Lopetan kuvieni muokkaamisen

26.08.2018

Minulla on ollut hirmuinen tarve peittää itsessäni kaikki ihana rosoisuus, jota ikä on tuonut mukanaan. Viimeaikoina on ajattelussani tapahtunut huima muutos. Olen alkanut jopa ihannoimaan Instagramista löytämiäni kuvia, joita ei ole photoshopattu luonnottoman näköisiksi. Lisäksi suuri fanitukseni kaunista ja tervettä ihoa kohtaan vain kasvaa ja haluan näyttää sen sellaisena kuin se on.

Tässä näette kaksi kuvaa, joista vasemman puoleinen on muokkaamaton ja oikean puoleinen muokattu. Muokkauksen huomaa ihossa ja se tulee loppumaan nyt. Tietenkin saatan välillä käyttää joitakin vanhoja kuvia, mutta tämä on pääsääntöisesti se, jota tulette näkemään kaikissa kanavissani. Vain hyvin harvalla on täydellisen photoshopattu iho luonnostaan ja minä en kuulu niihin.

Itse olen totaalisen kyllästynyt Instagram-meikkeihin, joilla kaikista tehdään saman näköisiä ja lopuksi meikeistä otetut kuvat muokataan vielä muovisen luonnottomiksi. Meikkipohjaa laitetaan niin paljon, että oma kaunis iho peitetään sillä kokonaan. Kukaan ammattilainen ei käytä sitten kenelläkään niin paljon meikkivoidetta. Ainoa ammattikunta, joka käyttää niin paljon meikkivoidetta ovat Drag Queenit, jotka tekevät syystäkin vahvan teatraalisen lavameikin. Youtube-trendihän on lähtöisin nimenomaan drag-maailmasta. Sellainen meikki näyttää hyvältä lavalla ja vahvoissa Youtubettajien studiovaloissa, mutta luonnossa se on aika kamala.

Meikkejä on erilaisiin tarkoituksiin: lavalle, still-kuvauksiin, videokuvauksiin, editorial-kuvauksiin, ulkokuvauksiin, morsiamelle, arkeen ja vaikka mihin. Meikin vahvuus ja myös meikkipohja vaihtelee sen mukaan mihin tarkoitukseen meikki tehdään. Jälkikäsittelyä käytetään tietenkin aina, mutta oikea ammattilainen tekee sen oikein ja yhden kuvan muokkaamiseen menee helposti lähemmäksi tunti – ainakin kun on kyse “beauty-kuvauksista”. Olen katsonut kerran vierestä, kun ammattilainen muokkaa kuvaa.

Sanon kuitenkin itselleni soo soo lempeällä kädellä. En ole tietenkään ammattilaisvalokuvaaja, joten annan virheeni anteeksi. Kuvieni suurella kädellä muokkaus loppuu kuitenkin tähän. Ainoa, mitä aion jatkaa on silloin tällöin naamalle pompsahtavien finnien poisto, joka on mielestäni aivan sallittua. Ihon tekstuurin ja muun oikean elämän haluan kuitenkin näyttää. Kuvien valotusarvojen muuttamisen ynnä muun sellaisen toki ymmärrän, koska se ei muuta mitään luonnottoman kumiseksi.

Tiedän monien kauneusvaikuttajien muokkaavan kuviaan aika rankallakin kädellä ja he ovat sen kertoneet myös julkisesti. Jotkut muokkaavat jopa kasvojensa muotoa! Kirjoitin aiheesta vanhan postauksen, jossa näytin ennen ja jälkeen kuvia hurjista muutoksista. Toivoisin aloittavani trendin kohti luonnollisuutta ja persoonallisuutta. Siksi olen luopunut myös ripsiriveistä. Toki niitä saattaa välillä kanavallani nähdä, koska ne ovat välillä kiva lisä varsinkin tärkeisiin juhliin. Muuten aion pitää meikkini raikkaana ja jatkaa joillekin ärsyttävää paasaamistani ihonhoidon tärkeydestä.

Näillä sanoilla sanoisin blogini muuttuvan entistä luonnollisempaan suuntaan ja toivon hartaasti, että pidätte tästä ideasta. Itse olen tästä todella innoissani.

  • Eliina

    Hei mahtavaa! On ollut kiva seurata blogisi muuttumistasi luonnollisempaan suuntaan 🙂 Näytöt tosi kauniilta kaikissa näissä kuvissa. Ja sullahan on ihanat pisamat, mitä en oo huomannut aikaisemmin!

    • Miia Ezen

      Heippa Eliina! Kiva kuulla, että tää on hyvä juttu. 🙂 Itseasiassa nuo pisamat on piirretty. 😉

      • Anna

        Tosi upeat vaikka olisivatkin meikattu! Millä tuotteella ne on tehty, alkoi itseäkin kiinnostaa! 🙂

  • Minna

    Magee päätös, kannustan!! Oot oikein kaunis ilman kuvien muokkaustakin!

  • mehis

    Hieno juttu😊😍👍🏻

  • MHR

    Ihana Miia, juuri näin. Itsellä myös ajatusmaailma mennyt tähän suuntaan ja se on vapauttavaa.

  • Eve

    En voi tykätä tästä tarpeeksi!!!! Itse en jaksa enää edes inspiroitua tai kiinnostua Instagram meikistä, kun tiedän ettei se ole aidosti sen näköinen, kuin kuvissa. Minua myös kyllästyttää IG profiilit, joissa kuvat alkavat näyttää samalta, meikin värit ovat ainoa muuttuja mutta muuten tekniikassa tai tyylissä ei ole mitään uutta. Blaah miten tylsää… Onneksi on vielä aitojakin ihmisiä: realistisia sekä mielenkiintoisia joita jaksaa seurailla. Jatka samaan malliin!

  • Helena

    Siis niin paljon kauniimman näköinen kuin tuo photoshopattu versio ❤️

  • Tiia

    Melkein pomppasin innostuksesta ylös tuolilta kun näin tän blogipostauksen. Rohkea ja tosi mahtava päätös, kannatan täysin. En tosiaan miekään oo ennen pisamia huomannu, mutta ne on tosi super söpöt!

  • Hilla

    Apua, miten upea pisamanaama!!! 💕 Häpeä, että oot peitelly noita upeita pisamia aiemmin!!! 😍🔥 T: toinen pisamanaama (joita rakastan)! 😄

  • Johanna

    Kuulostaa hyvältä koska tuntuu hullulta että puhutaan ihosta ja meikistä kuinka peittävä ym. ja sitten kuvaa muokattu niin sehän antaa silloin vääristyneen kuvan.
    Joten hieno homma, en ole koskaan ymmärtänyt kuvien muokkausta.

    • Elina

      Sama tuli minullekin mieleen. Jos esitellään tuotteita, saa tosiaan esim. meikkivoiteesta oikean käsityksen kun kuvia ei ole muokattu.

  • Laura

    paljon paremmat ja aidommat luvat! ja aluksi luulin jopa etta olit meikannut pisamat joho.kin kuvaan tassa, kun en ole niita niin huomannut sinulla, niin ihania. pisamat ovat mielestani sita luonnon kauneutta parhaimmillaan! kiitos tasta suunnasta!

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo siis tuossa aiemmin jo vastailinkin kommenttiin, että pisamat on piirretty. 🙈 Mutta toisaalta onhan tässä päällä muutenkin täysi meikki, mutta luonnollinen sellainen. 😉

  • Markit

    Heissan; Taisin jo kerran hihkua, että ” voi tätä ilon päivää”, mutta että taas! 😊 ” Eve” sanoin tyhjentävästi ” en voi tykätä tästä tarpeeksi!!!!”. Minäkin olen äärimmäisen kyllästynyt kuvien liialliseen muokkaukseen. Miten ihmeessä mitenkään voi samaistua edes pikkiriikkisen, jos kuvat ovat aina virheettömiä ja täydellisiä. Tämähän ei vie neuvoiltasi tai suosituksistasi mitään pois, mutta kyllä epätäydellisyys tekee minusta täydellisen, kauniin ihmisen, joka rohkenee olla sellainen kuin on. Jos ei kelpaa, se on katsojan ongelma.
    Ilolla otan vastaan uuden rohkeutesi, sitähän taidat tarvita myös. Ajattele, miten positiivista kommenttia tuli lisäripsien poisjättämisestä! Ihanaa nähdä, miten tässä vuosien kuluessa oikea Miia tulee näkyviin ja tulet rohkeaksi ja itsevarmaksi. Hmm, oikea on väärä sana. Hmm, uudistunut Miia.
    11 pistettä ja pari papukaijaa!!!
    Ja kiitos, että minäkin koen olevani epätäydellisen kaunis omine ” virheineni”, joskin olen sinut itseni kanssa, ikä nääs tekee sen 😂.
    Kuten olen aiemminkin sanonut, pitää aamulla katsoa peiliin ja todeta, ei hullumpi nassu!😃

    • joshua

      Ihana kommentti, Markit! ♥

  • Mimi de Paris

    Fantastista! Erinomainen päätös. Olen kanssasi ehdottoman samaa mieltä. Olen jopa lakannut seuraamasta joitakin kauneusbloggaajia ja vaikuttajia liiallisen photoshoppauksen takia. Sinulla on aivan superkaunis iho ja hurmavat pisamat, vaikkakin piirretyt. Niistä olisi kiva saada tutoriaali! Nuo photoshoppaamattomat kuvat hakkaavat muokatut mennen tullen. Myös tekoripset ovat useimmiten jopa rumia ja luonnottomia. Melkein säälittää joskus katsoa, miten kauniit naiset pilaavat ilmeensä tekoripsillä. Lopputulos on useimmiten väsynyt ja luonnoton katse, joka pahimmillaan pilaa koko kokonaisuuden. Hyvin harva taitaa tekoripsien käytön niin, että ne näyttävät luonnollisilta. Tekoripset kuuluvat ensisijaisesti juhliin, näyttävät jopa koomisilta päiväkäytössä. Hurjinta noissa irtoripsissä ovat kiinnityksissä käytettävä liimat, jotka monet uskomatonta mutta totta, sisältävät formaldehydiä!

  • Päivi

    Todella paljon kauniimman ja nuoremman näköinen olet näissä aidoissa kuvissa kuin muokatuissa! Iso peukku! You’re true Beauty!

  • Pippa

    Ihana kuulla! Loistava uutinen. Mitä hakusanoja käytät instassa etsiessäsi luonnollisempia kuvia/onko suositella jotain käyttäjää jota voisi seurata? 🙂

  • Kristalli

    Tosi hyvä päätös, toivottavasti mahdollisimman moni seuraisi sun jälkiä tätä trendiä. Varsinkin jos postauksessa esitellään vaikka meikkivoide, niin on hyvä nähdä miltä se oikeasti näyttää iholla ilman blurrauksia yms. Ja on helpompi samaistua, kun näkee että sometyypeilläkin on ihan normaalin ihmisen iho huokosineen ja luomineen, tää on tosi hyvä muutos. Peukku täältä!

  • Tiina

    Loistava päätös! Lehtien kuvia muokataan aivan järkyttävän paljon, ihmisten todellisuuden taju häviää. Ikuista nuoruutta ei voi eikö pidä ostaa. Tuntuu oudolta kun kuvissa jopa 60-vuotias tehdään täysin rypyttömäksi, se vaan ei mee niin. Hyvä päätös👍👍

  • Miiu

    Jes! En voi muuta sanoa.
    Ehkä tämä auttaa minua olemaan armollisempi omalle iholle, sillä olen jatkuvasti pohtinut miksi ihoni on hyvin kaukana esim. sinun ihostasi. Ihon tavalliset uurteet otsalla, silmien ympärillä ym. Vaikka TIEDÄN, että kuvia käsitellään, en silti TAJUA sen vaikutusta kuvaan. Jos tiedät mitä tarkoitan…
    Loisto juttu siis

  • Elina

    rohkeaa Miia! 😘 olet niin ihana aito.

  • Riikka

    Ei vitsit, musta noi muokkaamattomat kuvat näyttää ihan aidosti kivemmilta!! Jotenkin kiva nähdä ihon tekstuuri 🙂 Vaikka hyvlt näytät kaikissa! ps. mäkin luulin pisamia aidoiksi 😀

  • Anna

    Jee tosi hyvä!! 👍 Ihana tuo toisiks alin kuva, jossa vaaleanpunaista silmämeikissä. Niin kaunis meikki ja muuten upea kuva! Tykkään kun pisamat näkyy läpi ja meikkipohja on raikas. 😍

  • Anni Jää

    Mä en ole edes tajunnut, että olet muokannut ihoasi kuvissa noinkin paljon. Mahtavaa, että itsevarmuutta on kertynyt, se varmasti näkyy myös muille! ♡ Sä oot kuitenkin hurjan kaunis, niin et todella tarvitse edes mitään muokkauksia. Ja ihan parasta näissä on toki se, että vähentää toivon mukaan ulkonäköpaineita, kun on aidon ihon ja aidot piirteet näyttäviä kuvia esillä. 🙂

  • Hilma

    Voi kun kaikki tajuais lopettaa!

  • Hanna

    Loistavaa, hyvä Miia! Olet todellinen esimerkki <3

  • Iida

    Mahtava juttu! Taas yksi syy lisää seurata blogiasi.

  • Ulla

    Hieno juttu! Olet kaunis ilman muokkaustakin. Ajattelen myös niin, että muokkaamattomia kuvien käyttö lisää uskottavuutta meikkineuvojen suhteen. Lukijat tietävät ettei “vippaskonsteja” ole käytetty. Yhä uudelleen lunastit paikkasi minun suosikkiblokistina. Ihanaa syksyä!

  • augh

    Onnittelut hyvästä päätöksestä! Mun makuun tämä uusi , luonnollisempi lookkisi on myös kauniimpi kuin se muovinen puhumattakaan tietysti siitä, että esim. kauneusjutusta menee vähän pohjaa pois, jos tietää, ettei se kuvassa näkyvä lookki ole aito.

  • Nunu

    Aitoudelle ja luonnollisuudelle iso peukku!!! Ja sitten kysymys ihan aiheen vierestä: minkä merkkiset tai mistä nuo pitkät pinkin sävyiset, flamingoa (ehkä vaan mun mielestä?) muistuttavat korvakorut ovat? Aivan ihastuttavat!

    • Miia Ezen

      Kiitos! ❤️ Ne on glitteristä. 😊

  • L

    Astuit aika paljon lähemmäs meitä seuraajiasi. Ja hei, nuo ripset – upeaa 🙂

  • Saril

    Hyvä päätös Miia 🙂

    Minulle tuli mieleen tämä sinun ja Nellan “kilpailu” parin vuoden takaa: https://www.youtube.com/watch?v=YaRhmCdUbyA
    Olisi hauska kuulla/nähdä millaisen pikameikin tekisit nyt kun olet saanut sekä koulutusta että paljon käytännön kokemusta?

    • Miia Ezen

      Joo hei loistava idea! Mä tuun varmaan toteuttamaan tän mun Instagramissa. 😊 Tosin mun olemattomien kulmakarvojen piirtämisessä menee sen verran aikaa, että ihan 5 minuuttia ei taida riittää. 😂

  • JOni

    Kaunis olet ilmankin photoshoppausta.

  • Nia

    Jei, loistava päätös. Itse en ole koskaan tykännyt kuva käsitellä omia kasvojani. Itsellä on aina ollut hyvä iho, ja ihon hoito on aina ollut mulle tärkeä juttu. Nykyään keskityn hoitamaan ihoa nimenomaan sisäisesti.

    Toinen, joka mun mielestä on hassu ajatus, et toisten mielestä ilman ripsaria liikkuminen on jotenkin rohkeaa. Itse tykkään omista silmistäni eniten, kun niissä ei ole mitään meikkiä, ja siksi olen jättänyt ripsarinkin pois. Töissä olen saanut siitä vain positiivista palautetta, vaikka olenkin töissä toimistossa, jossa on todella tarkat pukeutumissäännöt.

  • Johanna

    Mistä noi vikassa kuvassa olevat korvikset on? Tykkään niistä!!
    Sit asian vierestä kysymys, oon yrittänyt löytää sen postauksen jossa oli Lumenen uusi voidemainen poski/huulipuna, niin mikä se sävy oli? ? En löydä vaikka kuinka pläräsin…

  • Heini

    Sinun juttuja seuraamalla olen innostunut ja kiinnostunut uudelleen meikkijutuista ”varhaisaikuisuuden” jälkeen. Nämä postauksen meikit on super ihania ja ihan kadehdin että kumpa osaisin kanssa. Olet ihana esikuva ja haluan pysyä yhtä kauniina!

  • Heke

    Ihanaa nähdä kuvia, joita ei ole muokattu tai joissa ollaan keskitytty siihen, että näytetään miltä meikki näyttää oikeasti. Kuitenkin noita kuvia vertaamalla olisi saanut saman aikaiseksi, kun käyttäisi todella paksua pohjaa. Mutta kuten sanoit, niin ei sitä tarvitse litratolkulla pohjatuotteita, jos aikoo elää normaalia arkista elämää 🙂 Ja on pientä huijausta, jos neuvoo käyttämään tuotteita x ja y, mutta sitten muuttaa kokonaan tuotteen tekemää tekstuuria tai sävyä. Kaikkihan niin tekee, mutta kun se ei ole lainkaan välttämätöntä!

    Näyttää hienolta, kun hyväkuntoisen ihon pisamat ja luomet kajastaa meikin alta. Ja ei ole tupattu silmäpusseja täyteen puuteria, että joutuu sitten photaroimaan kaikki ne rutut sileiksi. Uskoisin, että tämä kuulas trendi olisi aika parasta tulevaksi talveksi: itse kullakin iho kuivahtaa ja paksu teatterimeikki siihen päälle ei tunnu ihan kauhean hyvältä! Ainoa hetki kun se tuntuu hyvältä on silloin, kun seisoo kameran tai yleisön edessä. Kun oikein tuntee, että kyllä nyt on semmoset maalit puutereineen, että naama pysyy paikallaan 😀

  • Tapsa

    Öh mitään en muodista tai meikkaamisesta tiedä, mutta onhan nuo vasemman puoleiset millä mittarilla tahansa kauniimpia kuvia. Veikkaampa että vielä kun meikkiä heittäisi vähemmäksi niin paranisi entisestään, mutta se on toki jokaisen oma valinta paljoko haluaa meikata.

  • Kuura

    Kiitos! Tällaiselle arkeen ja juhlaan, eikä kuvassa poseeraamiseen, kauneusideoita etsivälle tuo on muutosta oikeaan suuntaan. Itse pidän freeseistä ja mahdollisimman lähellä ihmisen omaa värimaailmaa olevista meikeistä pienin piristyksin joten kuvat joissa ihokin “näkyy läpi” ovat todella tervetulleita. Innolla odotan!

  • Selja

    Todella upea ja kunnioitettava päätös! Ihailen muutenkin tapaasi tehdä tätä työtä suoraselkäisesti ja itsesi näköisesti ilman että tekstejäsi lukiessa tulee ( ikävä kyllä varsin tuttua) tunnetta, että väkisin kaupataan ja mainostetaan milloin mitäkin. Olen myös erittäin iloinen siitä, että luonnollisuus ja myös luonnonkosmetiikka ovat kanavissasi nykyään yhä enemmän esillä. Kiitos että olet!

  • Pakkelipunkki

    Ymmärrän photoshoppauksen lopettamisen, mut semisti tylsää tuo luonnollisuuden paasaus. Moniin ug-tyyleihin kuuluu ylivedetty meikki, ja jos joku siitä tykkää niin mitä se on sulta pois?

    • Miia Ezen

      Heippa! Eihän se olekaan multa pois. Mä nään henkilökohtaisesti ihmisen kauniimpana, kun meikillä ei ole muutettu ihmisen ulkonäköä ja arvostan persoonallisuutta. Ikävä kyllä nykypäivän IG-meikeissä look on hyvin usein kaikilla samantapainen. Mielipideasioitahan nämä on. 😊 ja enhän sanonutkaan, että olisi väärin tykätä IG-meikeistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram