Parhaat seerumit eri ihotyypeille

16.02.2018

Mihin ihmeen tarkoitukseen seerumi on ja mikä niistä pitäisi valita? Yksinkertaisesti seerumi on tehotuote, joka sisältää paljon vaikuttavia aineita. Ne imeytyvät tehokkaasti ja syvemmälle ihoon kuin kosteusvoiteet. Seerumi pitää siis valita oman ihon tarpeiden mukaan.

Sekaiholle

Oma sekaihoni rakastaa tätä Evolven Rainforest Rescue Blemish seerumia*. Käytän sitä aina päivällä meikin alla, koska sen avulla T-alue ei ala kiiltelemään, mutta samalla se kuitenkin kosteuttaa ihoa. Kyse on luonnonkosmetiikasta, joka ei ole hinnalla pilattu. Se maksaa vain 29,50€. En usein pidä luonnonkosmetiikan vahvoista kasvituoksuista, mutta tässä on mieto, jopa hieman yleellinen sekä makea tuoksu. Pintakuiva sekaiho tuntuu olevan monen ongelma, joten tässä on oivallinen seerumi sellaisille.

Tietenkin käytän päivällä myös kosteusvoidetta, joka ei jätä iholle rasvaista kerrosta, mutta silti kosteuttaa. Tällä hetkellä päivävoiteena suosin koreakosmetiikan geelimäistä Mizon Water Volume Ex -voidetta*, joka sopii loistavasti myös rasvaiselle tai akneen taipuvaiselle iholle.

Kuoriva yöseerumi

Nyt tulee kuulkaas sellainen uutispommi! Tämä tuote maksaa meinaan vaan 13 euroa ja kaiken lisäksi se on suomalainen tuote. Dermosilin nettisivuilla sanotaan, että tuote sopii väsyneelle ja rasittuneelle iholle, joten en tiedä tarkalleen mille ihotyypille se on tarkoitettu. Voisin kuvitella, että kaikille.

Käytän tätä muutaman kerran viikossa ja aina silloin kun kasvoilla tuntuu olevan epäpuhtauksia tai epätasaisuutta. Seuraavana aamuna ihoni on ihan käsittämättömän tasainen, pehmeä ja rauhoittunut. Tuotteita saa käsittääkseni vain Dermosilin sivuilta.

Ongelmaiholle

Etanalima sisältää antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten se on loistava tapa hoitaa akneihoa tai muutenkin ärtynyttä ihoa. Lisäksi etanalima sisältää hyarulonihappoa, joka vähentää ihon juonteita, joten se sopii myös ikääntyvälle iholle.

Tässä itse seerumissa on 80% etanalimaa, joka on tietenkin prosessoitu kosmetiikkaan sopivaan muotoon. Tämä Mizonin Snail Repair Intensive Ampoule -seerumi* auttaa niin moneen eri asiaan, mutta pääsääntöisesti se tasoittaa ja uudistaa ihoa – on kyseessä sitten aknearvet tai ihon vanheneminen. Harvoinpa näkee tuotetta, joka on tarkoitettu niin ikääntyvälle kuin akneihollekin.

Kuivalle iholle

Tämä Holika Holikan Hyaluronic Acid* ei ole sinänsä seerumi vaan hoitoneste, mutta sitä voi myös käyttää seerumin tavoin. Se tehokosteuttaa ja auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään. On jotenkin vaikea uskoa, että näin tehokas ja iso puteli maksaa vain 14,40€. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani ihonhoidon puolella. Samoin sanoo siskoni, jolla on todella kuiva iho.

Jos iho tuntuu joinakin päivinä extrakuivalta, niin tätä tuotetta voi kerrostaa. Painele ja taputtele se puhtaalle iholle niin, että se on kunnolla imeytynyt. Toista sama useamman kerran ja ihosi tuntuu varmasti todella kosteutetulta. Tämän päälle olisi tietenkin hyvä laittaa vielä kosteuttava seerumi ja kosteusvoide lukitsemaan ne kaikki ihoon, mutta budjetti ihonhoitaja voi aloittaa tästä. Näistä hoitonesteistä kuulette vielä erillisen postauksen verran.

Ikääntyvälle iholle

Postauksen ainoa kalliimpi tuote on tässä (90,90€). Koitin jättää sen pois kynsin ja hampain sen kalliin hinnan vuoksi, mutten vaan pystynyt. On se vaan niin hyvä. Ja voin sanoa, että testissäni on myös kalliimpia seerumeita, mutta tämä on kivunnut niiden ohi ainakin omassa käytössä. Ikäni puolesta käytän tätä vain kuureina, kun ihoni tarvitsee superkosteutusta ja lisäänkin sen silloin iltaisin. Päivävoiteen alle se on sekaiholleni liian kosteuttava. Aikuisemmat naiset voivat käyttää tätä säännöllisesti ja siskoni kuiva iho nauttiikin tästä säännöllisesti.

Tämä Clarinsin Double Serum* tekee ihosta selkeästi heleämmän ja kiinteämmän tuntuisen. Se on myös hyvin ainutlaatuinen seerumi, koska se sisältää itseasiassa kaksi seerumia. Vesi- sekä öljypohjainen seerumi tekee siitä ihoa monipuolisesti hoitavan kokonaisuuden.

Onko teillä muuten jotain suosikkiseerumeita tai joitain sellaisia mistä ei ole ollut sitten mitään hyötyä? Kuulisin niistä mielelläni.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • N

    Moikka! Oletko testannut Exuviancen Vesperaa tai Vichyn Idealiaa? Olen tykästynyt Exun tuotteisiin ja Vespera toimii mulla hyvin. On arvokkaampi (n 80€), mutta riittoisa. Idealiaa olen kokeillut vain testeristä. Se vaikutti hyvältä, mutta ei ole tullut ostettua, harmitti kun hoksasin taustalla Lorealin. Ei sinänsä ole mitään Lorealia vastaan, mutta jäin miettimään onkohan samaa ainetta eri pakkauksissa ja eri hinnoilla! Kiitos vinkeistä!

    • Miia Ezen

      Heippa N! Hei tuosta Exuviancesta oon joo kuullut muiltakin, että on hyvä. Huikean arvokas, mutta ihonhoidosta voi nyt välillä maksaakin, jos tuote on todella hyvä. 🙂

      • N

        Hei, cocopandalla näkyy olevan Exuviancea myynnissä ja myös seerumi edullisempi, n 65€. Onkohan turvallista tuolta tilata, kosmetologi joskus varoitteli että vain tietyillä jälleenmyyjillä on aitoa tavaraa myynnissä. Mutta tiiäppä noista 🙂

        • Miia Ezen

          Heippa N! Joo kyllä mä uskon, että ihan aitoa tavaraa. Ei Suomessa saa kuitenkaan mitään feikkiä tavaraa myydä. 🙂

  • Heidi Minna

    Moi! Minulle tämän talven paras löytö on ollut Filorgan Sleep and peel -yövoide. Se karisti pintakuivuuden rasvoittuvalta talvi-iholtani yhdessä yössä! Koostumus on ohut ja geelimäinen, eikä varmaan sovi kuivalle iholle, mutta ainakin kosteuttavien seerumien kanssa käytettynä riittää minulle varsin mainiosti. Vähän kalliin puoleinen se kyllä on, mutta sen arvoinen (50 ml / 55 €). Paljon enemmän rahaa oli ehtinyt upota niihin aiempiin tuotekokeiluihin, joilla olin yrittänyt pintakuivuutta hoitaa..

    • Miia Ezen

      Hei kiitos vinkistä! Itse oon tutustunut kyseiseltä merkiltä vain silmänympärysvoiteeseen ja se tuntui todella hyvältä. 🙂 Joo tosiaan kalliimman puoleisia ovat, mutta tuokin on totta, että rahaa saa kyllä palamaan “sitä oikeaa” etsiskellessä.

  • pauliina

    Holika Holikan Hyaluronic Acid on kyllä oikea pelastus! Atooppinen-pintakuiva ihoni ei ole koskaan ollut näin hyvä! Kerranki vielä super tuote ei maksa maltaita.

    • Miia Ezen

      Heippa Pauliina! 🙂 Eikö ole? Tätä mäkin ihmettelen, että miten onkin näin edullinen tuote! 😀

  • Anonymous

    Vinkkisi korealaisesta kaksoispuhdistuksesta pelasti superpintakuivan ihoni. Holika Holikan Hyaluronic Acid on huipputuote, käytän myös Exuviancen Vesperaa.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo mäkin vannon kaksoispuhdistuksen nimeen. 😍 Ai sullakin tuo Exuviance.. pitäisköhän testaa. 🤔

  • hennamaria.j

    Kiitos taas, supertarpeellinen postaus! Seerumit olleet mulle ihan vieraita enkä ole halunnut ostaa huteja. Nyt uusin tiedoin kauppaan 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! Jee ihanaa kuulla että tästä oli hyötyä. 😍

  • Krista

    Itse nyt käyttänyt pari viikkoa tuota Holika Holikan tuotetta ja aina sen laiton jälkeen tekee vaan mieli silitellä ihanan pehmeitä kasvoja. 😄

    • Miia Ezen

      Hih! Joo niin tiedän tunteen. Mä aina palaan tohon Holika Holikaan, vaikka testailisin mitä erilaisimpia tuotteita blogia varten. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram