Kumpi valita: BB- vai CC-voide?

16.03.2018

Olen käyttänyt eri merkkien BB- ja CC-voiteita jo vuosia, mutten ole koskaan miettinyt, että mitä ne oikeastaan edes ovat ja mitä nuo kirjainyhdistelmät tarkoittavat. Tässä pieni tietoisku, joka saattaa hyödyttää oikean tuotteen valinnassa.

BB-voide

Tuotteen takana on mikä muukaan maa kuin meille kaikille kosmetiikkafaneille tutuksi tullut Etelä-Korea. Aasian kosmetiikkamekan valloituksen jälkeen alkoivat länsimaalaiset merkit valmistamaan omia versioitaan suositusta voiteesta. Alunperin lyhenne tulee sanoista “blemish balm” ja myöhemmin jenkkeihin maihinnousun jälkeen sen sanotaan tulevan sanoista “beauty balm”. Lyhyesti BB-voide on meikkivoiteen kaltainen, mutta siihen on lisätty ihoa hoitavia ainesosia. Se voi olla mitä tahansa aurinkosuojasta ihoa kosteuttaviin ainesosiin täysin merkistä riippuen.

Aasialaiset BB-voiteet ovat paljon paksumpia ja meikkivoidemaisempia kuin länsimaalaiset kevyemmät versiot. Oma suosikkini on blogissani paljonkin pyörinyt Skin79 BB-voide*, joka omasta mielestäni vastaa koostumukseltaan täysin peittävää meikkivoidetta. Sävyvalikoima siinä on tosin todella hassu, koska esimerkiksi violetin värinen purkki on jotenkin harmahtava. Kuvan oranssi purkki on mielestäni juuri sopiva kaltaiselleni perus skandi-iholle ja se peittää keltaisuudellaan kaiken punoituksen. Koostumus on tosiaan näissä korealaisissa peittävä, joten se kannattaa levittää kabuki-siveltimellä ohuena kerroksena.

Toinen suosikkini on Iroisien luonnonkosmetiikan BB-voide*. Peittävyys on kevyt sekä kosteuttava ja se sopii loistavasti aikuiselle naiselle. Harmi, että sävyjä on vain yksi (niin kuulit oikein!). Onneksi tämä sävy on juuri nappi stereotyyppiselle skandi-iholle.

CC-voide

Nämä kirjaimet tulevat sanoista “color correcting” eli värin korjaus – toisin sanoen värin neutraloija. CC-voiteella voi esimerkiksi neutraloida kasvoista punaisuutta. Nämä voiteet ovat usein hitusen peittävämpiä, kun verrataan keskenään länsimaalaista bb-voidetta ja cc-voidetta.

Moni pitää kuvassa näkyvästä Lumenen CC-voiteesta, mutta itselläni se rasvoittuu melko kamalan näköiseksi. Voisin uskoa, että se toimii paremmin kuivemmalla iholla. Rehellisesti sanottuna oma CC-voide kokemus jää tähän Lumeneen ja L’orealin saman tyyppiseen vihreään putiloon, jota käytin vuosia sitten. Se tasoitti ihon sävyn niin kauniiksi, mutta rasvottui aivan samalla tapaa.

BB-voide siis hoitaa, mutta CC-voide tasoittaa ihon sävyä. Kummassakin on hyvät puolet, mutta on hyvin tärkeää ottaa huomioon oma ihotyyppi oikeaa tuotetta valitessa. Kuivalle iholle voisin valita melkein kumman tahansa, mutta rasvaisella iholla kääntyisin BB-voiteen puoleen. Vai mitä mieltä olette? Kertokaa hyvät vinkin kommenttiboksissa. Olisi kiva testata sellaisia, jotka toimivat sekaiholla.

*Sisältää mainoslinkin. Saatu blogin kautta. 

  • joshua

    Ostin joku aika sitten tuon oranssin Skin79:n BB-voiteen. Vähän niinkun own skin but better. Peittävyys arkikäyttöön juuri sopiva enkä tätä käyttäessä tarvitse puuteria kun silmänalusiin ja halutessani otsaan. MUTTA. Kulmien välistä ja nenän pielistä iho on kuivempi, joten niissä kohdissa näky on melko karmea Yhyy :´(((

    • Miia Ezen

      No voi kökkö!! 🙈 Nyt vaan hoitonestettä ja kuorintaa kehiin niin iho näyttää paremmalta. 😊

  • Elli

    Suosittelen lämpimästi tutustumaan Schrammekin bb-voiteeseen. Kyseinen tuote on ollut markkinoilla jo 50-luvulta lähtien ja on ihan huippu! Niin peittävyydeltään kuin myös inci-listaltaan. Ja jos en väärin muista, on voiteesta kaksi eri koostumustakin. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Elli! Oih.. nyt tuli mulle ihan uusi merkki! Loistavaa. Missä tätä myydään? 🙂

      • Elli

        Schrammek hoitoloista löytyy 🙂

  • A

    Käytin vuosia lumenen meikki/Bb/cc-voiteita eivätkä ne pysyneet kasvoilla. Ajattelin aina asian johtuvan huonosta ihosta ja aknesta. Viime vuonna kiinnostuin luonnon kosmetiikasta ja otsonoidulla oliiviöljyllä sain aknen pois. Luomumeikeistä en kuitenkaan saanut haluttua tulosta eivätkä meikit pysyneet edelleen rasvaisella mutta kuivalla ihollani. Suosituksestasi kiinnostuin hiljalleen koreakosmetiikasta ja aloitin kangasnaamioista. Seuraavaksi ostin tuon skin79 bb voiteen ja olin myyty. Peittävyys oli loistava omiin tarpeisiini, iho ei enää kiiltänyt yhtä paljoa ja tuote on todella riittoisa. Nyt olen vaihtanut vielä puhdistus- ja voidetuotteet korean puolelle ja pintakuivuus tuntuu helpottavan! Bb-voide pysyy jopa kuivissa poskipäissä ja käytänkin sitä sekä arki- että juhlameikissä 🙂 nuo lumenen tuotteet saa kyllä heittää roskiin…

  • H

    Hei postausidea sinulle! Miten korjaat meikin kun jokin menee pieleen? Esim luomiväri olikin vääränvärinen tai rajaus menikin pieleen (ja alla upea luomiväri), contouria tuli liikaa tms. Näitä aina joskus sattuu, ja olisi kiva tietää mitä teet ettei koko naamaa tarvitsisi pestä yhden pilalle menneen rajauksen jälkeen!

    • Miia Ezen

      Heippa H! Hih.. joo tätä on kyselty ja se on jotenkin jäänyt. Ehdottomasti laitan postauslistalle! Kiitos! <3

  • Marika

    Itsellä ehdottomana luottotuotteena iQueenin CCC -voide, aivan loistava tuote! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Marika! 🙂 Taas ihan uusi merkki mulle.. huh.. paljon vielä opeteltavaa. 😀

  • Rosis

    Mitä mieltä olet, kun oma ihoni ei ole kovin vaalea vaan noista skin79 bb voiteen sävyistä purple (3) näyttää sopivimmalta, mutta sen on tarkoitettu kuivalle iholle ja minulla on rasvainen ihon. Kannattaako minun silti tilata oranssi purkki ja sekoittaa siihen joukkoon sitten tavallista meikkovoidetta, jotta sävystä tulisi sopiva?

    • Miia Ezen

      Heippa Rosis! Mun on kyllä oman kokemuksen perusteella ja rehellisesti sanottava, että noista ei oikein löydy kovin tummia sävyjä. Eli jos olisin sinä, niin jättäisin ostamatta. Korealaiset ovat niin vaaleita ja todella harmi, etteivät he tee kuin noita hyvin vaaleita sävyjä. Ja tuo Purple on todella harmahtava. Rasvaiselle iholle suosittelen Estee Lauderi double wear meikkivoidetta. Se on pysyvyydeltään ihan toista kuin mikään muu. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram