Kotiäidin pikameikki

15.07.2018

Kotiäitejä on paljon erilaisia. On niitä jotka meikkaavat koko repertuaarin joka päivä, meikittömiä kaunottaria ja sitten niitä, jotka haluavat nopeasti jotain. Tämä postaus keskittyy heihin, jotka haluavat muutamassa minuutissa heleyttä ja väriä kasvoille. Kuvasin tämän melko ex temporee hieman kuumeisena, joten voisin ehkä jollain tavoin näissä kuvissa samaistua väsyneeseen olotilaan, joka on varmasti monen äidin päivittäistä elämää.

TÄRKEIMMÄT ASIAT NOPEASSA MEIKISSÄ

Kevyt ja tasoittava meikkipohja on nopea levittää. Se piilottaa alleen pahimmat punoitukset. Puuterinkin voi melkein unohtaa, koska kauniisti hehkuva meikkipohja tekee raikkaan ilmeen. Silmien alle voi sipaista kevyesti peitevoidetta, jonka kannattaa olla ehdottomasti asteen vaaleampi kuin oma iho. Näin saat raikkautta ja virkeyttä kasvoille. Tasapainon tuomiseksi sipaise peitevoidetta myös hieman kasvon keskiosiin, ja piilottaamaan nenän ympäryksen punoituksen. Katso ohjeet TÄSTÄ.

Poskille, huuliin ja luomille laittaisin jotain viileään taittavaa huulipunaa. Oranssiin taittava puna saattaa tehdä kasvot väsyneen näköisiksi varsinkin punakkaihoisilla. Lisää huulipunaa ensin kämmenselälle, josta sipaiset sitä kevyen kerroksen huuliin, poskille ja luomiin. Moni pelkää laittaa luomille punaista, mutta se näyttää usein ihanan raikkaalta, kunhan sävy on oikea. Jos kuitenkin epäröit punaista, niin laita luomille hieman aurinkopuuteria ja sipaise sitä samalla poskien päälle, leukalinjaan ja hiusrajaan.

Raikas huulipuna vie huomion väsyneistä silmistä ja on siksi loistava ahkeralle kotiäidille. Muotoillut kulmakarvat tuovat tietenkin ryhtiä kasvoille ja ripsari avaa sekä raikastaa katsetta.

TUOTEVINKIT KOTIÄIDIN MEIKKIIN

Edullisuus ja nopeus on kotiäideille tärkeimpiä asioita. Maailman helpoin voidemainen poskipuna/huulipuna löytyy Lumenen Nordic Girl! -kokoelmasta*. Puna levittyy helposti ja sävyt ovat kauniit. Kirjoitinkin näistä voidemaisista punista TÄSSÄ. Tämän päivän postauksessa käytin tosin aivan tavallista huulipunaa uudelta apteekkimerkki Gayalta. Sävy Coral Glow on uniikki, koska se on korallinen, mutta silti taittaa hieman kylmään. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa laitoin punaa vain sormella taputellen ja viimeisessä kuvassa koko huulille. Eli tähän hommaan voit käyttää mitä tahansa kotona olevaa huulipunaa ja uutta ei välttämättä tarvitse ostaa. Ja tietenkin samaa punaa sipaistaan sitten luomille ja poskille.

Oma lemppari aurinkopuuterini on tropiikkisilta karkeilta tuoksuva Physicians Formula Butter Bronzer*. Rakastan levittää sen suurella Real Techniquesin puuterisiveltimellä*. Kulmakarvat teen NYXin kulmakarvakynällä* ja ripsiin laitan uutta lempparimaskaraani Urban Decaylta. Tämä Cannoball Ultra Waterproof Mascara on vedenkestävä ja siksi pitää ripset taivutettuna koko päivän. Lisäksi se tekee hennoista ripsistäni uskomattoman runsaat ja pitkät. Testaan kokoajan erilaisia ripsareita ja harvoin kohdalle osuu näin hyvää (Saatavuus: Sokos ja Stockmann).

Meikkipohja on sellainen, johon suosittelen käyttämään sen muutaman roposen lisää, koska kaunis iho tekee kokonaisuudesta täydellisen. BareMineralsin Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream* hoitaa ihoa ja on täydellinen paketti BB-, CC- ja päivävoidetta samassa putelissa. Mielestäni se sopii kaikille ihotyypeille ja tekee ihosta kauniin kuulaan. Lisäksi siinä on SPF 30. Tästä olenkin jo aikaisemmin puhunut KESÄN KUULAS MEIKKI -postauksessa. Vanhasta postauksesta näette myös ennen ja jälkeen kuvan, kun käytin tätä kevyttä BareMineralsin pohjaa. Oma kesäsävyni on Buttercream.

Onko teillä hyviä kotiäidin pikameikkivinkkejä? Jakakaa parhaat vinkit kommenttiboksiin kaikille nähtäväksi. 🙂

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Johanna

    👍👍 Huulipuna on aivan ihana!!

    • Miia Ezen

      Kiitos! 😊

  • Markit

    Hei; Onko nämä sinun ihan omat ripset ilman lisäkkeitä? Ja noin nätit ja pitkät! Enkä tosiaankaan toista itseäni kertomalla, miten tykkään näistä kuvista :). On hyvä ripsiväri ja taivuttimet. Se tuli mieleen, että tässä on hyvä meikki myös minulle. Eli tuollainen kevyt ja helppo, pienellä tuotemäärällä. Olisiko peräti hyvä pohja vanhemman tytön meikkipostaukseen, vähän vaan tuotteet vanhemmalle iholle ja mitä välttää.
    Tuo Lumenen poskipuna on hauska, koska -70 luvulla minullakin oli voidemainen Lumenen poskipuna, ensimmäiseni. Sellainen iso, sinivioletti, huulipunan mallinen putkilo. Varmaan joku ikäiseni sellaisen muistaa. Olisipa silloin tiennyt, miten sitä laitetaan. Muistan laittaneeni suoraan putkilosta, sitten levitin ja pyyhin pois, kun oli liikaa ja väärässä kohdassa. Oli se hauskaa oppimista sekin. Tykkään kyllä kovasti näistä vähämeikkikuvista.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Joo kyllä ne ovat. 😊 Oon saanut ne nyt jo jonkin verran kasvamaan Urodan ripseerumilla. Ja joo tämä meikkipohja sopii kaikenikäisille. 😊

  • PauliinaH

    Instan puolella oli kuva kun olit mummoja meikkaamassa, aivan ihana aihe myös blogiin! Tuli vain mieleen kevyestä meikistä, Markitin kommentista ja omasta iästä. Meikki on vain niin piristävä asia kaiken ikäisille kun sen tekee oikein. Hyvältä näytti meikki!

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Ja kiitos! Joo meikki piristää kyllä aivan kaiken ikäisiä naisia. Vaikka se onkin pinnallinen asia, niin kyllä se vaan tuo hyvää mieltä. Henkisen hyvinvoinnin juttu. 😃

  • Maria

    Hei, teitkö huulet ilman rajausta? Riittääkö se arkimeikkiin?

    • Miia Ezen

      Kyllä mä yleensä rajaan silti huulet niin puna pysyy paremmin ja jälki on siistimpi. Varsinkin näissä vahvemmissa punissa. 😊 Ja rajauskyniä saa onneksi halvalla vaikka essenceltä.

  • Mirka

    Ihana meikkivinkki jälleen! Tänään itseasiassa testailin tätä kotoa valmiiksi löytyneellä huulipunalla ja hyvin toimi. 😊 Olen itseasiassa käyttänytkin kesällä tavallista poskipunaa poskille ja luomiin, mutta tuo huulipunan käyttö pienentää mukavasti meikkipussin sisältöä taas yhden siveltimen ja sen poskipunan verran. 😃
    Miten muuten tuo Urban decayn ripsiväri, jääkö ripsarijälkiä luomiin päivän mittaan…se tuppaa olemaan itselläni ongelma vedenkestävien kanssa ja tavalliset ripsarit ei pysy, koska silmäni vuotavat lähes poikkeuksetta päivittäin. Noista 38-ripsareista joita sitten olen tyytynyt käyttämään, ei vaan ole löytynyt sellaista tuotetta jolla saisi riittävän tuuheat ja pitkät ripset.

    • Miia Ezen

      Heippa Mirka! 😊 Joo siis se riippuu tosiaan silmän mallista ja luomen rasvaisuudesta miten veden kestävä ripsari käyttäytyy. Veden kestävä ripsari lähtee pois öljypohjaisella tuotteella. Jos ripset osuu yläluomelle, joka on rasvainen, niin ikävä kyllä se kyllä silloin jää rasvaisuudesta takia luomeen. Tällöin 38 asteiset ripsari ovat melkein ainoa vaihtoehto. Ootko kokeillut oriflamen The one ripsaria? 😍

      • Mirka

        Oon kokeillut monia 38-ripsareita, myös tuota The oneia ja palannut kerta toisensa jälkeen Sensaihin. 😄

        • Miia Ezen

          No mutta hyvä jos sensai toimii 😊 oon kuullu siitä hyvää 😊

  • Lotta

    Tosi hyvä postaus!
    Mä oon kehittänyt itselleni järjestyksen meikkituotteista ja sitten aamulla aina pohdin mitkä kohdat alusta lukien teen, vaikka 1.-3., riippuen siitä mitä ennen töihin lähtöä kerkeän 😀
    1. Ripsari 2. Luomivärillä kulmat 3. Huulikiilto 4. Poskipuna 5. Concealer 6. Luomiväri 7. Varjostus. Siitä eteenpäin on sitten “kokonainen” meikki eli pohja, silmät huulet yms

    • Miia Ezen

      Heippa Lotta! 😊 Kuulostaa hyvältä ja järjestelmälliseltä. Olisinpa mäkin. 😍

  • Tuija

    Hei. En tajua kun kommenttejani ei julkaista. Ne katoavat vain jonnekin?

    • Miia Ezen

      Heippa Tuija! 😊 Mä oon vastuussa julkaisuista ja sun kommentti odottaa julkaisua sen vuoksi, kun se on vanhempaan postaukseen tullut. Mä saatan muuten unohtaa vastata siihen, jos julkaisen sen. Koitan huomenna löytää aikaa vastailla kaikkiin kommentteihin. 😘

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram