Testaa: Mikä ihotyyppi sinulla on?

05.02.2018

Vaikka blogeista ja ystäviltä saattaa saada huikeita tuotesuosituksia, niin on kuitenkin pidettävä mielessä se, etteivät kyseiset tuotteet välttämättä sovi juuri sinulle. Oma ihotyyppi on otettava huomioon välttääksesi rahan tuhlausta tai ihosi huonontumista.

Bongasin Wishtrend TV:ltä loistavan videon, jonka avulla tein tämän postauksen. Heidän alkuperäisen testinsä englanniksi voi katsoa TÄSTÄ. Päätin kääntää tämän loistavan kotitestin teille suomeksi.

On tietenkin hyvä muistaa, että ihotyyppi muuttuu paljon iän myötä ja vuoden aikojen mukaan. Lisäksi normaali-ihoiset varmasti tietävät itsensä jo ilman testiä, jonka vuoksi jätin tekstiosion pois ja tein testistä vielä yksinkertaisemman. Normaalilla iholla kasvot eivät tunnu kuivilta, ei ole epäpuhtauksia, kasvot eivät rasvoitu päivän aikana eli toisin sanoen melko täydellinen iho.

Ei ole olemassa vain viittä eri ihotyyppiä vaan myös kaikkea siltä väliltä. Tällä testillä saatte suuntaa siitä, mitä ihonne ehkä kaipaa. Itselläni on herkkä- ja sekaiho. Ihoni reagoi helposti kylmään ja lämpimään, siinä on paljon kirjavuutta, otsaan sekä leukaan tulee finnejä ja posket sekä silmänaluset ovat kuivat. Kaiken lisäksi olen atoopikko, mutta pitänyt ihottuman kurissa hoitamalla ihoani.

Miten teet testin?

Tarvitset vain viisi palaa kiillonpoistopaperia. Pese kasvosi normaaliin tapaan, mutta älä laita siihen mitään hoitotuotteita, kuten seerumeita tai kosteusvoiteita. Odota noin tunti. Tämän jälkeen aseta paperit otsalle, nenän päälle leukaan ja poskille.

 

Miten näet tulokset?

  • Paperit tarttuvat hädin tuskin ihoon. Pysyvät ehkä hetken, mutta tippuvat pois. Sinulla on herkkä iho (ensimmäinen kuva).
  • Paperit eivät tartu ihoon ollenkaan. Sinulla on kuiva iho (toinen kuva).
  • Paperit tarttuvat vain otsaan, nenälle ja leukaan. Sinulla on sekaiho (kolmas kuva).
  • Kaikki paperit tarttuvat ihoon kiinni. Sinulla on rasvainen iho (viimeinen kuva).

Testi on suuntaa antava. Kosmetologi osaa aina sanoa ihotyyppisi parhaiten, mutta tämä on helppo ja lähes ilmainen kotitesti. Se yllätti myös minut, koska luulin epäilemättä saavani tulokseksi sekaihon. Mutta onhan se totta, että ihoni on aina ollut herkkä; saan välillä testaamistani tuotteistakin reaktioita. Hankalasta ihotyypistä on siis kyse – ehkä yksi vaikeimmista. Siksi olenkin niin onnellinen, että olen törmännyt tehokkaisiin ja edullisiin koreakosmetiikkatuotteisiin, joista kirjoitinkin jo teidän rakastaman postauksen: “Mikä ihmeen koreakosmetiikka?”.

Tulen kirjoittamaan pian tuotteista, jotka on suunnattu eri ihotyypeille. Sitä olettekin kyselleet jo paljon! Olisi mielenkiintoista kuulla teidän testituloksista ja toiko testi mukanaan yllätyksiä.

  • Niko Sahlman

    Onko puhdistus menetelmällä väliä? Pudistetaanko iho täysin rasvattomaksi vai niin että siihen jää rasvaa ja rasvamaisia aineosia tuotteesta? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Niko! 🙂 Tuota mietin itsekin, kun tarkempaa ohjetta en löytänyt. Puhdistin siis korealaisen hellävaraisen kaksoispuhdistuksen mukaan. Eli ensin öljymäisellä “sulatan” meikit pois ja sen jälkeen puhdistan vesiliukoiset iholle jääneet epäpuhtaudet. Sitten vielä kävin ihon läpi kasvovedellä. Tällä tavoin tosin ihoni harvemmin jää todella kireäksi, koska ihon luonnollinen kosteustasapaino säilyy. Mutta tuotteesta ei siis tällöin jää rasvamaisia ainesosia, joka saattaisi vaikuttaa testin tulokseen. Jos joku on kotona tottunut pesemään kasvot saippualla, niin uskoisin, että sekin kyllä antaa osviittaa mitä iho tarvitsee, koska iho varmasti jää kuivaksi. 😀 Hyvä kysymys muuten!

  • Hanne-Leena

    Jes, hyvä testi, joka pitää toteuttaa muuutta… En mie tuommoista kiillonpoistopaperia omista niin mikä vois toimia tilalla?

    • Miia Ezen

      Heippa! Joku tais mainita IG:n puolella sätkäpaperin. 😀 Mutta silkkipaperi on mielestäni täysin sama asia. Tai superohut vessapaperi tuolla alla Markitin vinkkinä. 🙂

  • SV

    Hei! Kosmetologin kommentti: herkkä iho ei ole ihotyyppi, vaan ihon ominaisuus. Eli iho on normaali, kuiva, sekaiho tai rasvainen ja jokainen ihotyyppi voi olla herkkä. Herkkyys taas voi johtua monesta asiasta, allergiasta, atopiasta, kuivasta ilmasta yms.
    Tuo testi on kyllä hyvin suuntaa-antava 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa SV! 🙂 Hih.. olenkin saanut aiheesta jo paljon privaviestiä. Hyvä, että kommentoit tänne. Koreassa usein herkkä iho otetaan jostain syystä mukaan viidentenä ihotyyppinä (ei aina). Esimerkiksi tuossa Wishtrendin videolla on myös viisi eri ihotyyppiä. Sen vuoksi herkkä iho on erikseen tässä mainittu.

      Ja ihan oikeassa olet, että suuntaa antava. Samalla tavoin kuin näin maskeeraajana eri tutoriaalini ovat ns. suuntaa antavia. Joku toimii yhdelle ja toinen toiselle. Ja ainahan ammattilaisen jälki on ihan eri juttu. On kyse sitten meikkauksesta tai ihonhoidosta. Tämä on tosiaan kotitesti. 🙂

  • Markit

    Heippa; Eihän minulla tuollaisia kiillonpoistopapereita ole, mutta rupesin askartelemaan, koska muistin vanhan postauksesi. Siis…, vessapaperia ei muuten saa halkaistua 😂. Paperinenäliinassa onkin kolme kerrosta ( en tiennytkään), leikkelin siitä kauniita lappusia, joista yksikään ei pysynyt nassussa kiinni. No oli kyllä ajatus, että ihoni on kuiva (herkkä ja ohut). Mutta pitihän se testata.
    Kun tulet suosittelemaan eri iho tyypeille tuotteita, niin mitenkäs esim kuivalle iholle niitä löydät? Onko sinulla tuttuja, joilta saat suosituksia vai ehkä kosmetologeilta vai mistä? Ja kuten kirjoititkin, kuivat ihotkin ovat erilaisia, joten suositus on aina suositus.
    Ja kyllä testi ilmainen oli, nimittän niillä lappusilla voi vielä pyyhkiä sen nenän päälle tökätyn ripsivärin pois ( miten aina osunkin😅).
    Kiitos taas, nämä ovat kivoja postauksia.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Ihan huippuvinkki sulta. JOs tosiaan kotona on sellasta vessapaperia, jonka saa todella ohueksi – melkein läpinäkyväksi.

      Ja hyvä kysymyskin vielä kaiken lisäksi. Mulla on tosiaan sekaiho ja kaiken lisäksi pintakuiva (jonka tosin oon saanut nyt kuriin). Eli posket ja ohimot ovat todella kuivat, jonka vuoksi myös pystyn testaamaan ihonhoitotuotteita kuivalle iholle. Katson myös paljon inci-koodeja ja onko siellä kyseisille ihotyypeille tarkoitettuja hoitavia aineita. Lisäksi googlettelen myös muiden kokemuksia. 🙂

  • Puuskitsa

    Hei, mielestäni asia ei ole aivan näin yksioikeinen sillä jo se, millä tuotteella kasvonsa pesee voi vaikuttaa tulokseen. Olen huomannut tämän itse käytännössä, sillä pesen kotona ja reissussa kasvoni eri tuotteilla. Matkaan lähtee aina “näytekoko” lahjaksi saatua hieman tujumpaa putsaria suurten hellävaraistempien pesuaineiden jäädessä kotiin. Käyttäessäni kotituotteita ihooni ei juuri tule näppyjä ja kiiltoa voin painella pois T-alueelta kerran päivässä. Kuitenkin ollessani matkalla ja käyttäessäni pesevämpää putsaria alkaa iho kiiltää parissa tunnissa ja näppyjäkin tulee herkemmin. En siis usko, että ihotyyppiä voisi määrittää tällaisen testin avulla, oma ihotyyppinihän muuttuisi normaalista rasvaiseksi vain putsaria vaihtamalla!

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Oot oikeassa, että reissussa iho muuttuu paljon. Ilmasto varsinkin vaikuttaa paljon asiaan. Ihan vaan Suomessakin ollessa varmasti monella on hyvin erilainen iho kesällä ja talvella niin kuin tuossa kirjoittelinkin. 😊 Tämä testi onkin hyvin suuntaa antava, hauska kotitesti. Siitä näkee mikä ihon tilanne on nyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram