Tee se itse: Helppo ja tyylikäs juhlakampaus

04.04.2018

Tätä hiustyyliä on nähty paljon varsinkin Kardashianin sisaruksilla sekä upealla Gigi Hadidilla. Kampaus on mielestäni tyylikäs ja elegantti. Ainoa vaikeampi asia saattaa olla hyvän tupeerauksen tekeminen, mutta sehän on nopea harjoitella. Käydään siis suoraan ohjeiden kimppuun.

1. Lämpösuoja

Suojaan hiukseni aina kunnolla ja viimeaikoina olen tykästynyt Four Reasons The Whip vaahtoavaan hoitovoiteeseen, joka tekee hiuksista pehmoiset ja antaa kiiltoa (saatavuus esim. Sokos). Se hoitaa hiusta, muttei kuitenkaan latista sitä. Lisäksi se sisältää myös lämpösuojan.

2. Muotovaahto

Tämä L’orealin tyvi-vaahto* antaa todella paljon volyymia. Sitä suihkutetaan ja hierotaan osioittain hiusten tyveen. Varmasti mikä tahansa muukin muotovaahto toimii hyvin. Nappaa se, joka on kaappisi pohjalla.

3. Föönaus

Föönaa hiukset eteenpäin tai pää alas päin. Käyttämäni Babyliss Digital Sensor -fööni on muuten loistava (Saatavuus esim. Gigantti). En edelleenkään tajua miten se osaa tunnistaa hiustyypin ja föönata sen mukaan. Heti kun kohdistan sen hiuksiini, niin föönin ilmavirta muuttuu hieman viileämmäksi. Toisinsanoen se on hellävarainen hiuksilleni, mutta silti kuivaa yhtä nopeasti kuin toinen taloutemme fööni.

5. Suoristus

Suorista ainoastaan latvat ja anna oman hiuksen taipuisuuden näkyä.

5. Paljon volyymia

Halutessasi voit pyöräyttää tyvet suoristusraudalla, jotta saat sinne lisää muhkeutta. Pelkkä tupeerauskin tosin riittää. Tupeeraa koko pää lukuunottamatta aivan alimmaisia osoita. Aloita suurinpiirtein kuvan osoittamasta kohdasta ylöspäin. Tupeerauksen alle kannattaa suihkuttaa vaikka rakennesuihketta tai hiuslakkaa.

7. Harjaus

Kun tupeeraus on valmis, suihkuta jokapuolelle vielä hiuslakkaa ja harjaa läpi vain päällys osa. Tähän tarvitset harjan, joka ei avaa vaivalla tekemääsi tupeerausta. Itse käytän tähän Duroyn tupeerausharjaa* (jota en itse käytä tupeeraukseen). Tällä harjalla on muuten ihana harjata auki upeat Hollywood-kiharat tai silottaa minkä tahansa kampauksen pintaa.

8. Viimeistely

Hiuslakkana ennen harjausta on muuten hyvä käyttää työskentelylakkaa (esim Four Reasons Working Spray on loistava), jonka jälkeen hiusta voi vielä työstää. Kun hiuksiin ei enää kosketa, voi siihen lisätä vahvempaa lakkaa. Kuitenkin tässä tapauksessa haluan, että kampaus saa vähän elää ja siksi vältän todella vahvoja lakkoja.

Kampauksen jälkeen käyn hiukset läpi vielä kevyesti sormin, asettelen paikoilleen ja lisään lakkaa. Hyvin tärkeää on katsoa minkälainen taakse vedetty malli sopii omille kasvoille. Tästä alla hyvä esimerkki: näytän todella hassulta, kun kaikki hiukset on vedetty taakse. Kasvoilleni sopii paremmin, että hiukset ovat sivuilta hieman korvien päällä.

Julkkisten kuvat: Kim, Kendall, Gigi

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Eva

    Tämä on ihana!! Nyt tiedän miten hiukseni ovat pian tulevissa appiukon synttärijuhlissa! 🙂

    • Miia Ezen

      Jee! Oi ihanaa, jos tästä oli apua! Ihania juhlia! <3

  • Minna

    Kahdet kulmakarvat päällekäin vaatii hieman totuttelua….😉

    • Miia Ezen

      Ahahhaa.. ou nou.. 🙈 Siltäkö ne näyttää..

      • Jenni

        Sori, siltä ne näyttää 😂 toiset liikaa 😂

        • Miia Ezen

          Haha.. kummat jätän pois? 😉 Tarkoitus tässä oli tehdä modernimpi Twiggymäinen rajaus. 😀

          • Markit

            Aha, ok. 😊Minäkin niitä olen hämmästellyt, mutta ajattelin, että joku muotivillitys tms. Eikös Twiggy laittanut nuo alemmas…niin sinähän modernisoit. On ne vähän tuota miten sen sanoisin, pikkuisen erikoiset. Kaikella ystävyydellä 😄.
            Hiuksesi laitoit tosi kivasti, sopii sinulle. Ja kiva kun kerroit, miten ne laitoit.

          • Miia Ezen

            Heippa Markit! Joo ylempänä kuin Twiggyn ja kyllä erikoiset. 😀 Mun blogissa näkee harvemmin tällaistä taiteellista editorial-tyyppistä meikkiä. 🙂

  • Laura

    Onko tässä sulla vielä sen vanha hiusväri vai jo uusi?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! Tässä on jo uusi sävy. Ihan hirmuisestihan eroa ei vielä näy. 🙂

  • Laura

    Ja vielä kysymys. En tiedä onko muilla sama ongelma, mutta en itse löydä aikaisempia postauksiasi helpolla. Siis niin, että niitä voisi rullata alaspäin tai katsoa esim. kuukausittain. En puhelimella, enkä tietokoneella. Ja nyt en löydä vastausta aiemmin kysymääni asiaan silmienrajauskynistä. Kun käytössäni on se Estee Lauderin double wear Stay in-kynä ja sekään ei tahdo oikein pysyä kunnolla 🙁 Olen laittanut luomivärin pohjustusainetta ja puuteria alle mutta silti sama ongelma. Ehdotit jotain toista kynää, mutten muista mikä se oli?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Tuossa ylhäällä bannerin alapuolella on sellainen kohta kuin arkisto. Sen alle aukeaa kuukaudet, joista voi klikkailla kyseisen kuukauden kohdalle. Myös kategoriassa löytyy aihealueittain. 🙂 Ja jos etsit jotain tiettyä niin miten itse teen: Googletan esim. Miikkulaisen parhaat siveltimet tai vaikka Miikkulaisen kulmakarvat niin löytyy kaikki postaukset siinä rivissä, jotka käsittelee noita aiheita. 🙂

      Hmm.. mitäköhän olen suositellut? 🙂 Ainakin Maybellinen geelirajaus on ihan huippu ja pysyy hyvin. Jos tykkäät enemmän kajaalista, niin voit kokeilla kiinnittää ne vaikka mustalla luomivärillä.

      • Laura

        Arkiston olen löytänyt kyllä, mutta ainakin koneella avattuna tulee vain yksi postaus kuukaudelta esiin, ei voi skrollata alaspäin. Täytyy vielä tutkia, onko vika silti täällä päässä 😀

        En pysty googlettamaan tuota silmienrajauskynäjuttua, kun kommentoin sen jonkin toisen postauksen alle mikä ei mitenkään liittynyt itse aiheeseen 😀

        Kiitos kuitenkin vastauksista ja edelleen kivasta blogista!

        • Miia Ezen

          Heippa Laura! Joo se infinity scroll on vähän kökkö ja siksi seuraava postaus ei tule helposti näkyviin. 🙁 Saattaa auttaa jos scrollaa takaisin ylös ja taas alas. Mutta tuo tulee muuttumaan kyllä. Hyvä kun sanoit. 🙂

          Ai no hitsit.. vitsi kun en muista mitä oon sulle suositellu. Mä uskon, että sun kantsii kokeilla geelirajausta. Sen pitäisi ainakin pysyä. 🙂 Ja kiva kun viihdyt täällä. <3

        • Anne

          Laura, mitäköhän selainta käytät? Internet Explorer tekee juuri tuota, että alareunasta ei pääse skrollaamaan edelliseen postaukseen. Itsellä ainakin Mozilla Firefoxilla toimii ihan moitteettomasti. Kannattaa ainakin kokeilla!

          • Miia Ezen

            Kiitos Anne! 🙂 Voi johtua selaimesta tosiaan. Ensi kuussa tulee asiaan muutos. 🙂

  • Raili

    Ois kiva nähdä hiukset myös takaa..

    • Miia Ezen

      Totta! 😀 No ne on takaa vaan ihan suoraan, mutta enpä joo edes tajunnut.

  • hanna

    Kiva kampaus! Tälläinen ei mun pitkässä hiuksessa oikeen toimi, ellei latvat ole kiharalla. Ja sitten taas kun kiharran ne, en jaksa nähdä vaivaa tyveen. Kierre XD

    hanna
    http://www.hannamariav.com

    • Miia Ezen

      Hhaha.. joo ymmärrän. 😀 Tää näyttää joillakin tosi hyvältä. Omasta mielestäni itselleni tää ei oikein sovi. 🙁 Eli samassa veneessä ollaan.

  • Julle

    Kiitos hyvästä ja antoisasta blogista, olen saanut sinulta paljon vinkkejä onnistuneisiin meikkailuihin! Erityisesti nautin sun instastooreista. Toivoisin postausta/vinkkejä myös aihepiiristä iho kesäkuntoon ja hiukset kesäkuntoon 2018 🙂 Jotenkin muuten kuin kuntosalin kautta – onko jotain, mitä voisi miettiä jo nyt.

    • Miia Ezen

      Heippa Julle! Oi ihanaa, kun viihdyt täällä ja mun instahölöttelyjen parissa. 😀 Hyvä idea. Laitanpa postauslistalle, jos keksisin tuosta jotain hyvää postausta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram