Miten saada täydellinen iho? Osa 2: Aamurutiini

26.07.2018

Ihonhoito käy välillä työstä. Uskokaa pois, että sen vaivan jaksaa kuitenkin nähdä, kun hyvillä tuotteilla ihossa huomaa nopeastikin muutoksen. Tämän hetken iltarutiinista kirjoitin TÄSSÄ. Aamurutiini eroaa ihonhoidossani sen verran etten käytä siinä niin kosteuttavia tuotteita, koska oma ihoni on sekaiho.

AAMUN PUHDISTUSRUTIINI

Oma ihoni rasvoittuu yön aikana melko paljon ja poistan ylimääräisen talin Klairsin vaahtoputsarilla*. Lopuksi vielä pyyhin kasvot Son & Parkin kauneusvedellä, joka tasapainottaa ihon PH-arvon ja valmistelee ihon ottamaan vastaan kaiken hyödyn seuraavista tuotteista.

AAMULLA ERILAINEN KOSTEUTUS

Laitan aamuisin aina hoitonestettä, mutta jätän BHA-hapot iltaa varten. En myöskään käytä iltarutiinini superkostauttavia seerumeita sekaihoni vuoksi. Kuivaihoisille tosin nuo kosteuttavat ovat aivan ihania myös päivällä. Seerumeina käytän tällä hetkellä kahta eri tuotetta ja toinen niistä on Exuviancen punoitusta poistava rauhoittava seerumi. En ole tosin huomannut punaisuutta yhtään sen vähempää, mutta pidän siitä kuinka sopivasti se kosteuttaa ihoa. Tuon seerumin sanotaan muuten olevan hyvä ruusufinneistä kärsiville.

Itse kärsin kesäisin maksaläiskistä ja olenkin sitä mieltä, että paras tapa päästä niistä eroon on suojautua auringolta isolla hatulla. Tämä V10 Plus seerumi on tosin pitänyt ne pahimmat läiskät tänä kesänä kurissa. Tosin en ole kyllä kerinnyt olemaan auringossa niin paljon. Puteli sisältää vahvaa antioksidanttia, joka on 350 kertaa ytympi kuin C-vitamiini. C-vitamiinihan tunnetusti buustaa kollageenin tuotantoa, joka pitää taas ihon kimmoisana ja nuorena. Eli loistava anti-age raaka-aine. Tämä seerumi on saatavilla apteekeista.

AURINKOSUOJA MEIKIN ALLE

Tästä saan niin paljon kyselyitä ja ikävä kyllä ennen lomaani en kerinnyt kirjoittaa aiheesta erillistä kunnon postausta. Se ei haittaa, koska tässä näette aivan loistavan aurinkosuojan meikin alle. Origins A Perfect World SPF 40* sopii mielestäni kaikille. Se varmasti tuntuu rasvaisella iholla ensin todella tuhdilta, mutta imeytyessään se jättää ihon pehmeäksi, ei tahmeaksi.

Aurinkosuojaahan pitää laittaa oikein kunnolla ja siksi en usko meikin päälle suihkuteltaviin aurinkosuojiin. Monta suojakertoimellista päivävoidettakin lisätään aivan liian vähän. Meikkivoiteen suojakerroin nyt vasta onkin ihan puppua. Sitä kun lisätään niin ohut kerros. Tämä Originsin voide on sen verran ytyä tavaraa, että sitä tulee lisättyä vahingossakin tarpeeksi.

Ainoa pieni mutta näissä kemikaalisissa aurinkorasvoissa on se, että luulen näiden aiheuttavan ainakin itselleni finnejä! Meinaan vaihtaa nyt kasvojen aurinko suojan fysikaaliseen luonnonkosmetiikan suojaan ja katsotaan häviävätkö finnit sen mukana. Täällä reissussa mukanani on Alga Mariksen aurinkosuoja kasvoille*. Kirjoitan lisää aiheesta ensi viikolla.

Ja hyvät ihmiset! Aurinkosuoja on otettava vakavasti, jos haluaa pitää otsikon mukaisen täydellisen ihon.

AURINKOSUOJAA SILMÄNYMPÄRYSIHOLLE

Olen niin sanotusti hieman överi ihonhoidossani, mutta se näkyy myös tuloksissa. Käytän aamuisin kahta silmänympärysvoidetta. Alle laitan ehdottoman suosikkini Kora Cosmeticsilta*, jolla saan kuivat juonteet parhaiten kuriin. Päälle levitän aurinkosuojallista silmänympärysvoidetta Originsilta*, koska varsinkin silmänympärysten herkkä iho on suojattava auringon vanhentavilta vaikutuksilta. Edit 6.10.2018 nykyään käytän Koraa iltaisin ja Originsia aamuisin.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • SiiriS

    Korealaiset kasvoille tarkoitetut aurinkorasvat on hirmu kehuttuja, en ole vielä ehtinyt kuin yhtä testaamaan. Tai no se on itseasiassa japanilainen. Paljon hehkutettu Canmake mermaid skin, ihan uskomaton tuote kyllä! Aika paksua, mutta jotenkin mystisesti se imeytyy hetkessä ja pian ei enää edes muista levittäneensä mitään aurinkosuojaa kasvoille. Ja finnejä ei ole tullut, itsellänikin yleensä kaikki aurinkorasvat kasvoilla aiheuttaneet finnejä.

    • Miia Ezen

      Heippa SiiriS! 🙂 Hei joo oonkin juuri tuosta kyseisestä tuottesta kuullut hyvää ja nimikin on aivan ihana! 😀 Onkohan tuo kyseinen aurinkorasva fyysistä vai kemiallista suojaa? Tiedätkö? 🙂

  • Eve

    Tuo Koran silmänympärysöljy meni heti kyllä minun listalleni!
    35v, taitaa olla aika ottaa tujummat ryppyjenestot käyttöön 😉 . Tähän asti olen käyttänyt Lumenen silmänympärysvoidetta ja jotenkin se on niin kepeän oloista että en usko että se kovin paljon auttaa. Kiitos taas siis vinkistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Joo mustakin tuntuu, että itseasiassa todella moni silmänympärysvoide on tosi kepeän oloista ja ei kosteuta tarpeeksi. Toki siinä on varmaan ideana ettei ole liian vahvaa silmänympärysalueen iholle. Mutta me jotkut tarvitaan vähän ytympää tavaraa. 😀

  • Eija

    Tuo Algamarisin aurinkosuoja oli minulla viime keväänä Thaimaan reissulla ja tykkäsin kovasti. Haju on vähän hassu, mutta kasvoille tasainen päivetys enkä muista että näppyjä olisi tullut.
    Nyt käytössä Cosrx Aloe soothing sun cream mistä tykkään vielä enemmän. Ei näppyjä ja tuntuu miellyttävältä 🙂 Suosittelen!

    • Miia Ezen

      Heippa Eija! hih.. nämä tuoksuasiat on aina jotenkin niin henkilökohtaisia. 🙂 Mun mielestä se tuoksuu ihan tavalliselle aurinkovoiteelle. Kysyn nyt sultkin, että onko tuo CosRX:n aurinovoide fysikaalinen vai kemiallinen suoja? 🙂

  • Satu

    Hei Miia!
    Ensimmäinen K-Beauty tilaukseni on tulossa. Nyt täytyy kokeilla silmänympärysöljyä seuraavaksi. Mitä suosittelet kuivan ihon aamurutiinin.
    Kaunista ja helteistä kesän jatkoa.

    • Miia Ezen

      Heippa Satu! Jee!!! Toivottavasti tykkäät. <3 Kuivan ihon aamurutiiniin sopii mun mielestä korealaisessa kosmetiikassa ne joita käytetään iltaisin ja tietenkin aurinkosuoja. Tuo Originsin päivävoide voisi olla aivan loistava. 🙂

  • Heini

    Acon kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja o musta ollut huippu! Oon käyttänyt pelkiltään sekä meikin alla. Ainakaan itsellä ei ole aiheuttanut näppyjä ym. Tuntuu jo levitettäessä kevyeltä enkä ole huomannut negatiivisia vaikutuksia meikin kanssa käytettäessä 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Heini! 🙂 Tästä oon joo monelta kuullut hyvää.

  • Maria

    Käytän montaa Acon tuotetta ja ovat todella hintansa arvoisia. Vichyn meikkipuuteria myös hyvä ja hinta ok.
    Artdecon tuotteet myös hyviä ja kohtuu hintasia.
    Eikä tuu näppyjä!
    Nivealla myös hyviä Q10 tuotteita.

    • Miia Ezen

      Heippa Maria! Kiitos vinkeistä. 🙂 Näissä osassa ei onneksi ole SPFää aiheuttamassa näppyjä. Tietenkin voihan muutkin ainesosat näppyjä aiheuttaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram