Silmämeikki maantienharmaille hiuksille

12.02.2018

Tykkään usein matchata luomivärin oman hiusvärin mukaan, mutta maantienharmailla hiuksilla se on vähän hankalampaa. Jos käyttäisin silmissä pelkkää harmaata tai harmaan ruskeaa, niin ilmeestä tulisi helposti liian väsynyt tai ei ainakaan raikas. Tähän silmämeikkiin käytin vain kahta eri luomiväriä ja kahta sivellintä. Meikki tuo myös kauniisti esiin sinisiä silmiä, mutta sopii kyllä kaiken värisille silmille.

Harmaata luomivakoon

Luomet olen tietenkin pohjustanut Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionilla sävyssä Eden*, joka tuo luomille jo valmiiksi vaaleaa sävyä. Luomivakoon tuon lemppari silmämeikkisiveltimellä Sigman E25:lla* vihreän harmaata luomiväriä Make Up Storelta (sävyn nimi on Clover)*.

Ruskea rajaus

Rajaukseen voi käyttään mitä tahansa ruskeaa sävyä, mutta itse käytin Linda Hallbergin hohtavan glitteristä kajaalia sävyssä Levy*. Nämä ovat koostumukseltaan upeita, koska ne liukuvat luomella hyvin, mutta myös pysyvät loistavasti.

Rajauksesta utuisampi

Päätinkin jatkaa rajausta hieman kissamaisesti ja käytin siihen Too Faced Sweet Peach paletista oranssin ruskeaa sävyä. Tähän käy mikä tahansa mahdollisimman oranssinen ruskea sävy – vaikka vahva aurinkopuuteri. Siveltimenä toimi Sigman E21 sivellin*. Nämä kaksi postauksen sivellintä ovatkin ainoat siveltimet, joita silmämeikkiin usein käytän. Rajaus luomivärin alla auttaa sitä pysymään paremmin ja hohde kuultaa kauniisti läpi.

Älä unohda alaluomea

Jotta lookista tulee tasapainoinen, niin lisään ruskeaa luomiväriä myös alaluomelle. Tämän jälkeen vaan ripsaria ja helppo look on valmis!

*Sisältää mainoslinkin.

  • Piitu

    Uudet miinusmerkkiset silmälasit saatuani olen ollut kauhistunut kun toinen silmä on laseilla niin paljon pienempi kuin toinen. Olisin tosi iloinen, jos tekisit postauksen, miten meikata silmät silloin kun toisessa silmässä on huomattavasti enemmän miinusta eli silmät ovat silmälasien kanssa huomattavan eripariset.

    • J

      Tää kiinnostaisi myös mua! Vaikka mulla onkin molemmissa silmissä lähes saman verran miinusta, muttakun miinusta on se – 5.5 niin kyllä aika paljon silmiä pienentää.. Itselläni onneksi on isot silmät mutta kuitenkin, ois kiva jos tulis postaus meille rillipäille! Ja omat vinkkinsä toki myös plussalaisille, heillä varmasti on paljon vaikeuksia myös silmämeikin kanssa, varsinkin jos on paljon plussaa kun silmät suurenee niin paljon lasien läpi katsottaessa.

      • Miia Ezen

        Heippa J! 🙂 Joo tätä kysytään kokoajan enemmän ja enemmän. Pitää saada jostain pokia lainaan ja thdä postaus.

    • Miia Ezen

      Heippa Piitu! 🙂 En tiedä osaanko nyt hyvin selittää, mutta tässä tapauksessa sun pitäisi siis luomivärillä varjostamalla tehdä pienemmästä silmästä suurempi. Jos siis pidät laseja päässä koko päivän. Muuta vaihtoehtoa tuohon ei oikein taida olla. :/

  • Reetta

    Tämä menee ehdotomasti kokeiluun! Itselläni tyvi hyvin maantienharmaa ja latvat samaa sävyä, kuin sun hiukset. En meikkaa silmiä oikeastaan koskaan, koska koen ettei oikein mitkään luomivärit sovi mulle 😀 Tämä näytti kyllä niin luonnollisen hyvältä, että pakko kyllä kokeilla. Kiitos inspiraatiosta taas kerran <3

    • Miia Ezen

      Heippa Reetta! 🙂 Jee, ihanaa kuulla, että inpiroiduit kokeilemaan! <3

  • J

    Moikka! Myönnän olevani hygieniafriikki ja siksi kiinnostaa yleisesti ammattimeikkaajien (ja erityisesti sinun) käytännöt hygienian ylläpitämisessä? Tietenkin siveltimet putsataan hyvin käytön jälkeen, mutta jos luomiväriä lisätään samalla siveltimellä tai vaihdetaan sävyä, käyhän sivellin ensin luomella ja vielä uudelleen jossakin paletissa…ko/kö? Kommentti siis ihan ystävällinen ja yleinen, tiedän olevani joskus myös turhan pikkutarkka 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa J! 🙂 Joo hei ymmärrän huolesi. Puutereissa ja luomiväreissä ei bakteerit elä, joten sen vuoksi sinne voi laittaa sivellintä aina uudelleen, kun jotain meikkaa. Nestemäisten kanssa onkin sitten oltava tarkempi. 🙂

  • Elina

    Mulla on kans todella haastava väritys, oma juurikasvu maantienharmaa, iho vähän sellanen oliivi ja silmät tummanvihreät. Niin usein tuskailen silmämeikin ja huulimeikin sävyjen kanssa ja aina miettinyt miksi. Ei tullut mieleenkään, että nää omat väritykset määrittää näin paljon! 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! 🙂 Oih miten upealta yhdistelmältä kuulostat! 😀 Siis sinänsä ei ole mitään merkitystä, että minkä väristä luomiväriä laitat. Kokonaisuus on se mikä merkkaa. Usein kuitenkin tykkään yhdistää luomivärin joko hiusten väriin tai vaatteisiin. Myös sellainen monochrome-look näyttää upealta, jossa luomiväri on täysin saman värinen kuin omat silmät. Eli aina ei tarvitse etsiä sitä vastaväriä. Näiden kanssa voi leikkiä. Kokeilemalla löytyy usein hauskoja ja toimivia yhdistelmiä.

  • Anne

    Moikka! Mitä huulipunaa viimeisessä kuvassa on? 🙂 Ihanan sävyinen!

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! Mä en ikävä kyllä enää muista mitä tuolloin käytin. 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram