Miten saada täydellinen iho? Osa 1: Iltarutiini

19.07.2018

Suosituista korealaisen kosmetiikan postauksista onkin jo vähän aikaa ja on ollut upeaa kuulla, kuinka niin moni teistä on saanut ihoaan parempaan kuntoon. Tässä muutama suosittu postaus: Mikä ihmeen koreakosmetiikka? Korealaista kosmetiikkaa seka- ja rasvaiselle iholle sekä Korealaista kosmetiikkaa kuivalle iholle.

Saan usein kysymyksiä, että miten oman ihon saisi parempaan kuntoon ja lähetän usein kysyjälle linkin ylläolevista postauksista, koska tiedän niin monen teistä saaneen postauksien tuotteista apua.

Ajattelinkin kertoa mitä omaan ihonhoitooni kuuluu nykyään ja miten olen saanut ihoni entistä parempaan kuntoon. Korealainen kosmetiikka on edelleen vahvasti mukana, mutta mukaan on livahtanut niin luonnonkosmetiikkaa kuin myös muutama länkkärikosmetiikkaputeli. Tässä postauksessa keskitytään ihonhoitoon illalla.

IHON PUHDISTUS ON TÄRKEÄMPÄÄ KUIN ARVAATKAAN

Jos ihosi ei ole puhdas, kun lisäät siihen kosteusvoiteita, niin hyvät aineet eivät pääse imeytymään kunnolla – yksinkertaista. Tämän lisäksi, jos et saa puhdistettua kunnolla likaa, rasvaa ja meikkiä kasvoilta, voivat ihohuokosesi mennä tukkoon. Tämäpä vasta lisääkin epäpuhtauksia kasvoilla ja niitä epätoivottuja finnejä. Itse huomasin suuren eron, kun aloin pesemään kasvoni kaksoispuhdistus metodilla (voit lukea siitä TÄSTÄ). Nenän reunoille ei kertynyt enää sitä outoa, kuivaa röpelöihoa ja mustapäät alkoivat vähentyä.

Oma lemppari Skin79 Cleanest Coconut öljyputsari* on ahkerassa käytössäni juuri loppunut ja nyt on aika kokeilla uusia juttuja. Öljyputsareissa ei muuten tarvitse pelätä, että sitä olisi jotenkin hankala käyttää ja öljyä olisi vaikea saada iholta pois. Öljy muuttuu iholla maitomaiseksi ja se sulattaa meikin kauniisti pois. Tämän jälkeen putsaan ihon vielä hellävaraisella Klairs vaahtoputsarilla*, jolla saan loputkin lian rippeet pois.

Uusin ihastukseni on Son & Parkin kauneusvesi, jota käytän myös asiakkailleni ennen meikin lisäämistä. Se kuorii hellästi ihoa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihon PH-arvon pesun jälkeen. Olen myös huomannut, että se pehmentää sellaisen asiakkaan ihon, jolla on pintakuivuutta. Tämän olen tilannut suoraan koreasta Ebayn kautta. Tosin viime kerralla sain maksaa tullit ja Ebay-shoppailuintoni tyssäsi siihen.

Kuorinta melkein unohtui tästä postauksesta, koska se ei kuulu jokailtaiseen rutiiniini. On kuitenkin tärkeää kuoria iho muutaman kerran viikossa, jotta iholta saa pois kuolleen ihosolukon. Myös tämä auttaa voiteiden imeytymisessä ja tehostaa ihonhoitoa. Tällä hetkellä käytössäni on edullinen ja hauska munan mallinen Holika Holikan Smooth Egg Skin Peeling Gel*.

HOITONESTE TEKI HUIMAN MUUTOKSEN

Kirjoitinkin jo hoitonesteistä ja niiden merkityksestä TÄSSÄ. Suosittelen niitä suuresti kaikille kuivuudesta/pintakuivuudesta kärsiville. Tällä hetkellä käytän Misshan The First Treatment Essenceä*, mutta se on mielestäni aika hintava. Aivan loistava edullisempi vaihtoehto (ja edelleen yksi suosikeistani) on Holika Holikan 3 Seconds Sterter Hyaluronic Acid*.

Muutama kuukausi sitten alkoi kasvoilleni nousta melko paljon epäpuhtauksia. Otin kokeiluun COSRX:n BHA Blackhead Power Liquidin (tilattu ebaysta) ja se auttoi muutamissa päivissä. Nyt käytän sitä usein iltaisin. Jotta tämä toimisi mahdollisimman hyvin, tulisi sen lisäämisen jälkeen odottaa jopa puoli tuntia ennen kuin iholle lisää mitään muuta. BHA-happo pääsee vaikuttamaan rasvoittuvissa ihohuoksissa varsinkin silloin, kun tuotteen PH-arvo on kohdillaan. Tämän vuoksi on myös hyvä, että kasvot on pyyhitty PH-arvoa tasapainottavalla kasvovedellä, kuten rakastamallani Son & Park kauneusvedellä.

NIIN KALLIIT, MUTTA IHANAT SEERUMIT

En ole vieläkään löytänyt sellaista seerumia korealaisessa kosmetiikkassa, johon olisin täysillä ihastunut. Tällä hetkellä käytössäni on iltaisin luonnonkosmetiikkamerkki Yülin kauneusnektari*. Se syväkosteuttaa ihoa käsittääkseni samalla teknologialla kuin tunnettu Bioeffectin seerumi*. Molemmat toimivat upeasti, mutta auts – se hinta! Käytän yleensä iltaisin kosteuttavampia tuotteita, joten nämä seerumit ovat siihen täydellisiä.

Seerumin tulee olla siis sellainen, joka on kohdistettu juuri sinun iho-ongelmaan. Lisää seerumeista kirjoittelin TÄSSÄ.

YÖVOITEIDEN PARHAIMMISTOA

Haluan yövoiteeni olevan todella kosteuttava. Vielä en ole yhtä hyvää tuotetta tähän tarkoitukseen löytänyt kuin Skin79 AragoSpa Aqua Deep Cream* -voiteen. Kuivaihoisille tämä on loistava myös meikin alle. Voiteessa on kuumien lähteiden mineraalipitoista vettä, jonka olen huomannut olevan atooppiselle iholleni todella hoitava tuotteessa kuin tuotteessa.

On ainakin yksi raaka-aine, joka on aivan turha yövoiteessa ja se on silikoni. Päivävoiteessa se on tosin hyvä ajatellen meikin tasaista lisäämistä. Lisäksi silikonia toiset päivävoiteet ovat loistavia seka- ja rasvaisrlle iholle, mutta niistä lisää osassa kaksi.

USKOMATON SILMÄNALUSRYPPYJEN PYYHKIJÄ

Monet rypyt johtuvat ainostaan kuivasta ihosta ja sellaisille rypyille voi melko nopeastikin tehdä jotain. Mikään silmänympärysvoide ei ole toiminut niin hyvin kuin tämä luonnonkosmetiikkamerkki Koran silmänympärysöljy*. Olen käyttänyt tätä pientä putelia jo vaikka kuinka pitkään ja tuntuu ettei se kulu ollenkaan. Silmänympärys ihoni on aivan selkeästi kosteutetumpi ja sitä myötä myös juonteet näkyvät vähemmän. En ole huomannut juonteiden tasoittumista minkään muun silmänympärysvoiteen kohdalla. Tämä tuote on täysi kymppi!

P.S. Tiedän kuinka inhottavan kallista ihonhoito saattaa olla. Muista, että korealaisen kosmetiikan vaihtoehdot ovat aina edullisimpia, mutta silti laadukkaita. Lisäksi vaiheitakin on ärsyttävän monta, mutta ikävä kyllä ihonhoito ja kaunis iho vaatii hieman enemmän – ellei sinulle ole luotu täydellisen ihon geenit. 😉

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Mona

    Ihania vinkkejä. Oletkohan löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta toimivia tuotteita iltaiseen ihonhoitoon?

    • Miia Ezen

      Heippa Mona! Ainakin Iroisien yövoide on ihana ja tietty tuo tässä postauksessa mainittu Yuli. 😊

  • Kaitlin

    Mä kans hurahdin kokeilemaan vaikka mitä Korealaista, ainut harmitus on se, että toi ostamani Bentonin etanavoide tuntuu aiheuttavan mulla finnejä. Salisyylihappo on kyllä ihan rakkautta <3

    • Miia Ezen

      No voi kökkö.. mikäköhän ainesosa siinä tuon aiheuttaa? 🤔 Koitin vähän katsoa, mutten keksinyt.

  • Jenni

    Heippa! Paljonko kasvovesi maksoi? Löysin itse myös eb:stä ja hinta oli 6.45€ ja ilmainen toimitus 😮 Ps. Korealaisiin hurahtanut täysin, ennen vain lumenen puhdistusaine ja nyt löytyy vaikka minkä näköistä purnukkaa. Olen myös rohkaistunut käyttämään aurinkopuuteria, poskipunaa sekä huulipunaa. Kiitos siis kullanarvoisista vinkeistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Mulla maksoi tuo kasvovesi jonkun yli 20 euroa ja halvemmalla en löytänyt. Katoppas onko tuo sun Koreasta (ettei vaan Kiinasta) ja onko se minkä kokoinen pullo. Kuulostaa matkakoolta. 🤔😊 Ja jee ihan huippua, kun oot ottanu käyttöön nuo kolme tuotetta. Ihan parhaat meikkilisät. 😊

  • Tiia

    Mä muutama kuukausi takaperin mietin täällä kommenttiboxissa, että uskaltaisiko k-kosmetiikkaa kokeilla akneiholle. Ja hurraa-huudot! Iho ei ole vuosiin ollut näin hyvässä kunnossa! 🙂 Vielä on tehtävää, mutta ihon kunto on paljon tasaisempi nyt ja pienet epäpuhtaudet poistuvat nopeammin aiheuttamatta ydinräjähdystä koko kasvoille. Ainoa miinuspuoli on tosiaan hinta – mutta mitäpä ei köyhä opiskelijakaan hyvän ihon eteen tekisi. Ei ne aknehoidotkaan ilmaisia olleet. 😅

  • Miss S

    Toinen putelli Beauty wateria käytössä! <3 Onneksi on iso ja riittoisa pullo!

  • Tuija

    Heips
    Annatko parhaat vinkkisi 56-v pintakuivan ihon iltarutiineihin. Kiitos ! <3

    • Miia Ezen

      Heippa Tuija! 😊 Joo kirkkaampaa tuo linkki koreakosmetiikkaa kuivalle iholle. 😊

      • Tuija

        Kiitos Miia!
        Olenkin jo kesän aikana tilaillut kiitettävästi meikkejä, joita olet suositellut 😁😍
        Tuija

  • Olgamaria

    Mites tuossa silmänympärysöljyssä tuoksu? Uskaltaiskohan hajusteherkkis testata?

    • Miia Ezen

      Heippa! Mä just tuoksuttelin sitä tuossa, kun on reissussakin mukana. 😊 Siinä on tooodella mieto tuoksu, joka on hieman oliiviöljymäinen. Ei tuoksu yhtään nenään, kun lisää. Tuoksun huomaa vasta, kun oikein kunnolla haistelee putelia. Tuo on ehkä paras tapa, miten osaan tuoksua ja sen voimakkuutta kuvailla. 😊

      • Olgamaria

        Ok, kiitos! Luulen että uskallan siis tilata kokeiluun. 🙂

  • Tuija

    Testaan tuleeko perille..

    • Miia Ezen

      Kyllä nää tulee. 😊 Viestit hyväksytään ennen kuin tulevat esiin. Eli saattaa mennä usein seuraavaankin päivään. 😊

  • Jenni

    Olisiko sinulla suositella jotakin muuta kasvovettä? Käytössä nyt Bentonin kasvovesi, mutta se on ehkä vähän liian tujua, alkaa ihoa kiristämään :/

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! 😊 Joo, jos sulla on sitä bha toneria, niin se on tosiaan parempi epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. It’s skinillä on monta erilaista ja joukossa myös kuivalle iholle tarkoitettuja. Plus ne on edullisemmasta päästä. Kurkkaappa eleveniltä. 😊

  • Jenni

    Olisiko sinulla suositella jotakin muuta kasvovettä? Käytössä nyt Bentonin kasvovesi, mutta se on
    ehkä vähän liian tujua, alkaa ihoa kiristämään :/

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Tuossa yllä sulle vastaus. 😊

  • L

    Kiitos Miia. Seuraan erityisen tarkkaan juuri kaikki ihonhoitovinkkisi. Mitä suosittelisit epäpuhtaalle selän/decolteen iholle? Samat kuin kasvoille? Nyt käytössä Bentonin bha, jota levitän ihan käsin iholle. Tämän lisäksi puhdistan ihon Bentonin vaahtoputsarilla, mutta mitään hoitovoidetta en selän iholle ole käyttänyt.

    • Miia Ezen

      Heippa L! 🙂 Joo samaa suosittelen selän ja dekolteen iholle. Tosin mulla ei ole omakohtaista kokemusta asiasta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram