Koreakosmetiikkaa kuivalle iholle

19.03.2018

Koreakosmetiikka on vienyt minut totaalisesti mennessään ja syy siihen on edullisuus sekä upeat tulokset. Viimeksi kun kirjoittelin koreakosmetiikasta seka- ja rasvaiselle iholle,  jäi moni teistä janoamaan kuivan ihon tuotteita. Itse sekaihoisena käytän iltaisin kuivan ihon tuotteita ja aamuisin sekaiholle tarkoitettuja ihanuuksia.

Puhdistus

Kaksoispuhdistus on ehdoton juttu kuivalle iholle. Se on hellävarainen, mutta tehokas ja säilyttää ihon luonnollisen kosteustasapainon. Ei siis enää kiristävää tunnetta kasvoilla pesun jälkeen, mutta nassu on silti puhdas tai ehkä jopa puhtaampi kuin aikasemmin.

Skin79 Coconut Cleansing Oil* hierotaan aluksi kuivalle iholle, jonka jälkeen kädet kastellaan ja öljy muuttuu vaaleaksi emulsioksi. Tämän jälkeen kasvot huuhdellaan ja pestään vielä vesipohjaisella ja superedullisella It’s Skin Green Grape -puhdistusvaahdolla*. Tämä kaksoispuhdistus tekee jo suuren muutoksen kuivan ihon puhdistusrituaaleissa.

Kasvovetenä kuivalle iholle suosin Klairsin Supple Preparation Facial Toneria*, joka on aivan ällistyttävän kosteuttava. Koreassa kasvoveden päätarkoitus on palauttaa ihon oikea PH-arvo vesipesun jälkeen, joka myös valmistelee ihon seuraavia hoitotuotteita varten. Tätä tuotetta voi siis käyttää perinteisen kasvoveden tapaan tai hoitonesteenä taputellen sen kämmeniltä suoraan iholle.

Hoitoneste

Itse olen vielä hieman pihalla, että mitkä tuotteet on tarkoitettu kasvovedeksi ja mitkä hoitonesteeksi. Internetin laajassa maailmassa tuntuu, että monet käyttävät niitä ristiin ja niin kuin ne parhaiten omalle iholle sopivat. Lyhyesti sanottuna kuitenkin kasvoveden tarkoitus on PH-arvon tasapainottaminen ja hoitoneste lataa sen sijaan ihon kosteutta ja siltä osin valmistelee ihon seuraavia tuotteita varten – molemmat siis yhtä tärkeitä.

Blogini kautta monet ovatkin jo ihastuneet Holika Holikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitonesteeseen*, joka painellaan iholle ennen seerumia ja kosteusvoidetta. Toinen hyvin samantyyppinen hoitoneste on vallannut kylppärin hyllyni ja se on the Skin Housen Marine Active Toner*, mutta en ole ihan varma vielä ylittääkö se silti Holika Holikan suosikkiani.

Kosteutus

Ennen kosteusvoidetta tulee tietenkin seerumi, jolla pystytään “iskemään” ihon tiettyihin ongelma-alueisiin. Kuivan ihon kanssa se tarkoittaa tietenkin mahdollisimman tehokasta kosteutusta. Siskollani on 47-vuotiaan ikääntyvä ja kuiva iho. Hän on aivan rakastunut Clarinsin Double seerumiin*, jota käytän itsekin kuureina 11 vuotta nuoremmalla ihollani. Rehellisesti sanottuna koreakosmetiikasta en ole vielä löytänyt superhyvää kosteuttavaa seerumia.

Ihania kosteusvoiteita kuivalle iholle on koreakosmetiikassa niin paljon. Kaksi suosikkiani näkyvät alla olevassa kuvassa. Skin79 AragoSpa Aqua Deep -voidetta* käytän itse sekaihoisena vain iltaisin, koska se on niin superkosteuttava. Kuivaihoiselle se varmasti sopii myös meikin alle. Toinen suosikkini on Klairsin Rich Moist Soothing Cream*, jota ostin perheeni kuivaihoisille kaunottarille joululahjaksi. He todella pitivät voiteesta niin kuin minäkin, koska se jättää ihon niin pehmoiseksi.

P.S. Olen huomannut linkkieni kautta, että osa näistä tuotteista on tällä hetkellä suosionsa vuoksi loppu, mutta lisää on tulossa. 🙂

*Sisältää mainoslinkin. Saatu blogin kautta. 

  • J

    Nyt alkaa olla kyllä jo himpun verran liikaa tätä korea-hypetystä.. Anteeksi! 😀 ihana kun oot löytänyt jotain mistä oot näin innoissasi, mutta näin lukijan näkökulmasta joka ei niinkään ole koreakosmetiikasta kiinnostunut niin tätä hypeä on vähän liikaa jo, hyvin paljon täällä blogissa ja myös instastoriesien puolella. Mutta jatka siis toki samaan malliin vain, paras lopputuloshan sitä tulee kun tekee, puhuu ja kirjoittaa niistä omista ykkösjutuista! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa J! Voi eiiii.. no ei mulla oo muistaakseni kuin 4-5 postausta aiheesta. Onneksi en sentään kirjoita jokaisesta tuotteesta erikseen. 😀 Mutta joo ymmärrän. Mutta silti.. nää tuotteet on vaan niiiin hyviä ja silloin kun jollain tuotteella saa oman ihon niin hyvään kuntoon niin on hankala olla jakamatta. 😀 Plus nää on ollu mun blogin kaikista luetuimpia juttuja viimeaikoina.

      • S

        Hei! Ei ole kyllä yhtään liikaa koreakosmetiikkapostauksia! Itse odotin tätäkin postausta kuin kuuta nousevaa. 😀 P.S. itsellä on tosi kuiva iho ja käytössä It’s skin:in hyaluronihapposeerumi, toimii kyllä.

        • Miia Ezen

          Heippa S! Jee! <3 Hei loistoehdotus! En nyt kerkiä tsekkaamaan hintaa, mutta uskoisin, että edullisesta päästä myös.

          • S

            Alle 10 €. 🙂

        • Ansku

          ‘Tarkoitatko kollageenihapposeerumi? En löytänyt tuollaista hyaluronihapposeerumia, vai enkö vaan osaa etsiä?

      • J

        No joo täältä saa kyllä hyvin kattavasti kyseisistä tuotteista suomeksi tietoa, kun ei vielä niin kaiken kansan tietoon ole levinnyt! Ja tykkään kyllä todella paljon siitä kuinka syvällisiä ja analyyttisiä postauksia teet, ei oo koskaan tullut yhdestäkään postauksesta jossa suosittelet jotain tuotetta fiilistä et no näinköhän on.. 😀 toivottavasti mäkin joskus löydän jonkun jutun joka on mulle näin intohimo kun sulle kauneus! Kivaa viikkoa Miia 🙂

  • Minna

    Siis ne todellakin on hyviä tuotteita ja edullisiakin vielä. Itse olen koukussa Korealaisiin, saa nähdä meneekö tämä joskus ohi ja palaan tuttuun ja turvalliseen apteekin sarjaan….

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Joo mäkin silti testailen kokoajan myös muita. 🙂 Ja varsinkin luonnonkosmetiikan puolelta on löytynyt ihan kivoja juttuja, joista kirjoittelen myöhemmin. Kyllä nää koreakosmet silti jää. 😉

  • Anne

    Kivahan näitä olis päästä testaamaan mutta ovat aina lopussa eleveniltä… Kuukauden verran olen yrittänyt tilata ja ”jonotuslistallakin” ollut mutta kun ei näitä saa 😔

  • Eve

    On aina kiva kuulla uusia vinkkejä ihonhoidosta, on tuotteet Koreasta tai mistä maailman kolkasta tahansa!! Tottakai balanssi postauksissa on hyvä säilyttää että sisältö pysyy monipuolisena mutta mielestäni sinun blogissa näin on ollutkin. Voisitko tehdä simppelin postauksen sun suosikki siveltimistä meikkipohjaan, kasvomeikkiin ja silmiin. Sillasen missä kaikki löytyisi samasta postauksesta. Kiitos!

  • Markit

    Heippa; Teitpä kattavan selvityksen jälleen ihonhoidosta koreakosmetiikalla. Minä odotan sitä, että niitä saisi ihan kaupoista, jos se joku päivä tulee. Toisaalta olen kyllä mukavasti pärjännyt kivijalkakauppojen tuotteilla, kun ei ihan ” törkeen kauhee” nassu ole eikä juurikaan juonteita. Mutta siihenhän löytyi selitys siskosi käyttämästä tuotteesta. Lainaus linkistä:”Kaakao auttaa ravitsemaan ihoa ja suojaamaan sitä kuivumiselta sekä ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä”.
    Olen elämäni aikana nautiskellut niiiiin monta suklaalevyä, että siinäpä se😂 😋. Kunhan vanhat purkit on käytetty, tuo Clarins on kokeilemisen arvoinen luulen. Kun sitä suklaatakaa ei enää niin paljon kulu.
    Se oli kanssa aika mainiota, kun meikkailit kasvoja pyöreämmiksi ja nätit tuli. Minulla kun on ” harmikseni” ollut aina pyöreät kasvot ja nyt niitä pidetäänkin ihan jeesposkina. Nyt vanhemmiten posket tosiaan painuu lommolle kuten kirjoitit ja mitä kivaa niissä on? Ei mitään! Olisinpa tämän aiemmin tiennyt. 😄 Ja tästä voikin päätellä, että kaikki kasvomallit on ihan jeees! Kiitos hyvästä tekstistä ja siskosi vinkistä. ❤

  • Leila

    Liityn myös Holika Holika kerhoon;) Sinen puteli rules. Lisäksi, innostuin kokeilemaan Skin79 Golden Snail Intensive Essence Gel Eye Patch -lappuja silmille (ikää 40+) ja täytyy sanoa, että niillä on kyllä instant-vaikutus juonteille. Pidempiaikaisesta en vielä osaa sanoa.

  • Satu

    Kiitos Miia kattavasta korealaiskosmetiikasta. Minä liityn tässä joukkoon jotka hankkivat

  • Ulla

    Täällä on myös yksi siveltimien kansss sekaisin olija. Sivellinpostaus olis kiva.

    • Miia Ezen

      Heippa Ulla! Joo tästä on itseasiassa suunnitteilla pari videota. 😊

  • Marjo

    Hei, olen blogisi uusi lukija ja kirjoituksesi kasvojen hoitotuotteista ovat olleet kiinnostavia. Olen kärsinyt pintakuivasta ihosta ja e-pillereistä luovuttuani useita vuosia sitten sain valtavan määrän miliumeja kasvoilleni. Olen siis 32 vuotias ja ajattelin nyt testata tätä kaksoispuhdistusta Skin79 Coconut Cleansing Oil ja Green Grape -puhdistusvaahdolla sekä kokeilla suosittelemisiasi tuotteita kosteutukseen siis Skin79 AragoSpa Aqua Deep ja hoitonesteeksi Holika Holikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid:ia. Kasvovedeksi Klairsin Supple Preparation Facial Toneria sekä kuorintaan Tonymoly Appletox Smooth Massage Peeling Cream. Ymmärsinkö nyt oikein että hoitoneste tulee ennen kasvovettä? Onko nämä tuotteet hyvä yhdistelmä vai olisiko sinulla muita vinkkejä pintakuivalle, t-alueelta rasvoittuvalle ja miliumeista silmän ympäryksillä ja poskissa kärsivälle? Kiitos jo valmiiksi 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Marjo! 🙂 Kiva, kun tulit kommentoimaan. Itseasiassa ensin tulee kasvovesi ja sitten hoitoneste tosin alkuun saatat pärjätä ihan vaan pelkästää tuolla Klairsilla ja painella se iholle ennen seerumia ja kosteusvoidetta. Mutta jos otat tuon holika holikan käyttöön, niin olen käyttänyt sitä hoitonesteenä kasvoveden jälkeen. Tosin nuo kaksi hoitavat aikalailla saman asian ja Klairs on noista kyllä parempi. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram