Miksi valokynää ei kannata käyttää?

25.06.2018

Saan aina silloin tällöin kysymyksiä koskien valokynää ja käytänkö sitä itse. Kyllä, käytin vuosia sitten ja olinkin siihen aivan koukussa. Nyt tosin en ymmärrä sen käyttöä, koska sen pigmenttisyys on niin vähäinen ja muutosta iholla tuskin huomaa. Mitä sitten voisi käyttää valokynän sijasta tuomaan kasvoille valoa?

PAREMPI KUIN VALOKYNÄ

Peitevoide on ehdottomasti parempi vaihtoehto valokynälle. Alla näet esimerkin, kuinka Youtubettajat lisäävät peitevoidetta ja oikealla puolella se kuinka se kannattaisi levittää – emme halua kuitenkaan vahvaa lavameikkiä. Tästä näet kuitenkin hyvin sen mihin kohtiin niin valokynä kuin peitevoide kuuluvat. Tarkoitus olisi valita aina omaa ihon sävyä hieman vaaleampi versio.

Toinen vaihtoehto valon tuomiseen iholle on käyttää ainakin kahta eri sävyä meikkivoiteessa – vaalempaa sävyä alla olevan kuvan osoittamiin kohtiin. Murto-osa kuitenkin tuosta määrästä.

PARHAAT TUOTTEET

Itselläni on tällä hetkellä kaksi peitevoidesuosikkia ylitse muiden. Urban Decayn All Nighter* pysyy iholla nimensä mukaisesti koko yön (tai päivän) ja pigmenttisyys on huikea. Toinen suosikkini on Absolutionin luonnonkosmetiikkapeitevoide* – ihanaa kun luontokin tarjoaa nyt vihdoin hyvän ja pigmenttisen vaihtoehdon peitevoiteelle. Absolutionin vaalein sävy (01) on ainakin itselleni nappivalinta.

Kolmas kuvassa näkyvä peitevoide on MAC Cosmeticsin Pro Longwear Concealer*. Se on mielestäni ehkä hieman silmänalusia kuivattava, mutta on todella pigmenttinen. Sitä tarvitseekin vain nuppineulan kokoisen määrän yhteensä molempiin silmiin. Halusin lisätä tämän yhdeksi vaihtoehdoksi, koska tiedän monien tästä pitävän. Se ei ole muuten sävyltään liian keltainen, joten se sopii myös hieman punertavalle iholle ja itse käytän sävyä NW20.

*Sisältää mainolinkin. Tuote saatu. 

  • Pia

    Suositteletko nuita paksuja peiteaineita yli nelikymppisille? Itse oon huomannut että rypyt vaan korostuu vaikka kuinka ohuesti yrittää laittaa 🙁

    • Miia Ezen

      Heippa Pia! Riippuu niin paljon ihosta, mutta aivan hyvin voi käyttää. Ohuita kerroksia kuitenkin aina laitetaan ja ainakin itselläni ohuen kerroksen tekeminen vaati paljon treeniä. Jos asiakkaalla on on vaikka todella juonteiset silmänaluset, niin käytän silloin yleensä vahamaisia tuotteita silmien alla ja tietenkin silmänalusihon valmistelu eli kosteutus on tärkeää ennen meikkiä. 😊

  • Nennuli

    Hei Miia!

    Pakko sanoa tähän postaukseen liittyen, että itse en pärjäisi ilman tuota YSL:n valokynää.
    Olen yrittänyt kokeilla myös Urbanin kyseistä peitevoidetta mutta mielestäni se ”peittää” liikaa ja tekee liian pakkelimaisen lopputuloksen. Valokynä taas levittyy kauniisti vaikka talvisin olisi kuivempikin iho.
    Mutta näinhän se on, että se mikä sopii toiselle,ei taas passaa toiselle 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Nennuli! 😀 Joo tosiaan.. meikissä ei ole sinänsä oikea tai väärää. Kunhan se toimii omassa käytössä. Itse käytän aina pigmenttisiä tuotteita, mutta todella minimaalisen ohuena kerroksena ettei vaan tule pakkelia. 😁

  • Markit

    Heips; Voi miten ikävän näköinen tuommoinen punainen ruksi on 😄. Minäkin kuulun näihin YSL valokynän omistajiin ja lopultakin olen oppinut luullakseni sitä myös käyttämään. Eihän se peitä, mutta kuvittelen sen juonteita häivyttävän. Ja taas päästään tähän 60+ nassuun, onko tuo Decayn tuote liian tuhti, onko se vahamainen? Eikö vahamainen mene juonteisiin vai onko niin, että se madaltaa juonteet? Ja kun laitoit malliksi mihin peitevoidetta laitetaan, niin valokynää ei kait noin reippaasti voi laittaa nuorempikaan tyttökään? Toisaalta, jos ei ole peitettävää, niin eikö valokynä silloin ole paikallaan? Tuo 24h kestävä tuote kuullostaa kovin tuhdilta. Voitko verrata sitä Urban Decayn normiin peitevoiteeseen? Tai niihin UD:n tummille silmänalusille tarkoitettuihin tuotteisiin, itse hankin persikkaan vivahtavan. Ei tässä kuule naurunryppyjä ole tarkoitus piilottaa, niitä voisi jopa vähän korostaakin vai mitä 😅?
    Ja tästä pääsenkin (taas😂) siihen, että jos joskus ehdit tehdä sen vanhemman tytön meikkineuvon, niin toivoisin sellaista, miten vähällä vaivalla/ tuotteilla saa sen päivämeikin, joka virheitä peittää ja ilmettä kirkastaa. Juhlameikki kun on oma juttunsa.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 😀 Nämä kaikki mun kuvassa näkyvät suosikit on nestemäisiä. Vahamaisista pidän joko Joe Blascosta tai Ben Nyesta. Vanhemmalle iholle en tosiaan tuota Urban Decayta suosittelisi, mutta esimerkiksi tuo Absolution on aivan loistava. Ja siis jos valokynä toimii, niin silloin se on sulle täydellinen tuote. <3 Käytän tosiaan peitevoidetta tuomaan valoa – en peittämään. Nimi perhana vähän hämää. 😀 Mutta kyllä tuo tosiaan samalla peittää suurimman osan tummia silmänalusia siinä samalla.

      • Markit

        No arvaapas missä nimiviidakossa minä yritän pärjätä, kun ennen blogisi löytymistä oli meikkivoide, poskipuna ja puuteri! Ihan tässä meikkikoulua käydään. Ja on niin, hm…perhanan hauskaakin vielä!😂 Mielenkiintoista tämä on, ja yritystä on enemmän kuin taitoa. Mieti nyt, kulmakarvageeli! Senkin olen hankkinut. Olet sinä kyllä aika touhukas kannustaja. Kiitos siis ❤

  • Hilpi

    Olin juuri harkitsemassa ihka ensimmäisen valokynän hankintaa amorin kaarelle 🙂 Mikäs olisi hyvä tuote korvaamaan sitä tähän tarkoitukseen?

    • Miia Ezen

      Heippa Hilpi! 🙂 Valoa voi tosiaan tuoda kasvoille joko mattasävyin eli näin ohjeistamallani tavalla peitevoiteella. Tai sitten hohdepuuterilla, jos haluat kasvoille hohdetta. Näistä olen kirjoittelemassa pian. 🙂

      • Heidi

        Hei, kiva että aiheesta on tulossa postaus! Jätänkin ostoslistani sitten päivitystilaan 🙂

  • Maaret

    Moi! Kiitos hyvistä vinkeistä! Mikä sävy sinulla on käytössä tuosta Urban Decaysta? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Maaret! 🙂 Kesällä käytän light warmia ja talvella fair neutral. Nämä sävyt mulla on ahkerimmassa käytössä myös pakissa. Eli toimii aika monelle.

  • Mimi de Paris

    Kiitos mainio postaus, en ole koskaan ymmärtänyt minäkään valokynän päälle. Superkallis tuote, mutta ei mitään tuloksia. On kuin huitelisi väritöntä kosteusvoidetta iholle. Jäi yhteen kynään aikoinaan minulla kokeilu. Tuo sinun mainitsemasi kikka toimii erinomaisesti minullakin. Vaan yksi tuote on myös ylitse muiden, antamaan upeaa hohdetta kasvoilla, mutta sitä ei saa Suomesta. Tuote on Hourglass Ambient lighting….

  • maria

    Käytän valokynää koska:

    1. Ei kirvele silmänalusissa kuten kaikki kokeilemani meikki- ja peitevoiteet. Viimeisin kirvelevä kokeilemani oli bareminerals-concealer, muita on Lancome ja Clinique meikkivoiteet. Iholla Clinique ja Vichy seerumeita ennen meikin laittoa.

    2. Lumenen valokynä hyvin kosteuttava, sopii silmän alusiini. Näyttää paremmalta kuin peitevoiteet. MAC-prep+prime sopii otsassa oleviin, silmien välissä oleviin ilmeryppyihin, hälventää niitä, mutta silmän alusia kuivettaa liikaa.

    3. meikkivoiteet kaikki saavat ihoni näyttämään kuivalta ja ryppyiseltä, en käytä lainkaan meikkivoiteita. Ihan turhaa minun kohdallani, pelkkää haittaa, näytän paremmalta ilman. Bybin bronzer babe balm on upea poskipäihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram