Kuinka näyttää hyvältä kuvissa?

24.06.2018

Hyvin moni joutuu jossain vaiheessa elämää kameran eteen – on se sitten kuvaukset työpaikalla tai omissa häissä. Jokainenhan haluaisi näyttää kuvissa hyvältä, mutta ongelmaksi muodostuu se, ettemme osaa olla kameran edessä. En ihmettele sitä yhtään, sillä missä sellaista treeniä olisi kukaan saanut? Itse panikoin blogini banner-kuvauksia viime kuussa ja etsin Youtubea myöten ohjeita hakusanoilla: Miten poseerata?

Tässä teille parhaat vinkkini mitä opin treenatessani poseerausta. Ja kyllä – harjoittelin peilin edessä! Ensimmäistä kertaa muuten toisen ottama kuva onnistui ja näytin itseltäni. Kiitos siitä kuuluu Ellen loistavalle kuvaajalle Fabian Björkille. Muuten blogini kuvathan on otettu kaukosäätimen avulla, joten silloin “pelottavaa” miestä/naista ei kameran takana ole.

LÖYDÄ PARHAAT PIIRTEESI

Huomaatteko yllä olevissa kuvissa eron? Kasvoni ovat vain yksinkertaisesti kauniimmat vasemmalta puolelta. Meillä jokaisella on se ns. kauniimpi puoli. Harva on kuitenkaan kasvoiltaan todella symmetrinen. Testasin muuten TÄSSÄ postauksessa kuinka hassuilta kasvoni näyttävät, kun ne tekee symmetriseksi. Kannattaa kokeilla!

Oman parhaan puolen ja ilmeen löytää selfieitä ottaessa. Itse olen melkein yhden ilmeen tyttö, mutta saankin olla, koska en ole malli. Käännän kasvot oikeaan, lasken puoli senttiä leukaa ja hymyilen kainosti. Silloin onnistun kuvassa.

VARTALON ASENTO

Ryhti on kaikista tärkein, joten laitan sen aina ensin kuntoon kameran edessä. Sitten käännän itseni hieman sivuttain, mutta olkapäät käännän suoraan kameraan päin. Jos olkapäät jättää sivuttain, niin saattaa näyttää siltä ettei niitä olisi ollenkaan ja silloin ryhtikin näyttää huonommalta. Lopuksi väännän vielä vähän peppua ylöspäin – näin saan vartalooni hieman enemmän tiimalasin muotoa.

MIHIN KÄDET?

Se ikuinen ongelma, mutta se on nyt ratkaistu. Tätä näkee esimerkiksi netissä olevien vaatekauppojen mallien tekevän paljon ja teen näin myös yllä olevassa kuvassa. Kuvittelen että pitelen sormillani pähkinää ja lasken kädet alas niin etten jännitä niitä. Miksi kukaan kuvaaja ei ole aikaisemmin tätä kertonut?!

POSEERAA ROHKEASTI

Jotta näytät kuvassa hyvältä, on hyvä poseerata näiden ohjeiden mukaan. Nämä saattavat kuitenkin tuntua siltä, että olisit kääntänyt ja vääntänyt kroppasi ihan outoon asentoon. Kuvassa se näyttää kuitenkin hyvältä ja olet itsevarmempi, jos joudut yllättäen kameran eteen. Kokeileppa näitä kaverin kanssa, jos tiedossa on tärkeä päivä – vaikka ne omat häät!

  • Jultsi

    Hei, miten teet silloin, jos joudut esim. Ryhmäkuvassa sijainnille, jossa “huonompi puolesi” on kameraa kohti..? Ja kropan kääntelyvaraa vähemmän… Joutuuko vaan antamaan sen huonon puolensa 🙁 vai katsoo vaan oikealle vaikka vieressäolijat katsoisi vasemmalle..? 😀

    • Miia Ezen

      Mä joko luovutan tai siirryn vaan salaa huomaamatta vasemmalle puolelle. 😂

  • Elli

    No tässä hyvät vinkit.. Pitää melkein treenata, että muistaa, kun joku kuvaa. Noi selfiet onnistuu n. 1 viidestäsadasta.. Se on kyllä masentavaa!
    Mun kaverilla on sellainen kamera joka tulostaa kuvan heti.. Sillä muuten jostain syystä tulee huisin hyviä kuvia.. Onko ne niin pimeitä ja suhruisia, että antaa anteeksi.. 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Elli! 🙂 Joo Polaroid kameroissa taitaa olla sellaset asetukset, että tekee kuvista aina hyvät. 😀

  • Heidi

    Mitä huulipunaa käytät näissä kuvissa? Hyviä vinkkejä, nyt osaa valmistautua kun joku ottaa kameran esiin 😀

    • Miia Ezen

      Hei saattais olla samaa kun mun tee se itse häämeikki -videolla. 😀 Eli the Balmin nestemäistä huulipunaa ja päällä Nyxin huulikiiltoa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram