Kolme totuutta meikkivoiteesta

15.04.2018

Haluan kuulaan meikkipohjan, joka näyttää virheettömältä ja pysyy koko päivän. Tätähän me kaikki halutaan, mutta onko se loppujen lopuksi edes täysin mahdollista? Entä auttaako suojakertoimet? Tästä saatat saada muutaman vinkin ja myös raa’an totuuden.

Saavuttaako kaikki täydellisen meikkipohjan?

Olen hokenut tätä blogissani jo kyllästymiseen asti, mutta toistan sen tässä. Jos iho on huonossa kunnossa, niin mikään meikkipohja ei sitä peitä. Värivirheet toki on korjattavissa, mutta huono tekstuuri on todella hankala peittää. Esimerkiksi paha pintakuivuus on todella vaikea, koska meikkivoide tarraa siihen helposti kiinni. Hyvä ihonhoito tulee siis aina ensin ja meikkaus toisena. Pintakuivan ihon meikkaamisesta löytyy lisää TÄSTÄ. Jotenkin vaan tuntuu hassulta neuvoa pintakuivan ihon meikkaamista, koska pintakuivuudesta pääsee niin helposti eroon hoitamalla ihoa. Itse onnistuin siinä koreakosmetiikalla.

Mainoksissa ja lehdissä käytetään usein sellaista mallia, jolla on hyvä iho jo valmiiksi. Ja on sanomattakin selvää, että sen lisäksi kuvia vielä muokataan. Ainakaan mitään ihmetuotetta ei ole vielä keksitty, jolla jokainen saisi photoshopatun ja täydellisen ihon.

Pysyykö meikkipohja koko päivän?

Olen jutellut tästä monen maskeeraajan kanssa ja tullut siihen tulokseen, että kaikilla meikkipohja ei yksinkertaisesti pysy koko päivää. Jos iho puskee rasvaisuutta läpi, niin sille ei oikein voi mitään. Mikään tuote ei pysty sitä täysin hillitsemään. Oikeanlainen meikkipohja seka- ja rasvaiselle iholle tietenkin auttaa, josta kirjoitin TÄSSÄ. Itselläni silikoniset primerit eivät siihen auta.

Meikin korjailu on aivan tavallista ja sitä pitää välillä tehdä. Rasvaisuuden voi painella pois paperilla. Itse en ole kovinkaan puuterifani, joten en pakkaisi sitä päivän aikana lisää, koska tuloksena voi olla kakku. Korjailen mielummin meikin joko meikkivoiteella tai peitevoiteella.

Tärkeää pysyvyydessä on ohut meikkipohja. Jos tarvitset peittävämpää meikkipohjaa, niin osta silloin pigmenttisempi meikkivoide. Ratkaisu ei koskaan saisi olla paksun kerroksen levittäminen. Kerrostaminen on taas sitten aivan eri juttu niillä meikkivoiteilla, joilla sitä voi tehdä. Silloinkin tehdään pari ohutta kerrosta vain niihin kohtiin, jotka sitä tarvitsevat.

Auttaako suojakertoimet?

Vaikka meikkivoideputelissa lukee esimerkiksi suojakerroin 15, niin se ei riitä. Meikkivoidetta pitäisi nimittäin levittää niin naurettavan paksu kerros ennen kuin ihollasi olisi tuo 15 SPF:n suojakerroin. Ja tätä ei varmastikaan kukaan tee. TÄSSÄ loistava Wayne Gossin video siitä kuinka paljon meikkivoidetta pitäisi laittaa, jotta suojakerroin olisi kohdillaan. Ei kamaluus!

Meikkivoiteen alle tulee siis laittaa kunnon suojakerroin ja itsehän suosin vähintään 30 SPF:n aurinkovoidetta. Niin kuin huomaatte yllä olevasta kuvasta, en ole suojannut ihoani tarpeeksi auringolta ja se näkyy inhottavina värimuutoksina. Älä siis turvaudu pelkkään meikkivoiteeseen.

  • E

    Aknenaamaisena vaan kauhistuttaa laittaa aurinkorasvaa kosteusvoiteen ja meikkivoiteen lisäksi, kun pelkään että paiseet kasvoissa pahenee. :/
    Vai voiko näppynaamakin lisätä tuon yhden voidekerroksen vielä?

    • Miia Ezen

      Heippa E! 🙂 Se oikeastaan selviää kokeilemalla ja oikeilla tuotteilla noin ei pitäisi kyllä käydä. Mutta voithan myös korvata päivävoiteen kasvoille tarkoitetulla aurinkorasvalla. Esim. Lieracin aurinkorasva kasvoille ei ole kovin rasvaisen oloista. Suosittelen tsekkaamaan mun ihonhoito osiosta koreakosmetiikkaa rasvaiselle iholle. Korelaisessa kosmetiikassa ihonhoitotuotteita nimeomaan kerrostetaan ohuin kerroksin.

    • Laura

      Hei E! Ilman aurinkovoidetta ei kannata olla, sillä aurinko voi pahentaa pigmenttiläiskiä – aknearpien lisäksi. Myös monet aknen hoitotuotteet altistavat auringolle voimakkaasti. Voi näppylöistä huolimatta ehdottomasti laittaa aurinkorasvaa! Jos on hyvin rasvainen iho, voi jotkut aurinkovoiteet korvata myös kosteusvoidetta päivällä. Koreakosmetiikasta ja Japanista löytää paljon kevyitä aurinkovoiteita, jos ei ole herkkä kemikaalisille suojakertoimille. 🙂

      xx Laura / Laura Loukola Art & Beauty Blog

      • E

        Kiitos teille ihanat kommenteista! Ainakin Avenella näyttäisi olevan epäpuhtaalle iholle aurinkovoidetta.
        Ja kosteusvoiteesta kommentoin tähän samaan syssyyn, että otin juuri käyttöön Mizonin water volume ex- kosteusvoiteen, niin mulla helahti koko naama siitä punaiseksi. 😮 Mutta voide tekee muuten niin ihanan tunteen kasvoille, että taidan tästä punoituksesta huolimatta jatkaa kokeilua.

        • Miia Ezen

          Heippa! Joo hei Avena voiskin olla hyvä. Se autto mulla päinvastaseen ongelmaan.. meinaan atooppinen ihottuma hävisi kokonaan niiden silmänympärysvoiteen avulla. Ja voi kökkö, jos noin sulla kävi. Mikäköhän ainesosa sulla on siinä, joka ärsyttää. Voisit ehkä kokeilla silikonittomia voiteita?

  • Tuuli

    Heippa!
    Hyvä postaus.:)
    Minua kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet jauhemaisista mineraalimeikkivoiteista? Olis kiva saada niistä vaikka oma postaus kuinka kyseistä meikkivoidetta käytetään ja mitkä merkit on parhaita jne.
    Täältä sun blogista oon bongaillut parhaat meikkivinkit!:)

  • Laura

    Hei!
    Oletko/oletteko kokeillut jojobaöljyä meikin alle? Itse olen nyt käyttänyt sitä muutaman kuukauden sekä meikin pohjustukseen että illalla yövoiteen kanssa ja olen ollut todella tyytyväinen! Jojobaöljy tasapainottaa ihon toimintoja, kosteuttaa tehokkaasti, mutta hillitsee hyvin myös rasvoittumista. Ymmärtääkseni se toimii kuin ihon oma tali, netistä löytyy vähän tarkemminkin tietoa. Minun ihoni on varsinkin talvella kuiva, mutta paikoin myös rasvoittuu.. Herkkäkin se taitaa olla, on myös altis näppylöille ja arville. Jojobaa kun laitan illalla 3-4 tippaa, iho on aamulla matta, mutta kosteutettu 🙂 meikki pysyy myös tasaisena eikä ala kiiltämään ikävästi. Ei tietenkään voi yleistää, mutta oman ihon kuntoon tuo on vaikuttanut erittäin positiivisesti 🙂 Eikä maksa paljon ja kuluu tosi hitaasti! Tykkään myös kun on 100% luonnontuote 🙂 Nämä siis puhtaasti omia kokemuksiani, eikä mitään maksettua mainostusta jos joku miettii 😀 Aurinkosuojaa siinä ei sentään ole, mutta muuten voin lämpimästi suositella kokeilemaan jos rasvaisuus tai kuivuus vaivaa 🙂
    Olisi mielenkiintoista kuulla myös ammattilaisen mielipide, jos kokemuksia on 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Joo mulla on ollut kyllä erilaisia öljyjä kokeilussa, mutta ei suoraan puhdasta jojobaöljyä. Mulla nuo öljyt saa ikävä kyllä naaman helposti kukkimaan, joten en siksi ota niitä paljon testiin. 🙁 Ja mähän oon enemmän tuon meikkipuolen ammattilainen, joten jonkin kosmetologi osaisi varmasti ottaa tähän paremmin kantaa. 🙂

  • joshua

    Moikka! Mistä tietää, voiko meikkivoidetta kerrostaa?

    • Miia Ezen

      Heippa Joshua! Sen huomaan melkein kokeilemalla ellei brändi siitä erikseen mainitse. Jos toinen kerros tuo lisää peittävyyttä, niin sitä voi kerrostaa. Jos taas toinen kerros vaan sekoittuu ensimmäisen kerroksen kanssa ja peittävyys ei lisäänny, niin sitä ei voi kerrostaa. Esim. Make Up For Ever Water Blend on aivan loistava esimerkki kerrostettavasta meikkivoiteesta. 🙂

  • Jenni Ölander

    Aina yhtä ihana lukea blogiasi Miia ☺️
    Kiva kun kirjoitat aurinkosuojan tärkeydestä. Pakko kertoa sulle miten hyvä tuote löytyy SkinCeuticals:ilta. ” Mineral radiance UV defense” ja siinä SPF 50 ja myös universal tint!!😁
    Maailman paras tuote joka kaikilla pitäisi olla ja toimii myös karibian rannalla! En ole myös tarvinnut meikkivoidetta puoleen vuoteen koska tämä hoitaa sen myös ( jos hakee luonnollista lookkia). 😚 Toivottavasti Skinceuticals:in ihonhoitotuotteista joskus blogissasi ❤️

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Nyt kyllä herätit mielenkiintoni. Pitääkin selvittää tuosta. 😉 Onko sulla mikä ihotyyppi niin saan ideaa kenelle sopii parhaiten. Ja onpa kivaa, kun viihdyt täällä mun juttujen parissa.

  • Leena

    Heippa! Olisiko sinulla hyvää vinkkiä keltaisemmasta meikkivoiteesta? Nykyinen on liian punertavan sävyinen talven kalpeille kasvoilleni…

    • Miia Ezen

      Heippa Leena! 😊 Mikä ihotyyppi sulla on ja minkälaisesta koostumuksesta pidät? Kevyt/peittävä?

  • Maria

    Hei! Onko sinulla kokemusta merkistä Paese? Itselläni on ollut vaikeuksia löytää sopiva mekkivoide, sillä kaikki tuntuvat “rullaavan” ihollani. Käytän luonnonkosmetiikkaa pääosin rasvoissani, joten tästä voi toki johtua, mutten haluaisi niista luipuakaan. Tällähetkellä käytän mineraalipohjia, mutta koen etteivät ne ole tarpeeksi.
    Mutta! Eritoten toivoisin nyt tuotevinkkejä haasteelliselle silmänympärysiholle. Ikäni on 30v, ja omaan suhteellisen “isot silmänaluset”, joiden iho on herkästi kuivuva ja kuivuusjuonteet tulevat meikatessa erittäin helposti esiin ja tämä itseäni ahdistaa kovasti. Aluset ovat myös tummat ja yksi verisuoni kuultaa kovin sinisenä läpi, joten meikkaamatta näytän narkilta.. Help!

    • Miia Ezen

      Heippa Maria! Hmm.. mielenkiintoitsa tuo rullaaminen. Yleensä rullaamisen aiheuttaa silikoni, jos esimerkiksi meikkivoide on vesipohjainen. Ja silikoniahan ei tietenkään ole luonnonkosmetiikassa. Puuteria kannattaa välttää silmänalusten kanssa, koska se korostaa juonteita. Kosteutus olisi tietenkin kaikista tärkeintä, jos tosiaan juonteet tulevat pääsääntöisesti kuivuudesta, sillä ihonhoito on se ainoa, jolla voi ihon tekstuuriin vaikuttaa. Tsekkaappa ainakin tämä postaus tummille silmänalusille: https://www.elle.fi/miiaezen/2018/02/11/kuinka-peittaa-tummat-silmanaluset/ Jos tuosta olisi apua. <3

  • Elisa

    Hei Miia!

    Olen käyttänyt Estee Lauderin Double Wearia sävyssä Ecru näin talvella. Osaisitko sanoa mikä olisi tästä sävystä ns. seuraava hieman päivettyneemmälle kevät/kesäiholle? Ecru nimittäin alkaa jäämään liian vaaleaksi näin kesään päin mentäessä ja Double Wear näyttäisi olevan Cocopandalla juuri huimassa alennuksessa.

    Ihanaa kevättä! 🌸

    • Miia Ezen

      Heippa Elisa! 🙂 Itselläni on pakissa asiakkaille seuraavaksi sävyksi ivory beige, joka on jo selkeästi tummempi. Musta vaan tuntuu ettei siinä välissä oikein ole selkeästi muuta tummempaa sävyä. Ja näitä kahta voi tietenkin sekoittaa, jotta saa hyvän sävyn oman rusketuksen kaveriksi. 🙂 Ihanaa kevättä sullekin! Sori, että vastaaminen kesti.. mun piti ihan kunnolla selvittää näitä sävyjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram