Projekti oma hiusväri takaisin

23.03.2018

Olen hyppinyt tumman punaisista hiuksista platinablondiin ja kaikkea siltä väliltä yläasteelta lähtien. Miten sitä niin kammoksuukin sitä omaa luonnollista hiusten väriä, koska se näyttää niin upealta niillä harvoilla, joilla se on. Tämä kyseinen oma hiusväri takaisin -projekti on jo pyörinyt päässäni siitä asti, kun näin kaksi vuotta sitten New Yorkissa kosmetiikkamyyjällä oman upean maantienharmaan hiusvärin.

Marssin siis kampaajakaverini Miikan a.k.a. Drag-taiteilija MissB:n tykö, jossa tehtiin pieni muutos kohti maantienharmautta. Todella kivahan tuo Miikan tekemä vanha blondisävykin on, mutta se sai väistyä hieman luonnollisemman tieltä. Sävy säilyy kylmänä, kun joka kolmannella pesukerralla käytän hopeashampoota. Nyt se on vielä hieman lila, mutta väri tasaantuu parissa pesussa. Kaukana ei olla omasta hiussävystä ja tykkään tästä jo nyt todella paljon.

Miikan luona on aina hauskaa. Tällä kertaa värin vaikutusaikana Miika esitteli uusia nahkahousujaan, jotka olivat aivan nappiostos tälle diivalle. Välillä olettekin kyselleet, että missä käyn kampaajalla. Miika työskentelee Salon Victoriassa Kasarmikadulla, jos joku halajaa uutta tukkaa.

Mitäs mieltä olette väristä ja ideasta saada oma hiusväri takaisin?

  • Kate

    Ihana lopputulos! Sopii sinulle. Itse olen tehnyt saman projektin kuusi vuotta sitten. Olen kahdesti ottanut hiuksiin maltillisesti vaaleita raitoja sittemmin, lähinnä, jotta hiukset olisi helpommin käsiteltävät. Oma väri näyttää luonnolliselta ja kauniilta.

    • rusina

      Hei! Ihan tietämättömyydestä kysyn, mitä tarkoitit tuolla raidoittamisella, että hiukset ovat helpommin käsiteltävät? Muuttuuko hius värjättäessä jotenkin niin että siitä tulee helpommin käsiteltävä?
      Terveisin nolla kertaa hiuksensa värjännyt, eli aivan uutta tietoa tuo 😀

      • Miia Ezen

        Heippa rusina! 🙂 Mä voin vastata Katen puolesta. Joo vaalea sävy tekee hiuksesta hieman karheemman, koska se avaa hiussuomuja (pahoittelen, jos käytän vääriä termejä). Sen vuoksi ne on helpompi käsitellä. 🙂 Eli hiukseen saa enemmän pitoa ja tuuheuttakin. Itsekin, kun teen asiakkaille juhlakampauksia, niin blondattu hius on aina helpompi kuin liukas värjäämätön. 🙂

  • Heidi Minna

    Kampaajani melkein säikähti, kun sanoin olevani kiinnostunut omaan väriin palaamisesta (pienin raidoin sävytettynä). Olen pitkään tilannut omaa sävyä lähellä olevia värjäyksiä, mutta tulos on aina tuntunut liian lämpimältä tai tummalta. Nyt sain kuitenkin juuri sellaisen värin, kuin olin toivonut, vaikka parturi hiukan jännittikin lopputulosta. Ilmeisesti noiden luontaisen kylmien sävyjen (maantienruskean) tekeminen on tavallista hankalampaa. Hiuksissa näkyy yhä vanhoja raitoja, joita varmaan otan jatkossakin, mutta muuten aion pysyä tällä linjalla!

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi Minna! 🙂 Joo ilmeisesti kylmän sävyn tekeminen on jo hankalaa. Siihen taitaa liittyä niin monta asiaa. Ihanaa, kun sait nyt sopivan sävyn. <3

  • Eve

    Luin juuri pari päivää sitten netistä juttua vuoden 2018 hiustrendeistä ja yksi esiin nostetuista oli oma luonnollinen hiussävy. Itse tuli 22 vuotta lähinnä vaalennettua hiuksia mutta nuoruudessa tuli oltua hetken mustatukkainenkin ja muutaman kerran koitin brunetempaakin lookkia punertavillakin vivahteilla. Vaalea hiussävy on kuitenkin aina ollut se omin juttu. Luojan kiitos lopetin itse värjäilyn jo teinivuosina ja enimmäkseen raidotin hiuksia kampaamossa tai pidin hieman tummempaa tyvestä ja laitatin päälle vaaleat raidat. Kesällä tulee kaksi vuotta täyteen, kun lopetin hiusten värjäyksen. Olin sitä vuosia pähkäillyt ja yrittänytkin lukemattomat kerrat mutta aina lopulta sortunut taas varaaman ajan kampaajalle. Nyt tukassa on lähes kokonaan oma väri. Kuukausi sitten leikkasin latvoista n. 8 cm pois käsiteltyjä, kuivahteneita ja rasittuneita latvoja. Hiukset saan yhä hienosti kiinni. Kasvatus oli mielestäni helpompaa, kun sain pidettyä tukkaani kiinni, juuri kasvua sai hämättyä pois. Toki olen aiemminkin latvoja siistityttänyt. Olen hoitanut hiuksia hyvillä tuotteilla ja nautin todella paljon hyväkuntoisista hiuksista. Ei tarvi tressata enään juurikasvuista yms… Kerran olen otattanut balayage tekniikalla vaaleita raitoja ja ne toi kivaa elävyyttä tukkaan. Raidat oli helppo ja nopea laittaa kun käytettiin ns. Vapaata kättä ei siis folioita yms…raidat luontuu hiuksiin eikä tosiaan tule mitään selviä rajoja. Onneksi oma luonnollinen väri on tuhkaan taittava niin sävy on ok, hopea shamppoota käytän kerran viikossa sävyä kirkastamaan. Oman värin kasvatus on pitkäjänteistä hommaa mutta jos lähtötilanteessa sävy on suht kohdillaan on sen kasvatus helpompaa. Itselleni tämä oli oikea valinta ja moni julkisuudenkin henkilökin on lähtenyt hakemaan hiuksiin luonnollisempaa lookkia. Ja, hei säästyy tässä rahaakin ihan hirveesti ja voi hyvällä omallatunnolla ostaa laadukkaita hiustuotteita. Tottakai oma sävy näyttää kivemmalta kun on muuten huoliteltu look. Kaiken vaivan ja pähkäilyn arvoista tämä on ollut. Tukka on paksuuntunut eikä takkuunnu samallalailla. Sävy on kiva ja luonnollinen ja kerran kaks vuodessa voin halutessani ottaa balayage tekniikalla raitaa jos siltä tuntuu. Eli multa vahva suositus sun projektille, aina voi ainakin kokeilla. Sävyerojen esiintulo vaan vaatii että tukka ehtii kasvaa pidemmäksi.

    • Miia Ezen

      Voi kun kuulostaa kivalta! Ootan jo innolla tämän projetin etenemistä! 🙂 Varsinki tuota hiuksen paksuuntumista odotan.

  • HeliH

    Upealta näyttää! Itse päädyin samaan ratkaisuun noin kuukausi sitten. Kaikkea platinablondin ja mustan välillä ollut, ja kun viimeisin kotivärjäys (kesiruskea) ei antanut haluttuja lopputulosta, päätin että nyt saa riittää. Innolla odotan millaiselta lapsuuden pellavapää näyttää näin aikuisena. 🙂 Aloin ihan oikeasti harkitsemaan josko täältä Jkl asti tulisin kampaajallesi tekemään värjäystä josta ei oma värini niin erottuisi. 😀

    • Miia Ezen

      Hihi.. no kyllä ne Jyväskylässäkin osaa. 😉 Mulla on ehdottaa ainakin yksi todella hyvä kampaaja sieltä suunnalta. 🙂

      • Riikka H.

        Mieluusti kuulisin sinun suosikkisi Jkl:n kampaajista 😛

        • Miia Ezen

          Anni löytyy Instagramista nimellä annijaamuah <3

  • J

    Aivan upea hiusväri jo nyt! Itse olin vahingossa kasvattanut oman hiusvärin takaisin, ja tykkäsin siitä kyllä kovin. Mun hiukset kasvaa siis tosi nopeeta, ja värit ei oikeen meinaa pysyä, siksi tuo oma väri pääsi kasvamaan ihan varkain..

  • Anni

    Itse myös tavoittelen omaa maantienharmaata hiusväriäni takaisin! Omaa väriä minulla ei olekaan hiuksissa yläasteen jälkeen näkynyt. Tämä prosessi alkoi jo kaksi vuotta sitten kirkkaan punaisista hiuksista. Mitään rajuja vaalennuksia en halunnut hiuksiani vahingoittamaan ja nyt useiden raidoitusten ja muutaman sävytyksen jälkeen aletaan kohta päästä tavoitteeseen! Mulla on niin paljon punapigmenttiä päässä, että vaikka punaista väriä ei päähäni olla yli kahteen vuoteen laitettu, puskee se punertavuus läpi vieläkin. Ja on tässä matkan varrella ollut kyllä todella mageeta oranssihtavaa väriä, ei siis yhtään harmita projektin pituus 😁 Kyllä tämä aika lailla vieläkin punertaa, vaikka käytössä on myös kylmähköt värinaamiot, mutta ainakin vaaleusaste alkaa jo olla halutulla tasolla. Pikkuhiljaa siis! Taitaa olla jokin trendi tämä takaisin omaan väriin pääseminen, on tullut vastaan monessa paikassa 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! No sulla on tosiaan ollut pitkä projekti! Punaisuudesta on joo todella vaikea päästä eroon.

  • Elli

    Juup. Mulla on vaaleaksi (värinpoistolla) raidoitetut ja raidoitetut ja raidoitetut hiukset.. Latvat kuivaa haperoa, viimeksi raidoitettiin tummemmalla ja sillä linjalla.. Ideana tulevaisuudessa vain sävyttää tai jotain pientä.. Puuduttavaa koko värjäily.

    • Miia Ezen

      Juuri näin Elli! Värjääminen on puuduttavaa eikä tee myöskään hiuspohjalle hyvää – ainakaan mulla.

  • Reetta

    Toi sävy on UPEA! <3 Itse en ole sattuneista syistä värjännyt viimekesän jälkeen hiuksia, ja nyt alkaa olemaan n. puolet väristä omaa tuhkaista tummanvaaleaa sävyä. Rakastan omaa sävyä, mutta koska haluan olla blondi niin ajattelin nyt kesää kohden raidoittaa vain tyveä, sitten saa taas kasvaa ilman käsittelyitä tovin 🙂 PS: Tuo sun hiusten pituus on kyllä nappivalinta!

  • eeva

    Moi Miia!
    Sun tukka on tosi hyvän värinen ja toi lyhyempi tukka sopii sulle ja nuorentaa.Mua nauratti noi kuvat ompa sulla mainio kampaaja ei varmaan ainakaan tylsää olla siinä tuolissa.
    Mä oon kans lopettanut värjäämisen noin neljä vuotta sitten ettei tuu yllärinä harmaus,yks harmaa raita tossa etutukassa vuosia kun tuli 70v helmikuussa.Muuten tukka on ruskea vielä kauttaaltaan.

  • Maiju

    Näytti hyvältä jo ihan heti tuoreeltaan. Kyllä Miika osaa.

  • Laura

    Aloitin viime kesänä oman värin kasvatuksen ja onhan tämä jännää, kun on 10 vuotta hiuksiaan värjännyt 😀 Vaalensin kesällä hiuksia reippaasti ja sen jälkeen olen antanut tyven kasvaa. Toki tuota rajaa on pitänyt vähän liu’uttaa, mutta itselläni on tosiaan tarkoituksena saada kokonaan käsittelemätön, oman värinen tukka. Ja haluan nähdä missä se oma väri menee, siksi en lähtenyt värjäämään suoraan oman väriseksi tätä reuhkaa. Mutta huh, on kyllä projekti.

  • eevupa

    Ihana tukka! Itse en oo ikinä muuta kuin kerran vuodessa kirkastanut omaa blondia myssyraidoilla talvella, nyt parin vuoden ajan. Kesä tekee sit loput luonnonblondin vaalennuksen suhteen. Tukka jää eläväksi kun on eri sävyjä 🙂 ps. Korea kosmetiikka on toiminut hyvin, kiitos!

    • Miia Ezen

      Heippa! oih, ihana kuulla, että koreat on toimineet! <3

  • Suvi M

    Vinkkinä siihen vaiheeseen, kun olet saanut kasvatettua oman värin takaisin: Colormaskeilla ja muilla hoitotuotteilla saa värjäämättömään hiuksen kivasti kiiltoa, mitä siinä ei välttämättä ole samoin kuin käsitellyssä hiuksessa.

    • Miia Ezen

      Oih kiitos loistavasta vinkistä! Pistän korvan taakse. Kunhan pääsen vielä siihen vaiheeseen. 🙂

  • Maija

    Tuttu meininki! Itse myös kasvatin pari kesää sitten oman värin takaisin, enkä voisi tyytyväisempi olla! Viimeksi oma väri on ollut varmaan 9-vuotiaana…

    • Miia Ezen

      Hih.. sä oot alottanu värjäämisen nuorena. 😀

  • Riitu

    Fabulous! Tosi upeelle näytät. Mulla sama projekti. Toukokuussa tulee vuosi ilman värjäämistä, eikä oo ollu yhtään ikävä värjäämistä. Latvassa vaalennusraitojen jämiä, mut näyttää silti omaan silmään tosi hyvälle tää maantien värinen 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos! 😀 Ja jee.. ihanaa kuulla, että muutkin nauttii omasta maantien harmaasta päästä.

  • Maria

    Upea väri! Minäkin blondina kasvatin pitkälle omaa väriä ja pidinkin sen monista sävyistä ja siitä kuinka “terve” hius oli. Hankalinta oli kuitenkin nopeampi rasvoittuminen ja käsittelyn haasteet. Omalla tyvellä hiusten kohotus oli haastavaa eikä tupeeraukset kuivashamppoineen yms. pysyneet lähellekään niin hyvin kuin käsitellyillä hiuksilla. Siitä syystä palasinkin takaisin raitoihin 😀 mutta hiuslaatuja on taatusti monia ja sinulla tulee varmasti testattua monia hiustuotteita joten löydät taatusti sopivat tuotteet 🙂 Kiitos inspiroivasta blogista! 🙂

    • Miia Ezen

      Joo tuota rasvoittumista mäkin vähän pelkään, koska huomaan sen jo nyt. 🙁 Toivon, että se ajanmyötä tasoittuu. Onhan niitä sellaisiakin, jotka ei pese hiuksiaan koskaan muulla kuin vedellä. 😀 Siihen en kyllä ala totuttelemaan. HIh.

  • Susanna

    No nyt on hyvä! Ehdottomasti oikea suunta! Itselläni sama projekti menossa. Hyvää kevättä!

  • Johanna

    On kiva väri! Ja vaihtelu virkistää…😊

  • Eve

    Alussa tulee se vaihe että tukka ravoittuu nopeasti mutta se vaihe menee kyllä ohi.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! Joo tämän oon itseasiassa jo juurikasvun kanssa huomannut. Mihinköhän tuo liittyy tai siis mistä johtuu? 😀

  • Varpuslintu

    Useimmiten oma hiusväri on siinä mielessä paras, että se sopii luonnostaan yhteen ihon ja silmien värin kanssa. Lisäksi värjäämätön tukka on usein parempivointinen kuin värjätty, ainakin jos täytyy värjätä usein. 😀

    • Miia Ezen

      Juuri näin! 🙂 Parempaa kuntoa odotellessa. Nyt tämä harmaapää näyttää helposti hampulta. 😀

  • Susa

    Todella kauniit, niin väri kuin pituuskin! Itse tein jokin aika sitten saman ratkaisun, mutta ohuen ja liukkaan hiuslaadun vuoksi oli pakko palata raidoitettuun blondiin. Millään tuotteilla en onnistunut saamaan hiuksia tuuhean näköisiksi ja irti päänahasta ja hermohan siinä lopulta meni 😉 Toivottavasti sulla toimii!

    • Miia Ezen

      Heippa Susa! Tuota mä vähän pelkään.. katsotaan miten käy..

  • Anonymous

    Olen kasvattanut 10 kk omaa väriä takaisin ja selkeä raja menee pian korvien kohdalla. Alkaa hiukan siia helpottaa eikä juurikasvu hyppää enää niin merkitsevästi esiin. Ihanaa kun silmien, kulmakarvojen, ihon ja hiusten väri sopii nyt niin hyvin yhteen. Useampi on kysynyt olenko laihtunut, en ole, mutta kasvojen piirteet korostuvat ikäänkuin paino olisi laskenut. Itselläni on rasvoittuva tukka ja pika-apuna arjessa on laittaa hiukset löysästi kiinni ja pestä lavuaarin päällä vain ihan pääliosa tukasta. Hyväkuntoinen oma hius kestää kovaakin pesua ja kuivaamista kun entinen blondattu takkusi ja katkeili vastaavasta käsittelystä.

  • Po

    Hyvältä näyttää, tuo pituus sopii sinulle upeasti! Minulla oli sama projekti noin 2 vuotta sitten. Oma väri oli kiva, mutta minulla meni hermo juuri siihen kun hiukset valuivat päätä myöten, rasvoittuivat ja eivät näyttäneet oikein miltään esim. harmaiden vaatteiden kanssa :/ Ulkopuolisen silmin hiukset näyttivät toki nätiltä, mutta oma peilikuva tuntui tylsältä ja hiuksia tuli pidettyä lähinnä ponnarilla. Pitkän jahkailun jälkeen menin kampaajalle ja ei vitsi miten tyytyväinen olin kun poistuin pehmeän kuparisen lobin kanssa kotiin <3 Sinänsä tahtoisin edelleen ajatuksen tasolla värjäämättömät, terveet hiukset, mutta valitettavasti minun geeneilläni ni eivät vain käytännössä ole ihan sellaiset kuin tahtoisin 😀 Mutta kannatti ehdottomasti kokeilla! Muuten haikailisin vieläkin oman värin perään, nyt tiedän että oloni on kuitenkin kotoisampi värjätyssä lookissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram