Kesän kuulas meikkipohja

23.05.2018

Kun meikkipohja on kunnossa, niin kasvot eivät välttämättä kaipaa mitään muuta. Kuulas ja raikas meikkipohja näyttää hyvältä kaiken ikäisillä. Itselläni korjattavaa on paljon, joten ihan yhdellä tuotteella en pärjää ja tässä näette millä tuotteilla saavutan virheettömän, mutta luonnollisen lopputuloksen.

1. IHONHOITO

Voi plaah! Jaksan hölistä tästä aina, mutta kaunis meikki lähtee ihonhoidosta. Jos iho on huonossa kunnossa, niin ei sitten millään meikkivoiteella saa luonnollista lopputulosta tai ainakin se on hyvin vaikeaa. Vaikka minulla on sekaiho, niin käytän silti kuulaan meikin alla öljyä. Laitan sen tosin vain kasvojen reunoille ja vältän t-aluetta. Tässä käytössäni on uusin ihastukseni Kora Cosmeticsilta*, joka on on itse Miranda Kerrin luoma merkki. Muusta ihonhoidostani voit lukea TÄSTÄ.

2. MEIKKIPOHJA

Kesällä haluan käyttää mahdollisimman ohutta meikkipohjaa. Ihossani on kuitenkin paljon pigmenttiläiskiä, punaisuutta ja vaikka mitä värivirhettä. Sen vuoksi aivan kevyimmät sävyttävät päivävoiteet eivät itselleni sovi. Pidän kovasti bareMineralsin Complexion Rescue geelivoiteesta*. Se peittää punaisuuden ja suurimman osan ihon virheistä, mutta on iholla silti huomaamaton. Siinä on myös 30 SPF suojakerroin.

Tämän meikkipohjan voi levittää myös sormin, mutta itse saan tasaisemman tuloksen Kabuki-siveltimellä. Urban Decayn Optical Blurring -sivellin* on yksi suosikeistani.

3. PEITEVOIDE

Normaalisti käytän Urban Decay All Nighter peitevoidetta, koska se pysyy takuuvarmasti ja on todella pigmenttinen. Päätin kuitenkin kokeilla vaihteeksi luonnonkosmetiikkaa ja Hynt Beautyn peitevoide* on sillä saralla yksi parhaimmista ja yllättävän pigmenttisistä luonnonkosmetiikaksi. Se ei kuitenkaan pysy yhtä hyvin kuin oma UD-suosikkini, mutta on paljon kosteuttavampi ja pienellä määrällä tuotetta pääsee pitkälle. Levitän peitevoiteen nykyään aina jollain tuuheammalla luomivärisiveltimellä. Tässä käytössäni on NYX:in Pro Shading Brush*.

Talvella käytän UD:sta sävyä fair neutral ja kesällä light warm. Hyntistä taas talvelle sopii fair ja kesäksi light. Nämä siis perus skandi-iholle.

4. PUUTERI

Huomaatteko yllä olevasta kuvasta kuinka pienellä siveltimellä laitan puuteria. Käytän usein jotain tuuheaa, synteettistä ja pehmeää luomivärisivellintä. Puuteriakin laitan vain kiinnittämään peitevoiteen, hieman nenän pieliin, leualle ja otsaan.

5. AURINKOPUUTERI

Kun peitevoiden on ollut hieman omaa ihonsävyä vaaleampi, niin aurinkopuuterilla tuodaan sille vastapainoa ja tummenetaan hieman kasvojen ulko-osia. Omista lemppari aurinkopuutereista on tulossa aivan pian postausta. Aurinkopuuterin ja varjostuksien eroista voit lukea TÄSTÄ.

6. POSKIPUNA

Hehkuvassa meikissä tykkään mieluiten käyttää nestemäistä tai voidemaista poskipunaa. Tässä käytän Lumenen Watercolor poskipunaa sävyssä Coral Bloom*. Ihastuin siihen samoin tein, koska se on helppo laittaa sormin ja sitä voi kerrostaa.

7. HOHDEPUUTERI

Zuiin hohdepuuteri sävyssä Peach* on ehdottomasti yksi suosikeistani, koska sillä saa kasvoille todella intensiivistä hohdetta. Levitän myös sen tuuhealla silmämeikkisiveltimellä. Käytän todella paljon erilaisia silmämeikkisiveltimiä kasvoille.

8. KIILTÄVÄT HUULET

Lopuksi päätin lisätä vielä hohdetta huulille MACin lipglassillä sävyssä Ravishing. Käytän oransiin taittavia huulipunia/kiiltoja itselleni vain silloin, kun olen ruskettunut. Normaalisti punakalla ihollani oranssit eivät näytä hyvälle. Huulipunasävyjen valinnoista eri ihon sävyille kirjoitin TÄSSÄ.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Eikku

    Heippa! Mikä sävy sulla on tuosta Bare Mineralsin voiteesta?

    • Miia Ezen

      Mulla on sävy buttercream näin ruskettuuneena. 🙂

  • Asta

    Onpa ihanan raikas kesäinen lookki. 🙂 Minun vakkari kesälookki on juurikin peitevoidetta vähän silmänalusiin ja pieni määrä puuteria siihen kohtaan ja t-alueelle, lopuksi vielä aurinkopuuteria ja joskus ripsaria. Kesällä iho näyttää jotenkin niin parhaimmalta kuulaana luonnollisena. Odotan innolla aurinkopuutereista postausta. Minun tarvisi ostaa uusi, kun tämän hetkinen alkaa olemaan ihan loppu.

    • Miia Ezen

      Heippa Asta! Joo toi sun tapa on IHANA! Ensi viikolla tulee aurinkopuuteripostausta. 🙂

  • Markit

    Hei; Kaunis meikki jälleen kerran. On niin mukavaa toistaa itseään…mikä noissa sinun silmissäsi minua oikein vangitsee, muoto, väri? Jos minä en laita ripsiväriä, niin ei ole silmiä päässä. Kun sinä et laita, niin minä vaan tuijotan ja mietin ( kateellisena), että miksi nuo silmät ja kasvot ovat niin kauniit. Taisit jossain kirjoittaa, näin muistan, että nuo irtoripsesi olisi joku juttu, ja silloin sinä olisit juuri sinä. Ei se kyllä niin mene. Uskoa minua, minä olen jo vanhempi tyttö ja elämää nähnyt 😂. No jaa, välillä näyttää siltä, että miten tahansa meikkaat, niin kaikki käy. Enkä kyllä ole kateellinenkaan, vaan yksi tavis ihailijakerhossasi ja yritän oppeja pistää päähäni, “kovalevy” vaan on jo kovin täysi. 😅. Ne vanhat meikkaustavat pitänee poistaa, että tulee tilaa.

    • Miia Ezen

      Voi ei.. ootpa taas niin ihana! <3 Kiitos! Älä poista vanhoja meikkitapoja.. niissä on paljon hyviä juttuja. 🙂

  • Noora

    Hei! Saanko esittää toiveen postausaiheesta? Nyt on tullut Lumenelta natural perfection cc-voide ja aiemmin tuli natural glow fluid foundation, lorealilta tuli bonjour nudista awakening skin tint. Olisiko mahdollista saada jotain vertailevaa testipostausta tän tyyppisistä tuotteista 😊

    • Miia Ezen

      Hyvä idea! 🙂 Koitan saada testiin.

  • Helena

    Olisi kiva saada tutorial tuosta Lumenen Watercolor poskipunasta. Itselläni on sama purkki kaapissa, mutta parin kokeilukerran jälkeen en ole käyttänyt.. mielestäni tuotetta on vaikea a) saada riittävän pientä määrää ja b) levittää iholle. Kiitos jo ennakkoon, jos pystyt pelastamaan tämän ”hutiostosten” listalta hittien puolelle.

    • Miia Ezen

      Heippa Helena! Laitan tuotetta endin kämmenselälle ja siinä tuputtelen sitä sormeen sopivan verran. Ja sitten myös tuputtelen/painelen sen iholle. Mielestäni levittyy niin kauniisti ja helposti. 🤔

  • eeva

    Voi miten luonollinen meikki sopii.
    Mulla on ihan hassuja tapoja.Aamulla laitan sellasen ohkasen liinan kasteltuna pakasteeseen hetkeksi,sillä sitten taputtelen kasvot ennen meikkausta.Tää juttu alkoi kun jäin eläkkeelle ja aamulla on aikaa.Rakastan näitä hitaita aamuja kymmenien vuosien vuorotyön jälkeen.

    • Miia Ezen

      Oi kuulostaa ihanalta! ❤ varmaan sulkee hyvin ihohuokoset ja tuntuu kivalta.. ennen kaikkea herättää. 😊

  • Lillis

    Heip, ei nyt sinänsä liity aiheeseen, mutta olen miettinyt, onko vika mahdollisesti minun selaimessa vai missä, kun postauksissasi tuotteiden nimen kohdalla näkyy vain *-merkki? Tyyliin “Tässä käytössäni on *, joka on on itse Miranda Kerrin luoma merkki”. Mistähän johtuu? Kiitti mukavista postauksista ja kivaa kesää! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Lillis! 😊 Sulla on ad block päällä ja siksi nuo tuotteet ei näy, kun oon linkannu tuotteen nimen kohdalle sen mistä sitä saa.

  • Maria

    Hei, kiitos hyvästä blogista! Mihin kohtiin ja miten käytät peitevoidetta ja hohdepuuteria? Voisiko hohdepuuterin korvata Lumenen Invisible Illumination Nordic Glow -paletin hohdevärillä?

  • Pirkko

    moi ja kiitos kivasta ja opettavasta blogistasi. Voiko 65 vuotias nainen laittaa luomille hohtavia luomiväriä.

    • Miia Ezen

      Heippa Pirkko! Kiva kuulla, että mun jutuista on ollut apua. Itse en ehkä laittaisi hohdemaisia luomivärejä aikuiselle naiselle. Kun meikkaan aikuisia naisia, niin tuon mielummin kosteutta ja kuulautta meikkipohjaan. 🙂

  • Tuija Kuusinen

    Hei Miia
    Kiitos selkeästä ja asiantuntevasta blogistasi. Olen 56-v nainen ja tahdon paneutua ihoni ja kauneuteni hoitamiseen. Millaista puhdistusvoidetta suosittelisit huippuvaalealle sekaiholleni, jossa on punaisuutta ja pintakuivuutta. Entä meikkipohja ja peitevoide? Tällä hetkellä minulla on Diorskinin Nude nro 023, hmm onko se peitevoide siis.. Kiitos vastauksestasi!
    Tuija

    • Miia Ezen

      Heippa Tuija! 🙂 Mun blogissa on hirmuisesti postauksia juurikin näistä aiheista. 🙂 Lueppa ihonhoita kategoriasta koreakosmetiikasta ja meikkipohja kategoriasta löytyy hyviä meikkivoidevinkkejä. Ensi viikolla blogiin tulee taas lisää ihonhoitojuttuja. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram