Todellinen syy yksin lomailuun

19.12.2017

Yksin lomalle lähteminen aiheutti monessa ihmetystä täällä Suomessa kuin myös Meksikossakin. Paikalliset eivät osanneet lainkaan prosessoida sitä, että miksi ihmeessä nuori nainen lähtisi yksin lomalle. Miesten yksin matkustaminen ymmärretään, mutta naisten ei. Olen huomannut, että monessa maassa itsenäinen ja vahva nuori nainen aiheuttaa ihmetystä. Resortin joogaopettajakin katsoi minuun ja sanoi: “Warrior soul.” Ei – en ole riippuvainen perheestäni tai miehestäni. Pidän kyllä itsestäni huolta, mutta tarpeen vaatiessa osaan myös pyytää läheisiltäni apua tai uppoutua mieheni kainaloon ja unohtaa maailman murheet.

Rehellisesti sanottuna oli kaksi syytä miksi lähdin reissuun. Ensimmäinen niistä oli se, etten osaa lomailla kotona. On hyvin helppoa hivuttautua työhuoneeseeni vastailemaan sähköposteihin ja kirjoittamaan blogiani. Työpäivät venyivät välillä aivan älyttömän pitkiksi, koska minussa on pientä perfektionistin poikasta ja siksi mielestäni blogini sisällön pitäisi olla täydellistä ja sähköposteihin olisi vastattava heti. Työmäärän lisääntyessä on pakko antaa hieman periksi. Lomalla oli aikaa miettiä, että mikä osa työstäni on tärkeää ja mikä vie tuhottomasti aikaa. Tein myös pienen liiketoimintasuunnitelman; lisäksi muutin palveluni yksityisasiakkaille. Lisää siitä toisten nettisivujeni hinnastossa.

Toinen lomailuni syy liittyy myös työasioihin. Halusin aikaa miettiä mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Miksi teen vaan kokoajan töitä, koska työ ei kliseisesti sanottuna tekemällä lopu. Aikaa on jätettävä muuhunkin. Haluan aloittaa kivan harrastuksen ja olla osa jotakin yhteisöä. Halusin aloittaa tanssin, mutta koin ennen harrastamani salsan ja bachatan itselleni liian haastaviksi. Koen monen kokeilemani harrastuksen kohdalla, että jopa aikuisryhmäläisistä koitetaan leipoa ammattilaisia saati sitten nuorempien ryhmissä. Haluan vain harrastaa ja pitää hauskaa – eikä tavoitteeni ole loistaa kevätnäytöksissä tai kilpailuissa.

Ilmoittauduin twerkin alkeisiin, koska se näyttää yksinkertaisesti niin hauskalta, mutta on samalla myös superrankkaa. Lupasin aloittaa Ruusumiehen kanssa salilla käymisen, jota jo kerran syksyllä aloittelin, mutta tylsä saliohjelmani sai innostuksen laantumaan. Lisäksi aloitan joogan, joten eiköhän tässä ole jo ihan hauska setti kasassa. Toisin sanoen aloitan taas elämään oman alakerran bunkkerini ja maskikeikkojen ulkopuolella.

Yksin lomailu vaatii sen, että yksinkertaisesti viihtyy omassa seurassa. Ensimmäisenä lomapäivänä oli jännää lähteä yksin aamupalalle, yksin syömään ja tehdä kaikki yksin. Toisaalta se muistutti vanhoja lentoemäntäaikoja silloin kun lensin kaukolentoja – aina ei ollut muita miehistön jäseniä turvana. Tämän vuoksi tajusin heti kohteessa, että lomailu muistuttaa tällä tavoin työn teosta – lentomännän työstä. Silloin elämäntehtäväni oli täydellisen rusketuksen saavuttaminen ja juhliminen. Juuri ne asiat joista en ole tällä hetkellä pätkääkään kiinnostunut, koska rusketuksenkin saa purkista. 😉

Kun lomakohteessa oli pari päivää pilvistä, oloni oli kuin vankilassa. Salillakaan ei jaksanut olla aamusta iltaan ja shoppailukaan ei enää kiinnosta yhtä päivää enempää. Tämä voi kuulostaa hyvin erikoiselta, mutta silloin kun on nähnyt paljon upeita lomakohteita ja shoppaillut ympäri maailmaa, niin tuntuu siltä, että mikään ei oikein tunnu miltään. Jos kukaan on lukenut viimeisimmästä Ellestä Cheekin haastattelun, niin ymmärrän täysin miltä hänestä tuntuu, vaikken olekaan rikas kuten hän.

Ajatukseni hyppivät loman aikana laidasta laitaan. Rakastin lämpöä ja aurinkoa, mutta samalla tajusin, että kaikki mitä rakastan on kotona. Perheeni, Ruusumies ja se aivan tavallinen arki. Odotan jo innolla, että pääsen ostamaan kuusta ja sen koristeita. Odotin itseasiassa sitä koko loman ajan.

Olen aina vähän naureskellut niille, jotka lähtevät ulkomaille etsimään itseään. Ratkaisu oman elämän ongelmiin harvoin löytyy toisesta maasta. Arjen ongelmien ratkominen tapahtuu täällä kotona ja karkuun lähteminen ei auta. Itselleni tämä oli viikon mittainen ajatuksien katkaisu. Missä nyt mennään ja miten asioita on korjattava, jotta olen tyytyväisempi.

Rehellisesti sanottuna en tiedä tulinko hullua hurskaammaksi varsinkaan nyt, kun jetlag painii kroppani kanssa ja paluu koneen äärelle tapahtui suoraan yölennolta. Aika näyttää. Vaikka kaikki näyttää täydelliseltä, niin meillä jokaisella on omat ongelmamme, joista muut eivät tiedä mitään. Se vuoksi muistakaa olla lempeitä toisianne kohtaan ja käsitellä omat ilkeyden puuskahdukset omin tavoin satuttamatta muita.

P.S. IG-stroorejani seurailleet kyselivät paljon hotellistani. Se oli Azul Beach Resort by Karisma Meksikon Puerto Moreloksessa Playa del Carmenin ja Cancunin välimaastossa. Resort oli todella rauhallinen ja pieni verrattuina jättimäisiin All Inclusive -hotelleihin. Olin toisen pariskunnan lisäksi ainoa suomalainen (muut pääosin Kanadalaisia). Ruoat tilattiin listalta ja resortin ravintolat olivat gourmet ravintoloita. En ole koskaan nähnyt niin hienoa All Inclusive -hotellia.

  • Sara|Sara’s Fab Life

    Ton tanssijutun kanssa painin kans pitkään, että missä on rento tunti ilman kilpailu/treeni fiilistä. Pari vuotta sitte törmäsin kauneusmessuilla HIMO Clubiin, ja nyt on marraskuu siellä tunneills ollu ja kiva paikka. Kivat ohjaajat, eritasosia tanssijoita ja tunteja ja lajeja on monta, ne vähän vaihtelee kausittain (kevät ja syksy) niillä on myös välillä tapahtumia 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitääpä tutustua asiaan. 🙂 Kiitos!

  • Eeva

    Moi Miia!
    Tosi syvällisiä pohdiskeluja sulla ollut reissussa.Mä kans uskon et välillä kannattaakin pohdiskella niitä sisäisiä olotiloja,vastaus löytyy usein omasta itsestä ja arjesta.Sä oot oman elämäsi sankari.
    Toivotan Miialle ja Ruusumiehelle Rauhallista Joulua ja Onnellista Vuotta 2018.

  • Markit

    Hei; Mukava kirjoitus oman itsensä tutkiskelusta. Minä kuulun siihen sarjaan, joka viihtyy itsensä kanssa, tykkään olla välillä yksin, mutta en ole silloin yksinäinen. Ja kun tietää, että on se toinen olemassa, niin kaikki on hyvin.
    Matkasi on ollut hieno ja varmasti tarpeellinen. Työ ei tekemällä lopu kuten sanoit. Uudella yrittäjällä se on hieno juttu ja sitten se kääntöpuoli, että tekee liikaa. Mutta mukavaa, kun menestyt, olet sen ansainnut ihan itse.
    Ja se tärkein pointti jutussasi oli se, että kaikilla, vaikka olisi miten iloinen, on ne omat murheet, joita ei joka paikassa kuuluteta. Ollaan siis kilttejä, myös joulun jälkeen. Mukavaa joulun odotusta.🎄
    p.s. mikäs tuo IG-stoori oikein on 🤔

  • Matkaaja

    Ihmettelin sitä, että miksi matkustit Meksikoon asti, kun et kuitenkaan tutustunut maahan tai kulttuuriin mitenkään. Eikö aurinkoa, rantaa, kauppoja ja all inclusivea saa helpommalla ja halvemmalla lähempääkin.

    • Miia Ezen

      Heippa matkaaja! Itse paljon matkustaneena voin sanoa, että ei. Euroopassa on liian kylmä ja arabimaihin en lähde yksin vain sen takia etten jaksa kuunnella huutelua plus osat niistä maista on liian kalliita. Ja miksi ei kauemmaksi? 😉

      • Pauliina

        Mitähän tarkoitit tuolla huutelulla?

        • Miia Ezen

          Heippa taas Pauliina! 🙂 Oletko käynyt arabimaissa? Siellä kun kävelee yksin ympäriinsä, niin saa kuulla kokoajan miesten huuteluita.

  • Milla

    ”Olen aina vähän naureskellut niille, jotka lähtevät ulkomaille etsimään itseään.”

    Olen seurannut sinua somessa jo pitkään ja olet mielestäni todella lämmin ja sydämellinen tyyppi. Pidin kirjoituksestasi ja oli kiva lukea ajatuksiasi. Minua jäi kuitenkin pohdituttamaan tuo alussa lainaamani lause.

    Itse koen, että ”itsensä etsiminen” ei automaattisesti tarkoita ongelmista pakenemista. Minulle matkustaminen nimenomaan merkitsee itseni löytämistä. Uudessa ympäristössä voi löytää itsestään aivan uusia puolia ja tutustua itseensä uudella tavalla. Aivan erityisesti tämä pätee yksin reissaamiseen. Keksisin monen monta muutakin perustelua, mutta pointtina kuitenkin, että minä koen, että itseään on hyväkin lähteä joskua etsimään muualle, toki jos et ole onnellinen täällä – niin onko elämä parempaa muualla. Onni lähtee meistä itsestä, mutta kaikille se tarkoittaa eri asioita.

    En tiedä oliko tässä mitään tolkkua, mutta tulipahan kirjotettua.

    • Miia Ezen

      Hih! Arvasin, että tuo lause pistää jonkun korvaan. 😉 ja hyvin samanlailla ajattelen kuin sinä.

  • Henni

    Moi Miia! Mä olen itse lähdössä ensi keväänä reissuun yksin, sillä miehelläni ei töidensä puolesta ollut mahdollisuutta lähteä mukaan. Mulla oli kuitenkin niin kova kaipuu aurinkoon, että päätin lähteä sitten yksin. Toivoisin, että reissuni olisi siitä huolimatta kiva, vaikka olenkin yksin matkassa. Samat asiat toki jännittää täälläkin, yksin aamiaiselle ja illalliselle meno…

  • hennamaria.j

    Voi että näitä lehtiotsikoita 😀 Minulle ei tullut mieleenkään, että aikuinen itsenäinen suomalainen nainen ei muka voisi lähteä yksin mihin haluaa (ilman draamaa).

    Ja kyllä, juurikin samaa mietin ollessani itse pitkällä työmatkalla ulkomailla. Kaikki mitä rakastan on kotona. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten olisi jatkossakin vapaa tekemään irtiottoja.

    Kiitos mielenkiintoisista matkapäivityksistä, olet inspiraatio. Hyvää joulun aikaa, Miia!

  • Pauliina

    Ihanko oikeasti lähes nelikymppinen nainen on NUORI nainen?

    • Miia Ezen

      Kyllä! 😊 Toivottavasti vielä sinäkin, kun pääset tähän ikään.

      • Markit

        Ei ei ei, lähes nelikymppisen Miian on pakko olla tyttönen, jos minä, kuusikymppinen, olen nuori. 😆 Elämänasenne se ratkaisee eikä jotkut pahuksen numerot.
        Taksinkuljettalla soi rokki, kun istuin penkille. Vaihtoi asemaa, kysyin miksi. No kun tuli vanhempi asiakas. Pyysin, että palataanpas sinne rokkipuolelle, minä mitään humppaa kuuntele!😃 Elämä on oletuksia täynnä.

        • J

          Ihana Miia ja Markit! Juuri näin, olen nähnyt “vanhoja kolmekymppisiä” ja “nuoria kuuskymppisiä”, kaikki riippuu asenteesta ja olemuksesta, siitä mitä itse haluaa olla ja millaiseksi olonsa tuntee!

    • Toinen Pauliina

      No eiiii tietty oo. Varhaiskeski-ikä alkaa 35 ikävuodesta. Tietty jokaisella voi olla omia subjektiivisia käsityksiä nuoruudesta, mutta nuoruutta ei ainakaan yleisesti ottaen määritellä noin ylös. Tietenkään. 🙂

      • Miia Ezen

        Ahaha.. voi teitä! ❤ Mun mielestä näitä asioita ei voi määritellä mitenkään yleisesti. Jos olo on nuori, niin nuoreksi sanon itseäni. 😂 Tuutte kärsimään tästä jatkossakin mun blogissa.

        • Toinen Pauliina

          Siis kyllähän sitä voi kokea olevansa nuori – tai ehkä ennemminkin nuorekas. Itse ajattelen faktapohjalta, että olen nelikymppinen, vaikka voissa paistaisi eli sikäli omat tuntemukseni eivät syntymävuottani muuta. Esim. jos miettii lääketiedettä, niin vaikka miten tuntisi olonsa nuoreksi, niin eipä se monissa asioissa auta. Sitten on ainakin nuori, joka kärsii keski-ikäisen vaivoista. 😉

          • Markit

            No niin, nyt ymmärrän, miksi olen nuori. Minä kuulun niihin, jotka on jo parikymppisenä valittu pitkäaikaissairaiden onnelliseen ryhmään. En siis erota keski-iän vaivoja muista vaivoista ja nuoruus
            jäänyt päälle 😂. Ei oteta tätä elämää niin vakavasti.

  • Jumppaliisa

    Pakko kehua, että kiitos ihanasta blogista! Olen saanut sinulta suunnattomasti vinkkejä mm. ihon hoitoon (kiitos koreakosmetiikan, naama näyttää nykyään nuoremmalle) mutta myöskin aihetta ajatella asioita välillä toiselta kantilta, kuten luettuani tämän reissukirjoituksesi.
    Jos syksyinen saliohjelma oli tylsä niin voisin tarjoutua tekemään sulle uuden piristys ohjelman 😉 jaksaa tehdä töitäkin taas virkeämpänä 😊.

    • Miia Ezen

      Heippa Jumppaliisa! Voi apua kuinka ihana oot! Mull aon itseasiassa nyt ohjelma mitä seuraan, mutta pidän sut ehdottomasti mielessä. 😉 Ja oon niin niin iloinen, että oot saanut täältä apua ja vinkkiä. Ihanaa joulua sulle! <3

  • Nobu

    On välillä oikein hyvä ottaa etäisyyttä ihan fyysisestikin työhönsä ja joskus se ei onnistu kuin olemalla yksin ja oikeasti kaukana. 🙂 Oli mulla myös tanssiharrastusvinkkikin, karnevaalisamba! En väitä, että se olisi paljon helpompi kuin muut kokeilemasi, mutta se on yksilölajina siitä kiva, että oma tyyli saa ja pitääkin näkyä tanssissa 😉 Ja sitä saa harrastaa juuri sillä tasolla kuin haluaa/jaksaa/kiinnostaa. Helsingin suunnalta löytyisi esimerkiksi papagaio.fi 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Nobu! Ooh.. tuo kuulostaa kivalta, että oma tyyli pitää näkyä ja taso voi olla se ihan oma. 😉 Jos ei Twerkkaus tempaise mua mukanaa, niin tämä kuulostaa hauskalta. <3

  • Reeta

    Moi Miia ja kiitos kivasta postauksesta! Minkä matkanjärjestäjän kautta lähdit matkaan? Itsekin miettinyt Meksikoa kohteena, ilmeisesti sopii siis myös yksin matkaavalle naiselle 🙂

    • Miia Ezen

      Olin TUIn kautta vaikka en yleensä kannata pakettomatkoja. Tällä kertaa se olo halvempi ratkaisu ja halisinkin vaan rentoutua ihanassa hotellissa. Itse Meksikoahan en paljoa nähnyt. 🙈 Tällä kertaa matkan tarkoitus oli tällainen. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram