Miten valita oikea huulipunasävy?

07.01.2018

Jos huulipunan sävy ei imartele omaa ihoa, niin se saattaa näyttää oudolta tai jopa tunkkaiselta. Yllä olevassa kuvassa näkee melko hyvin, että Erikalla on keltaiseen taittava iho ja itselläni punakka. (Kuva otettu Cutrin Relaunch -tilaisuuden photoboothissa). Erikan kaltaisille kaunottarille sopii loistavasti oranssiin taittavat sävyt. Hänellä onkin huulilla oranssin ruskea sävy. Itselläni huulissa on tässä melko neutraali punainen. Se on vähän siinä ja siinä sopiiko se minulle, koska parhaiten punakkaihoisille sopii siniseen taittavat sävyt. TÄSSÄ postauksessa on loistava esimerkkikuva siniseen taittavasta nudepunasta huulillani.

Taittaako ihoni punaiseen vai keltaiseen?

Mistä sitten tietää taittaako iho punaiseen vai keltaiseen? Yksi vaihtoehto on katsoa ranteesi verisuonia. Punaiseen taittavilla verisuonet käden kääntöpuolella ovat siniset ja keltaiseen taittavilla vihreät. Olen todennut tämän alusta asti hankalaksi tavaksi, mutta se voi toimia sinulla. En ikinä pyydä asiakkaitani näyttämään minulle verisuoniaan vaan sen vaan näkee samanalailla kuin tuossa Erikan ja mun kuvassa. Helposti ruskettuvat ovat usein keltapohjaisia ja punaiseksi “ruskettuvat” ovat taas punapohjaisia.

 

Oranssiin vai siniseen taittavaa?

Mikä ihmeen huulipuna se sellainen on joka taittaa siniseen? Postauksen toisena kuvana näet kaksi Anastasia Beverly Hillsin nestemäistä nude-punaa. Toinen niistä on oranssimpi sävy Dolce* ja toinen sinisempi sävy Lovely*. Huomaatko eron? Eli siniseen taittava on oikealla. Seuraavassa kuvassa näet taas punaiset sävyt. Isadoran korallinen sävy* on oranssiin taittava ja Anastasia Beverly Hillsin sävy Carina* taittaa taas siniseen. Näet näistä kaikista esimerkit alempana. Huomaatko kuinka suuri ero nudepunilla on, kun ne laittaa iholle. Ovatko muuten kirkkaat punat kädelle mallattuna samoin päin kuin tuotekuvassa?

Itse tykkään käyttää enemmän korallisia kesällä, vaikka punakkaihoisuuteni ei häviä mihinkään. Rusketus tekee tosi ihostani hieman keltaisemman ja näin oranssiin taittavat sopivat minullekin hyvin. Ainoastaan oranssiin taittavat ruskeammat punat eivät sovi minulle koskaan. Näytän niiden kanssa todella väsyneeltä. Ja jos sekoitetaan vielä hieman pakkaa, niin on myös ihmisiä, joille sopii molemmat sävyt.

 

Koetteko huulipunan sävyn valitsemisen hankalaksi? Uskallatteko käyttää välillä hieman rohkeampia sävyjä?

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Markit

    Noo ni, nyt tiedän, että yhdestä asiasta olen kateellinen, ehkä (kyllä). Nimittäin kauniista vaaleahampaisesta hymystä! Kas kun kaikilla ei ole sellaiset “~amerikanhampaat” tai edes vaaleat, vaan ehkä vähäsen väriä saaneet, ei auta pesut eikä muut konstit. Syynä lienee ikä, lääkkeet ja hammaslaatu ( reikiä ei kyllä tule). Joten helppo homma valita se sinertävä väri huulipunaan. Ja kaikki eivät voi, anatomiasta johtuen, käydä valkaisemassa hampaitaan, vaikka tahtoisivat 😥. Toisaalta…ei se ole kyllä maailman tärkein asia se valkoinen hymy, loppujen lopuksi, puolen päivän miettimisen jälkeen. Arghhh, joskus vaan harmittaa, kun olen nauravainen ihmislapsi 😄. No näillä on pärjättävä ja huulipunalla hämättävä. 😅

  • Hanna

    Kyllä koen melkoisen hankalaksi tehtäväksi ja siksi useimmiten mennään huulikiillolla😂 Pari väriä löytyy meikkipussista – pliisu ja pliisumpi – niillä lähdetään juhlimaan😉 Hyvä postaus! Alkavan viikon tehtäväksi otan hankkia jonkin Oikean ja Sopivan huulipunan sävyn!

  • Elise

    Itse olen selkeästi viileäpohjainen. Siniseen taittava huulipuna on mun juttu. Se tuntuu valaisevan koko kasvot. Käden swatcheissa nuo oikean puoleiset <3

    Puhtaan punaisen punan haluaisin, mutta muutaman niitä ostaneena, ne näyttävät kamalilta. Pitäisi siis löytää tarpeeksi siniseen vivahtava. Osaatko suositella jotakin sopivaa?

  • Juu

    Onko näistä joku se mitä mainostit ig storiessa morsiamien tykänneen? Sävy näytti hyvältä sinulla. Kiinnistaisi testata!

    • Miia Ezen

      Joo! Luultavimmin niistä nude-punista tulossa huomenna lisää blogiin. 😊

  • Janna

    Ihana postaus tämäkin.
    Itse olen harmikseni huomannut, etten osaa käyttää huulipunaa vaan sipaisen aamulla hieman huulikiiltoa, jossa sävyä. Olen niin isosuinen ja minulla on täyteläiset huulet ja vaivaudun, jos tuntuu ettei kasvoista näy muuta kuin huulet.
    Odotan innolla siis nude postaustasi.

    • Miia Ezen

      Kiitos Janna! 🙂 Pian on tulossa nude-postaus, mutta hei huulikiiltohan on nyt tosi in!

  • Iina / MouMou

    Mä käytän aivan mitä sattuu huulilla! Ainoa, mitä mietin, on se, että jos aamulla hammasrivistö näyttää erityisen kellertävältä, valitsen siniseen taittavan punan. 🙂

    • Miia Ezen

      Hei tuo on Iina aivan loistovinkki!!! 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram