Miten tehdä kuulas meikkipohja?

18.03.2018

Saan niin paljon kysymyksiä meikkipohjastani ja usein asiakkaanikin ihastuvat tekemääni meikkipohjaan. Kerron nyt askel askeleelta miten sen teen.

Ihon valmistelu

Hei, olen virallinen ihonhoidon nipottaja. 😀 Meikkipohja tosiaan lähtee ihonhoidosta. Eli ei ole olemassa mitään ihmemeikkivoidetta, jolla saa upean ihon. Kaikki lähtee omasta ihosta, jota pitää hoitaa päivittäin – ei ainostaan silloin, kun edessä on tärkeä päivä.

Kuvassa näkyvät kaksi tuotetta sopivat aikalailla kaikille meikin pohjalle. Ensin kosteutan ihon Holika Holikan 3 Seconds Starter hoitonesteellä*. Jos iho on todella kuiva, niin painelen sitä iholle muutaman kerroksen. Lukitsen sen ihoon superkosteuttavalla Mizonin Water Volyme Ex geelimäisellä kosteusemulsiolla*. Tämä kosteusvoide sisältää myös silikonia, joka tekee ihon pinnasta tasaisemman meikkiä varten.

Hyvä ihonhoito toimii jo loistavana meikin pohjustuksena. Pompin edestakaisin käytänkö primeria vain en. Tällä hetkellä olen todennut sen melko hyödyttömäksi, koska useat meikkivoiteet sisältävät jo itsessään pohjustusta ja päivävoiteenikin sisältää tasoittavaa silikonia. Silti tutustun kokoajan eri primereihin, jos niistä kuitenkin saisi jotain apua.

Meikkivoide

On kyseessä sitten mikä tahansa meikkivoide niin sitä kuuluu laittaa ohut kerros. Jos tarvitsee peittävämpää lopputulosta, niin silloin kannattaa valita peittävän pigmenttinen meikkivoide. Kun kyseessä on kuulas meikkipohja, niin suosittelen kevyttä meikkivoidetta, jota voi kerrostaa. Käytin tässä Make Up For Ever Water Blend meikkivoidetta, joka on todella kevyttä, mutta jo kahdella kerroksella siitä saa kauniin peittävän. Ylemmässä kuvassa laitoin sitä yhden kerroksen ja alemmassa toisen – eron todallakin huomaa!

Kuten näette ihossani on paljon punaisuuttaa ja läikikkyyttä, joten itselläni ei yksi kerros riitä. Monella riittää yksi ohut kerros ja toista kerrosta tarvitsee vaan muutamaan paikkaan, kuten usein poskien tai leuan alueelle. Ikävä kyllä tämä kyseinen meikkivoide ei ole kaikista ihanteellisin t-alueelta rasvoittuville tai pintakuivalle iholle, mutta kuivalle ja normaalille iholle tämä on ihana. Rehellisyyden nimissä kuulas ja “meikitön”, mutta tasainen meikkipohja on hyvin vaikea saavuttaa, jos iho ei ole jo valmiiksi tasainen ja kaunis. Oma ihoni vaatii paljon, jotta siitä saa tasaisen värisen ja kyllähän se meikki sitten aina livenä näkyy.

Puuterointi

Lähes joka kerta, kun pidän meikkiopastuksia, näen naisten länttäävän iholleen aivan liikaa puuteria. Itse suosikin puuteroinnissa todella pientä sivellintä, joka on kuvassa näkyvä NYXin Dual Fiber Setting -sivellin*. Laitan puuteria minimaalisen vähän silmien alle kiinnittämään peitevoiteen. Lisäksi hipaisen sitä vähän nenän pieliin, leukaan sekä hieman keskelle otsaa. Kun oikeanlainen meikkivoide on valittu omalle ihotyypille, niin sen kyllä pitäisi myös pysyä.

Meikkivoiteista eri ihotyypeille kirjoitin TÄSSÄ. Ja jos et tiedä omaa ihotyyppiäsi, niin helpon testin löydät TÄSTÄ.

Hohdetuotteet

Erilaisia highlightereita putkahtelee markkinoille edelleenkin aivan hurjaa vauhtia ja omasta mielestäni ne ovat niin toistensa kaltaisia. Itselläni on näissä muutama suosikki, joista ehkä tuntemattomin on tämä Milanin hohdepuuteri sävyssä afterglow*. Vaniljaiset sävyt sopivat usein hyvin monelle paitsi tummemmille ja ruskettuneemmille ihonsävyille suosittelen mielummin kultaisen sävyisiä hohdepuutereita. Valkoista kannattaa välttää kuin ruttoa, vaikka sitä näkee katukuvassa koko ajan. Valkoinen highlight näyttää poskilla harmailta likatahroilta.

Hohdepuuteria lisään nykyään melko ohuen kerroksen, mutta moneen eri kohtaan kasvoista: poskipäille, nenän päälle (ja myös sieraimien sivuille!), amorin kaarelle, silmien sisänurkkiin, liikkuvalle luomelle, otsan reunoille ja kulmaluulle.

HUOM! Aikuiselle naiselle en välttämättä lisäisi mitään hohdetuoteita, koska nämä korostavat juonteita. Heille riittää kuulas meikkipohja minimaalisella puuterilla. Ja onko mitään kauniimpaa kuin aikuinen nainen, jolla on hehkuvan kosteuttettu iho. Tästä esimerkkinä Ellen päätoimittaja Taina Risto.

Uutuuksista innostuin Essencen Glow To Go kiinnityssuihkeesta. En nyt tiedä kiinnittääkö se meikkiä, mutta siitä tulee ihana hehku. Joku voi pitää sitä vähän överinä, mutta kokeilemaan pääsee 4,09 euron hintaan. Essencen tuotteita saa esimerkiksi Citymarketeista ja Tokmannilta.

Putelin suihku ei ole mitenkään niin hienojakoinen, joten tykkään painella sen iholle sormin suihkutuksen jälkeen. Myös kropalle tätä on kiva suihkuttaa, jottei hehku lopu hassusti kaulaan. Huomaatteko eron ylläolevasta kuvasta alempaan kuvaan? Livenä ero on huima!

Pysyvyys

Miten tällainen meikkipohja sitten pysyy? Sanoisinko, että kaikista tärkeintä on oikeanlaisen meikkipohjan valitseminen. Se mikä sopii minulle, niin ei välttämättä sovi sinulle. Eli ihotyyppi on otettava huomioon. Meikissäni käytetty Make Up For Everin Water Blend näyttää itselläni hyvältä vain muutaman tunnin, kunnes se alkaa rasvoittua t-alueelta. Kuivaihoiselle se on tosin loistava!

P.S. Tämä hohtava silmämeikki on tehty vain yhdellä luomivärillä ja sormin! Stay tuned – tästä kuulette vielä! 😉

*Sisältää mainoslinkin. / Saatu blogin kautta. 

  • Suvi

    Apua tuo silmämeikki on niin upea! Tai oikeastaan kuva kokonaisuudessaan. Ihanan tyttömäinen 🙂 Nyt oli kyllä aikamoinen cliffhanger jättää kertomatta mikä tuo silmämeikki on 😀

    Niin ja hyvä postaus muutenkin! 😀

    • Miia Ezen

      Ihana Suvi! 😀 Hih.. tuosta tulee ihan pian postausta. 😉 Ja kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!

  • Heidi

    Voi vitsit tuo sun meikkipohja on niin tasainen ja mahtava hehku!😘Mistä johtuu kun itse levitän meikkivoiteen beatyblenderillä, niin se jää tosi laikukkaaksi vaikka koitan hyvin vähän levittää tuotetta joka puolelle kasvojani?🤔

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi ja kiitos! 🙂 Voisko olla että tosiaan laitat meikkivoidetta liian vähän tai sitten Beauty Blenderillä levittäminen ei sovi sun omaan kädenjälkeen? Tai sitten sulla on jotain todella ytyä meikkivoidetta, joka tarraa heti kiinni ihoon ja sitä on vaikea levittää. Syitä voi olla niin monia. Itse en esim. käytä sieniä levityksessä. Kabukilla saa ohuen ja tasaisen pohjan. Suosittelen testaamaan. 🙂

      • Heidi

        Voi olla joo ettei se sovi minulle, pitää kokeilla kabukkia. Ois kiva sellainen video tutoriaali missä näytät videon muodossa meikkivoiteen levittämisen vaihe vaiheelta niin jos tällainen tumpeloki oppis 😄

        • Miia Ezen

          Hih.. toiveesi toteutuu, koska sellainen on tulossa ihan pian! <3

          • Heidi

            ❤️❤️

  • Maarit

    Kiva postaus☺️ Ihanan kuulaalle ja raikkaalle näyttää iho sulla ja kaunis meikki muutenkin kokonaisuudessaan😍 Ihon kunnolla on tosiaan iso merkitys, miltä meikkipohja sit lopulta näyttää.

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Maarit! 😍 Joo ehdottomasti ihonhoito on se kaikista tärkein. Esim nuo hohdetuotteetkin voi näyttää aika karseilta, jos ihossa on paljon tekstuuria. 😔

  • Mari

    Moi ihana Miia ☺ Mikä sävy sinulla on tuosta Make up foreverin meikkivoiteesta ?

    • Miia Ezen

      Heippa! Mulla on Y245, mutta myös Y305 menee mainiosti. Noissa on kasvoilla kuitenkin loppujen lopuksi niin pieni sävyero. 🙂

  • Johanna

    On tosi kaunis meikki! Aivan ihana☺ Ja toi luomiväri on upee!!! Mitä sul on huulissa??

    • Miia Ezen

      Kiitos Johanna! Huulilla mulla taitaa olla Urban Decayn huulipunaa sävyssä Gubby. 🙂

  • Laura

    Olen yrittänt opiskella kirjoitustesi perusteella koreakosmetiikasta, mutta yksi aisa jäi nyt ihmetyttämään. Elevenin sivuilla sanotaan Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acidista että se on hoitonesteen alla käytettävä tehotuote, mutta sinun kirjoituksista ymmärsin että tämä juuri on hoiteneste? No harmikseni en sitä pääse vielä testaamaan kun näyttää olevan nettikaupasta loppunut, toivottavasi pian tulee lisää.

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Joo moni on kysellyt tuota samaa. Kyllä se menee ihan hoitonesteestä. Tietääkseni kuitenkaan jo niin monivaiheisessa koreakosmetiikassa ei ole erikseen vielä hoitonesteen alle tuotetta. Tai siis voihan olla, että tuo on siihen kehitetty, mutta itse käytän hoitonesteenä ja toimii siihen loistavasti. 🙂 Hoitonesteen tarkoitus kun on kuitenkin kosteuttaa ihoa ja sen tämä tekee niin upeasti. Hyvä kun kysyit!

  • Salka

    Olen aivan samaa mieltä, kaunis meikkipohja lähtee ihonhoidosta 🙂 Itse tosin joudun käyttämään puuteria ja painelen sen vielä vipalla, sillä muuten voin sanoa meikkivoiteelle kuin meikkivoiteelle hyvästit päivän mittaan 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Salka! 🙂 Joo kaikilla on ne omat niksit. Ja hyvä, jos saat sillä pysymään meikkipohjan. Mulla se lähtee, rasvoittuu tai melkein haihtuu pois, jos on väärä meikkivoide käytössä.

  • Nina

    Mitä olet laittanut poskiin tässä postauksessa?Ne mun mielestä kruunaa tuon lopputuloksen.Iho näyttää todella raikkaalta meikistä huolimatta 😊👌🏻

    • Miia Ezen

      Heippa Nina! 🙂 Mulla on tuolla noiden hohdetuotteiden lisäksi Rimmelin aurinkopuuteria ja NYXin poskipunapaletista jokin sävy. En nyt ikävä kyllä muista mikä. 🙁

  • Johanna

    Mikä on tällä hetkellä ehdoton suosikkisi irtoripsissä (ei tupsut) ja entäs liima? Mitkä ripset sinulla oli käytössä Levin reissulla- oli todella kauniit!

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Mä pyörin nyt tällä hetkellä Ardellin Demi Whispiesien ja Sweed Lashes malli Oiel de Biche (nää tokat oli Levin reissulla) välillä. Noi Sweed Lashes on malliltaan jotenkin kivemmat, mutta hieman liian överit. Ripsiliimana varsinkin ripsiriveille ehdoton on Sweed Lashesin oma liima. Tupsuille käytän Grimasin liimaa. 🙂

  • joshua

    Onko Make up storen meikkivoide sun mielestä hyvä tähän? Se olisi nyt Sokoksen 3+1 päivillä alennuksessa ja harkitsen, että kävisin hakemassa omakseni

    • Miia Ezen

      Heippa Joshua! Joo tuolla Sculpt Excellencellä saa ihanan kuulaan pohjan oikein ohuella kerroksella. Sehän on kuitenkin peittävä meikkivoide. 🙂 Käytän sitä usein morsiamille, joilla kuiva/normaali iho. Eli on siis sellainen juhlameikkivoide.

  • Laura

    Mikä on sun lemppari kuultava meikkivoide? Sellainen mikä kestäisi hyvin? Nimim.kesäksi meikkivoidekaupoille

    • Miia Ezen

      Ooh ihana kysymys! <3 Siihen löydät vastauksen tässä.
      https://www.elle.fi/miiaezen/2018/01/10/ihan-huikea-meikkivoide/

      Mutta mulla on siis sekaiho.. tuo ei sovi kuivalle tai pintakuivalle iholle. Tulos tuosta on puolimatta, mutta mun ihon rasvaisuus tekee siitä kuulaan. Tämän postauksen meikkivoidetta käytän usein kuvauksissa, kun ihon pitää näyttää iholta, mutta paremmalta. 🙂 Viimeksi malli ihaili oman ihonsa kuulautta.

  • Kaisa

    Hei! Yksi asia mikä aina häiritsee meikkipohjaopastuksissa,ei siis pelkästään sinun 🙂
    Minulla on kasvoissani melasma. Tuli synnytyksen jälkeen 9 vuotta sitten.”Viikset” ja kaikki.Sitä tuotteiden määrää,mitä ole vuosien aikana kokeillut ja kalliisti niistä maksanut,en tohdi edes luetella.Yksikään niistä ei ole tehonnut tähän vaivaan.Kun marssin vaikkapa Stockmannin meikkipisteille,kukaan ammattimeikkaajista ei ole tähän päivään mennessä onnistunut peittämään näitä läiskiäni. Oletko sinä törmännyt tähän vaivaan ja osaatko suositella jotain tuotteita? Näin kevätauringin paistaessa kadehdin ihmisiä jotkä kääntävät kasvonsa kohti aurinkoa-itse kun joudun aina välttämään aurikoa työkseni. Suojakerroin 70+ tällä hetkellä käytössä,sekään ei riitä. .

    • Miia Ezen

      Heippa Kaisa! Periaattessa tuohon käytetään samaa metodia kuin tatuoinnin tai tummien silmienalusten peittämisessä. Eli pelkkä peitevoide tai pigmenttinen meikkivoide ei silloin toimi. Tällöin käytetään värin neutraloijaa ja ideana on käyttää mahdollisimman ohuita kerroksia. Oranssi on se väri, jolla tummuuden (on se sitten mitä tahansa väriä) saa peittoon. Myös meikkitaiteilijoilta tämä vaatii paljon harjoittelua ja se ei ole helppoa. Huulen yläpuolella tai muutenkin kasvojen alueella peittäminen on aina haastavinta, koska varsinkaan kasvoilla ei haluta paksua meikkikerrosta. Itse käytän tähän MACin väriä korjaavaa nestemäistä stikkiä (en muista tarkempaa nimeä). Peitän sillä myös aknearvet tai muut voimakkaat värivirheet iholla. Itselläni on tuota samaa otsalla ja en muutenkaan halua ottaa aurinkoa kasvoille. Otan rusketuksen mielummin purkista. 😊

  • Kaisa

    Hei,kiitos vastauksestasi Miia! Kyllä oranssi tosiaan on sävy millä parhaimman tuloksen saa.Tällä hetkellä käytössäni on peiteaineena joko MAC Pro longwear concealer NW 25 tai Estee Lauder Double wear MAXIMUM meikkivoide sävyssä
    Creamy Tan,jota laitan melasmakohtiin.
    Siihen päälle Lumenen Matta meikkivoide,joka on toiminut paremmin kuin useat kalliimmat esim.MAC Studio Sculpt tai Estee Lauderin Double wear. Näillä saa melkein huomaamattoman lopputuloksen,ainakin talviaikaan.
    Joe Blascon neutraloija ei tee mitään,kuten ei myöskään heidän meikkivoitensa. Vichyn Dermablend ihan fiasko,vaikka luvataan jopa tatuointeja peittävän..
    Puuteria en käytä lainkaan,koska olen sen huomannut vain pahentavan läiskien kuultamista alta.
    Ajattelin jakaa nämä vinkit jos joku muukin painii saman ongelman kanssa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram