Miten korjata kuiva meikkipohja?

09.11.2017

Talvi tulee ja meidän hipiät vaan kuivenee! Ongelmaksi tulee meikkipohja. Saan lähes päivittäin kysymyksiä, että mikä meikkivoide sopisi pintakuivalle iholle. Postauksen aiheesta löydät TÄSTÄ.

Jos olet kuitenkin jo levittänyt meikkivoiteen ja se näyttää aivan kamalan kuivalta, mutta aikaa ei ole sen pois pesemiseen, niin mikä neuvoksi? Löytyykö oikotietä?

Painelutekniikka

Hih, tämä on oma keksintöni tai ainakin haluan niin toivoa. Kun olen levittänyt meikkivoiteen, niin yksinkertaisesti painelen meikkivoidetta sormin niihin kohtiin, jossa iho on kuiva. Tämä on usein jo sellainen kikka, jolla meikkivoide asettuu iholle kauniimmin.

Lisäkosteutusta

Kun meikkivoide on levitetty ja kaikki kuivat kohdat tulevat esiin, niin luulisi pelin olevan menetetty. Tietenkin on hyvin tärkeää, että iho on kosteutettu ennen meikkivoiteen levittämistä ja kosteusvoiteelle on annettu aikaa imeytyä. Itse levitän asiakkaalle aina ensin kosteusvoiteen ja jätän sen “muhimaan” sillä aikaa kun aloitan silmämeikistä.

Viimeinen keino on Beautyblender* ja kevyt kosteusvoide. Kuvia ottaessa sain jonkin ihmeen aivopierun ja laitoin kosteusvoidetta suoraan sienelle. Kannattaa kuitenkin laittaa kosteusvoide kämmenselälle ja dipata kosteutettu Beautyblender siihen. Tämän jälkeen vain painella sienellä kuivia kohtia. Tämä sopii muuten myös loistavasti aikuiselle naiselle, jos meikkipohjastasi tulee liian paksu. Se vähän ohentaa iholla olevaa meikkivoidetta. Kosteusvoiteen sekaan voi tietenkin aina sekoittaa meikkivoidetta ja levittää se jo alun alkaen kevyempänä iholle.

Tähän käyttöön loistava voide on luonnonkosmetiikkapuolelta. Green People Light Day Moisturiser (saa Sokoksista) muistuttaa paljon Cliniquen klassikkovoidetta koostumukseltaan eli on siis kevyt ja raikas.

Onko teillä ongelmia, kun levitätte meikkivoidetta kuivalle iholle? Oletteko löytäneet hyviä niksejä?

*Sisältää mainoslinkin.

  • Puuskitsa

    Tosi hyviä vinkkejä! Oma niksini on kuoria iho kevyesti kerran viikossa ja etenkin ennen tärkeitä talven juhlia kuten pikkujouluja. Näin pintakuivuus pysyy aisoissa.
    Samaan syssyn kysymys suosittelemastasi skin79 bb voiteesta: mikä on mielestäsi paras tapa sen levittämiseen? Toimivatko sormet, siveltimet ja meikkisieni yhtä hyvin?

    • Miia Ezen

      Heippa ja kiitos! 🙂 Hei tuo kuorinta on kyllä niin totta! Se auttaa varmasti kaikille.

      Mä levitän oikeastaan kaikki meikkivoiteet littanalla siveltimellä, koska se sopii jotenkin omaan käden jälkeen. Silloin meikkipohjasta saa mahdollisimman ohuen. 🙂

  • Kirsi

    Laitan aina muutaman tipan kasvoöljyä meikkivoiteeseenn,sillä saa samalla ihanaa heleyttä.

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsi! Ooh ihan loistavaa! Mitä merkkiä käytät? 🙂

  • Hede

    Ongelmana on lähinnä todella kuiva silmänympärysiho ja sen meiKkaus. Mikä keinoksi kun kaikki Concealerit kökkööntyy Silmien alle ja silmäluomet hilseilee mutta silti silmänaluset ovat luonnostaan hyvin tummat ja vaatii vahvan peitevoiteen? Olen kuullut että Macilla on loistava peiteaine mutta haluan välttää eläimillä testattuja meikkejä ja en siksi voi hankkia sitä. 🙁

  • Elina

    Kuorinta kerran viikossa toimii munkin kuivalla naamalla, ja Mahdollisimman hellävarasella tuotteella mielellään. Primeriksi nivea for men after shavea ja jos tosi kuiva ihokausi menossa niin meikkivoiteen sekaan vielä tippa päivävoidetta. Kostealla beauty blenderillä meikkivoide ihoon ja kiinnityspuuteria vain ja ainoastaan välttämättömiin kohtiin jos niihinkään.. oikein pahana sydäntalvena käytän meikkipohjana pelkkää sävyttävää kosteusvoidetta, mikäli iho on edelleen hilseilevä kaikesta kuorinnasta ja rasvauksesta huolimatta. Tällaisina aamuina ei kannata alkaa turhia kikkailemaan koska itseVarmempi fiilis luonnonnollisella ulkonäöllä on parempi kuin epävarma fiilis hilseilevän pakkelikerroksen alla. Nimimerkillä kokemusta on.. 😊

  • Elina

    Hassusti muodostuu itsestään noita isoja kirjaimia tekstin sekaan..

    • Miia Ezen

      Heh.. joo. IT:n pojat selvittelee tänään. 😊

  • Senjanen

    Hyviä niksejä! Mulla on toiminut hyvin se, että suihkutan lumenen valo -kasvosuihketta valmiin meikin päälle, erityisesti niihin kuiviin kohtiin ja tuputtelen hyvin kevyesti Beautyblenderillä. Toimii 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! Hei tää on varmasti ihon loistokikka. Aika sama kun tää mun kosteusvoide/Beautyblender. Molemmista kosteutusta. 🙂 Ja noi Lumene uutuudet on ihania! <3

  • Susa

    Kiitos taas hyvistä vinkeistä. Sulla on kyllä niin superkauniit kasvot! Mistä muuten toi kuvan paita on?

    • Miia Ezen

      Heippa Susa! Oi kiitos ihana! <3 Se on Junkyardilta tilattu. Selkäkin on ihanasti takaa auki. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram