Unelmiesi meikki meikkitaiteilijalta

17.08.2018

Voisin väittää, että olen kehittynyt jo melko mukiin meneväksi meikkitaiteilijaksi ja hyvää palautetta tuleekin paljon. Opittavaa tosin on vielä ja tämä ala onkin niin ihana, ettei oppiminen lopu varmasti koskaan. Vaikka suurinosa asiakkaistani pitääkin käsieni jäljestä, niin näin rehellisyyden nimissä mukaan mahtuu aina niitä joiden ajatuksia en ole osannut jäsentää päässäni sellaiseksi, että osaisin tehdä heille juuri heidän haluamansa meikin.

Kysehän on käsityöstä ja ainahan kaikkia ei voi miellyttää. Olen kuitenkin sellainen, että jään harmittelemaan, jos en nähnyt asiakkaan ylitse pursuavaa innostusta kauniista meikistä ja mietin, miten voisin tehdä työni paremmin. Kyse on lopulta aina siitä miten olen ymmärtänyt asiakkaan toiveet ja tässä onkin pieni käsikirja siihen mitä asiakkaana kannattaa ottaa huomioon, jotta saa unelmiensa meikin.

MITEN VALITA MEIKKITAITEILIJA

Yksinkertaisesti valitse meikkitaiteilija heidän tekemiensä töiden perusteella. Tutustu heidän meikkeihinsä joko Instagramin tai heidän nettisivujen kautta. Tämä sama pätee myös kampaajaan. Näin voit olettaa, että saat tietyn tyylistä lopputulosta. Usein kuulet hyvistä tekijöistä myös puskaradion kautta. Yksi hyvä asia on muistaa, että ammattilainen maksaa aina enemmän, mutta heillä on myös kokemus sekä koulutus.

LUOTA AMMATTILAISEEN

Melkein jokainen nainen osaa meikata ja heillä on omat tekniikkansa ja luottotuotteensa. Jos tilaat ammattilaisen, hänellä on huikea tuotetietous sekä kokemusta erilaisista ihotyypeistä sekä silmän- ja kasvon malleista. Ammattilainen tietää mikä sävy imartelee ketäkin. He tietävät myös mikä toimii häissä, mikä kuvissa, mikä TV:ssä ja mikä taas lavalla.

Itse ammattilaisena rakastan sitä, kun minulle annetaan vapaat kädet. Tietenkin otan tähän kaikki edelliset kohdat huomioon ja haastattelen asiakasta, että kuinka vahvasta meikistä hän pitää varsinkin jos kyseessä on häät. Lisäksi huulipuna mietitään usein asiakkaan kanssa yhdessä – monet eivät ole tottuneet vahvoihin puniin.

Jos tiedät siis, että meikkiäsi tekee ammattilainen, niin voit täysin luottaa, että lopputulos on kaunis. Nykyään koulutuksiakin on tarjolla laidasta laitaan, mutta ainoa, joka mittaa tekijän osaamista kansallisella tasolla on alan ammattitutkinto. Se ei ole nimittäin mikään läpihuutojuttu, vaan arvioijina ovat Suomen huiput. Kuulemma on monta meikkikoulua, josta todistuksen saa vain kahlaamalla koulun läpi ja maksamalla kalliin lukukausimaksun. Itse ammattitutkinnon suorittaneena voin sanoa, että siitä ei todellakaan pääse tuosta noin vaan läpi.

En missään nimessä halua mollata tällä ketään, mutta ammattini ja ammattiylpeyden puolesta haluan tuoda tämän esille, että alalla pyörii paljon tekijöitä, jotka eivät yksinkertaisesti tee hyvää jälkeä. Itseäni on aikoinaan meikattu useampaakin kertaan ja nämä itseään ammattilaiseksi kutsuvat tekivät aivan kamalaa jälkeä. En siksi yhtään ihmettele, että jotkut pelkäävät tulla ammattilaisen käsittelyyn. Meikkialalla nimittäin kuka tahansa Youtubesta oppinsa saanut voi kutsua itseään meikkitaiteilijaksi. Ei näin vaan ole monella muulla alalla.

Lisäksi moni kampaaja ja kosmetologi tekee meikkejä. Moni heistä on kyllä todella hyvä ja moni taas ei niin hyvä, mutta on hyvä huomioida, että he eivät ole ammattimeikkaajia. Samalla tavoin kuin minä en ole kampaaja enkä kosmetologi. Tässäkin tapauksessa kannattaa tutustua tekijän töihin.

MIKÄ SOPII JUURI SINULLE?

Saan usein referenssikuvia asiakkailta. Olen huomannut, että monia viehättää vahva meikki, mutta lopulta yllätytään meikin vahvuudesta, kun se on omalla naamalla. Pinterest-valokuvissa vahvat meikit näyttävät kauniilta ja näin on asia myös sinun kuvissasi. Valokuva imee pois aina meikin vahvuutta ja “livenä” se on paljon vahvempi. Mutta kannattaa kuitenkin miettiä, että kuinka vahvasta meikistä lopulta tykkäät hääpäivänäsi. Saattaa olla niin, että näyttämäsi kuva on kokonaisuudessaan kaunis ja kyseinen meikki sopii kantajalleen, mutta pidätkö lopulta siitä itselläsi?

Nämä ovat usein kaikista vaikeimpia juttuja, kun kyse on hääpäivästä. Jonkun kevyt meikki on toisen vahva meikki. Olen myös huomannut, että valokuvien perusteella on vahvuutta hirmuisen vaikea katsoa asiakkaan kanssa. Siihen vaikuttaa valokuvan mallin hiusten ja ihon väri sekä kuvan valaistus.

On myös ymmärrettävää, että toisen tekemä meikki voi tuntua oudolta. Moni kun on tottunut näkemään itsensä aina siinä samassa meikissä, jonka tekee itselleen.

IHONHOITO

Ikävä kyllä kukaan meikkitaiteilija ei saa ihostasi mielettömän upean näköistä, jos se on huonossa kunnossa. Tässä asiassa kannattaa kääntyä sitten toisen ammattilaisen puoleen, joka on kosmetologi tai vähintään aloittaa oman ihon hoitaminen. Ja mitään pikakikkaa ei oikein ole, vaan ihonhoito on koko elämän juttu. Silloin kun iho on upea, niin meikkipohjastakin saa helposti upean. Toki ammattilainen osaa käyttää oikeita tuotteita kullekin ihotyypille, mutta mitään ihmeitä ei meikillä saada aikaan. Kosmetologi on se, joka tällä saralla tekee ne ihmeet.

***

Toimin itse freelance meikkitaiteilijana ja hinnastoja sekä töitäni voi kurkkia TÄÄLTÄ. Tässä postauksessa olevat kuvat on napsastu pikaisesti tämän kesän hääkeikoilla. Laitan myös aina uusia töitäni Instagramin highlights-osioon, joka löytyy IG-biosta.

  • Johanna

    Ja joka ammatissa myös on joka lähtöön tekijöitä. Ammattilaisia ja vähemmän ammattilaisia. Vaikka koulutus olisi sama, silti eri on huima. Mulla oli häämeikissä koemeikki, luojan kiitos, muuten olisi ollut hääpäivä pilalla. Näytin aivan kamalalta, värit eivät sopineet minulle lainkaan ja pohja rupesi melkein heti rullautumaan pois. Mietin jo meneväni toiselle meikkiin,mutta onneksi soitin ja kerroin tilanteen
    Sain vielä toisen koemeikin ja se oli aivan täydellinen! Tunsin itseni kauniiksi niinkuin täytyykin☺ Olin todella todella tyytyväinen. Meikki myös kesti aamuun asti niinkuin pitikin!!

  • m. J

    Hei. Haaveilen itsekin meikkitaiteilijan ammattitutkinnosta mutta valitettavan vähän löytyy informaatiota (tai sitten en tiedä mistä etsiä..) siispä kiinnostaisi tietää missä ko. tutkintoa voi suomessa suorittaa ja mitä se vaatii?

  • Maria

    Voi vitsit, olen seurannut blogiasia ensitreffit alttarilla sarjasta saakka ja oot niin huikee. Oot niin ns. Tavallinen ja helposti lähestyttävän oloinen. Sun vinkit on ihan tavalliselle naiselle sopivia, susta tulee olo ettet kaunistele asioita. Ihan lemppari bloggaaja! Joskus kun tulisi vielä sellainen tilaisuus johon ns. Tarvitsen ammattimeikkaajaa niin olisi niin mahtavaa nähdä millaisen musta loihtisit <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram