Viisi kaikkien aikojen parasta kauneusvinkkiä

03.06.2018

Voisin ylpeänä sanoa, että nämä ovat ehdottomasti parhaimmat kauneusvinkkini ikinä. Inspiroiduin kirjoittamaan aiheesta tubettaja Wayne Goss:in videota katsellessa, jossa hän kertoo kuinka näyttää niin kauniilta kuin ikinä pystyy. Myös läheisteni ympärillä mylläävä turha negatiivisuus ja kateus sai sormeni viuhumaan näppiksellä ja ajatukseni lentämään. Tässä teille viisi parasta kauneusvinkkiä, joiden avulla näytät kauniimmalta kuin koskaan ja varmasti voit myös paremmin.

VÄLITÄ ITSESTÄSI

Toisin sanoen välitä siitä miltä näytät ja kanna itsesi ylpeydellä. Jos se tarkoittaa sinulle upeaa glamour-meikkiä tai pelkkiä puhtaita hiuksia, niin tee se. Toiselle se voi tarkoittaa säännöllistä ulkoilua ja toiselle rääkkijumppaa. Tee se, joka saa sinut tuntemaan olosi hyväksi, koska se vaikuttaa mieleen ja sitä kautta myös ulkonäköön.

Itselläni se on kaunis meikki ja kivat hiukset. Silloin tunnen oloni hyväksi ja kaikki muu onnistuu helpommin. Ja muuten – jos joku asia tuntuu vastenmieliseltä, niin älä tee sitä! Itselläni se oli esimerkiksi salilla käyminen. Eihän tuo ole jokaisen ihmisen harrastus. Itse menen mielummin Twerk-tunnille heiluttamaan ylpeänä peppuani kaiken kokoisien peppujen sekaan.

OLE YSTÄVÄLLINEN

Kun olet muille ystävällinen ja kuuntelet heitä, näytät heti kauniimmalta. Voi kuulostaa hassulta, mutta näin se vaan on. Luin vuosia sitten Dalai Lamasta kertovan kirjan, jossa kirjan kirjoittaja oli seurannut häntä muutaman vuoden ajan. Hän kiinnitti huomiota siihen kuinka Dalai Lama kohteli kaikkia ihmisiä samalla tavoin – ystävällisesti – olivat he sitten hotellin siivoajia tai valtion päämiehiä.

Ole ystävällinen myös niille, jotka ovat sinulle inhottavia. He tarvitsevat lempeyttä eniten. On ihanaa nähdä kuinka inhottavatkin ihmiset pikku hiljaa taipuvat ja saan heidät puolelleni. Hirveä sanonta, mutta ‘kill them with kindness’.

Pienet kiharat

OLE OMA ITSESI

Kun saat olla oma itsesi, hehkut. Anna myös läheistesi olla juuri sellaisia kuin he haluavat. Älä estä tai kiellä heiltä mitään. Jos he kunnioittavat ja rakastavat sinua, niin sinun ei tarvitse pelätä mitään. Kaiken tuon kieltämisen takana on lopulta pelko ja oma epävarmuus. Kieltäminen ei kuitenkaan johda mihinkään muuhun kuin vastarintaan ja kurttunaamaan – se ei ole kaunista. Ja nyt puhutaan siis aikuisista ihmisistä.

Jos et ole tehnyt asioita mitä haluat, niin opettele ja etsi asioita joista nautit. Itse olen löytänyt viimeaikoina iloa vaatteiden väreistä. En osta enää mustaa, valkoista ja harmaata vaan haluan olla persoonallisempi ja pukeutua väreihin. Se tekee minusta minut, saa oloni onnellisemmaksi ja kannan itseni ylpeydellä.

HYVÄKSY ITSESI

Omana itsenä oleminen ei ole helppoa, jos ei hyväksy sitä kuka on. Itse olen oppinut rakastamaan omaa kehoani Twerk-tanssin kautta. Siellä saa olla oma itsensä ja kaikki vartalot ovat siellä kauniita. Miksi meidän kaikkien pitäisikään pyrkiä siihen mallin kroppaan? Sehän ei ole edes mahdollista.

Itsensä hyväksyminen on myös paljon muutakin kuin ulkonäkö. Se voi olla seksuaalinen suuntautuminen tai erikoiset mielenkiinnon kohteet. Eikö tavallisuuden sanota olevan tylsää, joten ole rohkeasti erilainen. Eikö me kaikki olla kuitenkin omalla tavalla outoja?

KESKITY POSITIIVISEEN

Ulkonäöllisistä asioista hymy tekee kaikista meistä kauniin, mutta se mitä suusta tulee ulos tekee meistä oman elämän supermalleja. Olen huomannut viimeaikoina paljon selän takana puhumista ja huomannut kuinka moni ihminen näkee kaikessa ensin sen negatiivisen. En voi väittää, etten itsekin näihin välillä sortuisi, mutta nyt kun olen kuullut sitä enemmän muiden suusta, olen tajunnut kuinka oksettavaa se on. Tuollainen negatiivisuus ja muista pahaa puhuminen saa ihmiset näyttämään rumilta.

Positiivisuus on viehättävää. Se luo ympärillemme lisää positiivisuutta ja asiat alkavat rullaamaan paljon paremmin. Se vaatii kuitenkin paljon harjoittelua ja negatiivisten asioiden pyyhkimistä pois harteilta – eli on opittava jättämään ilkeydet omaan arvoonsa ja jatkaa matkaa.

Nämä neljä asiaa vaativat siis treeniä ja ponnisteluja samalla tavoin kuin kauniin meikin tekeminen tai tanssin harjoittelu. Niin tylsää kuin se onkin – mikään ei tule tässä elämässä hopeatarjottimella.

  • Markit

    Heippa; Luinpa tässä viisaan tytön tekstiä. Tekstiä, jonka allekirjoitan täysin. Elämänkokemus ja koetut vaikeudet ovat tehneet sinusta Miia kyllä ihmisen, joka pyrkii aina hyvään ( tämän kuvan olen sinusta saanut). Ajattele, millainen tsemppiteksti kirjoituksesi voi jollekin olla!
    Positiivisuutta toitotan minäkin, koska sillä ja hymyllä pääsee niin pitkälle. Olen itsekin välillä miettinyt, että nyt on huonosti. Mutta silloin mietin, että voisi olla paljon huonomminkin ja onko nyt ihan oikeasti huonosti. Eikä se elämä aina helppoa ole, mutta noilla kirjoittamillasi asioilla siitä saa helpomman. Itselläni positiivinen asenne vaikuttaa niin valtavasti elämässäni ja sillä asenteella jaksaa vaikeuksia paremmin, kaikillahan niitä eteen tulee.
    Kiitos tästä kirjoituksesta, luin useamman kerran. Kyllä sinulla on arvot kohdallaan.❤
    Viimeinen kuvasi on muuten aika täydellinen, värit upeat ja kaunis tyttö. Tykkään näköjään edestäpäin otetuista kuvista joissa vielä hymyilet.😊

    • Miia Ezen

      Heippa Markit ja kiitos taas kauniista sanoista! 🙂 Mä todella toivon, että kirjotus olisi tsemppausteksti jollekin ja myös joku toinen voisi tuntea piston sydämessä, joka on ilkeä muille.

  • Päivi

    Moikka! Juuri näin se on! Kaikki lähtee itsestä ja omasta asennoitumisesta ja asioihin suhtautumisesta. Olen jo kuusikymppinen, mutta tykkään kaikista ulkonäköön liittyvistä jutuista kuten vaatteista ja ihonhoidosta, meikistä ym. Teen kaikkea mistä itse pidän. Se pitää minut virkeänä ja saan siitä energiaa. Maailmassa on muutenkin ihania juttuja, kuten kaunis luonto ja hyvä ruoka ja vaikka mitä. Itse en todellakaan ole täydellinen ja joskus ärsyynnyn ikävistä ihmisistä ja valittamisesta. Mutta kirjoituksesi oli niin osuva ja ajatuksia herättävä, että oivalsin taas lisää myönteisyydestä ja sen mahtavasta voimasta. Kiitos Mia mielenkiintoisesta blogista ja ihanaa kesää! ☺️

    • Miia Ezen

      Heippa Päivi! 🙂 Ihanaa kesää sullekin ja jatketaan siis samaa rataa. Nautitaan asioista mistä todella tykätään ja arvostetaan sitä mitä kaikkea kauneutta meillä on ympärillä. 🙂

  • Varpuslintu // Viikarivartti

    Siis odotin jotain perus kauneusvinkkejä, mutta tämä olikin syvällistä. Hyvä postaus! 😀

    • Miia Ezen

      Kiitos! <3

  • Hanna

    <3

  • eeva

    Moi Miia!
    Totta kaikki mitä kirjoitit.Mä tykkään jutella henkeviä vaikka ihan vieraan ihmisen kans.Tapaan usein noilla ulkoliikunta paikoilla hyviä tyyppejä.Tanssi on ollut kans mun elämän ilo etenki latino musiikki.Nyt vanhempana oon sillain vähä itsekäs et en tee sellaista mikä ei kiinnosta pätkääkään.
    Meikkaus ja tukanlaitto on kans mulle tärkeitä.Siksi tää sun plogi on tullut tärkeäsi inspiraatioksi mulle.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 🙂 Onpa ihana kuulla, että saat täältä inspiraatiota. Joo onneksi myös vanhempana voi pitkälti päättää mihin lähtee mukaan ja mihin ei. Elämä on niin kivempaa! 😀

  • Jaana

    Tää teksti oli täydellinen just tähän hetkeen – kiitos!

    • Miia Ezen

      Heippa Jaana! Ihana kuulla! <3

  • Santtu23

    Hyvä kirjoitus ja totta joka kohta, mutta yhteen pikku yksityiskohtaan on pakko tarttua; salitreeniä ei todellakaan kannattaisi skipata vain siksi, ettei se huvita. Vahvat lihakset ovat äärimmäisen tärkeät kropan toimivuuden, aineenvaihdunnan, ryhdin, vammojen ennaltaehkäisyn ym. ym. kannalta. Mitä enemmän ikää karttuu, sen tärkeämmässä osassa lihakset ovat. Tiedän tämän sekä omakohtaisesta kokemuksesta, että ihan lähipiirini puolesta; jopa perheessäni on 60-70-vuotiaita, jotka hyvä kun tuolilta ylös pääsevät, puhtaasti surkean lihaskunnon takia. Olisin itse samassa jamassa ellen tekisi lihaskuntotreeniä säännöllisesti. Liian moni tuntuu nykyään ajattelevan, että salilla käydään pelkästään ulkonäön takia, mutta kannattaisi miettiä kaksi kertaa; lihaksistostaan huolehtiminen on suunnilleen parasta mitä voit kropallesi suoda, ja takuuvarmasti sijoitus toimivampaan ja terveempään kroppaan sekä toimivampaan vanhuuteen.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Joo oot kyllä oikeassa ja sulla on hyvä pointti. Uskon myös, että henkinen hyvinvointi ja liikunnasta nauttiminen on tärkeää. Siksi en halua pakottaa itseäni salille, kun sitä suoraan sanottuna inhoan. Todella harmi, jos salilla käydään vain ulkonäön takia. Itse ainakin urheilen, kun siitä tulee hyvä olo ja ennenkaikkea valitsemani laji on hauskaa ja vie ajatukset pois arjen pyörteistä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram