Varjostuksen ja aurinkopuuterin ero

07.05.2018

Varjostukset tuottavat niin monille ongelmia ja mielestäni niitä ei jokaisen tarvitse edes taitaa, koska aurinkopuuterilla saa myös kauniin lopputuloksen ja sen lisääminen on paljon helpompaa. Monet myös lisäävät varjostuksiin väärän väristä tuotetta ja ymmärrettävästi, koska hyviä varjostustuotteita on kivijalkakaupoissa aivan liian vähän.

Miten aurinkopuuteri lisätään?

Aurinkopuuteri on on lämpimämmän sävyistä kuin varjostussävyt. Näet sellaisen yllä olevassa kuvassa oikealla. Aurinkopuuteri tuo kevyttä sävyä iholle ja tekee kasvoista terveemmän näköiset. Se lisätään poskipäille, hiusrajaan ja hieman leuan alle (katso alla oleva kuva, jossa minulla on hohtavan pinkkiä luomiväriä). Hyvin useat lisäävät aurinkopuuteria liikaa ja kasvoista tulee läikikkään oranssit. Laita tuotetta hillitysti ja suurella siveltimellä. Itse käytän aurinkopuuterin lisäämiseen puuterisivellintä.

Miten teen varjostukset?

Varjostuksien on tarkoitus tuoda kasvoille struktuuria. Varjostus tarkoittaa varjojen lisäämistä tai vahvistamista kasvoilla. Muuten sitä lisätään samoihin paikkoihin kuin aurinkopuuteria, mutta poskilla se laitetaan alla olevan kuvan mukaan poskiluiden alle. TÄSSÄ vielä vanhat ohjeeni varjostuksiin.

Varjostustuksien sävyn pitää ehdottomasti olla kylmempi kuin aurinkopuuterin, koska varjot ovat hieman harmahtavia eivätkä oransseja. Ikävä kyllä aivan liian moni firma myy varjostustuotteena liian oranssista sävyä. Postauksen toisessa kuvassa näette vasemmalla kylmemmän sävyisen varjostussävyn (Make Up Geek -merkkinen).

Ainoa poikkeus varjostuksen sävyyn on ruskettuneet ja tummemmat ihon sävyt eli oliiviset Keski-Eurooppalaiset tai välimerelliset ihon sävyt aina tummimpiin ihon sävyihin. Heille sopii ja pitääkin käyttää varjostuksiin oranssisempia sävyjä.

P.S. Paras varjostussävy, joka löytyy Suomesta, on mielestäni NYX:in contour and highlight paletti. Aivan parhaat varjostustuotteet ovat Beauty Baysta tilaamiani Make Up Geekin sävyjä. Niistä löytyy sopivat sävyt jokaiselle ihon sävylle – myös hyvin vaalealle. Aurinkopuutereista tulee pian erikseen juttua blogiini.

  • Minna

    Moikka!

    Jostain syystä itelle on luontevampaa tehdä varjostukset kuin käyttää aurinkopuuteria. Mikä lie syynä..? Jotenkin tuntuu että aurinkopuuterista tulee “feikki rusketus” naamalle ja viimeistään kalpea muu kroppa paljastaa huijauksen. Lienee vaan harjoituksen puutetta.. Nyt olen ajatellut ostaa Physicians formulan butter bronzerin, olen kuullut siitä hyvää. Onko sulla siitä kokemusta?

    Haluan vielä sanoa erikseen, että on hienoa että päivität blogia näin ahkeraan ja postauksesi ovat aina laadukkaita ja hyvin koostettuja. Tulee fiilis, että teet työtäsi intohimolla. Ja vastaat aina myös kommenteihin! Kiitos siitä!

    Minna

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Ei se voi olla ihan hyvin noin, että se sopii sulle paremmin. Ja siis jos iho on todella kalpea, niin aurinkopuuterinkin pitää olla aika hailakka ja sitä ei voi lisätäkään paljoa. Nuo kaupan yleisimmät ei oikein sovi todella vaaleille. Ja joo juurikin tuo Physicians Formula Butter Bronzer on ihana!!! Jos oot tosi vaalea ni nappaa sillon se vaaleampi versio. Testasin sitä tällä videolla noin kohdassa 11:00: https://www.youtube.com/watch?v=nAK4YlE7Oho&t=1s

      Ja kyllä koitan tehdä blogiani mahdollisimman laadukkaasti. Lisäksi kommentteihin vastaaminen ja niiden saaminen on aivan ihanaa! Muuten hölisisin täällä aivan yksinäni. <3 Kiitos sulle ja tietenkin myös muille hyvistä kommenteista. Opin myös teiltä paljon!

  • Hanna-Leena

    Täällä noviisi kyselee, että laitetaanko aurinkopuuterin päälle vielä poskipunaa, jos haluaa vai onko liikaa?

    • Miia Ezen

      Hei aivan loistava kysymys! 😍 Joo laitetaan vielä poskipunaa. 😊 Tuossa kuvassa, jossa pidän sivellintä ja aurinkopuuteria naamani vieressä niin siinä on vaan aurinkopuuteria. Siitä siis huomaa, että jotain puuttuu ja naama vähän väsyneen näköinen. Poskipuna tekee sen loppusilauksen. ❤

  • hennamaria

    Kiitos hyvästä postauksesta! Hyvän väristä varjostusväriä on tosiaan melkein mahdotonta löytää, ne on kaikki ihan liian lämpimänruskeita. Ainoa mikä on itselleni jotakuinkin ok, on Isadoran Face Sculptor, mutta siinäkin on ihan turhana isot bronzer ja highlighter samassa. Lisäksi nyt myyvät aina uuden siveltimenkin paketissa, ihan hullua. NYXiä olen katsellut, se näyttäis tosiaan olevan ihan hyvänsävyinen, mutta miksi oi miksi siinäkin tulee kaikkea muuta mukana. Ei ole kiva kun pian on monta palettia, joista contour sudittu loppuun ja muista vähän sipaistu. Olen jopa harkinnut sopivan luomivärin hankkimista contouriksi. No, jospa kesällä tulisi vähän päivetystä ja voisi siirtyä hetkeksi pelkkään bronzeriin.
    Kiitos sinun, olen kaivanut ikivanhan poskipunan takas käyttöön!

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa tuosta Nyxistä. Siinä on pari todella hyvää varjostussävyä, mutta ne vaaleat on mielestäni kaikki turhia. Kun olis vaan yksi täydellinen varjostussävy niin sitä olis helppo myös kuljettaa mukana. Nyxin paletti on ihan valtavan suuri matkalle.

      Ihanaa kun sun kaapin kätköistä löytyi puna ja sait hyötykäyttöön! 🙂

  • Anna

    Moi! Onko sinulla suositella hyvää aurinkorasvaa kasvoille? 😎 kiitos ihanasta blogista!😊

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! Mä tykkään ainakin Lieracista, mutta mun pitää alkaa nyt tutkimaan asiaa oikein kunnolla. Niin moni kysyy. 🙂

  • Eva

    Tämä oli hyvä postaus! Sen jälkeen kun aloin tekemään varjostukset ja käyttämään poskipunaa, jäi aurinkopuuterin käyttäminen kuin itsestään pois. Nyt kesällä vois ehkä taas käyttää aurinkopuuteriakin joskus, mutta suurinosa niistä on jotenkin liian klitterisiä ja superhohtavia, en ole oikein löytänyt hillittyä aurinkopuuteria.

    Odotan kans sun postauksia aina innolla, jokaisesta saa aina jotakin uutta infoa itselleni!

    • Miia Ezen

      Kiitos Eva! 🙂 Hei, mä juuri tänään kirjotin postauksen otsikolla ‘Paras aurinkopuuteri’. Se tulee blogiin luultavimmin kahden viikon päästä. Kirjoittelen tällä hetkellä varastoon seuraavien viikkojen kiireiden vuoksi. 🙂

  • Annika

    Hei, kiitos mahtavasta blogista. Oliko sinulla vinkkiä mikä menisi sopivana sävynä makeup geek:n varjostuksissa? Ilo seurata blogiasi!

    • Miia Ezen

      Hei ne on hyviä varjostussävyjä! 😍 Riippuu onko sulla minkä värinen iho.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram