Romanttinen juhlakampaus lyhyille hiuksille

01.07.2018

Juhlakampauksen tekeminen ei tarvitse olla monimutkaista. Helpoillakin ohjeilla saa ihan mukiin menevän kampauksen. Tämä pituus taitaa olla siitä lyhyimmästä päästä, johon saa vielä jonkinlaisen niskanutturan. Vaikka itse sanonkin, niin ihastuin tähän nutturaan todella paljon. Romanttiset laineet kasvoja kehystämässä tekevät pisteen i:n päälle.

1. POHJATYÖ

Itselläni on sen verran karheat ja taipuisat hiukset, että ne näyttävät tältä, jos en tee niille mitään. Toisin sanoen ne näyttävät kuivilta ja huonovointisilta, mutta mitäs sitä geeneilleen voi. Toisaalta tähän päähän ei tavitse välttämättä tehdä kiharapohjaa, mutta suosittelen sen tekemään, jos hiuksesi ovat piikkisuorat. Suuremmat laineet riittää ja niiden ei tarvitse olla mitenkään hienot. Harjaa ne vain reilusti läpi kihartamisen jälkeen.

Suihkuta hiuspohja kunnolla läpi rakennesuihkeella ja tupeeraa tarvittaessa. Oma suosikkini on tällä hetkellä DS SIM Sensitive tuoksuton Texturizing Spay*.

2. PUOLET HIUKSISTA YLÖS

Kiinnitä kruunualueen hiukset pinnillä melko alas niin, että kiepautat osion itsensä ympäri ja laitat pinnin suoraan alhaalta ylöspäin. Tähän saatat tarvita useamman pinnin. Kiinnitys on ainakin englanniksi nimeltään tunnel pinning.

Tämän jälkeen ota sivuilta osiot ja kiinnitä ne pienellä ponnarilla taakse ja kiepauta ponnari itsensä ympäri. Revi niin kruunuosaa kuin ponnariakin hieman auki, mutta varovasti, ettei hiuksia pääse tippumaan. Jätä oman maun mukaan hiuksia kehystäämään kasvoja.

3. NUTTURA OSIOITTAIN

Nappaa jäljelle jäävät hiukset alla olevan kuvan mukaan osioittain ja kiepauta aina yksi osio itsensä ympäri ylös päin ja kiinnitä pinnillä. Mitä enemmän ja paksummat hiukset sinulla on, niin sitä pienempiä osioita kannattaa ottaa. Itelleni riitti kolme osoita ja muutama ylimääräinen pinni.

4. OTSAHIUSTEN STAILAUS

Stailaa otsahiukset suoristusraudalla kääntäen rautaa pystyasennossa. Mitä hitaammin vedät raudan osion läpi, niin sitä kiharammat niistä tulee. Itse käyn ne siis melko nopeasti läpi. Jos kiharasta tulee liian kihara, niin suoristan sitä kevyesti suoristusraudalla.

Lopuksi käyn otsiksen läpi Cutrinin suihkutettavalla vahalla*, jolla etuosaan saa eroteltavuutta ja volyymia. Sitä muuten kannattaa suihkuttaa myös pohjatyön viimeisenä asiana. Näin kruunualueesta ei tule liian siloiteltu. Ihan viimeisenä suihkutan kampaukseen vielä kevyttä hiuslakkaa.

Mitäs mieltä olette kampauksesta? Kuka lähtee kokeilemaan?

Postauksen meikin avaintuotteet (koska näitä aina kysytään): Ripset Sweed Lashes Oiel De Biche*, Smashbox Cali -paletilla* tein varjostukset, aurinkopuuterit, korostukset ja luomivärit (rakastan tätä palettia!), huulipuna on the Balmin mini kitistä sävy Loving*

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Venla

    Kauniilta ja helpolta näyttää! Voisin jopa itse onnistua tekemään tämän kampauksen itselleni, kun en kovin hyvä hiuksia ole laittamaan. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Venla! 🙂 Joo treeniä vaan ja älä luovuta vaikkei tämäkään onnistuisi ihan ensimmäisellä kerralla.

  • Heidi

    Kiitos tästä. Ensi viikonloppuna matkaan häihin ja oli tarkoitus tulla katsomaan helppoja vinkkejä blogistasi kun en oikein osaa mitään. Tätä kokeilen heti. Ponnarin jälkeen jäljelle jäi vähän hiuksia niskaan, niin ymmärsinkö oikein, että ne vain nostetaan tuonne mukaan pienissä osioissa vai mitä niille piti tehdä?

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 Joo oikein ymmärsit, että ne nostellaan pienissä osioissa pyöritellen itsensä ympäri ylös päin. 🙂

  • Johanna

    Kivalta näyttää☺

    • Miia Ezen

      Kiitos Johanna! 🙂

  • Anne

    Kysyn samaa kuin Heidi??

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! Vastaus tuolla ylhäällä. 🙂

  • Anni

    Jopa tämä poropeukalo onnistui tässä! Kaverin kaa, kun tekis, sais vielä pinnitkin piiloon paremmin. Kiitos ohjeesta!

    • Miia Ezen

      Jipii!!! Ihana kuulla! 😍 Joo kyllä munkin mielestä mikä tahansa kampaus on niin paljon vaikeampi tehä itelle. Kokeile tätä kaverille.😀

  • Tiina

    Hei. Kiva juttu. Ite tarviin pienen sykerön niskaan. Hiukset, nipnap olkapäille. Päähän pitääs sovittaa tyykkimyssy, jonka alle nutturanykerö jää🙄

    • Miia Johansson

      Kampaaja varmasti osaisi auttaa. 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram