Paras päivävoide meikin alle

06.06.2018

Meikkipohjan pysyvyyteen vaikuttaa todella paljon sen alle laitettu päivävoide. Sillä on itseasiassa yhtä suuri merkitys kuin omalle ihotyypille valittu meikkivoide. Erilaiset ihotyypit tarvitsevat siihen myös erilaiset tuotteet. Itse en enää käytä primereita, koska hyvä ihonhoito toimii meikinpohjustajana.

Kuivalle iholle

Postauksen ensimmäisessä kuvassa näet hyvät kosteusvoidevaihtoehdot kuivalle iholle. Jos iho on kauttaaltaan todella kuiva ja ei ala yhtään päivän aikana kiiltämään, niin laitan alle Weledan Skin Foodin*, koska tämä voide on todella ytyä tavaraa. Kuivempikin iho tuntuu todella kosteutetulta heti tämän voiteen lisäämisen jälkeen ja iho saa kauniin hehkun. Tietenkin kaikkien kosteusvoiteiden alle kerrostan myös hoitonestettä, josta voitte lukea lisää TÄSTÄ.

Myös toinen vaihtoehto on luonnonkosmetiikkaa ja pidänkin luonnonkosmetiikasta erityisesti kuivalle iholle. Omalla sekaiholla kasvoni hohtavat rasvaisena päivän loputtua, jos laitan näistä jomman kumman meikin alle. Liian kosteuttavia ihotyypilleni. Islantilainen Sóley* on hieman kevyempi voide kuivalle iholle. Itse käytän tätä voidetta iltaisin ja nautin sen tuomasta pehmeydestä. Muutenkin kyseinen merkki kiinnostaa, koska kyseessä on pieni merkki pienestä islantilaisesta kylästä ja käsin poimituista yrteistä.

Seka- ja rasvaiselle iholle

Rasvoittuva iho tarvitsee myös kosteutusta, mutta voide ei saa olla liian kosteuttava. Olen huomannut, että silikonia sisältävät voiteet ovat tähän parhaita ja toimivat samalla loistavasti meikin pohjustajana. Korealainen Mizon Water Volyme Ex Cream* sopii kosteusköyhälle rasvoittuvalle iholle. Saman asian oikestaan ajaa yllä olevan kuvan Cliniquen Moisture Surge kostausvoide* ja testaillessani ainoa ero, minkä huomasin on hinta. Mizonin 100 ml purkki maksaa 18,90€ ja Cliniquen 50ml voide 36€. Uusin tuttavuus on apteeksista löytyvä V10 merkin Deep Moist Gel*, joka syväkosteuttaa, mutta pitää pinnan mattaisena.

LOISTOVINKKI: Rasvaiselle iholle kannattaa laittaa kiinnityssuihke meikkipohjan alle, joka toimii itseasiassa paremmin kuin mikään primer. Tämä tulee siis päivävoiteen päälle ja ennen meikkipohjaa.

Ikääntyvälle iholle

Aikuisen naisen iho on hyvin usein todella kuiva ja sen vuoksi kuivan ihon tuotteet sopivat myös heille. Biothermin uusi Blue Therapy Red Algae Uplift -voide* on aivan erityisen hyvä vanhemmalle iholle ja myös aikuiselle sekaiholle. Jos oikein INCI-listaa luin, niin tämä tuote ei sisällä silikonia, mutta meikki pysyy silti loistavasti.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • HeliJohanna

    Kuinkas tuoksuvia nämä voiteet ovat? Olisiko antaa vinkkiä ei tuoksuvista voiteista?

    • Miia Ezen

      Heippa Heli! 🙂 Näissä kaikissa tietenkin hyvin erityyppiset tuoksut. Luonnonkosmetiikassa on niille tyypillinen kasvinen/yrtiinen tuoksu, joka tulee itse raaka-aineista. Muissa on miedot tuoksut ainakin omasta mielestäni. v10 ei tuoksu ollenkaan. 🙂

      • Meri-Tuulia

        Mitenkä tuon Korea kosmetiikan tuoksu? Onko mieto vai parfyyminen? Muutenkin mitä Korea tuotteita suosittelet 36-vuotiaalle hajusteherkälle käyttäkäjälle? 🙂

    • Kaitlin

      Ainakaan toi Clinique ei minusta tuoksu juuri yhtään

      • Miia Ezen

        Joo totta muuten 😊

  • Heidi

    Heipp! Mitäs oot mieltä noista ihotyypeistä, että voiko olla myöskin ihan normaali ihotyyppi, ettei kuuluiskaa esim. näihin kategorioihin mitkä tässä mainitsit? Mietin vain sopivia ihonhoitotuotteita sellaiselle “normaalille iholle”🤔?

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Joo ehdottomasti. 🙂 Yleensä kyllä normaalikin iho on joko hieman rasvaiseen tai kuivaan suuntaan. Harvalla on kuitenkaan sellaista täydellistä ihoa ympäri vuoden. 😀 MUTTA jos on, niin kääntyisin ehdottomasti noihin luonnonkosmetiikan versioihin. Ne hoitavat ihoa kuitenkin eniten.

      • Heidi

        Kiitos vastauksesta! Tuli vielä mieleen, että ihoni on myös jonkinverran pintakuiva, oisko sulla suositella jotain sarjaa tälläselle iholle näin kesällä? 🙂 Kiitän tästäkin jo etukäteen. Sulla on ihan huippu kiva ja kiinnostava blogi, ja aina oppii jotain uutta! 🙂 seuraan innolla☝️😎

  • Johanna

    Toi on kyllä aivan totta että ei meikkivoide itse vaan se yhdistelmä pysyvyyden kannalta…☺Taidanpa kokeilla Mizonia ens kerralla !
    Mulla on primeri jota en käytä koska tosiaan kuivattaa kovasti ja meikkipohja oli jo parin tunnin jälkeen suttuinen ym. mutta ajattelin josko se kävisi luomenpohjustukseen ni ei menis hukkaan?? Olisko pysyvä? ?

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! 🙂 Joo mullakin vahvasti silikoninen primer tekee meikkipohjasta halkeilevan päivän mittaan ja muista en huomaa mitään eroa.

      Silmämeikin posjustusvoiteet ovat koostumukseltaan taas hyvin erilaisia kuin kasvoille tarkoitetut primerit. En usko, että saat siis silmämeikkiä pysymään kasvoille tarkoitetulla primerilla. Ainahan sitä voi tosin kokeilla. 🙂

      • Johanna

        Okei kiitos vastauksesta. En oo koskaan tainnut kokeilla silmämeikille pohjustusta, meikkivoiteella oon mennyt ..mitkä olis parhaimpia mielestäsi kun en haluais hirveitä hintoja maksaa…☺muutama esimerkki jos löytyy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram