Miten meikata luonnollisen näköiset kulmakarvat?

18.06.2018

En voi uskoa, että lemppari L’orealin kulmakynä on saanut väistyä näin melkein 20 vuoden jälkeen ja tilalle on vihdoin tullut kaksi uutta kulmakarvasuosikkia. Kuten puhuinkin jo aikaisemmin tulevaisuuden meikkitrendi -postauksessa, että luonnolliset ja tuuheat kulmakarvat tulevat olemaan se juttu. Nyt olen mielestäni onnistunut niissä melko hyvin. Tässä ohjeet, olkaa hyvä!

1. FEIKKAA KARVAT

Itselläni ei paljon kulmakarvoja ole, joten feikkaan ne Joe Blascon Ultamatte rajausvärillä*, joka on tarkoitettu myös kulmakarvoille. Tuote on vedenkestävä ja pysyy täydellisenä koko päivän. Tämän rinnalla Anastasia Beverly Hillsin Brow Pomade tuntuu kuivalta, koppuraiselta sekä hankalalta (Tein siitä tutoriaalin TÄSSÄ). Tämä Joe Blascon Ultamatte levittyy niin helposti pienellä ja ohuella rajaussiveltimellä. Tässä käytin Real Techniquesin sivellintä, joka löytyy mm. tästä aloittelijan setistä*.

Alla olevassa kuvassa olen lisännyt ainoastaan Joe Blascoa, joten sekin riittäisi pelkästään. Ainoa ongelma on sävyvalikoima. Tämä käyttämäni Midnight Brown sävy on ainoa hyvä sävy ja vaaleammille aivan liian tumma. Vaaleampi sävy taupe on liian oranssinen kulmakarvoille.

2. TARKENNA KULMIA

Vaikka pelkästään Blascolla kulmat näyttivät jo kivoilta niin tykkään silti hieman täytellä aukkoja ja lisätä symmetriaa Anastasia Beverly Hillsin Brow Wizillä*. Tällä kynällä teen myös kulmani silloin, kun on kiire, eikä ole aikaa maalailla jokaista karvaa erikseen.

Maybellinen Brow Precise Micro Pencil* on lähes sama ja ainakin noin neljä kertaa halvempi! Löysin kyseisen Maybellinen kaappieni kätköistä, kun olin jo ottanut kuvat tätä juttua varten. Parempi myöhään, kun ei milloinkaan.

3. KOROSTA OMIA KARVOJA

Tähän käytän edelleen L’orealin värillistä kulmakarvageeliä. Sillä saan omat harvat karvat tuuheammin ylöspäin.

4. LOPPUSILAUS

Jos lopuksi haluaa tuoda vielä hieman valoa kulmaluulle ja korostaa näin kulmakarvoja, niin helppo ja nopea ratkaisu tähän on Isadoran kulmakynä ihon värisessä sävyssä. Tämän häivytän alaspäin joko sormin tai siveltimellä. Ja muuten valkoista kannattaa välttää kulmaluulla tai muutenkin luomilla – se näyttää helposti ysäri meikiltä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Johanna

    Täytyy tunnustaa etten koskaan ole kunnolla opetellut kulmakarvoja meikkaamaan, joskus laittanut vähän kynää ja geeliä mutta tais olla teininä viimeks😅
    Tarvis ihan nyt opetella, kulmat kyllä on ihan ok mutta hieman huolitellut kuitenkin ois kivat jos muutenkin meikannut.☺ Luulen että valkkaan aina liian tumman sävyn.

    • Miia Ezen

      No mutta jos sulla on jo hyvä pohja, niin se ei paljon vaadi. 😊 Voi olla, että pelkällä kulmageelillä ja siistimisellä pärjää.

  • Katri

    Tai sitten vaan käyt kestopigmennoinnissa.
    Itselläni oli aivan olemattomat ja näkymättömät kulmakarvat. Nyt olen aina luonnollinen ja huoliteltu.

    • Miia Ezen

      Kiva kuulla! 😊 vitsit voisin kirjoittaa tästä aiheesta pitkän postauksen, mutta tosiaan kaikilla ei microblading jää sellaiseksi, jossa kaikki karvat näkyy erikseen. Joidenkin iho vetää ne sellaiseksi mössöksi vaikka uutena ne on hienot. 😒

      • m

        En ole tuo aiempi kommentoija, mut tähän liittyen kiinnostaisi tuo mainitsemasi miroblading-postaus! Itseäni microblading kiinnostaa ja näyttäähän ne (tarkkaan valikoidut) kuvat lopputuloksesta monesti hyvältä. Mut miten ajan kanssa? Ainakin kesäaikaan luonnovalo paljastaa välillä sellaisia lopputuloksia, että olen kiitollinen etten ole itse kuitenkaan tähän toimenpiteeseen mennyt. En mitenkään pakkomielteisesti siis tuijottele muiden kulmia haha mutta aina joskus huomaa jollain sellaiset kulmat, jotka näyttää tosi epäluonnollisilta ja vähän niinkuin tussilla väritetyiltä, ja sellainen lopputulos mua pelottaa..

  • Jonna

    Maybellinen minäkin ostin kun se Anastasia on niin kallis. Hyvä muuten mutta terä katkeili käytössä niin että tuote loppui kahdessa viikossa. Anastasia kestänyt jo ainakin 3 joten tulee luultavasti lopulta halvemmaksi? Oletko testannut Maybellinen microblade tussia? Itsellä nappasi heti enskmmäisestä käytöstä pohjaa niin mukaansa että värin tulo loppui. Eli ei jatkoon sekään.

    • Miia Ezen

      Heippa Jonna! Onpa hyä kun sanoit tuon niin muutkin sitten tietää. Mulla on ollu vielä hyvä tuuri ettei tuo Maybelline oo katkennut.

      Ja oon kokeillut Maybellinen microblading tussia. Se näyttää kädelle testattuna ihanalta, mutta ei toimi kulmilla sitten ollenkaan. 🙁 Kokeileppa vähän kastella tuotteen kärkeä, niin luulisi toimivan uudelleen. 🙂

  • Minna

    Ihanaa luomiväriä sinulla! Minkä merkkistä?

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Taitaa olla Rincon Cosmeticisn paletti, josta oon kirjottelemassa pian. 🙂

  • Iina

    Kiitos aivan loistavista kulmakarvavinkeistä!!! Näitä kahta täytyy heti kokeilla. Anastasia oli erittäin hyvä löytö, mutta tosiaan huomasin tuon kuivuuden ja kokkareisuuden. Ehkä täytyy testata erilaisilla siveltimillä vielä.
    Itsellä on kaksi haastetta meikissä:
    Itsellä on hyvin kalpeaihoisena ja tummahiuksisena epätasaiset kulmakarvat. Ilman meikkiä näytän helposti väsyneeltä ja “flunssaiselta”. Joten luonnollisuus on se juttu mitä haen meikissä. Anastasian tyyppisellä tuotteella on saanut lunnollista rakennetta kulmiin. Toinen haaste on ollut löytää kylmän sävyisiä luomivärejä, jolla feikata kalpeaa ihoa hieman sävyisemmäksi. Yläluomilleni tulee paljon valoa, ja kalpeana näytän siksi jopa pelästyneeltä. Pyrin käyttämään kylmää hiekan-nuden sävyistä luomiväriä leikkaamaan valoa ja rauhoittamaan katsetta. “Markettimeikeistä” löytyy usein vain lämpimiä savyjä, jotka hyppäävät minin kasvoiltani silmille. Onneksi olen vuosien etsinnän jälkeen vihdoin löytänyt muutaman viileän sävyn mäciltä, buxomilta, anastasialta ja make up storelta.

    • Miia Ezen

      Heippa Iina! Jee!! Kiva, kun tykkäsit! Sinuna käyttäisin lämpimiä sävyjä luomivärinä, jos kasvot tuntuvat kalpeilta. Voit aloittaa vaikka ihan aurinkopuuterin käyttämistä luomivärinä. 🙂 Mutta kiva kuulla, että oot löytäny sun pitämiä kylmiä luomivärisävyjä. 🙂

  • Sofia

    Hyvä, selkeä ohje! 🙂 Olen innostunut meikkaamisesta viime kuukausina enemmän (29v ikää kuitenkin), ja olen samalla myös sinun blogin ja videoiden pariin löytänyt. Olisi kiva, kun blogissa olisi sydän-nappi, jota voisi painaa, jos postaus miellyttää – kommentteja harvemmin tulee jätettyä…

    • Miia Ezen

      Heippa Sofia! Onpa kiva kuulla. 😊 Joo sydännappi olis munkin mielestä kiva. Taitaa vaan Elle-brändin kansainväliset säännöt määrittää ulkoasua melko pitkälle, mutta ainahan voin kysyä. 😊

  • Heidi

    Hei, onko tuo Isadoran “kulmakynä”, jolla tuot valoa kulmaluulle siis oikeasti heidän rajauskynänsä (inliner kajal)? Ja kumpaa sävyä tämä ihonvärinen siinä tapauksessa on, 56blond vai 49nude? Vai onko kyseessä joku vanhempi kynä, jota ei enää valmisteta? Innostuin tästä meikkivinkistä ja haluaisin kokeilla, mutta tuote on nyt hakusessa…

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 😊 Sä voit käyttää tähän aivan minkälaista vaan ihon väristä kajaalia. Itse käytän tällä hetkellä enemmän tähän käyttötarkoitukseen peitevoidetta todella kevyesti. 👌

      • Heidi

        Kiitos nopeasta vastauksesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram