Tutoriaali: Silmämeikki, joka sopii kaikille

27.11.2017

Kirjoitin blogiin aikaisemmin luomiväristä, joka sopii kaikille. Tässä on melkolailla sama idea; silmämeikissä käytetään lämpimän ruskeita sävyjä. Tämä on itseasiassa meikki, johon käännyn arjessani lähestulkoon aina. Meikin sävyt imartelevat takuuvarmasti ja melkein mikä tahansa huulipuna sopii sen seuraksi.

Käytän silmämeikissä ainostaan kahta sivellintä ja näistä kahdesta lempparistani kerroinkin jo aikaisemmin TÄSSÄ postauksessa. Näillä kahdella siis pärjäät melkein missä vaan meikissä.

Luomiväreinä käytän vain kahta erilaista sävyä. Toinen on Make Up Geekin lämpimän sävyinen ruskea (Mocha) ja toinen MACin oranssi sävy nimeltään Rule*. Käyttämäsi sävyjen ei tarvitse olla juuri nämä. Kunhan ruskea taittaa lämpimään ja oranssi on – noh, oranssi.

1. Aloita tummalla

Aloitan aina meikin tummimmasta sävystä, mutta useat aloittavat vaaleimmasta sävystä. Kaikki on sallittua, kunhan lopputulos on hyvä. Luomeni on pohjustettu vaaleaa sävyä tuovalla Urban Decay Eyeshadow Primer Potionilla sävyssä Eden*, jonka kiinnitin vielä puuterilla.

Aloitan luomivärin levittämisen ulkonurkasta ja luomivaon kohdalta. Häivytän sitä luomivakoa pitkin sisänurkkaan. Siinä vaiheessa, kun siveltimessä ei enää ole mitään, niin häivytän sitä ylöspäin pyörivin liikkein.

2. Oranssia häivytykseen

Lisään samalla siveltimellä oranssia hieman korkeammalle luomivaosta, mutten kuitenkaan kulmakarvoihin saakka. Samalla häivytän kunnolla ulkoreunan.

3. Alaluomelle väriä

Alaluomea ei kannata aristella, koska sinne luomiväriä lisäämällä saa paljon suuremmat silmät. Laitankin alaluomelle ensin ihan ripsirajaan tummanruskeaa ja häivytän sen oranssilla. Lisään molemmat luomivärit niin, että liikutan sivellintä alaluomella edestakaisin liikkein.

4. Tummaa ulkonurkkaan

Vahvistan vielä ulkonurkkaa ja lisää sinne tummanruskeaa. Häivytän sitä luomivakoa pitkin ja joskus vien sitä hieman kissamaisesti sivuun. Voit lisätä tähän myös mustaa tuomaan intensiivisyyttä.

5. Häivytys

Otan vielä kerran suuremman siveltimen ja häivytän sillä reunat. Se tuo viimeistellyn ilmeen lookkiin, vaikka ei edes näyttäisi, että häivytystä tarvitsisi lisää.

6. Lisää rajaus

Teen rajauksen usein itselleni mustalla kajaalilla, koska se on niin helppo ja nopea. Ylimääräisiä siveltimiäkään ei likaannu. Rajauksen ei tarvitse olla tasainen ja näet seuraavassa kohdassa miksi. Käytän tässä Make Up Storen kajaalia sävyssä Darkest Shadow*.

7. Häivytä rajaus

Tähän voit käyttää joko tummanruskeaa tai mustaa luomiväriä, mutta itse tykkään mustasta, koska sillä saa lisää intensiivisyyttä. Eli lisää mustaa luomiväriä rajauksen päälle ja näin teet siitä kauniin utuisen. Sopii kaikille, mutta erityisesti aikuisen naisen kannattaa tehdä rajaus juuri näin.

8. Lisää ripsiväri

Itse tietenkin lisäsin taas irtoripset tapani mukaan, mutta pelkkä ripsiväri riittää mainiosti. Käyttämäni ripset ovat Battingtonin Harlow-ripset*.

Mitäs mieltä olette omasta “go to” -meikistäni? Onko teillä omaa päivittäistä meikkirutiinia, johon luotatte kuin kallioon?

P.S. Huulissani on uusi arkimeikkisuosikkini Clarinsin Instant Light -huulikiilto sävyssä o2*. Tuoksuu karkille ja tekee huulista mehukkaan näköiset.

*Sisältää mainoslinkin. / Saatu blogin kautta.

  • Eliina

    Jee, kiitti paljon näistä simmpeleistä ohjeista! Oon meikkauksessa ihan kädetön niin tämä sun blogi on ollut tosi hyvä oppimisalusta 🙂

    Tuotelinkkejä klikkaillessa olisi musta kiva, jos ne aukeaisi automaattisesti uuteen ikkunaan. Välillä kun selaan jotain vanhoja postauksia ja klikkaan vahingossa linkkiä normaalisti, niin takaisin-nappula palauttaa sivun sun uusimpaan postaukseen ja joudun ettiin uudelleen missä meninkään 🙂 Muuten blogi on musta tosi toimiva 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Eliina! 🙂 Kiitos ihan tuhennesti palautteesta. Laitoin heti IT-hemmoille viestiä, koska mun mielestä tää sun idea olis loistava. Ja ihanaa jos oot oppinu uusia juttuja täältä. 🙂

  • Markit

    Hei; Eliinan toinen kappale täyttä asiaa. Minäkin välillä haen neuvoja vanhoista postauksista, niin olisi kyllä mukava palata sinne, mistä lähti. Tekstisi eivät ole kertakäyttöisiä 😄.
    Ja tästä et tykkää, sanon silti…Minä niin tykkään noista ensimmäisistä kuvista. Näytät niin nuorelta. Söpö mikä söpö! Ja räpsyttimillä tulee sitten kaunis. Vaan kumpi on parempi? Minä valitsen söpön kaksvitosen 😅

    • Miia Ezen

      Hahah.. Markit! <3 Aina niin ihania kommentteja. 🙂 Joo itseasiassa selvisi, että tuo klikkausjuttu on ollu mun oma moka. En ole itse osannut laittaa noita sellaisiksi, että avautuisi uusi ikkuna. Jatkossa tulee olemaan niin. Vanhoihin postauksiin en ikävä kyllä sitä saa tehtyä ihan sen vuoksi, että niiden vaihtamiseen menisi niin tuhottomasti aikaa. Kiitos vielä ihanat, kun sanoitte tästä. <3

      • Eliina

        Uusimmassa postauksessa avautuu nuo linkit nyt tosi kivasti! Olipa nopsaa toimintaa 😀
        Ja samaa mieltä Markitin kanssa, oot ihan älyttömän söpö ja nätti ilman irtoripisiä! 🙂

        • Miia Ezen

          Haha! Kiitos Eliina! 😀 Joo mä alan tekemään ne jatkossa erilailla eli ite fiksailin. 😉

  • Ansku

    Aika lailla ruskean, harmaan ja luumunkin sävyillä teen työmeikkini. Näyttää siistiltä ja huolitellulta muttei ole liian vahva. Huulipunana käytän aika neutraaleja värejä mutta värikkäämmätkin huulet piristää kivasti näin harmaana ja pimeänä aikana. Kivoja postauksia nämä joissa tulee jokin vinkki. ☺ Toki tuote-esittelytkin on mielenkiintoisia.

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! Oot niin oikeassa sävyjen kanssa. Ihan parhaat arkeen ja miksi ei juhlaankin. Ja totta tuokin, että värikäs puna on ihana valopilkku. 🙂 Kiva, kun tykkäät vinkeistä. Niitä on tulossa paljon lisää.

  • Anniina

    Laitatko vielä ripsiväriä silkkiripsien päälle? Voiko niitä pestä?

    • Miia Ezen

      Heippa Anniina! 🙂 Laitan ensin ripsarin ja aivan viimeisenä vasta ripset. Oon katsonut jotain tutoriaaleja ripsein pesemisestä, mutta on aika riskiä, koska ne menee usein pestäessä pilalle. En siis itse pese. Ne kestää muutenkin sen mitä kestää. 🙂

  • Maria

    Hyvä postaus taas 🙂 Täytyy vielä kysyä laitoitko siis mitään vaaleaa luomiväriä vai onko Eden pohjavärinä, ja siihen vain varjostukset.

    • Miia Ezen

      Kiitos Maria! 😍 Eden tosiaan vaan pohjalla. Ei muuta vaaleaa. 😊

      • Maria

        Kiitos! Todella simppeliä! Loistavaa, tämä menee kokeiluun. Eden jo löytyy kotoa. 😊

  • Päivisusanna

    Heippa! Postaus-idea: oisko sulla innostusta&aikaa tehdä postaus aiheesta tyylikäs/klassinen juhlameikki aikuiselle (40v.) naiselle Suomi 100v.- juhlaan? 🙂 Erityisesti kaipaisin apua meikkipohjaan ja silmämeikkiin, eli miten niistä saisi ikäänkuin “nuorentavat” (kulmat ja huulet osaan tehdä mielestäni aika hyvin), JA nimenomaan sellainen meikki ois hakusassa mihin riittäisi vain muutamat tuotteet&välineet, eli vain ne kaikista tärkeimmät (siis tietyllä tapaa simppeli ja edullinen meikki, mutta silti juhlava). Hih, oon menossa ko. juhliin nyt tulevana lauantaina, joten hiukkasen pikaisella aikataululla kyselen apua 😀 Mun budjetti riitti just ja just iltapukuun (pukukoodin mukaiseen) sekä kampaajaan, meikistä on selviydyttävä omin avuin. Mutta uskon että tällainen postaus tulisi monelle muullekin tarpeeseen ja on ajankohtainen!

    • Miia Ezen

      Heippa ihana! 🙂 Mä oon itseasiassa urakoinut tässä valmiiksi seuravat kolme viikkoa postauksia tulevan loman ja ensi viikon muiden työkiireiden vuoksi. Voisit tsekata vaikka mun meikkauksen sekä juhlameikin alkeet videot. Niistä voisit saada vinkkiä edullisista tuotteista. 🙂 Edullinen, mutta juhlava tulee varmasti niin, että hankit kunnon meikkivoiteen, upean huulipunan (punainen kannattaa aina), poskipunan ja tekoripset/ripsitupsut. Näillä pääset hyvin edullisesti ja todella pitkälle. Ihania juhlia sulle!

      Meikkauksen alkeet: https://www.elle.fi/miiaezen/2017/08/27/video-meikkaamisen-alkeet/

      Juhlameikin alkeet: https://www.elle.fi/miiaezen/2017/11/20/video-juhlameikin-alkeet/

  • Päivisusanna

    Oih, kiitos ihan hirveesti!! Noilla pääsee hyvin alkuun <3 Aattelinkin justiin että hyvään meikkivoiteeseen ja irtoripsiin pohjaan juhlameikkini. Osaisitko vielä vinkata parhaista väreistä silmämeikissä (ja huulissa&poskissa) kaltaiselleni sinivihreä- silmäiselle platina-blondille, jolle ainakin omasta mielestäni sopii parhaiten viileät sävyt (vähän siis vierastan ruskean sävyjä, yleensä teen smokey eyenkin harmailla&mustilla luomiväreillä)…? Kiitos vielä!!

  • Päivisusanna

    Kiitos <3

  • Siiri

    Ihana meikki sinulle ja varmasti hyvin monelle muullekin, mutta esitän pontevan vastalauseen väitteeseen että tämä meikki sopisi kaikille 😀 Minulle ei missään nimessä sovi alaluomen rajaus noin, koska alaluomeni on pullea ja sen reuna kaartuu hieman alaspäin. Alaluomen ulkorajaus saa silmäni näyttämään roikkuvilta. Sen sijaan sisärajaus sopii mainiosti, koska se “suoristaa” silmän alareunaa ja vähentää silmän pulleaa vaikutelmaa. Pidän pulleista silmistä mutta mielestäni niille sopii paremmin sisärajaus. Minulla se myös pysyy siistinä koko päivän, kun taas ulkorajaus yleensä muuttuu sotkuisen näköiseksi sekoittuessaan silmänaluspeiteaineen tai muun ihomeikin kanssa.

    • Miia Ezen

      Heippa Siiri! Oikeassa olet. Tietenkin on aina poikkeuksia. Esim. todella raskaille luomillekaan tai sivuilta alaspäin kääntyville silmille (oliko sinun juuri sellaiset) tämä ei sopisi. Mutta jos nyt joku meikki ja erityisesti sävyt pitää valita niin se olisi tämä. Hyvä ponteva vastalause siis! 🙂 Arvostan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram