Pitäisikö silmänympärysvoidetta käyttää?

29.03.2018

Miksi ihmeessä silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää? Ensinnäkin silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin muu iho ja ikääntymisen merkit näkyvät siinä ensimmäisenä. Varmasti jokainen haluaa minimoida nuo merkit tai ainakin pitää silmänympärysihon kosteutettuna.

Miksi en voi laittaa siihen vain samaa rasvaa kuin muuallekin kasvojani? Kasvoille tarkoitetun voiteen tarkoitus on lukita kosteus ihoon ja tämä saattaa taas aiheuttaa silmissä turvotusta.

En usein huomaa mitään mullistavia muutoksia silmänympärysvoiteen käytössä. Mikään niistä ei vie täysin pois tummuutta tai iän tuomia ryppyjä. Eihän silloin kukaan ylipäätään vanhentuisi, jos näin olisi. Se, että silmänympärysihoni pysyy hyvässä kunnossa, kosteutettuna ja joustavana, riittää hienoksi tulokseksi. On siis hirmuisen vaikea sanoa, että mikä on hyvä ja mikä parempi voide.

Ainakin omasta mielestäni on todella ärsyttävää pistää rahaa puteliin, joka on niin pieni ja vain tietylle osaa kasvoja. Ellen saisi blogini kautta erilaisia voiteita testiin, niin itseni tuntien päätyisin varmasti ostamaan jonkin ulkomaalaisen meikkitaiteilijan hehkuttaman tuotteen ja eläisin sen kanssa tyytyväisenä. Nyt kun olen muutamia testannut, niin voin sanoa, että omasta mielestäni parhaan hinta-laatusuhteen omaavat tuotteet löytyvät korealaisen kosmetiikan puolelta.

Mikä voisi sopia sinulle?

Silmänympärysvoiteita pitäisi alkaa käyttämään siinä iässä, kun aloittaa meikkaamisen (jos ei nyt puhuta pelkästä ripsarin lisäämisestä). Viimeistään 20-vuotiaana kuitenkin olisi hyvä lisätä tämä päivittäiseen ihonhoitoon. Nuorelle iholle sopii mielestäni hieman kevyemmin kosteuttava silmänympärysvoide, kuten the Skin House Galactomyces Eye Cream*. Se on yksi suosikeistani, koska se on edullinen (24,90€) ja todella suurikokoinen tuubi silmänympärysvoiteeksi (30ml). Tosin tämä sopii myös vanhemmallekin iholle ja voide löytyykin meikkipakistani asiakkaita varten.

Todella kuivalle silmänympärysiholle suosittelen Cremorlab Shadow-off silmänympärysvoidetta*. Se kosteuttaa todella pitkään ja on ehdottomasti paras superkosteuttaja, johon olen törmännyt. Putelissani näkyy kohta pohja, koska annoin siitä suuren osan siskolleni käyttöön. Hänellä on todella kuiva silmänympärysiho ja hän sanoi, että tämä on ehdottomasti paras kokeilemansa kosteuttava silmänympärysvoide. Ainoa negatiivinen asia tässä voiteessa on se, että vaikka se onkin koreakosmetiikkaa, niin ikävä kyllä se ei ole edullisesta päästä. Purkki maksaa 46,60€.

Omalle hiljalleen ryppyyntyvälle silmänympärysiholle huipputuote on Bioeffectin EGF-silmänympärysseerumi*, koska se todella tasoittaa ja kiinteyttää silmänympärsyihoani. Se on vaan niin pirulaisen kallis (75€). Tuotteen taustaa kun lukee, niin ymmärtää kuitenkin mistä hinta koostuu. Geelimäinen voide sisältää kasveissa valmistettuja solukasvutekijöitä ilman säilöntäaineita, hajusteita tai tarpeettomia kemikaaleja. Tämä kasvutekijä ravitsee ja uudistaa ihoa. Itse koitan säästellä tätä huipputuotetta, mutta aplikaattorista tulee geeliä aina liikaa. Eli siihen voisivat tiedemiehet seuraavan kerran kiinnittää huomiota.

Neljäntenä tuotteena on meikkitaitteilija Bobbi Brownin nimeä kantavan merkin silmänympärysvoide*. Olenkin tutustunut tähän henkilöön saamani kirjan kautta ja jaan hänen kanssaan paljon samaa ideologiaa: Meikkaaminen lähtee hyvästä ihonhoidosta ja hyvänä kakkosena tulee sitten meikkipohja. Hänen merkillään on loistotuotteita varsinkin kuivalle iholle ja aikuisille naisille. Bobbin Silmänympärysvoide on ravitsevaa jämäkämpää balsamia ja se sisältää paljon luonnon raaka-aineita. Perushyvä ja tykkään. Hinta 44€.

Onko teillä muuten jotain omia suosikkeja silmänympärysvoiteissa, joihin olette ihastuneet?

*Sisältää mainoslinkin. / Saatu blogin kautta.

  • Heidi

    Mä en kestä, just oon ajatellut kysyä sinulta että voisitko kirjoittaa aiheesta ja tässä se nyt on! 😊 kiitos Miia ❤️

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! No johan sattui. Luit ajatukseni siis vai toisin päin. 😀

  • Heli

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Omat silmänaluseni olen saanut pelastettua Cliniquen All About Eyes Rich -voiteella, johon olenkin ollut jo vuosia koukussa. Löysin sen eräänä keväänä, kun talvi oli kuivattanut silmänaluseni ihan mummorypyille ja pelkäsin ryppyjen olevan pysyvät. Niin vaan elpyivät. Siis perusryppyisiksi. 😆Ostan sitä aina lentokentiltä, Suomen hinta on jotain 40 euron luokkaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Heli! Ou nou.. mummorypyille.. tiedän tunteen atoopikkona (tai siis atooppista ihoa ei ole vuosiin tullut takaisin). No ei tuo 40 euroakaan ole paha, jos se todella toimii. 🙂

  • Päivi

    Itse tykkäsi Nivean Soya-linjan silmänympärysvoiteesta, mutta ilmeisesti se on lopetettu tjn kun en enää ole sitä löytänyt.. Nyt käytössä on ohut, mutta hyvin kosteuttava Mossan silmänympärysvoide,joka vaikuttaa kyllä hinta/laatu-suhteeltaan tosi hyvältä!

    • Miia Ezen

      Heippa Päivi! Ai harmi jos ei löydy.. 🙁 Nivealla on hyviä juttuja. Mossaan olen päässyt tutustumaan kanssa muutaman rasvaisen ihon tuotteen kautta ja ne ovat olleet todella hyviä ja vielä luonnonkosmetiikkaa! <3

  • Paltsu

    Mä oon aina levittänyt kosteusvoiteen silmänympärysiholle asti, en käytä erikseen silmänympärysvoidetta. Viime vuonna oli poikkeuksellisesti testimielessä ehkä viikon ajan käytössä Cliniquen silmänympärysvoide ainoana tuotteena silmänympärysiholle ja tuona aikana silmänympärysiho kuivui mulla kyllä ihan älyttömästi 😀 Mä löträän aina kaikki kosteuttavat kasvovedet ja seerumit, öljyt ym. myös silmänympäryksille vaikka purkissa käsketään välttämään tätä, tuntuu jotenkin hassulle että muualle kasvoille kerrostaa viittäkin erilaista kosteuttavaa tuotetta mutta silmänympäryksille vain yhtä.. No, saas nähdä kostautuuko tuo sitten joskus tulevaisuudessa, kun en ole purkkien varoituksia huomioinut 😀

    • Elena Vee

      Ite kanssa laitan kyllä (alkoholittoman) kasvoveden, hoitoveden ja seerumin myös silmänympärysalueelle, ja sitten päälle silmänympärysvoiteen. Mulla kyllä on sellaset tuotteet jotka sopii myös sinne herkemmällekin alueelle, mutta ehdottomasti kannattaa kosteutta ja hoidollisuutta kerrostaa silmienkin ympärillä, se on se ravitsevampi voide/öljy jotka kyllä saattaa turvottaa, niitä en ite laita silmien lähelle 🙂

  • Johanna

    Olen käyttäny vuosia samaa nivean silmänympärysvoidetta. En oo edes kokeillut muita ni en tiedä onko hyvä tai ei. Mulla tuli mieleen et voisitko kirjottaa sun ilta ja aamurutiineista vaihe vaiheelta? Siis meinaan ku rupeet illalla meikkejä putsaa pois, millä ja miten ja voiteet ym.☺

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Joo, itseasiassa mulla on aikomus tehdä aiheesta video. 🙂

  • Ida

    Ostin juuri testiin Natura Siberican sy-voiteen js se vaikuttaa loistavalta! Koostumus on täyteläinen, muttei liian rasvainen eli sopii hyvin tällaiselle 25-vuotiaalle 🙂 Tärkeintä kuitenkin omalla kohdalla on se, ettei voide aiheuta kirvelyä herkälle sy-iholleni. Niin ja paras juttu tässä on se, että 30ml purnukka maksaa kympin – ja se on vielä luonnonkosmetiikkaa! 🙂

  • Katja

    Itselläni on todella, todella kuiva silmänympärysiho, joka pahimpina kausina on jopa hilseillyt irti. Olen vuosien saatossa kokeillut kymmeniä silmänympärysvoiteita kaikista hintaluokista mutta minkään teho ei ole tuntunut riittävän. Joitakin vuosia sitten aloin käyttää silmänympäryksille ihan samoja kuivan ihon seerumeita kasvovoiteita, mitä muuallekin naamaan ja tämä on toiminut itsellä parhaiten. Näillä ei-silmänympäryksille-tarkoitetuilla tuotteilla olen saanut pidettyä silmänympärysihon edes siedettävässä kunnossa.

  • Elina

    Moikka! Olen käyttänyt tuota samaista Cremorlabin voidetta pari kuukautta ja mun mielestä se oikeesti vaalentaa silmänalusia puhumattakaan hyvästä kosteutuksesta 🙂 kesää kohden aion hankkia jonkun viilentävän geelimäisemmän voiteen. Onko ehdotuksia?

  • Hilla

    Oriflamen seeing is believing päiväkäyttöön ja yöksi Estee Lauderin advanced Night repair eye serum. Itse 30v. sekä äiti 58v. molemmat käytetään ja tykätään! 👌🏻

    • Eva

      Mä käytin kans pitkään tuota Oriflamen ja tykkäsin. Vaihdoin sitten myöhemmin Lumenen silmänympärysvoiteisiin koska käytän muutenkin Lumenen tuotteita, helppoa kun kaikki tulee samalta merkiltä eikä tarvitse tilailla tuota Oriflamen yksittäin erikseen. En ole huomannut tehoissa eroja tuon Lumenen kanssa.

  • PauliinaH

    Kuivana kautena Louis Widmer, 30ml purkissa niin hintakin kohdallaan. Meikin alle mun mielestä tuhti tosin. Nyt ostin Centifolian SY-voiteen, kun Maittaly sitä hehkutti.aika kevyt, mutta meikin alla jees. Olen 47v ja käyttänyt sy-voiteita ainakin 27 vuotta. Siisteiltä näyttää 😃 ! Mutta mitäs sanot siitä että nykyisin käytän Dermosilin retinol yövoidetta silmän ympärystöissa ? Hotandflashyn Angie on tehnyt niin ja julkaisi kuvia nyt vs 5-v aiemmin ja vaikutuin!

  • Mmmmmm

    Käytän silmänympärysiholla samaa kosteusvoidetta kun muuallakin kasvoilla, joskus aikaisemmin käytin sy-voidetta, mutta en huomannut mitään eroa tavallisen kosteusvoiteen ja sy-voiteen välillä, joten helpompaa käyttää vain yhtä tuotetta.

    Itseäni kyllä kiinnostaa miksi sy-iholle pitäisi olla oma voide? Ymmärrän, jos kosteusvoiteen käyttö aiheuttaa mainitsemaasi turvotusta tai jos sy-iho on todella kuiva, mutta itselläni ei ole näitä ongelmia, joten toisiko erillinen sy-voide oikeasti jotain hyötyjä verrattuna tavalliseen kosteusvoiteeseen? Ikää minulla on reilu 30v, joten ehkä hyvä tässä vaiheessa saada tietää hoitaako sy-ihoa ihan väärin 😀

  • Varpuslintu

    Mä en käytä silmänympärysvoiteita nyt, enkä varmaan tulevaisuudessakaan, koska mulle on ihan sama, vaikka saisinkin ryppyjä naamaani. Hymynrypyt silmien nurkissa on tosi hauskoja – niistä näkee että on hymyillyt paljon menneiden vuosien aikana. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram