Kuinka peittää tummat silmänaluset?

11.02.2018

Nyt on aika tehdä päivitetympää versiota aiheesta: kuinka peittää tummat silmänaluset. Tuotteitakin tulee kokoajan uusia ja omat tiedot sekä taidot tämän aihealueen tiimoilta kehittyy. Yksi tärkein asia tässä on mahdollisimman vähäinen tuotteen käyttö ja päälle vain minimaalisesti puuteria. Nyt ei tehdä siis Insta-meikkiä tai Youtuben vahvoja luomuksia.

Vaaleaa sävyä silmämeikin pohjustajalla

Tätä ei toki laiteta silmien alle, mutta koko silmäluomelle aina kulmakarvoihin asti. Halusin ottaa tämän mukaan tähän postaukseen, koska tuote peittää silmäluomilta niin upeasti kaikki virheet sekä tummuuden  ja luomivärin saa pysymään täydellisenä koko päivän. Tästä Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionista sävyssä Eden* olettekin jo kuulleet blogissani monen monta kertaa.

Värin neutraloija

Kovin tummia silmänalusia on hankala saada piiloon vain peitevoiteella. Tummuus usein kajastaa läpi. Tähän tuleekin käyttää värin neutraloijaa. Jos iho taittaa enemmän keltaiseen, niin kannattaa käyttää oranssisempia sävyjä, kuten Urban Decayn Color Correcting Fluidia sävyssä Peach*. Supervaaleille ja punaisemmille ihonsävyille löytyy merkiltä oivallinen sävy nimeltään Pink. Peach sävyä näet vasemmalla puolella silmäni alla. Ei haittaa vaikka se näyttää silmän alla hieman oranssilta, koska silloin se myös peittää sinisyyttä alleen. Mitä tummempi ihonsävy sinulla on niin sitä tummemman värin korjauksen tarvitset.

Punakkaihoisempien kannattaa käyttää pinkimpää sävyä silmien alla (kuvassa oikealla). Itse olen aivan rakastunut Wet N Wildin Cover All Concealer palettiin, joka maksaa pretty.fi:ssä vain 6,50 euroa. Sen pinkki sävy on loistava! Tykkään muutenkin käyttää enemmän vahamaisia tuotteita silmien alla, koska ne eivät kuivata herkkää silmänalusihoa ja ovat usein myös pigmenttisempiä. Paletin vihreä sävy on muuten loistava peittämään iholta punaisuutta.

Molemmat laitetaan samalla tavoin, eli tuputellaan silmien alle sormin ja todella ohuina kerroksina. Jos tarvitset lisää, niin laita toinen ohut kerros.

Valoa kasvoille

Lopuksi vielä laitan aivan superohuen kerroksen Urban Decayn peitevoidetta*, joka on pari astetta omaa ihonsävyä vaaleampi. Itse käytän sävyä fair neutral ja keltaiseen taittaville sopii usein sävy light warm. Laitan sitä kolmiomaisesti silmien alle, leukaan, nenän päälle ja keskelle otsaa. Miksi näin? Koska muuten kokonaisuus näyttää hassulta ja vain silmänaluset ovat vaaleammat. Näin kasvoille saa raikkautta ja kolmiulotteisuutta. Kun mukaan lisää vielä varjostukset, niin valolla on myös kaunis vastakohta eli varjo. TÄSSÄ on vanha postaus varjostuksien teosta.

P.S. Jostain syystä kameran arvot muuttuivat kokoajan kuvaamisen aikana ja siksi ennen ja jälkeen kuvissa ihoni sävy on aivan eri. Myös viimeisessä kuvassa meikkivoide näyttää liian vaalealta vaikkei sitä ole.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Suvituulix

    Hyvä postaus! Itselläni on super vaalea iho, suurinpiirtein macin nc10. Omaan luonnostaan tummat silmänaluset, tai ainakin kaikki “virheet” kajastaa ihon läpi hirvittävän näköisesti :/ myös kasvojeni luusto korostaa ongelmaa. Todella rasittavaa kun näyttää aina ilman meikkiä väsyneeltä! Tähän mennessä paras yksittäinen tuote peittämään on ollut narsin kultti concealer. Olen arastellut ihon sävyä korjaavia tuotteita, kaikki kokeilemani ovat olleet vahamaisia ja sy-ihoni kuivuuden takia eivät ole oikein asettuneet. Ehkä pitäisi kokeilla uudestaan 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa, joo kosteutus on hyvin tärkeää ennen meikkituotteiden miettimistä. Vahamaiset ovat aina parhaita kuivalle iholle, mutta vaativat hieman treeniä. 😊

  • Elena

    Sitten jos on yhtään ryppyjä, niin vahamaiset tuotteet ja kerrostaminen ei kauheen hyvin toimi..Tähän oon ite löytäny kaks toimivaa vaihtoehtoa: YSL All hours concealer (joka peittää kaiken) ja YSL valokynää sisänurkkaan ja juonnekohtiin. Jos taas haluaa yhden ihmetuotteen niin Sisleyltä löytyy peittotuote jossa tosi puhtaat pigmentit, taittaa valoa JA hoitaa ja kosteuttaa. Suosittelen kokeilemaan 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Elena! Itseasiassa vahamaiset sopivat kaikista parhaiten aikuisen naisen silmien alle. Niiden käyttö vaatii vaan treeniä. Maskeeraajakoulussa sain oppia yhdelta Suomen maskeeraajalegendalta Riitta Vaaralta ja hän vannoi nimenomaan vahamaisten nimeen. Hän on itsekin yli 60 vuotta. Itse käytän vahamaisia aina aikuisella naisella, koska ne ovat paljon kosteuttavampia kuin nestemäiset. Kerrostaminen tietenkin ei vanhemmalla iholla kannata vaan mielummin silloin kannattaa käyttää todella ohut kerros väriä korjaavaa tuotetta, jonka päälle ei enää tarvitse peitevoidetta. Joe Blasco tai Ben Nye ovat tähän loistavia.

      Kiinnostuin noista sun mainitsemista tuotteista, joten pitääpä koittaa saada testiin. Valokynä ei ole mun juttu tosin, koska sen pigmenttisyys ei omasta mielestäni oikein riitä. Mutta nämähän on niin mielipidejuttuja ja mitkä sopii kenenkin kädenjälkeen. 😊

      • Elena

        Joo ei valokynää yksinään, kun eihän se peitä, vaan just peiteaineen kanssa kuopan reunalle ja sisänurkan juonteisiin niin ihan perfect 🙂 ja joo siis vaatiihan ne vahamaiset tosiaan lämmittämistä, blasco on kyllä muuten sit yks oma lemppari!

  • Tiina

    Heips! Olisi kiva saada vielä tietää mihin kohtiin ja kuinka paljon käytät silmänalusille puuteria kiinnittämään peiteaineen. 🙂 Haluaisin oppia tekemään heleän meikkipohjan, mutta ilman silmänalusten puuterointia vahamainen peiteaine karkaa aina ilmejuonteisiin, vaikka olen suht nuori. Eli kikkakolmoset kehiin! 🙂

  • Veera

    Itsellänikin vahamaiset tuntuu vain kuivattavan. Voisikohan tästä saada jonkun tutoriaalin esim. videon muodossa? 🙂

  • joshua

    Täältä löytyy yksi lottovoittaja, jolla on tummat sekä ryppyiset silmänaluset ja ikää vain 25 vuotta. Jatkuvassa metsästyksessä on itselle sopiva tuote, joka peittää hyvin ja pitkäksi aikaa, mutta ei kerry juonteisiin. Toistaiseksi paras on Avonin Mark full cover, muttei sekään hio täydellisyyttä, ei edes kiitettävää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram