Meikkaa itsesi nuoremmaksi

12.03.2018

Länsimaalainen tapa meikata vanhentaa! Olen huomannut tämän tutustuessani korealaiseen kosmetiikkaan. Kaikista tärkeintä on tietenkin kaunis ja kuulas iho, mutta heillä on myös muutamia nuorentavia kikka kolmosia takataskussa – muutakin kuin Etelä-Koreassa kukoistava kauneuskirurgia. Nuorentavassa meikissä perusidea on, että kaikki tehdään niin sanotusti pyöreämpänä.

Kuulas iho

Tuntuu, että paasaan tästä kokoajan, mutta iho on se kaikista tärkein asia, joka tekee ihmisestä terveen ja nuorekkaan näköisen. Mulla on takataskussa pari postausta, joissa kerron uusista keinoista hohtavaan ihoon. Ennen kuin saan ne postaukset valmiiksi voitte tutustua korealaisen kosmetiikan saloihin, jos se on vielä vieras juttu. Postaukset löytyy kategoriasta ihonhoito.

Poskipuna ja varjostukset

Ennen poskipunaa lisäsin aurinkopuuteria kasvojen ulkoreunoihin ja poskien päälle tehden kasvoista pyöreämmät. Varjostuksia en tehnyt ollenkaan, koska ne tekevät kasvoista kulmikkaammat – lapsillakin on pyöreät kasvot, mutta vanhemmiten posket menevät lommolle.

Poskipunana toimi the Balm merkin puna sävyssä Argyle* ja poskipuna silveltimenä Real Techniques uusi poskipunasivellin*. Poskipuna laitetaan nuorentavassa meikissä vain poskipäihin eikä sitä nosteta perinteiseen tapaan kohti ohimoita.

Kulmakarvat

Kulmikkuus unohdetaan myös kulmakarvoissa ja ne tehdään mahdollisimman suoran mallisiksi. Itse en tehnyt niin suoria kulmia kuin korealaisilla naisilla ja ihastuinkin tähän malliin samoin tein. Kulmikkaammat kulmakarvat tekevät kantajastaan vihaisemman näköisen ja suoremmat taas suloisemman ja nuoremman näköisen. Huomaatko eron postauksen ensimmäisessä kuvassa?

Luomiväri

Käytin luomivärinä Isadoran palettia sävyssä 14 Peach Avenue*. Luomivakoon laitoin neutraalin harmahtavaa sävyä sekä häivytin sen kauniilla korallisella sävyllä. Siveltimenä toimi uutuus häivytyssivellin Real Techniquesiltä*, joka on muuten loistava silmämeikkisivellin niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin. Tärkeää on välttää tummia sävyjä ja kissamaisia silmiä – myös silmistä halutaan tehdä pyöreän malliset.

Alaluomella korostin silmäpussia korealaiseen tapaan! Olen aivan ihastunut tähän tekniikkaan, vaikka teenkin sen vielä vähän ujosti. Voitte kurkata ohjeet tältä videolta:

Raikas huulipuna

Huulipunan kohdalla nuorentavassa meikissä ei ole oikeastaan muuta sääntöä kuin se, että huulipunan tulee olla raikkaan sävyinen. Käytin tässä korealaista huulisävytettä merkiltä Holika Holika ja sävy on Rasberry Water*. Nämä ovat hyvin erilaisia kuin tavalliset huulipunat, koska ne tuntuvat huulilla ihan oikeasti kylmältä vedeltä. Kaiken lisäksi nämä tarraavat huuliin supertehokkaasti, mutta huulten pitää olla hyvin kuoritut ennen näiden lisäämistä.

Kyselyä kehiin!

Kenen mielestä näytän nuoremmalta näin korealaiseen tapaan meikittuna? Mikään jäätävän suuri erohan meikeissä ei ole, mutta voisin aloittaa gallupin ensimmäisenä ja tehdä hurjan väittämän, että “vanhemmassa” kuvassa näytän 36-vuotiaalta ja “nuoremmassa” 26-vuotiaalta. Olenko aivan väärässä?

*Sisältää mainoslinkin. / Saatu blogin kautta. 

  • Jessica

    Meikin suhteen en osaa sanoa(surprise surprise :D), mut musta kuvauskulma ja sun ilme vaikuttaa jo tohon et näytät toises nuoremmalt ja toisessa vanhemmalta. Tos mis näytät vanhemmalta ni siinä musta sun katse antaa sellasen fiilikset et elämänkokemusta ja elämän viisautta löytyy 🙂 tos nuoremmalta näyttäväs kuvas sun katse on pehmeempi ja kuvakulmasta johtuen(en oo varma tuoko meikki oman osansa) mut sun posket näyttää pyöreämmiltä, joka tietty tuo sitä nuoren aikuisen fiilistä siihen. 🙂 saikohan tästä nyt mitään selkoa 😀 mut siis en missään nimessä torppaa tai kritisoi sitä etteikö toi meikki nuorentais. En vaan osaa yhtään kattoo meikkiä sillee et nuorentaako se vai ei 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Jessica! Joo kyllä oot oikeassa, että kuvakulmakin vaikuttaa ja sai todella selkoa sun kommentista. 🙂 Mun kasvoista saa otettua pyöreämmän kuvan tietyssä kulmassa. Mutta varsinkin varjostuksilla ja vielä vahvemmilla sellaisilla mua saa vanhennettua aika paljon ja myös kissan silmillä.

  • Heidi

    Siis wau! Todellakin eron huomaa ja nuorentaa😊 mutta en vaan ymmärrä miten saat aina noin kauniin kuulaan ihon, itse kun yritän samaa nii ei tule läheskään noin kuulas vaikka teen sun vinkkien mukaan🤔

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 No mullahan on todella läikikäs iho, kun on niin paljon lojunut auringossa. Siihen tekstuuriin oon kuitenkin saanut todella paljon apua koreakosmetiikasta. Myös ohut kerros pigmenttistä meikkivoidetta ja hyvät kuultotuotteet auttaa. Näistä on tulossa pari postausta lähiaikoina. 🙂

  • Mehis

    On se taitava meikkaaja 👌🏻👍🏻😊 ja kyllä toisessa näytät nuoremmalta👍🏻
    POstauksia odotellessa kuulaaseen ihoon liittyen 👌🏻

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Mehis! Joo noita postauksia on tulossa ainakin kaksi tässä lähiaikoina. 🙂

  • Taija

    En kestä miten raikas, kaunis ja kuulas sun iho on! Mun on pakko testata sitä Korea-kosmetiikkaa myöskin. Laitoin nyt ihan ekana sen kasvonesteen (?) seurantaan elevenin sivuille (turkoosihko pullo ja n 14 e hinta). Tuote oli loppu.

    • Miia Ezen

      Heippa Taija! Joo huomasin itsekin, että se on loppu, kun ajattelin tilata lisää. Vajaan putilon laitoin pakkiin asiakkaita varten. Joo se on Holika Holikan hoitonestettä ja ihan loistotapa tutustua hiljallee koreakosmetiikkaan. 🙂

  • Riikkapp

    On tosi iso ero ja nuorentaa! Toinen on ihanan raikas ja sen myötä näyttää tosiaan nuoremmalta. Ja pakko myöntää että itse tykkään tämän tyylisestä meikistä enemmän 🙂 toki välillä on kiva meikata enemmän esim juhlallisuuksiin.

    Ps. Pakko sanoa että tykkään blogistasi todella paljon, koska tulee aidosti sellainen fiilis, että suosittelet vain niitä tuotteita jotka koet oikeasti hyviksi! Kiitos siitä ja jatka samaan malliin 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Riikkapp! 🙂 Onpa todella ihana kuulla. Ja se on totta, että suosittelen vain tuotteita joihin täysillä uskon. Sen vuoksi kaupallisia yhteistöitä näkee täällä harvoin. Ja oon samaa mieltä sun kanssa, että raikas meikki näyttää kivemmalta. 🙂

  • A

    Siis. WAU!!! Wau, wau, wau! Rakastuin. Pakko kokeilla itsekin, vaikka olen surkea meikkaaja. Olet kyllä todella kaunis.

    • Miia Ezen

      Hih! Voi kiitos ihana! No voit aloittaa ihan aurinkopuuterilla ja poskipunalla. Niillä pääsee hyvin alkuun. 🙂

  • Eva

    Mä haluan kans kuulaan ihon!! Siis mun iho on hyvässä kunnossa mutta vaikea saada se meikillä sopivan hohtavaksi. Tällä hetkellä sekoitin Lumenen valopisaroita mun meikkivoiteeseen ja se sentään tekee vähän tuollaisesta mattaisesta meikkivoiteesta raikkaamman. Lisää vinkkejä siis tarvitsen! Ja toivoisin muuten enemmän Lumenen tuotteita testiin ja blogiin, ne on ehdottomasti mun iholle parhaat ja lähes kaikki meikkini ovat Lumenelta. Olis vain mukava oppia käyttämään niitä ”oikein” tai ainakin erillä tavoilla kuin itsellä tapana.

    • Saril

      Komppaan Evaa, olin itsekin ajatellut toivoa Lumene-aiheista postausta. En ole edelleenkään päässyt ihan sinuiksi heidän uusien tuotteidensa kanssa. Tai osa on tuttuja vanhastaan, mutta tuotteiden nimet/sarjat on uuden nimisiä.

      • Miia Ezen

        Pitää toivoa, että saisin Lumenea enemmän testiin ja voisin tehdä aiheesta suuremmankin postauksen. 🙂 Uskon, että joukossa on paljon helmiä.

    • Miia Ezen

      Heippa Eva! 🙂 Joo mulla on kaksi postausta tulossa lähiaikoina. Toinen vähän laajempikin. Ja siis ovat aiheesta kuulas meikkipohja. Lumenen tuotteita mulla on joo jonkin verran testissä, mutta ne eivät ole ikävä kyllä vakuuttaneet mua. Siksi niitä ei ole näkynyt blogissa. Paitsi Lumenen yksi meikkivoide.. oliko se blur. Se on mielestäni kiva meikkivoide. Ihonhoitopuolelta oon testaillu enemmän ja niistä kyllä monesta tykkään. 🙂

  • Suski

    Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää! Meikataan silmäpussit! 😂😂
    En malta odottaa sitä omaa kokeiluani…

    • Nella

      Mietin ihan samaa! Mutta yllättävän hyvältä ja suloiselta se näyttää, ainakin Miian kasvoilla! 😊

      • Miia Ezen

        Voi kiitos ihana Nella! <3 Joo kyllähän tuo vaatii ihan tietynlaisen silmän. Kokeilin tänään itselleni ihan kunnolla tuota silmäpussin meikkausta, niin ainakin väsyneillä silmillä se näytti aika kamalalta. Mutta noin kevyenä versiona kyllä pidän tuosta korealaisesta tavasta. 🙂

  • Heidi J.

    En oo koskaan contouringin ja varjostusten päälle ymmärtänyt enkä siksi niitä välittänytkään opetella, ahdistaa jo ajatuskin monikerroksisesta pakkelista kasvoilla ja mun mielestä ne vanhentaa monia. Kuten myös näyttävät tekoripset, joita tosin itsekin bilemeikissä tykkään käyttää. Arkena on kiva kulkea vain iho ja kulmat ja ehkä huulet meikattuina ja ns. nakusilmillä.

    Näissä kuvissa on selkeä ero tosiaan vanhentavan ja nuorentavan meikin välillä.

    Tuota silmäpussien meikkaamista esiin/korostamista kyllä ihmettelen! Taitaa moinen temppu itseltä jäädä suosiolla koreattarien käyttöön 🙂 Tuo raikas huulisävyte alkoi kyllä kiinnostaa.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Joo rakastan tuota sun kuvailemaa arkimeikkiä vaikka silloin Ruusumies usein kysyykin, että meikkasinko kulmat jotenkin normaalia vahvemmin. 😀

      • Heidi J.

        Totta! Siinä helposti voi tulla se efekti 😀 Meikkaus ja tukkahommat on just siitä ihanaa että voi vaikka joka päivä näyttää erilaiselta jos haluaa 🙂

  • Embu

    No todellakin! On kyl luonnollisemman näköinenkin tuo nuoremman ilmeen aikaansaava meikki! Hienoa ja kaunista! 😊

  • Suoremmat kulmat saa ainakin itseni näyttämään vihaisemmalta, kuin kulmikkaat, minkä lisäksi omat kulmat on niin kulmikkaat luonnostaan, ettei niitä mitenkään muuten voi meikata. 😀 Onneksi tälleen parikymppisenä ei tarvii miettiä, vanhentaako vai nuorentaako meikkaustyyli, sillä tykkään voimakkaasta meikistä ja esim. kissarajaukset on itsellä arkipäivää.

    • Miia Ezen

      Heippa Venla! 🙂 Joo riippuu tietenkin niin kasvojen ja kulmien mallistakin. Meikki on siksi ihanaa, kun jokainen saa tehdä sillä juuri oman näköistä jälkeä. Uskon, että rokkaat upeasti nuo kissarajaukset! <3

  • Johanna

    Joo ero on huima! En myöskään miellä toista meikkiä nuorentavaksi ja toista vanhentavaksi, on vaan eri tyyliset ja molemmista tykkään kovasti. En kyllä osais valita kumpi kivempi tai parempi. Ite varmaa meikkaisin aina fiiliksen mukaan!

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Mäkin tykkään meikata fiiliksen mukaan, mutta viimeaikoina ainakin toistaiseksi tuo pyöreämpi malli on vienyt voiton. Menee niin kausittain.. välillä sitä on kiva meikata taas pidemmän aikaa vähän vahvemmin. 🙂

  • Jenni

    Todellakin huomaa eron!! Upeen näkönen ja kivaa vaihtelua saa aikaan meikillä (kun osaa) 🙂 ja komppaan muita että sun iho näyttää niin hyvältä ja kuulaalta!

    • Miia Ezen

      Kiitos Jenni! 🙂 Pian on tulossa ohjeita kuulaaseen ihoon. Siihen pystyy mielestäni kaikki!

  • Tonja

    Meikkaavatko korealaiset itselleen silmäpussit sen vuoksi, että ihmisrodun yhteneväisistä genomeista ja DNA:sta huolimatta itä-aasialaiset silmät näyttävät siltä, että luomi alhaalla tai ylhäälläkään ei milliäkään pussita, vaan on hyvin suora. Kuin silmämunalle olisi tehty vain aukko viiltäen.

    Pyritään länsimaiseen ulkonäköön?

    • Miia Ezen

      Heippa Tonja! 🙂 Joo voit olla oikeassa. Yksi syy tähän varmasti on myös se, että tuo silmäpussin korostaminen suurentaa silmää ja sitähän Aasiassa halutaan. Tai noh, kyllähän sekin liittyy täysin siihen, että pyritään länsimaiseen ulkonäköön. 🙂

    • Riikka

      Tuon silmäpussin nimi on “aegyo sal” niin kuin tuossa videossa lukee, ja karusti suomennettuna se tarkoittaa jotakuinkin “söpöä lihaa/läskiä”. Tää on lähinnä nuorten tyttöjen ja julkkisten meikkikikka jolla saada itsestään söpömmän ja nuoremman näköinen. Vaikka asun Koreassa niin noin voimakkaasti meikattuja alaluomia kuin tuossa videolla on tehty näkee katukuvassa normaaleilla naisilla aika harvoin, useimmiten sellaisten naisten kasvoilla joilla naama on muokattu hyvin näkyvästi myös plastikkakirurgian avulla tai joilla on muutenkin paljon meikkiä. En sanoisi että se tekee näistä naisista länsimaisemman näköisiä, vaan söpöys/nuorekkuus on yksi muoto aasialaisten omista kauneusihanteista mihin tuo korealainen sana “aegyo”kin viittaa (lapsekkaan söpö). Länsimäisten silmäpussit ei taida olla rasvaa tai toivottava piirre, suuret silmät taas sitten kyllä varmaan useimmissa kulttuureissa. 🙂

  • Magritte

    Molemmat meikit ovat kauniita, mutta kieltämättä tämä ”nuorentava” on raikkaampi ja saa näyttämään, no, nuoremmalta. 🙂 Omaan makuuni (huom. henk.koht. mielipide, ei universaali totuus) tässä nuorentavassa meikissä poskipuna tulee hieman liian lähelle nenää, minkä vuoksi ensimmäinen ajatus oli, että näytät aavistuksen kipeältä/kuumeiselta. Voi toki johtua kuvakulmastakin.

    Olet todella taitava meikkaaja ja blogistasi huokuu ihana aitous! Keep on going!

    • Miia Ezen

      Heippa Magritte! Joo totta, ehkä tuo tulee vähän liian lähelle nenää. 🙂 Mulla oli muutenkin ongelmia meikin kanssa, kun laitoin vahingossa väärän väristä peitevoidetta ja se korosti liikaa poskipunaa. Ihme muuten ettei kukaan ole vielä siitä kommentoinut. 😀 Ja kiitos ihana – mulle on todella tärkeää, että mun blogin aitous välittyy sinne asti. Teen tätä niin suurella sydämellä. <3

  • Jenna

    Eli viimeistelitkö silmämeikin nuorentavassa meikissä vaan tekoripsillä, ei rajausta tms?

    • Miia Ezen

      Heippa Jenna! 🙂 Joo jätinkin tuon vaiheen kertomatta, jottei juttu olisi niin pitkä. Laitoin nuorentavassa meikissä rajauksen ruskealla kajaalilla ja sitten irtoripset. Tätä tosin ei kuvassa huomaa. Luonnossa ruskea näyttää pehmoisemmalta.

  • H

    Sinä näytät kauniille ja meikkisi freesille! Mitä tulee tuohon korealaiseen videoon, näyttää kun hän olisi meikannut itselleen kamalat silmänaluset, paljon nätimpi ilman noita! Toi meikkityyli ei jatkoon:’D

    • Miia Ezen

      Hih.. kiitos! <3 Joo tuo varmaan niin riippuu kauneusihanteista ja mihin ollaan totuttu. Itse näen nuo silmäpussit jotenkin tosi söpöiksi ja ihailen niitä myös ihmisillä, joilla ne luonnostaan näkyvät tuolla tavoin.

  • Satu

    On sinulla kaunis ja kuulas iho jos saisi itsellekin. Silmäpusseja ei tarvitse enää itse meikata, ne kun omistan.
    Olet hyvä meikkaamaan.

    • Miia Ezen

      Kiitos Satu! <3 Kuulasiho vinkkejä on tulossa pian, joten korvat hörölle. 😉

  • Raija

    Kiitos taas postauksestasi.
    Alussa katsoin poskiounasta et on niinkuin sinulla olis lämpöä oli sen näköistä mutta lopputulos on huikea ❤
    Mielenkiintoista nähdä tuo ero vaikka itsekkin ammattini puolesta teen meikkauksia …….ero on iso kuitenkin noiden kahden meikkaustyylin välillä .
    Itse ehkä teen juhliin eniten meikkejä …nuorille tietysti mekissäkin otan iän huomioon joten niistä tuleekin freessejä yleensä jos nuori ei välttämättä halua voimakasta meikkiä
    Kiitos sinun blogiasi on mielenkiintoista aina lukea

    • Miia Ezen

      Heippa Raija! 😀 Kiva kun viihdyt täällä. 🙂 Itseasiassa mä kokeilin vahingossa vähän liian vaaleaa peitevoidetta ja siksi tuo poskipuna tuli noin hurjasti esiin. 😀 Itsekin katselin kuvia editoidessa, että huh mitäs kävikään.

  • Miia

    Siun blogia on kyllä ilo lukea, kiitos siis siitä! Sisältö on aina erittäin informatiivista, ja sen kautta sinusta välittyy myös hyvin miellyttävä kuva 🙂 Keep on rocking!

    • Miia Ezen

      No wautsi Miia! Ihana kommentti – kiitos! <3 Toivottavasti osaan tehdä kivaa ja hyödyllistä sisältöä myös jatkossa. 🙂

  • Anonymous

    Kummassakin liikaa meikkipohjaa, mikä mielestäni vanhentaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Nimetön! 😊 Itseasiassa molemmissa on tooodella ohut meikkipohja, mutta pigmenttinen sellainen. Näin ammattilaisena teen aina ohuen meikkipohjan ja kerrostan tarvittaessa, jos kyseessä kerrostaettava meikkivoide. Itselläni on iho todella laikukas ja punoittava, joten sen vuoksi tarvitsen pigmenttisen meikkivoiteen. Tulet näkemään pian blogissa kuinka punainen oikeasti olen. 😂 Voi kun ei olisikaan niin punainen iho niin en käyttäisi näin pigmenttistä meikkipohjaa. 😔

  • HeliH

    Näytät kyllä nuoremmalta tuossa vasemman puoleisessa kuvassa. Mutta olet mielestäni kauniimpi tuossa oikean puoleisessa. Kateellisena katselin kuvaa. :’D Upea meikki ja ihanasti hiukset.

    • Miia Ezen

      Voi kiitos ihana! 🙂 Joo varmasti riippuu omista kauneusihanteista, että kumpi kuva näyttää silmään kivemmalta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram