevoide suosikkini on korealaista Innisfreetä, jota ei ikävä kyllä saa vielä Suomesta. Tilasin sitä suoraan Koreasta ja rakastuin siihen heti. Se ei tee silmänalusihosta ryppyisen näköistä päivän loputtua, mutta pysyy kuitenkin kauniisti paikoillaan. Tämän merkin kun saisi Suomeen!

LEVITYSTAPA

Jokaisella on omat suosikkivälineensä meikkivoiteen levittämiseen, mutta yksi asia, jota en missään nimessä suosittele, on meikkivoiteen “kaataminen” suoraan kasvoille. Näin meikkivoiteen määrää ei voi yhtään kontrolloida ja usein iholle jää paksu pakkeli, joka alkaa päivän aikana joko rakoilla tai rasvoittua. Tätä näkee paljon Youtube-videoissa. Moni yllättyisi kuinka vähän meikkivoidetta loppujen lopuksi tarvitsee – varsinkin pigmenttistä sellaista.

Suosittelenkin siis kaatamaan meikkivoidetta ensin kämmenselälle tai metalliselle paletille ja työstämään sen siinä joko siveltimeen tai meikkisieneen. Itsehän olen vannoutunut siveltimien käyttäjä. Pyörittelen meikkivoiteen kabukisiveltimellä iholle, joka myös peittää kivasti laajentuneita ihohuokosia. Oma suosikkini on tällä hetkellä Urban Decayn meikkivoidesivellin*.

PISAMAT

Meikkivoidesekoitus ei suinkaan ole niin kevyt kuin kuva antaa ymmärtää, vaan peittää ihanasti. Piirtämäni pisamat tekevät illuusion, jonka vuoksi meikki näyttää livenäkin kevyeltä. Piirsin ne ruskealla kajaalilla, jonka jälkeen painelin pisamat sormilla hieman aidomman näköisiksi. Se on yllättävän helppoa! Muista vain ettet tee pisamista liian symmetrisiä.

P.S. Huulissani on Urban Decayn huulipunaa sävyssä Violate*, jonka päälle laitoin kirkasta huulikiiltoa. Luomiväri on Anastasia Beverly Hillsin Modern Reneissance paletista* ja korvikset ovat Norjan H&M:stä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Tarja

    Mikähän ihonhoidossani mättää, kun kaikki rullautuu iholtani, jopa kasvovoide. Kuorin säännöllisesti, käytän naamioita ja olen jo hyvän aikaa noudattanut ns. korealaista ihohoitorutiinia (öljy, vaahto, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, voiteet). Ymmälläni olen. 🤔

  • Susanna H

    Kaunis ja raikas meikki! 🙂

  • esh

    Hei! Olen ajatellut syksyllä alkaa käyttää öljyä ihonhoidossa. Tällä hetkellä käytössä on seerumi ja päivävoide. Kuuluko minun lisätä öljy ennen vai jälkeen päivävoiteen? Ihoni on siis todella kuiva ja ajattelin alkaa käyttää öljyä aamuin illoin. Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Jonna

    Heis! Mulla jostain syystä aina vaan näyttää meikki todella “tunkkaiselta”, laitan sitten minkä verran meikkivoidetta tahansa. Käytän myös aurinkopuuteria ja poskipunaa mutta syystä tai toisesta tuntuu, että kasvoni ovat aina harmaat. Mulla on juurikin tuo Estee Lauderin Double Wear sävyssä Ecru. Myöskään tummia silmäalusiani en saa peittoon vaikka onkin Nyxin Color Correction Palette.

    Voisikohan vika olla ihon kosteutuksessa? Hmm…

    Vielä palautetta; olet Miia niin ihana ja valoisa persoona. Ilolla luen aina blogiasi <3

  • Jii

    Kiitos ihanasta blogista!
    Kysymys liittyen ainesosaan coconut alkanes. Sitä näyttää olevan sekä tuossa bareMineralsin meikkivoiteessa että aiemmassa tekstissä mainitsemassasi Algamariksen kasvoille tarkoitetussa aurinkovoiteessa. Iholleni tulee herkästi epäpuhtauksia, ja useiden lähteiden mukaan tuo coconut alkanes olisi juurikin ihoa tukkivaa sorttia. Olisiko sinulla lisätietoa aiheesta? 🙂 itsellä tuo bareMinerals tuntui tukkivan ihoa, Algamariksen kanssa ei mitään ongelmaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Jii! 🙂 Tähän en kyllä oikein osaa sanoa mitään lisäarvoa tuovaa. Oikeassa olet, että coconut alkanesin sanotaan olevan comedogeeninen raaka-aine. Itselläni kumpikaan tuote ei tuki ihoani, mutta me kaikki ollaan niin yksilöllisiä. 🙁

  • Tiia

    Moi Miia! Ostin vihdoinkin blogisi innoittamana Weledan Skin Food voiteen ja rakastuin heti! Tätä kun levitin kasvoille ensimäisen kerran niin seuraavana päivänä pienistä katsoi ihanan kosteutettu ja tarvittu iho, aivan ihana! Pohdin vain tässä sitä että kauan annat tämän imeytyä ennen meikkipohjan levitystä? Voidehan on aika paksua eikä ainakaan minun ihoni heti ilmaise sitä itseensä 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Tiia! 🙂 Jee!! Ihana kuulla. 😀 Mulla riippuu oikeastaan ihan siitä, että mitä meikkivoidetta levitän. Jos laitan tukusempaa meikkivoidetta, niin tykkään levittää sen melkein heti skin foodin jälkeen. Koska näin ei meikkipohjasta tule liian paksu. Jos taas levitän jo valmiiksi kuulaan meikkivoiteen, niin teen sillävälin silmämeikin tai syön aamupalan, kun voide imeytyy. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram