Ekologinen ja helppo tapa lisätä glitteriä

28.12.2017

Jotkut teistä tietävätkin, että alle 5 mm glitter on mikromuovia. Se siirtyy vesistöjen ja kalojen kautta lopulta meihin ihmisiin ja siksi se on hyvä pyyhkiä pois ennen meikin pesemistä ja heittää roskiin. Tosin pumpulilapulla glitterin vetely raapii herkkää silmänympärysihoa pahemman kerran, ja sen vuoksi keksin tähän hieman paremman ratkaisun ainakin näin glitter-rajauksen muodossa.

1. Mitä tarvitset?

Katsotaan samalla helppo uuden vuoden silmämeikki, joka onnistuisi mahdollisimman vähällä meikkimäärällä. Olen laittanut luomivakoon todella kevyen varjostuksen eli varjostin sen samaan tyyliin kuin muut osat kasvoistani.

Ripsarin laitoin pohjalle ja sen lisäksi tarvitset irtoripset (eivät pakolliset, mutta tuovat näyttävyyttä), ripsiliimaa, glitteriä ja TULITIKUN! Irtoripsinä käytin tässä Sweed Lashes by Terry mallia Terryfic*. Liima on uusi lempparini Sweed Lashes liima* ja glitter on Tamperelaisen Elina K:n kokoelmista.

2. Miten onnistut?

Varsinkin aloittelijat laittavat usein liikaa liimaa irtoripsiin ja tuntuu, että liimaa sotkeutuu joka paikkaan. Tämä ei haittaa, koska nyt peitetään liimasotkut glitterillä! Alla näet sen, miltä ripsiliiman kuuluisi näyttää, kun sitä on lisätty kohtuudella, mutta näin ei ainakaan itselläni ollut aluksi.

Miten glitter sitten lisätään? Laita ripsiliimaa tulitikulla lisättyjen irtoripsien tyveen. Tikun leveys on juuri sopiva näyttävän glitter-rajauksen tekoon. Tee viiva osissa ja lisää heti päälle glitteriä. Jos tekisit tämän siveltimellä, lateksipohjainen ripsiliima pilaisi siveltimesi ja sinun olisi pakko pestä se ja päästää glitterit luontoon. Tulitikun voit heittää menemään käytön jälkeen.

3. Ekologinen glitterin poisto

Juhlien jälkeen glitterin saa rullattua pois helposti, koska lateksi kuoriutuu nätisti iholta pois. Muista tietenkin heittää tämä roskikseen.

P.S. Saan kyseisestä huulipunasta aina paljon kyselyitä, kun käytän sitä. Se on Anastasia Beverly Hillsin kylmän raikas sävy nimeltään Carina* ja sopii varsinkin punakkaihoisille.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Tiina

    Hyvältä näyttää! Ihanan väristä huulipunaa, mitä mahtaa olla?? 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Tiina! ❤ Tuossa postauksen lopussa lukee huulipuna. 😉

      • Anonymous

        Mikä tuo postauksen huulipuna on? Lopussa lukee vain “Se on * ja sopii..” eikä huulipunan merkkiä lue missään 😀 Vai eikö linkki vain näy minulla?

        • Miia Ezen

          Heippa! Siinä kyllä pitäisi näkyä linkki. 🙂 Koitappa katsoa toisella selaimella. Onnistuisiko? Se on jokatapauksessa Anastasia Beverly Hillsin nestemäinen huulipuna sävyssä Carina. 🙂

  • Tanja

    Vähän asian vierestä, mutta aivan ihanan värinen tukka sinulla tässä postauksessa! Oikein hohtava hopea. Millä olet värjännyt, vai käyttänyt jotain tiettyä tuotetta, naamiota tai vastaavaa? 🙂

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Tanja! Mulla on hyvä kampaaja, mutta tässä valossa näyttää jotenki erityisen vaalealta, vaikka keltaisuuttakin kyllä löytyy. Fanolan shampoo on toiminu mulla kotihoitona. 🙂

  • Tiia - Littlebigthings

    Mahtava idea!

  • joshua

    IG:n mystoryssa surkuttelit tyvesi keltaisuutta. Itsekin olen tarkka, että oma blondini on kylmä, kylmä ja kylmä. Näissä kuvissa tukkasi näyttää ihanan kylmältä <3

    • Markit

      Tätä en ymmärtänyt. Hanki Joshua lämmin blondi, ettei tule kylmä 😂. Vai puhutko hiuksistasi? IG: n tiedän, mystory en. Tai siis joo…3 x kylmä…tuli vielä yksi vaihtoehto mieleen😶. Tätä ei pitäisi lähettää, mutta kun nyt naurattaa 😂Pahoittelut Miia.

      • joshua

        Joo hiukset sävystä Markit puhun:) (mystory on ig:n kuva/video, joka on näkyvillä 24h)

  • Markit

    Heippa Miia; Vanhemmilla ihmisillä on niitä mielipiteitä, vedotaan ikään ja kokemukseen ja luulevat olevansa oikeassa. Minäminä myös 😂. Halusin vaan taaaaas sanoa, miten herkkä ja kaunis tuo toinen kuvasi on. Kyllä, juuri se, missä ei ole räpsyttimiä lisätty. Jaksan aina ihastua juuri niihin kuviin. Huulipunan väri on mahtava. Jospa joskus rohkenisin tuollaisen valita, aika jo olisi!
    Oikein ihanaa uutta vuotta teille! Toivon onnellisia päiviä ja välillä voipi olla huonompiakin, mutta sittenpä hyvät päivät saavat hymyn korviin asti.😄

  • Laura

    Mulla on ongelmana, että kun haluan näitä glittermeikkejä joskus tehdä, niiin voi sitä kimalteen määrää silmien alla ja pitkin poskia ja nenän vartta. Kyseessä siis Urban Decayn sekä Essencen Eye Pencilit, eli kajalit, joissa on kimalletta. Kerro, miten varisevilta kimalteilta välttyä tai miten ne saa pois kasvoilta? Vaikka pyyhin peitevärijauheeseen sipaistulla siveltimellä niitä pois, niin kun silmiä räpyttelee, niin hetken päästä niitä on taas varissut lisää. Toivotonta….

  • Anne

    Mikä on tuo ihana tämän postauksen poskipuna 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram