Parhaat meikinpohjustusvoiteet

03.12.2017

Tarkimmat lukijani tietävät, etten ole kovinkaan suuri primereiden eli meikinpohjustusvoiteiden kannattaja, mutta testauksieni perusteella mielipiteeni on hieman muuttunut. Olen nimittäin viimeviikkojen aikana kokeillut eri meikkivoiteta erilaisten primereiden kanssa ja ilman. Olen huomannut, että useat meikkivoiteet häipyvät päivän aika taivaan tuuliin ilman meikinpohjustusvoidetta. Ero on myös siinä, että oikeaa primeria käytettäessä meikki pysyy kuulampana ja iho kosteutetumman näköisenä. Kun väärä primer on käytössä, iho tuntuu kuivalta ja meikkivoide repeilee rumasti.

Kuivattava primer

Jos ihosi on normaali, ei rasvoitu saati kuivu, niin rehellisyyden nimissä voit lätkiä siihen melkein mitä vaan. Tosin pidemmällä ajanjaksolla “ihan mikä vaan” tulee varmasti huonontamaan ihoasi. Näin voit siis käyttää silikonipohjaisia primereita, joita en itseasiassa käytä kenellekään. Kaikista silikonisimmat primerit ovat kirkkaita ja ne tuntuvat iholla silkkimäiseltä. Myös meikkivoide levittyy sen päälle kauniisti ja nenän pieletkään eivät rasvoitu niin paljon. Tämä on usein ensivaikutelma, mutta katsoppas ihoasi kahdeksan tunnin jälkeen. Oman kokemuksen perusteella iho tuntuu todella kireältä ja meikistä on tullut laikukas.

Tiedän, että jotkut rakastavat silikonipohjaisia primereita, mutta on ainakin yksi ihotyyppi, joiden kuuluisi pysyä tästä kaukana. Se on kuivaihoiset. Miten sitten huomaat onko primerissa silikonia? Se esiintyy incilistalla nimellä cyclohexasiloxane tai cyclopentasiloxane, eli nimessä on jollain tapaa siloxane. Se esiintyy usein inci-listan alussa. Kuivattavia ainesosia saattaa olla muitakin, mutta tämä on niistä tärkein.

Rasvoittuva iho

Jos ihosi rasvoittuu päivän aikana todella voimakkaasti, niin suosittelen suihkauttamaan rasvoittuville alueille meikinkiinnityssuihketta ennen kuin lisäät mitään meikkiä. Kuulit siis oikein – meikin alle. Painele se vielä sormin ja lisää päälle primer. Käytän kosteuttavaa primeria myös rasvaiselle iholle, koska myös rasvainen iho tarvitsee kosteutusta. Loistava meikinkiinnityssuihke tähän tarkoitukseen on Urban Decayn All Nighter Setting Spray*. Se sisältää paljon PVP:tä, jota on myös hiuslakoissa. Eli se muodostaa kalvon ihon ja meikkivoiteen välille ja kiinnittää meikkivoiteen. Myös hiuslakoissa sen funktio on kiinnittäminen. Primer on tähän väliin tosin laitettava, koska meikkivoide ei kiinnity suihkeen päälle.

Väriä korjaavat primerit

Nyt haluan ehdottomasti kuulla, jos joku on saanut apua primerista esimerkiksi punoittavaan ihoon. Primerin päälle nimittäin laitetaan meikkivoide, joten miten ihmeessä jokin maailman haalein vihrein taittaisi punaisuutta pois siellä meikkivoiteen alla? Olen kyllä aika suora ja sanon, että ei kannata ostaa näitä ainakaan siinä toivossa, että primerin avulla saisit punaisuuden iholta pois. Näitä on ainakin Maybellinellä ja Make Up For Everillä. Jos laadukas meikkivoide ei peitä ihon punaisuutta, niin silloin siihen kannattaa laittaa väriä korjaava tuote.

Omat suosikit

Meikki näyttää aina kauniimmalta, kun oma iho on kunnossa. Mitään oikotietä onneen ei siis ikävä kyllä ole. Suosittelenkin satsaamaan hyvään ihonhoitoon. Ihonhoitosuosikkejani löydät TÄSTÄ ja tulen kirjoittamaan niistä jatkossa myös lisää. En aikaisemmin ole tajunnut kuinka tärkeä osa ihonhoito on meikkauksessa.

Erilaiset kosteuttavat primerit ovat mielestäni loistavia. Smashboxilta on tullut uusi primer, joka sisältää niin primerin kuin kosteusvoiteenkin (saa Kickseistä), mutta käytän silti erikseen kosteusvoidetta. Bobbi Brownilta sain testerin shoppaillessani heillä ja tykästyin todella tähän heidän Vitamin Enriched Face Base -kasvovoiteeseen*, joka tekee ihosta kosteutetumman ja tasaisemman meikkiä varten. Tämä sopii todella kuivalle iholle ja aivan loistava aikuisille naisille.

Luonnonkosmetiikkafaneille Zuiin Flora Foundation primer* on loistava, vaikka pakko sanoa, ettei se toimi niin hyvin omien synteettisten meikkivoiteiden kanssa. Markettipuolelta pitkäaikainen suosikki on Isadoran suojakertoimellinen kosteuttava primer*.

Minkälaisia primer-kokemuksia teillä on? Löytyykö teiltä jokin oma suosikkiprimer?

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Laura

    Miten kauan primerin olisi hyvä “tekeytyä” ennen meikkifluidin levittämistä?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Kyllä niiden päälle pitäisi pystyä melkolailla heti laittamaan meikkivoidetta.

  • Heidi Minna

    Olen jo pitkään etsinyt sitä Täydellistä primeria, enkä ole vielä sellaista löytänyt. Haluaisin primerin, joka tasoittaisi ihon pintaa (pieniä uurteita ja huokosia), ehkäisisi rasvoittumista mutta ei kuitenkaan tekisi ihosta kuivan näköistä. Ihoa hoitavat ja suojaavat ainesosat olisivat hieno plussa. Odotin paljon kehutulta too faced hangover primerilta, mutta se rullaa meikin pilalle. Melkein kaikki muut primerini ovat silikonipohjaisia ja kuivattavat ihoa liikaa. Olen pitkään halunnut kokeilla hourglassin mineral veil primeria, mutta se on kallis ja vaikea saada Suomeen. Muita kalliita mutta hyviksi haukuttuja on guerlainin meteoriittiprimer sekä sisleyn (aivan tolkuttoman kallis) primer. Oletko kokeillut näitä? Smashboxin primerizer voisi myös kiinnostaa, mutta sopiikohan se rasvoittuvalle iholle?

    • Heidi Minna

      Kiitos muuten UD All nighter vinkistä. Pitääkin kokeilla sitä seuraavaksi primerin alla 🙂

      • Miia Ezen

        No probs! 🙂 Kokeile sitä sen rasvaisuuden hillitsemiseen.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Silikoniset primerithan ovat sellaisia, jotka tasoittavat enemmän pintaa ja myös ehkäisevät rasvoittumista. Siinä on vaan sitten se huonompi puoli, että silikoni ei kyllä hoida ihoa ja nimeomaan kuivattaa. En ole kokeillut mainitsemiasi primereita, mutta ootko itse kokeillu Benefitin Porefessional primeria. Siinä on myös silikonia, muttei ole aivan inci-listan kärjessä. Tosin Benefittiä on todella hankala saada Suomeen.

      Tuo Smashboxin primerizer sopii kaikille ihotyypeille. 🙂

  • Kristiina

    Mun pintakuivalle iholle on sopinut hyvin Kicksin oma kosteuttava primer, sellaisessa sini-mustassa tuubissa 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Kristiina! Mulla on ollut se pitkään pakissa ja toiminut asiakkaille loistavasti. Se on hyvin samankaltainen kuin vanha Smashboxin hydrating primer, jonka tilalle on tullut tämä Primerizer. 🙂 Siitä taisin puhuakkin blogissa pari kuukautta sitten.

      • Markit

        Tätäkö Miia tarkoitat: Smashbox Photo Finish Primerizer Primer + Moisturizer in 1? Tuota Kicksin sinimustaa tuubia en onnistunut löytämään kun niitä putkiloita oli niin paljon. Mitäköhän muuta siinä lukee, tiedätkö? Olen käynyt nyt Kicksissä 1. kertaa, kun piti ostaa Anastasia Been huulilakkaa. Värit ei sopinut, joten päädyin Kicksin omaan. Nyt ihmettelen, käytettyäni noin 45v huulipunaa, että onpas se erinomaisen hauska tuote. On niin erilainen, että vähän pitää totutella. Ostin kaksi, kun oli niin hyvät värit. On niin mattaa että!😂 Mutta ei huono, ei.

  • Lotta

    Kiitos, huippuhyviä vinkkejä! Periaatteessa en ole ikinä tarvinnut primeria (koska nuori sekaiho), mutta olen alkanut kiinnostua siitä lähiaikoina. Pitkinä päivinä se voisi olla kätevä pitämään meikin paikallaan ihan iltaan asti.
    Tykkään muuten näistä postauksista, missä selvität pitkän kaavan kautta eri ominaisuuksista. Tästä sain niin paljon enemmän irti, kuin vain pitkästä luettelosta erilaisia tuotteita ja linkkejä niihin.😃 Kiitos!

    • Miia Ezen

      Heippa Lotta! Kiva, kun tykkäsit tästä postauksesta. 🙂 Koitan tehdä tämänkaltaisia jatkossa lisää. Itse un olen vaan niin suurpiirteinen tietyissä asioissa. Joskus tekisi mieli sanoa tuotteesta vaan, että tykkään tai en tykkää. haha 😀

  • Krista

    Mulla ois sama kysymys kun Lauralla eli kauan pitää oottaa meikkivoiteen levittämistä kun on laittanut primerin. Ja sama kosteusvoiteen jälkeen? Ainakin itestä tuntuu et on pakko ootella jonkin aikaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Krista! 🙂 Joo, tohon Lauralle äsken vastailinkin. Eli primerin jälkeen pitäisi olla ihan ok levittää meikkivoide aikalailla heti. Ihanteellisesti taas kosteusvoiteiden pitäisi olla iholla sen 30 minuuttia ennen meikin lisäämistä. Smashboxin primerissahan on myös kosteusvoide, mutta koostumus on kevyt ja meikkivoiteen levitys onnistuu melkolailla heti. 🙂

  • ANskuh

    Heips, pitänyt kysellä kun aiemmin kirjoitit tuotteista jotta hiusväri puysyy kylmänä. Mainitsit siellä käyttäväsi Wellan syväpuhdistavaa shmapoota, pysytkö linkata tuotetta? 🙂 Olen koittanut etsiä monista kaupoista, en ole löytänyt…Kiitos paljon!

  • Marina

    Arkisin en edes meikkivoidetta käytä mutta kun iltapukujuhlissa käy säännöllisesti niin käytän Shiseidon primeriä meikin alla, voin suositella!

    • Miia Ezen

      Heippa Marina! 🙂 Onko tuo minkä hintainen ja minkälainen iho sulla on?

    • Markit

      Toimiiko oikeasti myös huulilla ja silmäluomilla, kuten lukaisin käytöstä? Sehän näpsäkkätuote olisi.

  • Anna

    Alima Puren Smooth + Prime on loistava primeri rasvoittuvalle iholle. Ilman sun kehuja en olisi varmaan löytänyt tätä, mutta onneksi löysin! Mikään aiemmin kokeilemani tuote ei ole hillinnyt ihon kiiltoa näin tehokkaasti. Toimii sekä mineraalipohjan että nestemäisen meikkivoiteen alla (tai yksinään tasoittamaan ihoa ja poistamaan kiiltoa). Ehdottomasti tämän vuoden paras kosmetiikkalöytö! Kiitos! 🙂

    • Miia Ezen

      Wau!!! Onpa upeeta kuulla! 😍 Ja pitääkin muuten itse kokeilla tuota primeria muiden meikkivoiteiden kanssa. Miten unohdinkin tuon kokonaan tästä postauksesta?

  • Kati / Villa Valko

    Mä olen kuivaihoinen ja kun ikää on yli 40, primer on hyvä tasoittaja. Oon tykäänyt Urban Decayn Optical Illusionista. Sen päälle meikkivoide ja pohjasta tulee kaunis ja tasainen.

    • Miia Ezen

      Hei joo noi UDt on kuulemma hyviä. En oo ite kokeillu, mutta haluan kyllä kokeilla. 😊

  • Anu

    Mitä mieltä olet Make up Storen skin serumista? Minulla Make up Storen sculpt excellence käytössä ja etsin sopivaa primeria. Iho on t- alueelta pintakuiva ja päivän aikana kulmien välistä rasvottuu. Kiitos taas näistä päivän piristyksistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Anu! 🙂 En ole ikävä kyllä kokeillut sitä. Ootko kokeillut korealaista kosmetiikka ihonhoitoon? Oon huomannut, että sillä saa suuremman eron kuin millään primerilla. <3

  • Jennni

    Onko sinulla suositella kohtuuhintaista primeria rasvoittuvalle iholle jota saa ihan täältä suomesta liikkeistä? Olen käyttänyt hyvän aikaa lumenen tuotetta ja sielähän tuo mainitsemasi ainesosa komeilee listan kärjessä.. 🙁

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Näitä kaikkia saa Suomesta ja liikkeistä. Tuo Isadoran taitaa olla edullisin.

  • Suvi

    Hmmmm, eikö kaikki primerit perustu silikoniin? Mulla on tuo smashboxin primerizer ja siinä on dimethicone heti kolmantena ainesosana. Onko joku syy, miksi välttelet vaan noita siloxaneja?

    • Miia Ezen

      Joo onhan siinä tuota dimethiconea ja ilmeisesti jollain tasolla tuon jopa vahvempi silikoni? En tiedä mitä eroa noilla tarkalleen on. Kuitenkin koostumukseltaan sellainen pehmoinen ja kirkas primer, joka tekee kasvoista superpehmoisen tuntuiset kuivattaa aivan jäätävän paljon kuiva- ja sekaihoisia. Tässä primerizerissa se silikoni ehkä auttaa lukitsemaan paremmin kosteuden ihoon.

  • Tytti

    Sopiiko rasvaiselle iholle Nyx plump right back primer? Satutko tietämään

    • Miia Johansson

      Heippa Tytti 😊 Mä en itseasiassa suosittele primereita enää ollenkaan. Tässä vuosien mittaan oon huomannut, että paras primer on ihonhoito. Primerit on pääsääntöisesti silikonia ja sitä on myls synteettisissä meikkivoiteissa. Mitä vähemmän eri kerroksia, niin sitä parempi ja pysyvämpi mrikkipohja. Tässä postaus rasvaisem ihon hoidosta: https://miiajohansson.com/2021/04/erittain-rasvaisen-ihon-hoito-3-askelta/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram